Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εκπαιδευτικών»

Δημοσίευση: 27/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε κατατρομοκράτηση των Συλλόγων εκπαιδευτικών και σε απειλές ότι δήθεν παρανομούν αν εκφράσουν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν οι ίδιοι, την ελεύθερη βούλησή τους απέναντι στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Με νομικά ανυπόστατα έγγραφά του και παραπλανητικές ανυπόγραφες ερωταπαντήσεις, επιχειρεί να λογοκρίνει αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και να απαγορεύσει την ελεύθερη διατύπωση του λόγου και της σκέψης τους.

Κάτι τέτοιο είναι παράνομο, πλήττει ευθέως τη Δημοκρατία. Κλιμακώνει έτσι τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική του επίθεση απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών, συνεπικουρούμενο από πρόθυμα ΜΜΕ- «καλοθελητές» και ελεγχόμενες ιστοσελίδες.

Αποδεικνύει έτσι, πόσο κενοί περιεχομένου είναι οι ισχυρισμοί του περί υλοποίησης της αξιολόγησης αποκλειστικά από τους Συλλόγους Διδασκόντων, αφού με έγγραφό του εμφανίζεται ο παντελώς αναρμόδιος -σύμφωνα με το νόμο- γενικός γραμματέας του υπουργείου να καθοδηγεί τη διαδικασία, να υπαγορεύει πως πρέπει να συμπληρωθούν οι φόρμες αξιολόγησης και με τον τρόπο αυτό να τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που με θρασύτητα χαρακτήρισε «κουτοπόνηρους» τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με ποσοστά άνω του 80% έχουν απορρίψει επανειλημμένα τα κυβερνητικά σχέδια για τη διαμόρφωση σχολείων πολλών ταχυτήτων, την υποβάθμιση και το μαρασμό της δημόσιας εκπαίδευσης Ταυτόχρονα, ένας τεράστιος μηχανισμός ψεύδους και παραπληροφόρησης διαδίδει την νομικά έωλη απειλή ότι δήθεν μπορεί να επιβληθεί σε κάθε εκπαιδευτικό χρηματική ποινή 3.000 ευρώ με βάση την απόφαση του Εφετείου, όταν είναι σαφές ότι αυτή η επαπειλούμενη ποινή στρέφεται μόνο κατά των διάδικων Ομοσπονδιών, στην περίπτωση που προκηρύξουν νέα απεργία-αποχή με τα ίδια αιτήματα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας θριαμβολογεί για τα 8.500 σχολεία σε σύνολο 14.000 που υπό το κράτος πρωτοφανών απειλών και εκβιασμών έχουν υποβάλλει εκθέσεις αξιολόγησης στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, χωρίς βέβαια να δίνει στοιχεία πόσες από αυτές υποβλήθηκαν κατόπιν συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων ή αντίθετα συμπληρώθηκαν αυθαίρετα από εξαναγκασμένους και απειλούμενους Διευθυντές σχολικών μονάδων.

Αλήθεια, σε ποιες παιδαγωγικές αρχές στηρίζεται αυτή η δήθεν αξιολόγηση, που εξαρχής προσέλαβε τιμωρητικό χαρακτήρα, δηλητηριάζοντας τη σχολική ζωή με βία, απειλές, δικαστικές διώξεις και αστυνομική καταστολή; Δεν καταλαβαίνουν οι εμπνευστές της ότι στην εκπαίδευση καμία πρακτική δεν προχωρά αν δεν στηρίζεται στο διάλογο, στην πλατιά συναίνεση και στην συνειδητοποίηση της ανάγκης της από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας; Πολύ περισσότερο σήμερα, που η εκπαίδευση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση της πανδημίας και με πάνω από 20.000 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να μαζέψει τους ανέμους που σπέρνει στην εκπαίδευση. Να σταματήσει τη λογοκρισία, τις απειλές και την τρομοκρατία. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από πολιτικές τους απόψεις να συνεχίσουν να αγωνίζονται συσπειρωμένοι στους συλλόγους και στις Ομοσπονδίες τους.

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ως  κυβέρνηση θα καταργήσει όλους τους αντιεκπαιδευτικούς-τιμωρητικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα αποκαταστήσει κάθε εκπαιδευτικό που θα υποστεί διώξεις, όπως έπραξε και την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησής του.

