Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διοικητικό έργο στους ΕΔΙΠ εισηγείται η Σύνοδος Πρυτάνεων

Δημοσίευση: 22/07/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δεδομένη τη μεγάλη μείωση προσωπικού στο τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών των ΑΕΙ, η Σύνοδος εισηγείται τη συμπλήρωση των αρμοδιοτήτων των ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ με διοικητικό έργο, καθώς και την άμεση ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος έγκρισης των Οργανισμών προκειμένου τα Πανεπιστήμια να μπορούν να στελεχωθούν με το αντίστοιχο προσωπικό.

Στην περίπτωση που δεν εγκριθούν άμεσα οι Οργανισμοί των Ιδρυμάτων, σημειώνουν οι Πρυτάνεις, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προσλήψεων βάσει των παλαιών οργανογραμμάτων.

Στην περίπτωση αυτή, υπογραμμίζουν, είναι αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής θέσεων που πλέον δεν είναι αναγκαίες σε άλλες που καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες, αντίστοιχου οικονομικής επιβάρυνσης.

Σχόλια (81)

 
Προκόπης ΔΕΠ ΑΠΘ
23 Ιουλ 2021 13:41

Τα ΔΕΠ αφιερώνουν πολλές ώρες σε διοικητικό έργο.

Τα ΕΔΙΠ πρέπει και αυτά να βοηθήσουν την διοίκηση.

Ένα εργαστήριο μΕ 5 ΕΔΙΠ δεν μπορεί να γίνουν 5 ΔΕΠ.

ΕΔΙΠ γίνεσαι και με integrated master.

 
ΕΔΙΠ
23 Ιουλ 2021 13:01

@Dr ΕEΠ23 Ιουλ 2021 12:33
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν γίνεται ένας ΕΕΠ να κάνει 8 ώρες αγγλικά τη βδομάδα και τίποτα άλλο. Πρέπει να αναλάβετε και γραμματειακή υποστήριξη. Επιτέλους μια δίκαιη πρόταση για τους ΕΕΠ που βρίσκονται σε Πολυτεχνικές Σχολές ή Σχολές Θετικών Επιστημών και δεν έχουν κανένα απολύτως έργο να παρέχουν.

 
Μπάμπης
23 Ιουλ 2021 12:57

@ Dr ΕEΠ

Θα πρέπει να υπάρξει μετάθεση διοικητικών καθηκόντων από τα μέλη ΔΕΠ KAI στους ΕEΠ, ώστε να ανασάνουν και να κάνουν μόνο αυτό για το οποίο έχουν εκλεγεί , διδασκαλία και έρευνα.

 
Εφη
23 Ιουλ 2021 12:40

Η μείωση προσωπικού στο τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την κοινή λογική, μπορεί να καλυφθεί με έναν τρόπο - προσλήψεις δοιηκητικού προσωπικού.
Αν προκύψει μείωση του προσωπικού στον τομέα της καθαριοτητας, της φύλαξης, των τεχνικών επαγγελμάτων (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι) θα καλυφθεί και αυτή απο τους ΕΔΙΠ? Κατ`αντιστοιχία αν προκύψει μείωση του προσωπικού των ΕΔΙΠ, το διδακτικό και ερευνητικό έργο που επιτελούν, θα το κάνουν οι δοιηκητικοί???

 
Dr ΕEΠ
23 Ιουλ 2021 12:33

Συγχαρητήρια , επιτέλους μια καλή πρόταση. Τα μέλη ΕΔΙΠ έχουν αυξηθεί πολύ μετά τις μετατάξεις από την εκπαίδευση. Έχουν πολύ λίγο φόρτο εργασίας πολύ λιγότερο από τα μέλη ΔΕΠ. Δεν είναι δυνατόν. Θα πρέπει να υπάρξει μετάθεση διοικητικών καθηκόντων από τα μέλη ΔΕΠ στους ΕΔΙΠ ώστε να ανασάνουν και να κάνουν μόνο αυτό για το οποίο έχουν εκλεγεί , διδασκαλία και έρευνα.

