Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι μαθητές στις 11 Οκτωβρίου

Τα δέκα αιτήματα των μαθητών
Δημοσίευση: 26/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανεβαίνει το “θερμόμετρο” των κινητοποιήσεων στα σχολεία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα  εκδηλώθηκαν οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις.

Το Συντονιστικό Μαθητών της Αττικής καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας να διοργανώσουν διαδηλώσεις,  για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με τα ακόλουθα δέκα  αιτήματα, όπως διατυπώνονται στο ανακοινωθέν τους:

  1.     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.
  2.     Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου.
  3.     Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά
  4.     Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  5.     Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο).
  6.     Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.
  7.     Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.
  8.     Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα
  9.     Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.
  10.     Η τρομοκρατία του webex δε θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!

Ακολουθείμολόκληρη ηανακοίνωση του Συντονιστικού Μαθητών

Οι πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων απέδειξαν πως τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως “τα σχολεία φέτος θα λειτουργούν κανονικά” είναι παραμύθια.

Πέρσι, μας μαντρώσατε στο σπίτι και χάσαμε το σχολείο και την καθημερινότητά μας για να μην κολλήσουμε κορονοϊό. Φέτος, μας μαντρώνετε στις τάξεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και θα κολλήσουμε κορονοϊό εμείς και οι οικογένειες μας με μαθηματική ακρίβεια. Υπάρχουν ήδη πάνω από 3000 κρούσματα μέσα στις πρώτες μέρες λειτουργίας. 

Βρισκόμαστε πάλι απροστάτευτοι. 25άρια τμήματα, κενά σε καθηγητές, αίθουσες- κλουβιά, σελφ τέστ… σαν να μην πέρασε μια μέρα, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ!

Καλά πήγε και αυτό!

Μας έχετε  γυρίσει σε ένα ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Τρέχουμε από το σχολείο στα φροντιστήρια, από τα ιδιαίτερα σε διάβασμα ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Βρισκόμαστε σε ένα “αγνώριστο σχολείο”. Το άλλαξε η πανδημία των 4 Νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση. Μας έχετε τρελάνει! ΕΒΕ, ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, περισσότερες εξετάσεις από το Γυμνάσιο!  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

Επιλέξατε να παίζετε πάλι με τη ζωή και το δικαίωμα μας στη μόρφωση!

Ετοιμαστείτε να μας αντιμετωπίσετε και φέτος! Ξεκινάμε!

Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει ένα νέο “κολπάκι” για να μας τρομοκρατεί: τη λειτουργία του webex όταν ένα σχολείο κάνει κατάληψη. (Παρεμπιπτόντως δεν σας ένοιαξε να λειτουργεί το webex πέρσι τόσο πολύ όταν μαθητές δεν είχαν μικρόφωνα, κάμερες κτλ, ούτε τώρα τους νοιάζει για τους μαθητές που αρρωσταίνουν με covid, μόνο για να μην κάνουμε κατάληψη σας πείραξε!)

Κα Κεραμέως; Να σας θυμίσουμε πως πέρσι μας φέρατε εισαγγελείς, αστυνομία, μας ρίξατε χημικά, συλλάβατε μαθητές και πάλι δε μας σταματήσατε. Νικήσαμε: παγώσαμε για λίγο ακόμα την Τράπεζα Θεμάτων, το περιορισμό στο μηχανογραφικό, έγιναν ορισμένες προσλήψεις καθηγητών και καθαριότητας.

Για να τα καταφέρουμε και φέτος πρέπει να:

Γίνουν εδώ και τώρα εκλογές στα 15μελή. Να βγουν αγωνιστές μαθητές που να μπορούν να εκπροσωπήσουν το σχολείο, να έχουν διάθεση να παλέψουν μαζί και με άλλα σχολεία για να γίνεται η φωνή μας πιο δυνατή.

Συντονιστούμε περισσότερα σχολεία σε κάθε Δήμο, πόλη, ακόμα και σε επίπεδο χώρας. Για να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας μας, να μην “σταματά” με την πρώτη επίθεση της κυβέρνησης.