Ετικέτες: 
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχόλια (41)

 
@nikos
30 Οκτ 2021 09:59

Εμείς δεν την ψηφίσαμε... Γιατί να τα λουστουμε όλα αυτά τα παράλογα;;;;

 
Μάρκος
29 Οκτ 2021 22:42

Ο μαρασμός της δημόσιας εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει Χρονια πριν. Δε μαραζώσει με την αξιολόγηση. Όταν στα πανεπιστήμια περνούσαν με τη μονάδα, όταν ήταν μόνιμες οι καταλήψεις όταν η ποιότητα έπεφτε συνεχώς. Ας αλλάξουμε αντιλήψεις γιατί θα φεύγουν πι μαθητές για τα ιδιωτικά κατά εκατοντάδες.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Οκτ 2021 19:39

@Σώστης
Ακριβώς! Περιέγραψες με ακρίβεια όλα όσα έκανε η Κεραμέως. Με μια μικρή διαφορά: Όλα αυτά είναι που την καθιστούν τη χειρότερη υπουργό της μεταπολίτευσης! Απόδειξη αδιάσειστη: Είναι η μόνη υπουργός που... κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον της σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Και η κοινή λογική λέει ότι μια τόσο μαζική αντίδραση δεν γίνεται να μη δείχνει το μεγάλο δίκιο της!

 
@nikos
29 Οκτ 2021 17:56

Αξιολογησουμε πρώτα εσύ... Και βλέπουμε...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Οκτ 2021 15:40

@Γονιός
Εννοεί αυτό που μοιάζει αδιανόητο για όσους λιβανίζουν καθημερινά την παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή ότι θα αποκαταστήσει ηθικά, οικονομικά και υπηρεσιακά όσους εκπαιδευτικούς διωχθούν από την κ. Κεραμέως με βάση τις δικαστικές αποφάσεις και τις υπουργικές αποφάσεις εναντίον όσων δεν συνετιστούν με το πρόγραμμα "αξιολόγησης" που έχει φτιάξει ερήμην δυστυχώς ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ή μήπως δε θυμάστε ότι και το 2014 επανέφερε στην υπηρεσία εκείνους τους άμοιρους 3000 εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που είχε απολύσει ο τότε υπουργός Αρβανιτόπουλος;

 
faih
29 Οκτ 2021 12:29

Μπράβο στον Συριζα που επισημαίνει το κλίμα τρομοκρατίας και δεσμεύεται για την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης στα σχολεία μας.

 
Πιτσιφλής
29 Οκτ 2021 10:41

Έχω ένα προαίσθημα ότι ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π’ ανατέλλει, θα ανέβει πολύ, πάρα πολύ, θα συναντήσει τον μπλε και θα γίνουν ένα θαλασσί... Χρονοντούλαπα δεν βλέπω.
Και θα ακουστεί νέος ύμνος:

Θάλασσα πλατιά
σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις
θάλασσα βαθιά
μια στιγμή δεν ησυχάζεις
λες κι έχεις καρδιά
τη δικιά μου την μικρούλα την καρδιά...

 
μόνο η κεραμεως (οικονομου)
29 Οκτ 2021 09:50

Δ/ντης Ανατ. Αττικής
28 Οκτ 2021 21:25

Είδατε ποτέ κάτι καλό στην εκπαιδευση απ το συγκεκριμένο κόμμα;;;;; Αν ναι, αναφερετε.@

Ναι αναβάθμισε τα ΙΕΚ και απ0ο λύκειο τα εκανε Λύκειο...

 
εκπαιδευτικός
29 Οκτ 2021 09:02

.............δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει όλους τους αντιεκπαιδευτικούς-τιμωρητικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα αποκαταστήσει κάθε εκπαιδευτικό που θα υποστεί διώξεις.............ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙ;

 
Τελεία και παύλα
29 Οκτ 2021 00:59

Αυτή η ΝΔ (του Μητσοτάκη) στις εκλογές πρέπει να πονέσει από τους εκπαιδευτικούς.

Αν εξαιρέσεις τα κομματικά της στελέχη, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός όλων των βαθμίδων, μα πρωτοβάθμια είναι, μα δευτεροβάθμια, μα σε ιδιωτικό σχολείο, μα σε φροντιστήριο, μα σε πανεπιστήμιο που να μην την βρίζουν.