 
ΕΔΙΠ
23 Ιουλ 2021 12:11

@@Αννα23 Ιουλ 2021 12:01
Το ίδιο ισχύει και για το διοικητικό έργο. Αν τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από διοικητικούς υπαλλήλους να ζητήσουν θέσεις και να τις προκηρύξουν σύμφωνα με τη νομοθεσία. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.

 
@Αννα
23 Ιουλ 2021 12:01

Όποιος δεν είναι ευχαριστημένος στη θέση ΕΔΙΠ ή θεωρεί ότι "αδικείται" μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση ΔΕΠ όπως όλοι οι κάτοχοι διδακτορικού. Ή και οποιαδήποτε άλλη εργασία. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

 
Άννα
23 Ιουλ 2021 11:27

Καλύτερα στο σχολείο παρά ΕΔΙΠ. Άνθρωποι προσοντούχοι οι οποίοι είχαν την "ατυχία" να μην γίνουν μέλη ΔΕΠ. Έτσι επέλεξαν τη θέση ΕΔΙΠ έχοντας την ψευδαίσθηση ότι αναβαθμίστηκαν με αποτέλεσμα να βγάζουν πολλή δουλειά στα Πανεπιστήμια και για λογαριασμό των ΔΕΠ αρκετές φορές. Προφανώς αυτό εκτιμάται...not

 
Μεταδιδάκτορας Δευτεροβάθμιας
23 Ιουλ 2021 11:25

Απαιτείται μια δικαιότερη αξιολόγηση καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, το επιστημονικό έργο των Δρ. ΕΔΙΠ είναι μεγαλύτερο από αυτό αρκετών μελών ΔΕΠ, όπως διαφαίνεται στο scopus, google scholar (υπάρχουν μέλη ΔΕΠ με h index 4-6, ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν το έργο τους δημόσια για προφανείς λόγους), από την ποιότητα και την ποσότητα των δημοσιεύσεων, καθώς και από ερευνητικά projects. Οι πρυτάνεις, ως εκπρόσωποι της επιστήμης, πρέπει να λειτουργήσουν δίκαια βάσει ενός συστήματος δίκαιης αξιολόγησης όλων (και όχι εξίσωσης ολοκληρωμένων επιστημόνων με αξιόλογο έργο μεταπτυχιακούς), διότι η κοινωνία τους παρακολουθεί και αναμένει πολλά από την Επιστήμη, σε πολλά επίπεδα.

Επίσης, επειδή γράφτηκε από μέλος ότι οι ΕΔΙΠ μπορούν να διεκδικήσουν την εξέλιξή τους ως μέλη ΔΕΠ, εγώ να πω: για να διεκδικήσεις κάτι πρέπει να υπάρχει. Γιατί ένα τμήμα να προκηρύξει μια θέση εφόσον τα συγκεκριμένα μαθήματα τους τα καλύπτει ένας διδάκτωρ-ΕΔΙΠ (που κάνει παράλληλα και άλλες δουλειές και πληρώνεται λιγότερο); Θα προτιμήσει, με τα λιγοστά κονδύλια, να προκηρύξει κάποια άλλη όπου υπάρχει κενό. Πίσω από το "αυτοδιοίκητο" του πανεπιστημίου γίνονται πλείστες λαθροχειρίες...

Τέλος, αν πρόκειται να εκτελούν διοικητικό έργο οι Δρ. ΕΔΙΠ, τότε καλύτερα να προτιμήσουν να φύγουν μαζικά από τα πανεπιστήμια, να γυρίσουν στη δευτεροβάθμια, στις υψηλότερες θέσεις (λόγω προσόντων), με δικά τους ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και δίκτυα... ώστε να διαφανεί καλύτερα ο ρόλος τους και να γίνει πιο ορατή η προσφορά τους.

