Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Απεργία – αποχή από την παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις υπό κατάληψη σχολ. μονάδες

Σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο
Δημοσίευση: 15/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες, κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 .

Η ΟΛΜΕ για την απεργία- αποχή κατέθεσε σχετικό εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας

Η απεργία-αποχή είναι πλέον σε ισχύ, τονίζει η ΟΛΜΕ,  γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών.

Η κατάθεση νέου εξώδικου ήταν αναγκαία , σημειώνει η Ομοσπονδία, γιατί εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 111525/ΓΔ4/09.09.221 (ΦΕΚ β΄4188/221) όπου στα άρθρα 2 και 3 επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών υπενθυμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο».

Συνεπώς, υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ,  ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Σχόλια (51)

 
Για να σοβαρευτούμε.... οπωσδήποτε
18 Οκτ 2021 20:01

@Ένας γονιός
Συμφωνώ απόλυτα..... Η μεγάλη παρανομία-παραβατικότητα στη χώρα, είναι η άρνηση του 90% των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση "Κεραμέως"..... Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο..... οπωσδήποτε....

 
Ένας γονιός
18 Οκτ 2021 14:16

Για να σοβαρευτούμε επιτέλους! Υπάρχουν νόμοι σε αυτή τη χώρα. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και οι παραβάτες (μικροί-μεγάλοι) να έχουν κυρώσεις.

 
@ @@Γονέας-Εκπ/κός 17 Οκτ 2021 23:15
18 Οκτ 2021 00:44

Φίλτατε,
".... όταν δεν λαμβάνουν άμεσα μέτρα για την αποτροπή ή την καταδίκη (ακόμη και με μηνύσεις ή κλήσεις στην αστυνομία) παρόμοιων φαινομένων." !!!!!

«Κάθε διευθυντής σχολικής μονάδας που σέβεται τον εαυτό του και τον ρόλο του οφείλει να καλεί την αστυνομία…..» !!!!!

αυτά τα έγραψες εσύ ή κάποιος άλλος ?????

Ο ρόλος σου ως μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου δεν είναι διακοσμιτικός και δεν σε απαλλάσει από τις ευθύνες σου. Έχουμε φτάσει ως εδώ με την λογική που έχουν οι περισσότεροι «Τίποτε άλλο σε σχέση με το Σχολείο τους.»…...........

 
@@Γονέας-Εκπ/κός 17 Οκτ 2021 16:52
17 Οκτ 2021 23:15

Ας μου επιτρέψετε φίλτατε να επισημάνω τα εξής:
α) Ουδέποτε ανέφερα ΄ότι είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να επιβάλλουν τον τερματισμό των καταλήψεων και την είσοδο των μαθητών στις τάξεις. Αυτό είναι δουλειά του ΚΡΑΤΟΥΣ.
β) Ομοίως ούτε στις απεργίες των καθηγητών και στα επακόλουθά τους αναφέρθηκα.
γ) Όσο για τις δικές μου ευθύνες ως προς τα παιδιά μου στις οποίες αναφέρεστε, αυτές είναι να φροντίζω τα παιδιά μου να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά και να φροντίζουν τα μαθήματά τους. Τίποτε άλλο σε σχέση με το Σχολείο τους.
Εν κατακλείδι, τίποτε από τα λεγόμενά σας δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους είτε το κράτος που αδιαφορεί επιδεικτικά για τις καταλήψεις, είτε τους συνδικαλιστές, οι οποίοι με την παρούσα ανακοίνωση απλά τις υποθάλπουν, Για το μείζον ζήτημα, που είναι το πότε επιτέλους θα μπουν τα παιδιά μας στις τάξεις τους να κάνουν μάθημα, εξέλιπαν και τα λόγια και (κυρίως) τα έργα...

 
Γονιός
17 Οκτ 2021 22:28

Συμφωνώ με το voucher ειδικά για τα λύκεια . Χωρίς καταλήψεις χωρίς προβλήματα μου φαίνεται. Ας επιλέγουμε το ιδιωτικό και ας πληρώνουμε και κάτι έναντι.

 
@@@filologos
17 Οκτ 2021 18:42

Και εσύ έξυπνε θα μας πεις το ΦΕΚ και άρθρο??? Τζάμπα μάγκας τέλεος.

 
@@filologos
17 Οκτ 2021 17:40

Δεν τα ξέρεις καλά...
Άνοιξε και κανένα ΦΕΚ να διαβάσεις.
Μην διαβάζεις μόνον τις προκηρύξεις της ΟΛΜΕ....