Βρεθούμε μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς για να αγωνιζόμαστε από κοινού! Μαθητικά Συμβούλια- Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Οργανωθούν καλά ΑΠΟ ΤΩΡΑ οι πρώτες τοπικές μαθητικές πορείες και η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ!  

                                                                ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ:

(Προφανώς κάθε Συντονιστική και κάθε σχολείο μπορεί και πρέπει να βάλει και τα δικά του αιτήματα, αλλά αυτά ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!)

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.

Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου.

Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά

Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο).

Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.

Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.

Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα

Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

Η τρομοκρατία του webex δε θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ

 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Σχόλια (27)

 
Ένας Πληβείος
28 Σεπ 2021 18:20

Μπράβο στη νεολαία μας που αντιστέκεται με σοβαρά αιτήματα!!! Ολοι θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς!!!

 
Legend
27 Σεπ 2021 21:26

Γονιέ και εκπαιδευτικέ, για αυτό ακριβώς λείπει η χαρά και ο ενθουσιασμός, επειδή υπάρχουν τα φροντιστηριακά μαθήματα! Πώς να ενθουσιαστείς όταν λείπει η έκπληξη; Αφήστε τα παιδιά να παρακολουθούν ήρεμα στο σχολείο, να μελετούν στο σπίτι και να έχουν ελύθερο χρόνο! Το σημαντικότερο. Να έχουν ελεύθερο χρόνο για να αναπτυχθούν! Όταν τρέχουν από φροντιστήριο σε ιδιαίτερο όλη μέρα ως τις 11 ποια χαρά και διάθεση να μείνει! Και όλα αυτά τα ωραία που συμβαίνουν στα σχολεία τους, εράσμους, διαγωνισμοί, θεατρικές ομάδες, λογοτεχνικές λέσχες κ.α. πώς να συμμετάσχουν; Δεν προλαβαίνουν έχουν φροντιστήριο! Το σχολείο αρκεί!

 
Γονιός κι εκπαιδευτικός
27 Σεπ 2021 18:26

Απορώ με κάποιους που σχολιάζουν ότι παρόλο που στα σχολεία διακόπτονται τα μαθήματα, στα φροντιστήρια συνεχίζονται κανονικά. Δεν αναρωτιώνται γιατί συμβαίνει αυτό; Όσο η πολιτεία φορτώνει το Σχολείο κι άλλες εξετάσεις, κι άλλη ύλη, κι άλλα ακατάλληλα βιβλία, κι άλλη αποστήθιση, κι άλλο κυνήγι βαθμών, κι άλλους κόφτες, τόσο τα φροντιστήρια θα θεοποιούνται και θα αναλαμβάνουν ρόλο καθοδηγητή και μέντορα των παιδιών μέσα σε αυτό το χάος που λέγεται ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Ευτυχώς που στα δημόσια σχολεία υπάρχει ακόμα η σπίθα της αντίστασης σε όλες αυτές της επιλογές της πολιτείας που καθιστούν το ελληνικό Σχολείο κλινικά νεκρό. Στο σημερινό Σχολείο δεν έχουν θέση ο ενθουσιασμός, η χαρά, η ενσυναίσθηση, η φροντίδα ανθρώπου σε άνθρωπο. Επιτέλους θα ανοίξουμε τα μάτια μας ή αιώνια θα εθελοτυφλούμε και θα μεμφόμαστε την μοίρα μας;

 
ΝΟ
27 Σεπ 2021 15:51

Απορία!!!! Γιατί την περίοδο 2015-2019 δεν γινόντουσαν καταλήψεις και δεν υπήρχαν επαναστάτες στη μαθητική κοινότητα?

 
Υπάρχει θέμα
27 Σεπ 2021 15:43

Στις πορείες δε κολλάει ο κορονοιος; Τους εξαιρεί; Συνωστισμός δε γίνεται εκεί;

 
Σοβαρή πρόταση
27 Σεπ 2021 15:20

Εκτός από τους σχολικούς γιατρούς μήπως να διοριστούν και σχολικοί κηπουροί με θέμα κήπος και δεντροφύτευση;

 
Γονιός
27 Σεπ 2021 15:18

Φοιτητές με 1 Και 2 δε ξαναγίνεται! Μαθητής και κατάληψη οξύμωρο σχήμα! Χάσατε!