 
Σίγουρα
23 Ιουλ 2021 10:11

@Αξίζει23 Ιουλ 2021 06:00
Είναι μια τραγική πρόταση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν τη δική τους ιεραρχία στα Πανεπιστήμια. Διαφορετική από αυτή των ΕΔΙΠ. Άρα ένας ΕΔΙΠ πλέον θα έχει 2 προϊσταμένους (!!!!). Αν συμπίπτει μια διοικητική υποχρέωση με μια εκπαιδευτική ποια θα προηγείται και με τι κριτήρια; Επίσης οι διοικητικοί αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο και έχουν θέσεις ευθύνης. Θα μπορεί ένας ΕΔΙΠ να γίνει διοικητικός προϊστάμενος; Ποιος νοσηρός εγκέφαλος τα φαντασιώνεται αυτά;

 
ΕΔΙΠ ΠΑΔΑ
23 Ιουλ 2021 10:05

Δυστυχώς μέσα στο καλοκαίρι πάει να περάσει ακόμα μια δυσμενής ρύθμιση (ύστερα από την αφαίρεση της ψήφου) για τους ΕΔΙΠ. Περιμένουμε την απάντηση των συλλόγων και της ομοσπονδίας. Όσο δεν αντιδρά κάνεις έπεται και συνέχεια...

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
23 Ιουλ 2021 10:01

@ @ΔΕΠ ΕΚΠΑ23 Ιουλ 2021 00:42
Υπάρχει μια χαρά δρομος για την καλυψη των διοικητικών αναγκων. Λέγεται προκήρυξη θέσης για διοικητικους και κάνεις αίτηση.

 
Ε.ΔΙ.Π. ΔΙ.ΠΑ.Ε.
23 Ιουλ 2021 09:54

Το "Μέλος ΔΕΠ 22 Ιουλ 2021 18:55" γράφει:
"Είναι μια καλή λύση για να υπάρξει ομαλότητα στα πανεπιστήμια. Θα αξιοποιηθούν πραγματικά και θα βοηθήσουν το έργο αυτό έστω και 3-4 μέρες την εβδομάδα".

ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !
Δηλαδή τώρα τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π δεν αξιοποιούνται πραγματικά;

 
Διοικητικό έργο στους ΕΔΙΠ από φιλελεύθερο
23 Ιουλ 2021 08:48

Αυτή η εισήγηση καλύτερα να μην είχε γίνει. Στα πανεπιστήμια πρέπει να δοθεί άμεσα η δυνατότητα να κάμουν τις προσλήψεις που χρειάζονται. Οι ΕΔΙΠ αξίζουν περισσότερο σεβασμό.

φιλελεύθερος, φοιτητής βιολογικού (τρίτο πτυχίο)

 
Αξίζει
23 Ιουλ 2021 06:00

Είναι μια καλή πρόταση . Δεν είναι υποτιμητικό να προσφέρεις διοικητικό έργο. Αναβαθμίζει και το ρόλο . Προχωρήστε το

 
Ε.ΔΙ.Π. - ΔΙ.ΠΑ.Ε.
23 Ιουλ 2021 02:32

Το "Μέλος ΔΕΠ 22 Ιουλ 2021 18:55" γράφει:
"Είναι μια καλή λύση για να υπάρξει ομαλότητα στα πανεπιστήμια. Θα αξιοποιηθούν πραγματικά και θα βοηθήσουν το έργο αυτό έστω και 3-4 μέρες την εβδομάδα".

ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !
Δηλαδή τώρα τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π δεν αξιοποιούνται πραγματικά; Και αν όχι ποιος ευθύνεται γι' αυτό;

 
δρ edip
23 Ιουλ 2021 02:02

Είθισται το Προσωπικό να αξιοποιείται παρέχοντας του οι Υπεύθυνοι κίνητρα και το δικαίωμα της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /ΕΞΕΛΙΞΗΣ ώστε ο Οργανισμός να είναι πιο αποδοτικός...

