Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Ξήλωσε” η αστυνομία το αυθαίρετο κτίσμα των αντιεξουσιατών μέσα στο Πολυτεχνείο

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας
Δημοσίευση: 15/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα, Παρασκευή, υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε για το  περιστατικό στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας.

«Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!».

Σχόλια (19)

 
@ο τοίχος της 'παρακμής' σάς πείραξε
19 Οκτ 2021 06:58

Άρα η παρανομία αυτή για εσάς είναι οκ; Η συγκεκριμένη μπορεί να σκοτώσει σε ένα σεισμό (δε βλέπω σεναζ και βρίσκεται ακριβώς έξω από ένα αμφιθέατρο 150 ατόμων -- έχω παρακολουθήσει μάθημα εκεί). Σε περίπτωση δυνατού σεισμού καθώς θα εκκενώνουν οι φοιτητές είναι πολύ πιθανό να τους πέσει στο κεφάλι ο πρόχειρος τοίχος αυτός. Είναι εύκολο να κάνετε φτηνή μηδενιστική πολιτική στα σχόλια εδώ αλλά πρώτα τουλάχιστον ας γνωρίζετε τα γεγονότα.

 
ο τοίχος της 'παρακμής' σάς πείραξε
18 Οκτ 2021 20:39

τα κυβερνητικά μέτρα της ντροπής για την δημόσια εκπαίδευση και τους εργαζόμενους σε αυτήν δεν σας πείραξαν;

 
εικόνες ντροπής
18 Οκτ 2021 08:20

Πόσες εικόνες ντροπής θα αντέξουμε ακόμη στα ΑΕΙ; Έλεγχος εισόδου τώρα.

 
Πολλές απορίες
17 Οκτ 2021 14:27

@16 Οκτ 2021 09:02
Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαραίτητες διευκρινήσεις κ. καθηγητά, γιατί διαβάζοντας το δημοσίευμα, είχα καταλάβει(σχεδόν) ότι επρόκειτο για τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και του κ. Θεοδωρικάκου, ενάντια σε επικίνδυνους αντιεξουσιαστές.
Το μόνο πράγμα πάντως που φαίνεται από τις φωτογραφίες να έκρυβε ο αυθαίρετος μισός τοίχος, είναι ένα ζωγραφισμένο σφυροδρέπανο κι ένα σετ (μαξιλάρι και κουβέρτα) ύπνου.
Τέλος, μου φαίνεται πραγματικά αδιανόητο, φοιτητές του Πολυτεχνείου να χρειάζονται "3 οικοδόμους"..... για να βάλουν 100 τούβλα στη σειρά.

 
σχόλιο;
16 Οκτ 2021 14:25

Εδώ δεν είναι εικόνα ντροπής; Κανένας σχολιασμός;

 
Νικος
16 Οκτ 2021 12:20

Κατάντια. Αν τους αφήνεις να τώρα τα αποτελέσματα. Αστυνομία στα πανεπιστήμια τώρα.

 
ΠΛ
16 Οκτ 2021 11:50

Πανεπιστήμια ξέφραγα αμπέλια, όποιος θέλει μπαίνει, βγαίνει, κλέβει, καταστρέφει, εκφοβίζει, κουβαλάει υλικά οικοδομών, κτίζει πόρτες γραφείων καθηγητών, τώρα και αυθαίρετα. Πανεπιστημιακή αστυνομία χθες.

 
@ Πολλές απορίες
16 Οκτ 2021 09:02

Να βοηθήσω στις απορίες σας (είμαι ΔΕΠ στο ΕΜΠ και τυγχάνει να έχω σχετική πληροφόρηση):
- "ο ότι η αστυνομία αναλαμβάνει να ξηλώνει αυθαίρετα, δεν το γνώριζα." Κλήθηκε η πολεοδομία και η κατεδάφιση έγινε από την υπηρεσία αυτή.
- "Το "αντιεξουσιατών", από πού ακριβώς συνάγεται επίσης δεν το κατάλαβα. Ήταν γνώριμοι των αρχών? Ήταν μη φοιτητές? Και εάν ναι, τότε γιατί δεν συνελήφθησαν?"
Για να συλληφθούν πρέπει να υπάρχει αστυνομία. Δε συλλαμβάνουν οι καθηγητές. Η αστυνομία ήρθε αφού έγιναν οι συνήθεις καθυστερήσεις και οι εμπλεκόμενοι έφυγαν τρέχοντας. Φαντάζομαι ένας τοίχος δεν είναι έγκλημα κατά της ζωής ώστε να τρέξουν τα περιπολικά με τις σειρήνες.
-"Τέλος, καμία πληροφορία, ΓΙΑΤΙ έχτισαν (κακώς, αυθαιρέτως και παρανόμως) τον τοίχο? Τους περίσσευαν τούβλα και δεν ήξεραν τί να τα κάνουν?"
Ο λόγος είναι ότι υπήρχε εκεί παλιά ένα φοιτητικό εντευκτήριο το οποίο είχε καταληφθεί από φοιτητικές παρατάξεις. Πριν λίγους μήνες όμως κάτι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο εντευκτήριο αυτό με λοστούς και έσπασαν τις τζαμαρίες οπότε ήταν διαμπερές. Άρα δεν μπορούσαν τα παιδιά να κρύψουν πανό, στυλάρια και αφίσες. Οπότε είπαν να κάνουν ντόρο φέρνοντας ένα φορτηγό με οικοδομικά υλικά (γίνονται εργασίες στο ΕΜΠ και δεν έκανε εντύπωση στην πύλη της πολυτεχνειούπολης) και 3 οικοδόμους και άρχισαν τις ...αλφαδιές.

