Α. Τσίπρας: Θα καταργήσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και θα επιτρέψω την εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψηφίους που θα αδικηθούν λόγω ΕΒΕ

«Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»

23/07/2021

Άκουσε το άρθρο

Tην κατάργηση της Eλάχιστης Bάσης Eισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο-  με τους βαθμολογικές επιδόσεις που ήδη πέτυχαν-οι υποψήφιοι που θα κοπούν λόγω της ΕΒΕ  , δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας,  στη σημερινή συνάντησή του   με μαθητές υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής

«Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ’υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές. Η δική μας λογική είναι να ενισχύσουμε τα ΑΕΙ της χώρας κι όλες τις σχολές με καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή. Να έχουν περισσότερους φοιτητές και υψηλού επιπέδου μόρφωση» , είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνάντησή του   με  υποψήφιους για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αρχιτεκτονικής.

«Διότι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν έμειναν εκτός ΑΕΙ όσοι έγραψαν κάτω από την βάση. Θα μείνουν εκτός πάνω από 20.000 παιδιά, άρα υπάρχουν κρυμμένες παγίδες που πολλαπλασιάζουν τον αριθμό των αποκλεισμένων».

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης όπως τόνισε  ο Αλέξης Τσίπρας, είναι όσα αναφέρει η υπουργός Παιδείας για το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο. «Είναι ψέμα ότι ένα μικρό ποσοστό φοιτητών που εισάγονται στις σχολές καταφέρνει να πάρει πτυχίο. Με βάση τα στατιστικά το 75% των παιδιών που εισάγονται παίρνουν πτυχίο»  υπογράμμισε.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