Αναρωτιέμαο :Η πρόθεσή σας ποια είναι άραγε;... Ο σκοπός σας;

 
Dr Edip
23 Ιουλ 2021 01:43

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό... αυτό δεν αποδεικνύεται καθημερινά;!;!;

...αφού επιτελούμε επιτυχώς το έργο μας (αυτοδύναμη διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, επίβλεψη πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα... κ.α.) σκέφτηκαν οι Πρυτάνεις δεν τους αναθέτουμε και διοικητικό έργο...
Ποιος (κάτοχοι διδακτορικών, μεταδιδακτορικών ) θα κάνει καλύτερα τη δουλειά;!;

 
Απογοητευμένος
23 Ιουλ 2021 01:23

Διορισμένος με γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ στην δευτεροβάθμια κάτοχος διδακτορικού με πολύχρονη διδασκαλία σε ΑΕΙ μετατασεται σε θέση ΕΔΙΠ στο πανεπιστήμιο και καταλήγει διοικητικός Ελλάς το μεγαλείο σου.......

 
Νέστορας
23 Ιουλ 2021 01:04

Παρατηρείται ήδη κίνηση μη αποδοχής μετατάξεων σε ΕΔΙΠ! Πού και να γίνει αυτό! Ωστόσο η υπουργός στον κόσμο της! Οι αιτήσεις μετατάξεων για ΕΔΙΠ του Μαρτίου 2021 είναι πολύ λίγες σχετικά με το 2020 και η κ. Κεραμέως τις λιβανίζει κι αυτές με αδικαιολόγητη κωλυσιεργία ακόμα! Αυτή η υπουργός δεν θα κάνει τίποτα το σωστό τελικά;

 
ΕΔΙΠ Ph.D
23 Ιουλ 2021 00:50

Περί ανάθεσης «διοικητικού έργου»:
1. Εδώ εννοείται Γραμματειακή υποστήριξη!
2. Οι ΕΔΙΠ από μετάταξη ήρθαμε στα πανεπιστήμια και γνωρίζαμε ακριβώς τα γνωστικά αντικείμενα που θα θεραπεύαμε. Με βάση αυτά τα δεδομένα υπογράψαμε την ανάληψη υπηρεσίας στα πανεπιστήμια. Κάθε απόπειρα αλλαγής του ρόλου μας θα καταπέσει δικαστικά.
3. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί το management από τη διοίκηση του πανεπιστημίου όσον αφορά τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, όπως η ανάθεση καθηκόντων τύπου «πρωτοκόλληση εγγράφων» σε επιστήμονες με ερευνητικό έργο, διδακτορικά, μεταδιδακτορικά, διδασκαλίες σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών κ.λπ.;
4. Τα μέλη ΔΕΠ ναι, έχουν διοικητικό έργο, όπως η συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές των Τμημάτων τους κ.λπ. Σε καμιά όμως περίπτωση – ορθά - δεν προφέρουν γραμματειακή υπηρεσία.

 
@ΔΕΠ ΕΚΠΑ
23 Ιουλ 2021 00:42

Υπάρχει μια χαρά δρομος για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ. Λέγεται προκήρυξη θέσης ΔΕΠ και κάνεις αίτηση.

 
ΕΔΙΠ ΜΕ / ΧΩΡΊΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΌ
23 Ιουλ 2021 00:17

Τρώμε τα μουστάκια μας οι έχοντες διδακτορικό με τους μη έχοντες αντί να κοιτάζουμε συνολικά τους ΕΔΙΠ. Ο ΕΔΙΠ είναι ΕΔΙΠ και εκλέχθηκε για να κάνει τον ΕΔΙΠ. Δεν ήταν απαίτηση το διδακτορικό για να εκλεγεί, ούτε είναι απαραίτητο για να κάνει τη δουλειά του.

