Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δηλώσεις εκπαιδευτικών για βαθμολογητές και επιτηρητές στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Δημοσίευση: 13/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 7 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθούν εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ). Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, θα εξεταστούν στην κατανόηση και παραγωγή του γραπτού και προφορικού λόγου στην ελληνική γλώσσα, επιπέδου ανάλογου του Β1, καθώς και στις εξής θεματικές ενότητες:

α) Γεωγραφία,

β)Ιστορία,

γ) Πολιτισμός και

δ) Θεσμοί του Πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης αυτών των εξετάσεων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε., όπως περιγράφεται αναλυτικά  παρακάτω  να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εν λόγω εξετάσεις είτε ως αξιολογητές-βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές.

Α. ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ
Για αυτές τις εξετάσεις συγκροτείται μητρώο Αξιολογητών-Βαθμολογητών των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αποτελούμενο από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι ανήκοντες στο Μητρώο αυτό μπορούν να συμμετέχουν:

1) στη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων, στα 2 (δύο) ΒΚ της Αθήνας και στο 1 (ένα) της Θεσσαλονίκης

2)στην αξιολόγηση-βαθμολόγηση των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών με ειδικές δεξιότητες στα 6 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, 5 σε Αθήνα και 1 σε Θεσσαλονίκη.

3) στην εξέταση της παραγωγής του προφορικού λόγου των υποψηφίων, σε όλα τα ΕΚ.

Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Κομοτηνή και Ρόδο.

Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο μητρώο αξιολογητών-βαθμολογητών για τις εν λόγω εξετάσεις πρέπει να πληρούν τα παρακάτω τυπικά προσόντα σύμφωνα με σχετική εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και συγκεκριμένα,

α) Για τα Γραπτά Δοκίμια και ως Αξιολογητές στα Ειδικά Εξεταστικά κέντρα:

-Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02),

-Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70), προτιμητέοι με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου φιλολογικού, ιστορικού ή ΦΠΨ τμήματος.

Από τις δύο παραπάνω κατηγορίες θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη, στην Ιστορία, στη Νομική Επιστήμη, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, στην Κοινωνιολογία και στη Γεωγραφία και στη συνέχεια οι κάτοχοι δεύτερου πτυχίου στα προηγούμενα επιστημονικά αντικείμενα.

β) Ως Αξιολογητές παραγωγής προφορικού λόγου στα Ελληνικά:

- Φιλόλογοι Γυμνασίων και Λυκείων (ΠΕ02).

- Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ70), προτιμητέοι με σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου φιλολογικού, ιστορικού ή ΦΠΨ τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των βαθμολογητών/αξιολογητών, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με την παράγραφο 1 του άρθρου 7 καθώς και με το άρθρο 8 της αριθμ. πρωτ. 71728/4-10-2021 (ΦΕΚ 4669 Β ́/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Β) ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

Για τις εν λόγω εξετάσεις (Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021) αλλά και για τις επόμενες περιόδους, σε όλα τα ΕΚ και τα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη), θα χρησιμοποιηθούν ως επιτηρητές εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιτηρητών οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν με τα άρθρα 4 και 7 της αριθμ. πρωτ. 71728/4-10-2021 (ΦΕΚ 4669 Β ́/2021) απόφασης του Γεν. Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών.

Γ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ από τους εκπαιδευτικούς

Για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω, όσοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. ή Δ.Ε. πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις είτε ως αξιολογητές-βαθμολογητές ή/και ως επιτηρητές θα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο :
https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/axiologites/

Ο σύνδεσμος είναι κοινός για αξιολογητές-βαθμολογητές και επιτηρητές, αλλά εντός θα υπάρχουν οι αντίστοιχες επιλογές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πιστοποιούνται μέσω ΑΑΔΕ και θα καθοδηγούνται μέσω επιλογών που θα τους δίνει το σύστημα. Θα δηλώνουν τις προτιμήσεις και τα προσόντα τους, στοιχεία επικοινωνίας και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος θα λειτουργήσει για τους υποψηφίους από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Σχόλια (3)

 
Δαναός
21 Οκτ 2021 21:42

Έχουν ανάγκη από γνώσεις Πολιτικών Επιστημών και επιλέγουν...φιλολόγους με μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες. Μή χειρότερα!

 
ευτυχώς συνταξιούχος
14 Οκτ 2021 20:03

Υπάρχει λύση!!!!! Κανείς βαθμολογητης η επιτηρητής!!!!

 
τι να πεις!!
13 Οκτ 2021 21:14

Αναρωτιέται κάποιος αν υπάρχει εμπάθεια προς τους καθηγητές των κοινωνικών επιστημών από το Υπουργείο, ακόμη και εδώ ζητούν φιλολόγους και όχι καθηγητές πολιτικών και κοινωνικών επιστημών για να διορθώσουν γραπτά με θέματα που έχουν να κ΄άνουν με τους θεσμούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