Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός προς μαθητή από Νιγηρία: Κάνε ότι μπορείς μια μέρα να γίνεις υπουργός Παιδείας

Επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης του πολυεθνικού 65ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στο υπουργείο Παιδείας
Δημοσίευση: 20/03/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές της Δ τάξης του πολυεθνικού 65ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας , συνοδευόμενα από τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού .

Άνοιξαν οι πόρτες του υπουργικού γραφείου, στον 3ο όροφο του υπουργείου και τα παιδιά ξεχύθηκαν στην αίθουσα εξερεύνησαν τον χώρο και κάθισαν στις καρέκλες του γραφείου συσκέψεων και του υπουργικού γραφείου.

Ανάμεσα τους ο Τζέφρυ, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, που κάθισε στην καρέκλα του υπουργού το οποίο ο κ. Μπαλτάς παρότρυνε να κάνει ό,τι μπορεί στο μέλλον έτσι ώστε μία μέρα να βρεθεί και επισήμως σε αυτήν τη θέση.

Νωρίτερα οι μαθητές προσερχόμενοι στο υπουργείο Παιδείας φώναξαν συνθήματα στα ελληνικά αλλά και στη γλώσσα καταγωγής τους, όπως «Είμαστε όλοι αδέλφια», «Ναι στη Διαφορετικότητα», «Είμαστε όλοι ίσοι».

Τα παιδιά στο δάπεδο της κεντρικής σκηνής του αίθουσας «Γαλάτεια Σαράντη» ζωγράφισαν και έγραψαν πάνω σε μεγάλες επιφάνειες χαρτιού μηνύματα ενάντια στις διακρίσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο: «Ξεχωρίζουμε τους Ανθρώπους ανάλογα τον χαρακτήρα τους και όχι την φυλή τους». «Λέμε όχι στον Ρατσισμό», «Θέλουμε έναν όμορφο κόσμο».

Το έργο τους θα αποσταλεί στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως η Ελληνική συμμετοχή στη θεσμοθετημένη από το 1966 παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Ο υπουργός πήρε τον λόγο φανερά συγκινημένος συγχαίροντας πρωτίστως για τη δουλειά τους, τούς αφανείς ήρωες, το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο με αφοσίωση φέρνει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «Διδάσκω σε μεγαλύτερα παιδιά. Θεωρώ όμως ότι η διδασκαλία σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο δύσκολη».

Απευθυνόμενους στους μικρούς ακροατές o κ. Μπαλτάς είπε «όλοι μαζί σε αυτή την Ελλάδα με τους πολλούς πολιτισμούς και τις πολλές γλώσσες πρέπει να θωρακίσετε τις σχέσεις αγάπης και φιλίας που έχετε μεταξύ σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε καινούργια πράγματα».

Στη συνέχεια ο υπουργός βρέθηκε ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες όπου και τους συμβούλεψε λέγοντας «Αν είσαστε ενωμένοι όλοι μαζί δεν μπορεί κανένας να σας πειράξει».

Σχόλια (9)

 
Γιάννης
23 Μαρ 2015 10:37

Σε μια χώρα γερόντων και στην οποία λίαν συντόμως οι Ελληνες θα αποτελούν την μειοψηφία των πολιτών , το δημογραφικό είναι το μέγιστο πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να δώσει βαρύτητα η πολιτεία. Οι πολύτεκνοι δεν ζητούν ελεημοσύνη , ζητούν αξιοπρέπεια και το κράτος αρωγό δίπλα τους. Οσα προνόμια και να είχαν , τα κατάργησαν μέσα σε μια νύχτα οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις πασοκ και ν.δ.Οφείλει η νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ τις αδικίες που έχουν υποστεί η πολύτεκνες οικογένειες( αδιόριστοι εκπαιδευτικοί , ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας , επιδόματα κ.τ.λ ) , βάζοντας κοινωνικά κριτήρια κατά προτεραιότητα όπως επιτάσσει και το Ελληνικό Σύνταγμα. Ελπίζουμε η τωρινή κυβέρνηση να το σεβαστεί και να δείξει την ανάλογη ευαισθησία στην κολώνα του Εθνους και στους πραγματικούς αιμοδότες της εκπαίδευσης τους πολύτεκνους.

 
Νικόλαος
22 Μαρ 2015 11:48

Δεν είναι σωστός ο νέος τρόπος εκλογής Διευθυντων στα σχολεία από των σύλλογο των διδασκόντων προς αποφυγείν των <Κολλητών >,, και επίσης αναφορικά σε Μουσικά σχολεία καθηγητές έχουν διπλώματα Ωδείου και όχι ΑΕΙ ή ΤΕΙ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ......

 
Κατερίνα,πολύτεκνη μητέρα,αδιόριστη πολύτεκνη εκπαιδευτικός
22 Μαρ 2015 00:32

Εφαρμόστε τους νόμους και το σύνταγμα που προστατεύουν τα δικαιώματα των
πολυτέκνων. Αγαπήστε την πατρίδα μας όσο και εμείς την αγαπάμε.

 
Kατερίνα,πολύτεκνη μητέρα,αδιόριστη εκπαιδευτικός
21 Μαρ 2015 21:33

Oπως ακριβώς ενδιαφέρεστε για τα παιδιά των μεταναστών,που εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα εναντίον τους όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες, οφείλετε να δείξετε την ίδια ευαισθησία και για τα παιδιά των Ελλήνων,πολύ περισσότερο για τα παιδιά των πολύτεκνων Ελλήνων. Δείξτε επιτέλους κάποια ευαισθησία και για το δικό μας θέμα,είμαστε στη λίστα των αδιόριστων εκπαιδευτικών του έτους 2010 είμαστε σε ειδικό πίνακα και προεκλογικά υπήρχαν δεσμεύσεις από την τωρινή κυβέρνηση για διορισμό μας,μάλιστα δημοσιευμένες. Περιμένουμε το διορισμό μας για να μπορέσουν τα παιδιά μας τουλάχιστον να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμιο,δεν επιθυμούμε να γίνουνε υπουργοί.

 
Γεωργιος Στεφαν.
21 Μαρ 2015 18:06

Όχι δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο για το δημογραφικό, γιατί αποτελεί προτεραιότητα η σταδιακή αντικατάσταση του πληθυσμού. Και Δόξω τω Θεώ, κάθε μέρα έρχονται εκατοντάδες !

 
Γ.Κ
21 Μαρ 2015 14:27

Θα έπρεπε μάλλον κάποιος αρμόδιος από το υπουργείο των οικονομικών και από τα ασφαλιστικά ταμεία να εξηγήσει στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας την σημασία του δημογραφικού προβλήματος καθώς επίσης το πόσο και πως αυτό επεκτείνεται σε κάθε τομέα του κράτους. Έχουμε φτάσει και είμαστε ο πιο γερασμένος λαός στην Ευρώπη. Είναι ανάγκη και υποχρέωση του υπουργού να νομοθετήσει κίνητρα κατά του δημογραφικού.

 
α
21 Μαρ 2015 13:17

Θαυμάστε προτεραιτότητες! του κ. Υπουργού.Το Σύνταγμα το έχετε διαβάσει;

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
20 Μαρ 2015 22:27

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΡΑ;

 
Μανώλης
20 Μαρ 2015 21:41

Να είστε σίγουρος για αυτό υπουργέ, με αυτή την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα!

Θα πάρετε επιτέλους κανένα μέτρο, κανένα δημογραφικό κίνητρο, για να ξαναγεμίσουν με παιδιά οι σχολικές μας αίθουσες και να μην κλείνουν τα σχολεία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.