Διοικητικό έργο κάνουν οι ΕΔΙΠ όπως και οι ΔΕΠ. Προφανώς, η πρόταση της Συνόδου είναι οι ΕΔΙΠ να γίνουν γραμματεία. Παράνοια πραγματικά!

 
ΕΔΙΠ με διδακτορικό και ΕΤΕΠ με πτυχίο είναι το ίδιο;
22 Ιουλ 2021 21:50

Ευχαριστούμε πολύ που μας σκεφτήκατε και που μας σκεφτόσαστε με κάθε ευκαιρία όταν πρόκειται να στερήσετε δικαιώματα ή να μας αναθέσετε καθήκοντα που θεωρούνται κατώτερα των προσόντων πολλών ΕΔΙΠ.

Μήπως πρέπει να μας θυμηθείτε και για κάτι καλό καμια φορά;

Η ώρα της κρίσης έρχεται κάποτε για όλους. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να ισχύει το καθεστώς περνάω ό,τι θέλω και δεν δίνω λόγο σε κανένα.

Ελπίζουμε να γίνουν γρήγορα εκλογές. Από ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσουν πολύ.

 
Εδιπ ΕΚΠΑ
22 Ιουλ 2021 21:48

Οι ανακοινώσεις/ αποφάσεις κάθε συνόδου πρυτάνεων προκύπτουν μόνο από ομοφωνία. Είναι καλό να το γνωρίζουμε εμείς τα Εδιπ πως ο πρύτανης κάθε πανεπιστημίου ψήφισε θετικά σε αυτή την πρόταση, άρα και του δικού μας.

 
Δρ. ΕΔΙΠ
22 Ιουλ 2021 21:48

Μα έτσι κι αλλιώς κάνουμε διοικητικό έργο και μάλιστα πολλαπλών απαιτήσεων. Πώς τρέχουν τα προγράμματα που "φερνουν λεφτά στα πανεπιστήμια και ενισχύουν την εξωστρέφεια τους";;;
Εξ ουρανού;;;

 
Ανεκδοτο της ημερας
22 Ιουλ 2021 20:45

Σε πόσα πανεπιστήμια του εξωτερικού ένας διδασκων κάνει και πρωτοκολληση εγγραφων ή μοιράζει δικαιολογητικά στους φοιτητές; τέτοια αναβάθμιση των πανεπιστημιων ονειρευονται;

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
22 Ιουλ 2021 20:39

Η εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ πρέπει να είναι μονόδρομος για όσους κάνουν ερευνητικό και αυτοδύναμο διδακτικό έργο στα πανεπιστήμια. Είναι σωστό και δίκαιο διαχρονικο αίτημα αυτού του τμηματος του κλάδου των ΕΔΙΠ. Το υπουργειο παιδειας πρέπει να διαχωρίσει τους Δρ ΕΔΙΠ από τους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ με μεταπτυχιακο και να τους δώσει το δικαίωμα της εξέλιξης. Όλα τα αλλα είναι ντροπή να συζητούνται για τους Δρ ΕΔΙΠ που έβαλαν πλάτη στην δεκαετία της κρίσης και κράτησαν τα προγράμματα σπουδών όρθια.Εξελιξη των Δρ ΕΔΙΠ στο ερχόμενο νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης χωρίς άλλη συζήτηση.

 
Βασίλης
22 Ιουλ 2021 20:24

Δυστυχώς θέλουν να διορθώσουν ένα λάθος με ένα δεύτερο λάθος. Μάλλον όσο περνούν τα χρόνια ξεχνάει το μυαλό. Φαίνεται ότι είτε μεθοδεύουν καταστάσεις από φόβο είτε έχουν χάσει την αίσθηση της καθημερινότητας γιατί έχει χαθεί η κατακόρυφη επικοινωνία

 
Χωρίς ψήφο
22 Ιουλ 2021 19:54

Τώρα που πλέον δεν ψηφίζουν για πρύτανη λογικό να κάνουν και τις καθαρίστριες οι εδιπ

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