Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιοι (υπ. Εσωτερικών) για τις μαθητικές παρελάσεις

Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων
Δημοσίευση: 14/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δύο εγκυκλίους σχετικά με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνας , Θεσσαλονίκη καισ τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών .

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο για τον εορτασμό  των επετείων της 28ης και της 26ης Οκτωβρίου στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο  “Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940”

Ειδικότερα:

1. Στην πόλη των Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις:

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ.
Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021

Τέλεση επίσημης δοξολογίας.

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας. Η μέγιστη χρονική διάρκεια της παρέλασης ορίζεται σε 60 λεπτά.

Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

α. Την 25η Οκτωβρίου 2021

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στη με αριθμό 73884/11.10.2021 απόφασή μας.

Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

β. Την 26η Οκτωβρίου 2021

Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

γ. Την 27η Οκτωβρίου 2021
Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

δ. Την 28η Οκτωβρίου 2021

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ ́ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Το όλο πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους λοιπούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα εφαρμοστούν όσα αναγράφονται στην με αριθμό 74901/13.10.2021 εγκύκλιό.

Σχόλια (23)

 
Γονιός.
18 Οκτ 2021 18:54

Καλά τόση μα τόση στραβομαρα. Κρούσματα στα ύψη θάνατοι διασωληνωμενοι αυτούς τίποτα δεν τους αγγίζει. Εκεί παρέλαση να μην χάσουν. Ποιος βρε έχει όρεξη για παρελάσεις. Έλεος πια. Κουραστικοί

 
ΔΣ
18 Οκτ 2021 09:08

Δεν βλέπουν τους θανάτους κάθε μέρα. Την παρέλαση τι την θέλουν αυτήν την περίοδο. Για να τους πούνε μπράβο.

 
Δάσκαλος.
17 Οκτ 2021 19:27

Όχι φέτος στις παρελάσεις.

 
Στ
16 Οκτ 2021 12:39

Εμπρός μαρς. Όλοι στην παρέλαση. Μικροί μεγάλοι. Πού θα βρούμε καλύτερα; Άντε μην παραπονιέστε. Μέσα στην τρελή χαρά όλοι.

 
ΕΡ
16 Οκτ 2021 12:35

Τελείως κουφά όλα. Τίποτα δεν στέκει. Όλα παράλογα.

 
@Δασκαλος @Εκπαιδευτικος @Γονιος
15 Οκτ 2021 18:10

Στις παρελάσεις γίνεται κακός χαμος και η πανδημία θερίζει. Ενώ στις διαδηλώσεις εκπαιδευτικών η πανδημία αφανιζεται....

 
@απορία
15 Οκτ 2021 16:59

Ακόμη περιμένουμε την εγκύκλιο για τον ορισμό σημαιοφόρων και παραστατών. Αυτοί ορίζονται με εγκύκλιο. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις τάξεις που επιλέγει το κάθε σχολείο ανάλογα με τα τμήματά του, Ε' και ΣΤ' συνήθως και αν είναι ολιγομελή τα τμήματα συμμετέχει και η Δ'.
Ερώτηση: πώς θα γίνουν οι πρόβες της παρέλασης όπου θα βρεθούν μαθητές πολλών τμημάτων μαζί από τη στιγμή που τα παιδιά βγαίνουν ή σε διαφορετικές ώρες διάλειμμα ή είναι χωρισμένο το προαύλιο ώστε κάθε τμήματα να είναι μόνο του; Να μην αναφέρω πως σε μέρες βροχής τα παιδιά δεν βγαίνουν από τις αίθουσές τους για διάλειμμα σε εσωτερικό χώρο, ακριβώς για να μην έρχονται κοντά μαθητές διαφορετικών τμημάτων. Μας κοροϊδεύουν! Ή έχουμε κανονικότητα ή δεν έχουμε. Να μας πουν τι ισχύει

 
Μπάμπης
15 Οκτ 2021 16:17

Απαράδεκτο να γίνονται παρελάσεις μαθητών με κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοιό. Να γίνονται μόνο διαδηλώσεις εκπαιδευτικών που πραγματοποιούνται με όλα τα μέτρα ασφαλείας