Για το αντιπλημμυρικό συμφωνώ και επαυξάνω.

 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ;
15 Οκτ 2021 23:16

Χάλασαν και οι αντιεξουσιαστές, δεν συνέλαβαν τους αστυνομικούς! Ούτε καν τον Πρύτανη.
Τώρα ποιος θα προστατεύει το "άσυλο" της ανομίας;

 
Πε19
15 Οκτ 2021 22:29

Αξιολόγηση σε όλους είχε πει το υπουργείο ότι θα υπήρχε πανεπιστήμιακη αστυνομία 2 χρόνια μετά οι αναρχικοί κάνουν οικοδομικές εργασίες στο πανεπιστήμιο άριστοι.

 
Πολλές απορίες
15 Οκτ 2021 21:57

- Το ότι η αστυνομία αναλαμβάνει να ξηλώνει αυθαίρετα, δεν το γνώριζα.
- "αυθαίρετο κτίσμα" εγώ δεν βλέπω. Αυθαίρετο μισό τοίχο βλέπω.
- Το "αντιεξουσιατών", από πού ακριβώς συνάγεται επίσης δεν το κατάλαβα. Ήταν γνώριμοι των αρχών? Ήταν μη φοιτητές? Και εάν ναι, τότε γιατί δεν συνελήφθησαν?
- Τέλος, καμία πληροφορία, ΓΙΑΤΙ έχτισαν (κακώς, αυθαιρέτως και παρανόμως) τον τοίχο? Τους περίσσευαν τούβλα και δεν ήξεραν τί να τα κάνουν?
ΥΓ. Ας έκαναν ένα αντιπλημμυρικό, που θα ήταν και χρήσιμο! Θα μπορούσαν να το περάσουν και ως εθελοντισμό.... για να μην πω χορηγία....

 
ΔΕΠ
15 Οκτ 2021 20:14

χαχα μια εικονα χιλια τουβλα. Το τειχος της παρακμης και τριτοκοσμικης νοοτροπιας δεν πεφτει ευκολα.

 
ΔΕΠ
15 Οκτ 2021 19:07

Μα τί λέτε τώρα; Πρακτική Άσκηση για το εξαμηνιαίο μάθημα "Τοιχοποιία ΙΙΙ" έκαναν τα παιδιά. Για να γίνεις σωστός μηχανικός πρέπει να περάσεις απ' όλες τις βαθμίδες. Ειδικά μηχανικός φυσικός ή μαθηματικός;-)

 
Πολίτης
15 Οκτ 2021 18:19

Είναι ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα και για τη δημοκρατίας μας.....ΑΥΤΉ Η ΚΑΤΆΝΤΙΑ.
ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΟΥΝ ......ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ.....ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ.....!!!
ΑΚΟΥ κατά της εξουσίας .......ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ.....!!!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.......ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ......!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.......Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.....!!!

 
Τάκης ΔΕΠ
15 Οκτ 2021 17:32

Ανατριχίλα! Με τέτοιες τεράστιες επιτυχίες επιστρέφει η νομιμότητα στους χώρους μας!!!
Τι, όχι?

 
Υπάρχουν ακόμα ευσυνείδητοι λειτουργοί
15 Οκτ 2021 17:04

Συγχαρητήρια στον κοσμήτορα για την άμεση αντίδραση.Ο Φίλης γιατί δεν έχει διαμαρτυρηθεί ακόμα;

 
πολύ καλή δουλειά πάντως
15 Οκτ 2021 17:01

έκαναν, όποιοι την έκαναν. Αλφαδιά ο τοίχος, κε κοσμήτορα θα πρέπει να τους βάλετε 10 στη δομοστατική, όταν μάθετε τα ονόματα τους και μετά βέβαια αυτόφωρο, να μάθουν και τη σχετική νομοθεσία περί αυθεραίτων κτισμάτων!

 
Δεν υπάρχουν λόγια
15 Οκτ 2021 17:00

Ντροπή και κατάντια! Που; Στο ΕΜΠ παρακαλώ!

 
Πιτσιφλής
15 Οκτ 2021 15:58

Το αυτόφωρο δεν ισχύει εκεί, ε;
Μόνο για τους δασκάλους και τους καθηγητές...
Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.