Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πρωθυπουργός:Το υπ. Παιδείας έχει διάθεση να "σπάσουμε αυγά" (Βίντεο)

“Είμαι περήφανος γι αυτά που έχουν γίνει στην Παιδεία τα τελευταία δυο χρόνια”
Δημοσίευση: 12/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας έχει διάθεση να "σπάσουμε αυγά" είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ Γ. Αντωνίου, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία της υπουργού  Παιδείας Ν. Κεραμέως και της υφυπουργού Ζ. Μακρή.

Παράλληλα απευθυνόμενος στην υπουργό Νίκη Κεραμέως δήλωσε υπερήφανος γι’ αυτά  που έχουν γίνει στην Παιδεία τα τελευταία δυο χρόνια.

Επίσης χαρακτήρισε “σημαντική παρακαταθήκη”  την τηλεκπαίδευση, καθώς θα λειτουργήσει συμπληρωματική στη δια ζώσης εκπαίδευση .

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η επόμενη μεταρρύθμιση θα αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του βίντεο

  • Αχρείαστη να είναι (η τηλεκπαίδευση) αλλά σημαντική παρακαταθήκη για το πώς συμπληρωματικά μπορεί να υποστηρίξει την δια ζώσης.
  • Αυτά που έχουν γίνει στην Παιδεία δύο χρόνια τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικά! Είμαι περήφανος!
  • Ξεκινήσαμε από την προσχολική αγωγή, συνεχίσαμε στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και καταλήγουμε με τη μεγάλη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια στα οποία βέβαια έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα.
  • Το τι μαθαίνουμε και πώς το μαθαίνουμε είναι μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον. Και ξέρω ότι έχετε μια αντίληψη (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ Γ.Αντωνίου), η οποία έχει διάθεση να "σπάσουμε αυγά". Χρειάζεται ενίοτε, όχι με την κακή έννοια, αλλά θα την βρούμε  (την μεταρρύθμιση) - όχι εμείς, αλλά οι υποψήφιοι γονείς και τα παιδιά μας - σε 10-15 χρόνια. Αυτή είναι η παγκόσμια πρόκληση αλλά χαίρομαι που είστε στην πρώτη γραμμή (απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΕΠ  Γ.Αντωνίου).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (52)

 
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
12 Σεπ 2021 18:46

Ο κύριος Αντωνίου πρότεινε ένα πολύ αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης αλλά στο "δρόμο" άλλαξε προς όφελός των "δικών μας" παιδιών. Αυτά τα αβγά μάλλον εννοεί ο κος Μητσοτάκης.

 
Η επανάσταση του αυτονόητου
12 Σεπ 2021 18:46

Η αλήθεια είναι ότι παίζει μπάλα μόνος του.Ειδικά στην παιδεία έχει μαζευτεί τόση αρρώστια,που ήταν εύκολο να διακριθεί το έργο της υπουργού.Βεβαια την ευνοούν και οι συνθήκες.Οι εποχές έχουν αλλάξει και γι' αυτό οι μεταρρυθμίσεις περνούν πιο εύκολα.Ακούει η κοινή γνώμη τις απίστευτες δικαιολογίες πολλών εκπαιδευτικών και οργίζεται.Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά πια αντιδράσεις συντεχνιών.

 
ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ
12 Σεπ 2021 18:42

Προσέξτε τα αυγά να μην είναι κλούβια γιατί βρομάνε τόσο πολύ που η παιδεία θα πάει κατά διαβόλου.

 
Χ.Ψ.
12 Σεπ 2021 18:00

Μας κοροϊδεύει μες στα μούτρα μας.
Δεν έχει τσίπα.
Ούτε αυτός, ούτε η υπουργίνα του.
Έχουν χάσει και τα αυγά και τα καλάθια....

 
ΠΕΠΗ
12 Σεπ 2021 17:44

Μην ξεχνάτε κύριοι του υπουργείου πως υπάρχουν και τα αυγά τα κλούβια που βρωμάνε μόλις σπάσουν.

 
Φ. Φ. Φ.
12 Σεπ 2021 17:33

Κρίμα που δε μας σκέφτεστε καθόλου... Να σας θυμίσω πως όλοι οι εκπαιδευτικοι είμαστε πάνω από μισό εκατομμύριο
Ως εκ τούτου, θα πρεπε να σασταν πιο καλοί μαζί μας... Γιατί μισό εκατομμύριο ψήφους να χάσετε... Είναι πολλές...

 
Ξανά και ξανά
12 Σεπ 2021 17:32

Κι εμείς θα τα σπάσουμε... Πάνω σας.

 
Ελένη
12 Σεπ 2021 17:28

Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, στείλτε μου sms...

 
Μπιλυ
12 Σεπ 2021 16:48

Εξορθολογισμός ΑΕΙ και πολλών τμημάτων, δεν αντέχει η οικονομία χαμηλής ποιότητας σπουδές απλά για τα στασίδια.