 
@Γονέας-Εκπ/κός
17 Οκτ 2021 16:52

Ενώ για τι απεργίες των καθηγητών το υπουργείο τις πάει στα δικαστήρια και επιβάλει πρόστιμα, όταν όπως λες «Το Υπουργείο ανέχεται κανονικότατα τις καταλήψεις, αντί να μαζέψει τα παιδιά και να τα υποχρεώσει να μπουν στην τάξη..», πιστεύεις, πως θα βρεθεί ένας καθηγητής να τα βάλει με τα ανήλικα που δεν τα ακουμπά ούτε ο εισαγγελέας ???? Μάλλον τρελός παπάς σε βάφτισε αν νομίζεις πως κάποιος θα τολμήσει να ακουμπήσει ανήλικο (ενώ εσύ θέλεις να το κάνουν άλλοι για σένα …..) και μετά δεν θα βρεθεί στο στόμα των ΜΜΕ …. Να αναλάβεις εσύ σαν γονιός τις ευθύνες σου και να μην ζητάς από άλλους ευθύνες που δεν έχουν, ότι σπέρνεις θερίζεις….

 
@filologos
17 Οκτ 2021 16:35

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά.!!!!! Ο Δ/ντης σχολικής μονάδας δεν είναι ιδιοκτήτης του χώρου (σχολείου) και ΔΕΝ έχει καμμιά αρμοδιότητα να καλέσει την αστυνομία. Έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τη Δευτεροβάθμια / Πρωτοβάθμια Δ/νση και το Δήμο που ανήκει το σχολείο μιας και είναι ιδιοκτησία του δήμου και αυτοί να πράξουν τα ανάλογα. Αυτοί ας καλέσουν το ΕΚΑΒ, τα ΜΑΤ, το ΣΤΡΑΤΟ, την ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, και τις Ειδικές Δυνάμεις και όποιον άλλον θέλουν. Όσο για τον Διευθυντή, επειδή σέβεται τον εαυτό του, δεν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με την τοπική κοινωνία για αρμοδιότητες που ΔΕΝ ΕΧΕΙ και δεν αρμόζουν στην εργασία του.

 
@Dimitris
17 Οκτ 2021 15:52

Επειδή δεν μπορώ να βρω αν και έψαξα, και οι έξυπνοι μας τελείωσαν, ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑ να μας πεις σε ποια δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση ο εργαζόμενος βάζει από την τσέπη του χρήματα για να δουλέψει η επιχείρηση. Το τζάμπα τελείωσε.

 
Δεν πληρώνω
17 Οκτ 2021 15:51

@γονιός 16 Οκτ 2021 15:34
"Ας μας πει κάποιος πόσα χρήματα πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τη "δωρεάν" παιδεία".
- Όσοι πληρώνουν, πληρώνουν (για την παιδεία) τα λιγότερα σε όλη την Ε.Ε. Συνεπώς, ανάλογες είναι και οι υπηρεσίες που λαμβάνουν.
- Δεν σας είδα να σχολιάζετε "να καθαρίσει αυτή η αηδιαστική κατάσταση" και για τις δωρεάν (με τα λεφτά μας) ξένες γλώσσες των Βουλευτών. Εκεί δεν σας ενόχλησε και δεν είναι αηδιαστική κατάσταση?
- Ούτε από 300 Βουλευτές έχουμε (εδώ και πολύ καιρό) ανάγκη. Εκεί να μην μειώνονται?

 
ΠΕ03
17 Οκτ 2021 15:41

Πέρσι αγόρασα νέο υπολογιστή (αυτός που είχα δεν υποστήριζε το webex) και γραφίδα. Σύνολο 700 ευρώ. Φέτος σε περίπτωση κλεισίματος δεν διαθέτω τον εξοπλισμό μου στην υπηρεσία της υπουργού. Θα κάνω μάθημα με όσα μέσα και όποια ταχύτητα μου παρέχει το σχολείο. Εντάξει Νίκη;

 
διορισμοί ώρα μηδέν
17 Οκτ 2021 13:48

Η καλύτερη διαφήμιση των ιδιωτικών. Αφού φεύγουν μαζικά οι καλύτεροι μαθητές για τα ιδιωτικά ας φύγουν και όσοι απέμειναν. Βλέπω φροντίζουμε με τέτοιες τοποθετήσεις να έχουμε διορισμούς .

 
Κουκουρούκου
17 Οκτ 2021 13:36

Κάποιοι προφανώς νομίζουν, ο΄τι πχ στο Καστελόριζο έχει ιδιωτικά(για τα voucher) ή διπλανά(για τη webex) σχολεία.....

 
ΧΜΜ
17 Οκτ 2021 13:11

@XM17 Οκτ 2021 12:14
Να μου πληρώσεις (εσύ προσωπικά) laptop, γραφίδα και αναβάθμιση της γραμμής της οικίας στα 100Mbps. Ο τζάμπας πέθανε. Τελεία.