 
Π
15 Οκτ 2021 11:19

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
(α) ως χθες, Πέμπτη 14/10/2021 ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ από το ΥΠΑΙΘ που να ορίζει τα σχετικά με την επιλογή των σημαιοφόρων ή τα σχετικά με τα της παρέλασης.
(β) προσφάτως κοινοποιήθηκε ΦΕΚ που ορίζει ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ταυτόχρονη παρουσία μαθητών άλλων τμημάτων στον ίδιο χώρο.
Πώς αλήθεια θα γίνει η παρέλαση όταν μαθητές πολλών τμημάτων, πολλών σχολικών μονάδων και διαφορετικών βαθμίδων, θα αναγκαστούν λόγω χώρου είτε να συνωστιστούν σε ένα ναό για την δοξολογία είτε σε κάποιο χώρο για την παρέλαση;
Αναρωτιέμαι αν η εγκύκλιος υπερτερεί του ΦΕΚ (νόμος ψηφισμένος στο κοινοβούλιο)
Αναρωτιέμαι πώς με τόση ευκολία αγνοούν τα μέτρα για την πανδημία και εξισώνουν συμμετοχή εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων (μαθητών δευτεροβάθμιας) στον ίδιο χώρο, χωρίς καν κάποιες προφυλάξεις;

 
Γονιός.
15 Οκτ 2021 09:20

Όχι φέτος στις παρελάσεις. Μέσα σε τόσα κρούσματα και τόσους νεκρούς τι παρέλαση θα γίνει.

 
Εκπαιδευτικός
14 Οκτ 2021 19:47

Νικήσαμε τον κορονοιό!!! Τι δεν καταλαβαίνετε; Βρε τι κάνει ο πολιτικός καιροσκοπισμός!!

 
Ποιος θα μας σώσει από τον άλλο ιό...
14 Οκτ 2021 19:35

Όλα τα 'χαμε (στην εκπαίδευση κυρίως, αλλά όχι μόνο) η παρέλαση μας έλλειπε!
Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ μπροστά...

 
Δάσκαλος.
14 Οκτ 2021 19:00

Ντροπή. Δεν χρειάζονται αυτή την στιγμή οι παρελάσεις. Η πανδημία θερίζει. Ποιός έχει όρεξη;

 
απορία
14 Οκτ 2021 17:34

Με ποια εγκύκλιο ορίζεται ο τρόπος επιλογής μαθητών του Δημοτικού για συμμετοχή στην παρέλαση; Αν γνωρίζει κανείς ας την αναφέρει παρακαλώ. Ρωτάω ως γονιός. Ευχαριστώ.

 
@Συγχώνευση
14 Οκτ 2021 16:48

Πέσατε διάνα! Εκτός από μασκούλες, φέτος θα χρειαστούνε και βαρκούλες. Όταν είσαι καλός άνθρωπος και σου πάνε όλα δεξιά!

 
Δάσκαλος
14 Οκτ 2021 16:08

Καλά είναι στα λογικά τους. Μέσα στον κάκο χαμό παρέλασεις. Ύστερα θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Βρε δεν ντρέπονται

 
Ζορρο
14 Οκτ 2021 14:55

Δηλαδη τωρα που η παρελαση θα κρατησει 60 λεπτα εκει που μαζευτουν οι μαθητες απο διαφορετικα σχολεια ο ενας πανω στο αλλο και οι γονεις που θα βγουν να καμαρωσουν τα παιδια τους ο ενας διπλα στον αλλο πισω απο τα σχοινια δεν θα κολλησουν κορωνοιο ?????μα γιατι τετοια βιασυνη και σε αυτο το θεμα τετοια προχειροτητα μην μας μαλωσουν ???????ρε θα πεθανουμε

 
Φώτης
14 Οκτ 2021 14:18

Για τις κωμοπόλεις και τα χωριά τι προβλέπει η εγκύκλιος;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
14 Οκτ 2021 11:55

Επιτέλους!
Εορτασμοί εθνικών εορτών!
Με μήνυμα του υπουργού Βορίδη εναντίον του φασισμού και του ναζισμού!!!
Σε ένα μήνα έρχεται και η επέτειος του Πολυτεχνείου.
Τότε όμως μάλλον θα ξαναθυμηθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να απαγορευτούν και πάλι οι τιμητικές εκδηλώσεις για την ενοχλητική αυτή επέτειο!

 
Περικλής
14 Οκτ 2021 10:27

Οι παρελάσεις και οι εορτασμοί είναι σημαντικές εκδηλώσεις με έντονο συμβολισμό. Αν είναι όμως να γεμίσουμε κορωνοϊό, μπορούν να περιμένουν.

 
Πιτσιφλής
14 Οκτ 2021 09:54

Αεροπόρος θα γενώ στην γη να μην αγγίζω να ΄μαι ψηλά στον ουρανό τα σύννεφα να σκίζω...
....
Τώρα που το σκέφτομαι, θέλω να πετάξω με Rafale πάνω από το Υπουργείο.
Πώς θα γίνει;...

 
Συγχώνευση
14 Οκτ 2021 09:20

@φιλόλογος14 Οκτ 2021 08:20
Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν....

 
φιλόλογος
14 Οκτ 2021 08:20

Επιτέλους!
Εορτασμοί εθνικών εορτών!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.