 
Η Κεραμεως,
27 Σεπ 2021 13:39

Τα εκανε οπως τα εκανε τη χρονια που περασε, σε λιγο θα κλεισουν λογω covid, και μετα για ολα φταινε οι νεοι.

 
ΓΟΝΕΑΣ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
27 Σεπ 2021 12:44

@ Σάκης
Το ημερολόγιο που καταθέτεις δείχνει την ακριβή, δυστυχώς άκρως απογοητευτική και αποκαρδιωτική εικόνα του σχολείου στη βθμια κυρίως.. Ας προσθέσει το ΥΠΑΙΘ στο περίφημο πληροφοριακό σύστημα ένα πεδίο που να καταγράφει την καθημερινή εικόνα λειτουργίας του κάθε σχολείου, πόσες ώρες του ΩΠ πραγματοποιήθηκαν, πόσες χάθηκαν λογω απουσιών προσωπικού, λόγω περιπάτων (3ωρης συνήθως διάρκειας, γτ κάποιοι εκπκοί σχολάνε, χωρίς κανένα παιδαγωγικό στόχο, όπως προβλέπεται), καταλήψεων, κάθε είδους εργασιών κλπ κλπ ..τότε θα δει κανείς ότι το ημερολόγιό σου και λίγα λέει.... και αυτή η καταγραφή θα ήταν το ισχυρότερο επιχείρημα κάθε υπουργού για την κατάντια και την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει το σημερινό δημόσιο σχολείο με την ευθύνη όλων όσων εμπλέκονται και του υπαιθ συμπεριλαμβανομένου.... εικόνα που δεν μπορεί να αποκαλύψει και να αποκαταστήσει ούτε η αυτοαξιολόγηση ούτε η αξιολόγηση...δυστυχώς

 
Στελιος
27 Σεπ 2021 11:02

Οι προχειροτητες του υπουργειου εκει οδηγουν. Με αυστηροτητα δε λυνονται προβληματα, οξυνονται.

 
Γονέας με παιδί στη Γ' Λυκείου
27 Σεπ 2021 10:45

@ΣΑΚΗΣ, τα είπες όλα!!
Μετά έχουν την απαίτηση να περνάνε με 3 και με 5 σε Πανεπιστήμια!
@Γονιός, έτσι ακριβώς όμως!

 
ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ
27 Σεπ 2021 09:19

Αυτοί που κόπτονται υπέρ του δημόσιου σχολείου είναι αυτοί που το πριονίζουν. 5-6 άτομα κλείνουν τα σχολεία και το κράτος ανύπαρκτο.

 
Σώστης
27 Σεπ 2021 07:45

Ποιο είναι το συντονιστικό; Γιατί δεν εντοπίζονται να τελειώσει εν τη γενέσει του το πρόβλημα; Παρακίνηση σε παράνομη ενέργεια! Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά, συη χώρα - μπάχαλο. Ανοιχτά σχολειά ανοιχτά μυαλά!

 
ΣΑΚΗΣ
27 Σεπ 2021 05:24

Σύντομο ημερολόγιο Σχολείου
Σεπτέμβριος: Αγιασμός, έναρξη μαθημάτων , μαθητικές εκλογές
Οκτώβριος - Νοέμβριος: περιοδικές καταλήψεις, πρόβες -εορτές και λίγες μέρες μάθημα
Δεκέμβριος: Πενθήμερη και κατάληψη αμέσως μετά.
Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος: περίπατοι, προπονήσεις- αγώνες, πρόβες εορτές , καταλήψεις και λίγο μάθημα
Απρίλιος- Μάιος: περίπατοι, τριήμερη ή τετραήμερη, απουσίες και ελάχιστο μάθημα
Ιούνιος: Εξετάσεις
Σε όλο τη διάρκεια: απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών .
Αλήθεια, βρέθηκε ποτέ κάποιος να καταγράψει με συνέπεια το σύνολο των ημερών που γίνεται μάθημα , ανά τάξη και ανά μαθητή στα σχολεία μας;

 
ΚΑΤΑΛΗΨΗ = WEBEX
27 Σεπ 2021 01:48

Αν δεν το καταλάβατε, με το που κλείνει το σχολείο για τον οποιοδήποτε λόγο, περνάμε κατευθείαν σε τηλεκπαίδευση και ο νοών νοείτω!