 
XM
17 Οκτ 2021 12:14

Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι κάνουν κατάληψη, «έτσι για πλάκα». Δεν ενδιαφέρονται για το σχολείο και τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης δεν τους αγγίζουν καθόλου.
Η ΟΛΜΕ με τη απεργία-αποχή από το webex, ουσιαστικά πριμοδοτεί και αυτού του είδους τις καταλήψεις.
Θέλω προσωπικά να διαχωρίσω τη θέση μου ως εκπαιδευτικός από τη θέση της ΟΛΜΕ.
Πέρα όμως από αυτού του είδους τις καταλήψεις, προσωπικά είμαι εναντίον κάθε κατάληψης δημόσιου σχολείου. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμποδίζει τη μόρφωση κανενός ανθρώπου. Και τα κλειστά σχολείο το κάνουν αυτό.

 
@Πλατάρος Γιάννης
17 Οκτ 2021 11:01

Σαφώς ο εκπαιδευτικός δεν οφείλει να εργάζεται εκτός ωραρίου εργασίας.
Σαφώς ο εκπαιδευτικός ΔΕΝ υποχρεούται να πάει στο διπλανό σχολείο να παράσχει έργο χωρίς απόφαση απόσπασης / τοποθέτησης του ΠΥΣΔΕ.
Σαφώς ο εκπαιδευτικός οφείλει να μάχεται για να καταργήσει τους ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥΣ νόμους που νομίζει ότι υποβαθμίζουν την ζωή του ή υπονομεύουν τα συμφέροντά του.
Σαφώς ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα και εσύ που αν και αποτελείς μέλος της ΟΛΜΕ, πηγαίνεις ενάντια στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Και τέλος σαφώς και έπραξε σωστά η ΕΣΗΕΑ που διέγραψε οριστικά τον Πορτοσάλτε.

 
Γονέας-Εκπ/κός
17 Οκτ 2021 10:48

Είναι κάποιος/α στην εποχή μας μαθητής/τρια. Το Υπουργείο ανέχεται κανονικότατα τις καταλήψεις, αντί να μαζέψει τα παιδιά και να τα υποχρεώσει να μπουν στην τάξη. Αυτή και μόνο αυτή είναι η δουλειά τους. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται τώρα και οι αξιότιμοι κ. Συνδικαλιστές να δώσουν τη χαριστική βολή. Από τους ενήλικες λοιπόν δεν υπάρχει κάποιος νουνεχής να ζητήσει/επιβάλλει την δια ζώσης εκπαίδευση; Περιμένετε μετά από τους μαθητές να το ζητήσουν μόνοι τους; Συνέλθετε κύριοι και αναλάβετε τις ευθύνες σας!!!!

 
Δήμος
17 Οκτ 2021 02:19

Ο εκπαιδευτικός για να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο και να παρέχει σε αυτό εκπαιδευτικό έργο πρέπει
α) να πάρει εντολή με έγγραφη Απόφαση του Δντή της ΔΔΕ ανάλογη αυτής της διάθεσης-απόσπασης και
β) να υπάρχει απόφαση της σχολικής επιτροπής για παραχώρηση χώρου σε άλλο σχολείο που θα έχει τον αναγκαίο και πλήρη εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση.
Καληνύχτα Κεμάλ!!!

 
Νικος
17 Οκτ 2021 01:58

Επιτέλους η ΟΛΜΕ κατάλαβε τι έπρεπε να είχε κάνει το Μάρτιο του 2020;
Μας παίζει τώρα η Υπουργός γιατί δώσαμε δικαιώματα όταν κάναμε εξ αποστάσεως με οδηγίες χωρίς υπογραφή.
Δηλαδή χωρίς νομοθεσία εφαρμόζαμε ότι έλεγε στα ΜΜΕ.
Την ευθύνη για τη ζημιά που έχουμε κάνει στα παιδιά ποιος θα την αναλάβει;

 
ΜΑΡΙΑ
16 Οκτ 2021 23:21

Συζητάμε για το αν οι εκπκοί πρέπει ή όχι να κάνουν εξαε από το σπίτι. Δηλαδή έχουμε αποδεχθεί ότι οι καταλήψεις είναι αναπόφευκτο και εν πολλοίς νόμιμο γεγονός ή κάνω λάθος; Μήπως έχουμε χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας; Μήπως μια ολόκληρη κοινωνία παρακολουθεί ένα θέατρο του παραλόγου; αλοίμονο αν ένα κράτος παρακολουθεί ως θεατής την κατάλυση κάθε έννοιας νομιμότητας και λογικής. Μήπως από κει πρέπει να ξεκινήσουμε, γτ πλέον κάθε περαιτέρω συζήτηση τείνει στη γελοιότητα;

 
Σκεπτόμενος
16 Οκτ 2021 22:06

Η ΟΛΜΕ , πολιτικά , έχει δίκαιο. Υπάρχει νόμος και κράτος δικαίου , πάνω στο οποίο άλλωστε στηρίζεται η υπουργός για να βγάλει παράνομη την απεργία αποχή.
Θα πρότεινα όμως ως κίνηση , την διεκδίκηση δωρεάν γραμμών VDSL και υπολογιστών στους εκπαιδευτικούς αντί της αποχής.

