ΟΛΜΕ: Απεργία – αποχή από την παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις υπό κατάληψη σχολ. μονάδες

Σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο

15/10/2021

Άκουσε το άρθρο

Απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες, κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 .

Η ΟΛΜΕ για την απεργία- αποχή κατέθεσε σχετικό εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας

Η απεργία-αποχή είναι πλέον σε ισχύ, τονίζει η ΟΛΜΕ,  γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών.

Η κατάθεση νέου εξώδικου ήταν αναγκαία , σημειώνει η Ομοσπονδία, γιατί εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 111525/ΓΔ4/09.09.221 (ΦΕΚ β΄4188/221) όπου στα άρθρα 2 και 3 επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών υπενθυμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο».

Συνεπώς, υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ,  ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