 
Λευτέρης
27 Σεπ 2021 00:37

Μία από τα ίδια! Κάθε χρόνο την ίδια εποχή κλείνουν για μέρες τα δημόσια σχολεία και αποδιοργάνωνεται πλήρως η εκπαίδευση. Παράλληλα τα φροντιστήρια δουλεύουν ! Τα συμπεράσματα δικά σας.

 
Μητέρα
27 Σεπ 2021 00:14

Αυτά τα 10 αιτήματα των παιδιών κανονικά θα έπρεπε να είναι διεκδικήσεις δικές μας, των γονιών τους..

 
Κατια
27 Σεπ 2021 00:05

Εδώ πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά.Τα αίτημα τους είναι ρεαλιστικότατα.Ειδικα αναδιάρθρωση ύλης και ο,τι αυτό συνακολουθει.....

 
Μαρία
26 Σεπ 2021 23:46

Οι καταλήψεις είναι παράνομες, τέλος. Την κατάληψη την οργανώνουν 10-15 άτομα, σπάζουν νύχτα τα τζάμια και μπαίνουν στο σχολείο. Εκτυπώνουν κι ένα χαρτί με αιτήματα και υποχρεώνουν όχι να γίνει μυστική ψηφοφορία αλλά έτσι ως κοπάδι να χωριστούν οι υπέρ και οι κατά και να μετρηθούν. Όλοι αυτοί που κάνουν την κατάληψη πηγαίνουν κανονικά στα φροντιστήρια ή στα ιδιαίτερα μαθήματα τους. Λυπάμαι γιατί οι 10 καθορίζουν τους 200

 
ΜΑΡΙΑ
26 Σεπ 2021 22:58

Το υπουργειο τα εκανε μπαχαλο δυο χρονια τωρα. Οσο και να μην συμφωνω με καταληψεις, τα παιδια εχουν δικιο. Με αυταρχικοτητα και προχειροτητες δε κερδιζεις τα παιδια, τα ξεσηκωνεις!

 
ΓΟΝΙΟΣ
26 Σεπ 2021 22:45

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 
Μιμης
26 Σεπ 2021 21:46

Σιγουρα το κλεισιμο σχολειων δεν ειναι ωραιο, ομως το υπουργειο οφειλει να αφουγκραζεται τα προβληματα, να μην αδιαφορει οπως κανει καιρο τωρα. Φερεται αδικα, με αναλγησια και αυτο ειναι εξοργιστικο τοσο για τους γονεις οσο και για τα παιδια που βρισκονται σε "περιεργη" ηλικια.

 
Γονιός
26 Σεπ 2021 21:43

Πόσο καλύτερο θα έκαναν τον κόσμο μας τα ίδια ακριβώς παιδιά αν, αντί για καταλήψεις, κοίταζαν με επιμέλεια τα μαθήματά τους!!!

 
Στράτος
26 Σεπ 2021 21:08

Ήδη ακούω την Υπουργό να δηλώνει ότι σε περίπτωση κατάληψης ξεκινά αμέσως η τηλεκπαίδευση!!!
Αλήθεια, σε περίπτωση μαθητικής πορείας, τι προβλέπει ο νόμος;

 
Σήφης
26 Σεπ 2021 21:03

Τα ίδια και τα ίδια. Κάθε Μάρτη η Σαρακοστή και τον Οκτώβριο οι καταλήψεις.

 
Panos
26 Σεπ 2021 21:02

Ευτυχώς έχουν περισσότερο μυαλό τα παιδιά από όλο το υπουργείο...

Μπράβος τους σχεδόν σε όλα...

 
Μαρία
26 Σεπ 2021 20:54

Τυχόν κλείσιμο σχολείων λόγω καταλήψεων, μετά τα περσινά, θα είναι σκέτη καταστροφή για πολλά παιδιά. Ας μαζευτούνε λίγο οι γνωστοί παραδοσιακοί καταληψίες ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