 
Σώστης
16 Οκτ 2021 21:37

@κυρ Γιάννη, τι θα κερδίσετε στα ιδιωτικά; Τα παιδιά σας να ναι πελάτες! Αυτό μόνο! Ελεύθερη σκέψη, καλλιέργεια προσωπικοτήτων, αυτοπειθαρχία αποκτούν στο ανοιχτό και καλά εδραιωμένο δημόσιο σχολείο. Κι αυτό μπορεί να υπάρξει όταν σύσσωμη η κοινωνία το προστατεύει ως το μεγαλύτερο αγαθό. Η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία είναι τα πολυτιμότερα πράγματα που απολαμβάνουμε ως πολίτες. Κρίνεται ο πολιτισμός μας από το πόσο τα προσέχουμε και τα ενισχύουμε. Όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί.

 
Dimitris
16 Οκτ 2021 20:41

Και στυλό, μπλοκ σημειώσεων, ή τσάντα δεν μας έχουν δώσει για τη δουλειά μας. Μήπως θάπρεπε να απέχουμε απο κάθε εργασία μέχρι να μας τα δώσουν ;

 
Το τζάμπα πεθανε
16 Οκτ 2021 18:44

Αν το υπουργείο θέλει στα υπο καταληψη σχολεία εξ αποστασεως εκπαίδευση είναι υποχρεωμένο να παρεχει τεχνολογικό εξοπλισμό στους καθηγητές αυτό είναι ξεκάθαρο. Μια ζωή από φιλότιμο βάζουν πλατη αλλά το υπουργείο και κακοπληρωμενους τους έχει και ένα σωρό έξτρα διοικητικες- τεχνικές εργασιες τους φορτώνει.
Όσο για την ιδέα που αναφέρουν καποιοι να πανε στο διπλανό σχολείο, να κανουν τι; έχετε παει σε σχολείο; τα σχολεία δεν είναι internet cafe, υπάρχουν νομιζετε διαθέσιμος εξοπλισμός ; Μια λογική ιδέα θα ήταν να πανε οι καθηγητές των υπό κατάληψη σχολείων στις κατά τοπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και από εκεί να συνεχίσουν το έργο τους εξ αποστασεως! Τι δεν υπάρχουν χώροι και εξοπλισμός ουτε στις Διευθύνσεις ; απίστευτο :)

 
Gf
16 Οκτ 2021 17:31

Αντί τις χαζομάρες αυτές κάτι ποιο ωραίο.....όταν γίνει κατάληψη οι εκπαιδευτικοί να πάνε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν να κάνουν τηλεκπαίδευση από εκεί....απλά πράγματα. Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και προσαγωγή των γονέων των μαθητών δικογραφία και ποινή ....αυτό δεν προβλέπεται????

 
MIX
16 Οκτ 2021 17:19

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

 
Το είχαμε πει..
16 Οκτ 2021 16:13

Αφου ανέχτηκε το υπουργείο την απεργία με πληρωμή τέτοια φαινόμενα είναι φυσικό να υπάρχουν…
«Απεργία-αποχή (ώστε να πληρώνομαι(!) από το να πάω στο διπλανό σχολείο να κάνω τη δουλειά μου που πληρώνομαι!!»
Κεραμεως εσύ κοίτα τους μην σπάσεις κανένα αυγό!

 
γονιός
16 Οκτ 2021 15:34

Οπως τα λεει ο Γιάννης. Ας μας πει κάποιος πόσα χρήματα πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τη "δωρεάν" παιδεία. Ας δοθούν voucher στον κάθε γονέα για αυτά τα λεφτά να πάει το παιδί του όπου θέλει, δημόσιο, πρότυπο, ιδιωτικό. Και τα χρήματα να "ακολουθούν" το παιδί. Και όταν το κράτος χρειαστεί λιγότερα η περισσότερα σχολεία, θα μειώνει και τον αριθμό εκπαιδευτικών, να καθαρίσει αυτή η αηδιαστική κατάσταση.

 
Λευτέρης
16 Οκτ 2021 15:25

@ Μηδέν κόστος
Μία παροιμία είναι εύγλωττη: όποιος δε θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει! Είναι καιρός το κράτος να δώσει κουπόνια στους γονείς ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής σχολείου. Αρκετά με την ελάχιστη προσπάθεια και τη διαρκή υποβάθμιση!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.