 
Γιάννης
12 Σεπ 2021 16:46

Πρώτη φορά χιλιάδες διορισμοί! Μπράβο του!

 
Παρδάλω
12 Σεπ 2021 16:36

Δεν σας δίνω κύριε τ' αυγά μου!

 
τσόφλια
12 Σεπ 2021 14:52

Το μόνο που κατόρθωσε το ΥΠΑΙΘ είναι να αφήσει τσόφλια παντού. 30000 κενές θέσεις στα πανεπιστήμια. Διορισμούς που ξεκίνησαν από εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Μηδενικός προγραμματισμός για διορισμούς στα πανεπιστήμια. Μηδενικές νέες αίθουσες στα σχολεία. Απευθείας ανάθεση στην τηλεκπαίδευση. Παλινωδίες στο άνοιξε κλείσε τα σχολεία. Παλινωδίες με τα πανεπιστήμια και την διάθεση επαναφοράς των ΤΕΙ. Τιμωρητική διάθεση στους ανεμβολίαστους. Καλό θα ήταν να συγκεκριμενοποιήσει τις "επιτυχίες" του υπουργείου.

 
Κωνσταντίνος
12 Σεπ 2021 14:17

Προσέξτε γιατί τα αυγά λερώνουν...και τα πετάμε συνήθως σε αυτούς και αυτές που είναι ανίκανοι/ες, άχρηστοι/στες και που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν....

 
Αγανακτισμένος δεξιός
12 Σεπ 2021 13:52

Είπε αυτός που δεν τολμάει να κάνει κρίσεις στελεχών εδώ και δύο χρόνια. Τη νέα παράταση θα την πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά.

 
Τρίτεκνη μητέρα
12 Σεπ 2021 13:46

Αφού τα έχει καταφέρει τόσο καλά γιατί δεν έστειλε τα παιδιά του στα ελληνικά Πανεπιστήμια ; Δεν ντρέπονται λίγο που θα ανοίξουν σχολεία με 25 μαθητές και αυτοί πετούν χαρταετό ....Μόνο θλίψη και οργή προκαλούν οι δηλώσεις αυτές. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε ...; Αυτά τα γκάλοπ δεν εμφανίζουν την δυσαρέσκεια του κόσμου για ότι συμβαίνει στην παιδεία ;;;

 
Εκπαιδευτικός
12 Σεπ 2021 13:44

Η τηλεκπαίδευση και η παρακαταθήκη η ψηφιακή είναι το μεγαλύτερο κέρδος στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ναι τα καταφέραμε εμείς οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα πολύ κακα. Ξε φοβηθήκαμε .

 
Υπερηφανος για την συνεχίστρια του συριζα
12 Σεπ 2021 13:40

και εμείς είσαστε υπερήφανοι...τα ΙΕΚ ότι ισχυε 25 χρονια πριν επαγγελματικά δικαιώματα λυκείου ισχύει και τώρα

 
Αριστεία, όχι αστεία
12 Σεπ 2021 13:35

Οι εκπαιδευτικοί θα σε διώξουν από πρωθυπουργό.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
12 Σεπ 2021 13:35

Ντροπή σου, που υποστηρίζεις την πιο ανίκανη υπουργό παιδείας...Και κατά τα άλλα, ενδιαφέρεσαι για τους νέους...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

 
Νόμιζα ότι ψηφίστηκε....
12 Σεπ 2021 13:01

"Ξεκινήσαμε από την προσχολική αγωγή, συνεχίσαμε στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και καταλήγουμε με τη μεγάλη μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια...".
Ολόκληρος Πρωθυπουργός και δεν γνωρίζει για το νέο σούπερ νόμο των 240 άρθρων για τα σχολεία, τα στελέχη, την αξιολόγηση???.....
Μόλις θα είναι η ομελέτα του ΙΕΠ έτοιμη, να μας το πείτε όμως ε?

 
Eκπαιδευτικος
12 Σεπ 2021 12:51

Σας φοβήθηκαμε τώρα!

 
ομελέτα η εκπαίδευση ! αχαχαχαχα
12 Σεπ 2021 12:48

εντάξει το τερμάτισαν με τα fake που λένε μεταξύ τους ! δεν υπάρχει μέλλον , δεν υπάρχει σοβαρότητα. πώς έλεγε και μια παλιά γγ και έγραφαν σε ανακοινώσεις λες και το υπαιθ είναι πολιτικό-κομματικό γραφείο ;;;;;; "ευχαριστούμε το ΙΕΠ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως" ;;;;; αχαχαχαχαα. Οταν λένε τόσο εξόφθαλμα ψέματα και δεν ανοίγει μύτη... φέρε κι άλλα μπουκάλια, κυρ-στέφανε !

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.