 
Σώστης
28 Οκτ 2021 21:34

Μα για αυτό είναι άξια η υπουργός! Δεν σκέφτεται το πολιτικό κόστος. Λειτουργεί με γνώμονα το καλό του δημόσιου σχολείου. Και επειδή κάποιοι ψάχνετε καλά από την τωρινή διακυβέρνηση του υπουργείου παιδείας, να σας τα θυμίσω: εβε, μέτρο που θα έπρεπε να το είχαμε προτείνει εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, διορισμοί εκπαιδευτικών, κάλυψη των κενών προ λειτουργίας των σχολείων, τράπεζα θεμάτων, αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης βασικών μαθημάτων… Δεν τους ψήφισα και ούτε θα το κάνω, γιατί διαφωνώ κάθετα στα της οικονομίας και στην αδιαφάνεια της άσκησης εξουσίας, αλλά τα καλά να λέγονται! Η Κεραμέως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν χάριζε και τις απουσίες τις περσινής χρονιάς, θα την έχριζα την καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

 
Δ/ντης Ανατ. Αττικής
28 Οκτ 2021 21:25

Εγώ ξέρω πως επί ΣΎΡΙΖΑ είχαμε ηρεμία στα σχολεία... Ενώ πάντα όταν έχουμε ΝΔ κυβέρνηση δεν παιρνουμε ανάσα απ τους παραλογισμόλους και τη γραφειοκρατία. Σας παρακαλώ εκπ/κοι μην ξανα ψηφίσετε ΝΔ. Είδατε ποτέ κάτι καλό στην εκπαιδευση απ το συγκεκριμένο κόμμα;;;;; Αν ναι, αναφερετε.

 
Κ. Β. Δ.
28 Οκτ 2021 21:23

Το χω ξαναπεί : ΝΔ και Εκπαίδευση δεν πάνε μαζί!!!!!!!!! Όλοι οι εκπαιδευτικοι να καταψηφίσουν το δεξιό αυτό νεοφιλελεύθερο κομμα!!!

 
Νικόλαος Σεμερτζίδης
28 Οκτ 2021 20:40

Σύνδρομο Στοκχόλμη έχουν πάθει οι εκπαιδευτικοί. Πού είδατε αξιολόγηση επι Συρ.Αυτοί κάνανε αλλού λάθος και το πληρώσανε στις εκλογές. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με οικογένειες και λοιπά είναι 500000 ψηφαλάκια. Κυβέρνηση βγάζουν, αλλά ...

 
Ευσεβείς πόθοι
28 Οκτ 2021 20:10

@Σώστης Αυτό με το 3%.... να το δείτε όμως.... Μόνο ο Mutso το έλεγε κι έχουμε καιρό ν' ακούσουμε νέα του.

 
Εκπαιδευτικος
28 Οκτ 2021 20:09

Ο καλύτερος υπουργός Παιδείας.Σε λίγο η Κεραμεως θα έχει την τύχη άλλων προκατόχων της Καληνύχτα σας.

 
Ακόμα δεν τον είδαμε.....
28 Οκτ 2021 20:04

Μπορεί ένα κόμμα να στείλει "σπίτι του", 1.500 εκπαιδευτικούς? ΝΑΙ.
Μπορεί ένα κόμμα να τους αποκαταστήσει? ΝΑΙ.
Μπορεί ένα κόμμα να βλέπει με τα κιάλια, τις ψήφους των εκπαιδευτικών στις εκλογές? ΝΑΙ.
Μπορεί ο σπανός να βγάλει ποτέ γένια? Κομπλικέ το βλέπω....

 
@Πλατάρος
28 Οκτ 2021 18:36

Επαναλαμβάνουμε στον κ. Πλατάρο το ακόλουθο της απάντησης του ΣΥΡΙΖΑ:

"Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσει όλους τους αντιεκπαιδευτικούς-τιμωρητικούς νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα αποκαταστήσει κάθε εκπαιδευτικό που θα υποστεί διώξεις, όπως έπραξε και την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησής του."

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πράξει όλα τα παραπάνω όταν έρθει στην εξουσία, όπως στο παρελθόν επαναπροσέλαβε τους εκπαιδευτικούς που είχε απολύσει ...νομιμοφανώς ο κ Μητσοτάκης, τότε ως υπουργός.

Τώρα αν δεν έρθει στην εξουσία και έχουμε άλλη μια τετραετία Μητσοτάκη-Κεραμέως τότε ούτως ή άλλως θα πάψει να υπάρχει δημόσια εκπαίδευση στη χώρα (αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης) οπότε δεν θα έχει νόημα και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση...

 
προς Πλατάρο
28 Οκτ 2021 17:28

θέλουμε σχόλιο για το κείμενο -έγγραφο Κόπτση : είναι φασόν ; γιατί τα κατηγοράει τότενες;;;;;;;;

 
Οικονομολόγος
28 Οκτ 2021 16:16

Θυμάστε την περίοδο 2011-2014, όταν οι καθηγητές στα σχολεία είχαμε στο μυαλό μας και ασχολούμασταν περισσότερο με τις δυσμενείς ρυθμίσεις για τα εργασιακά (πχ, όποιος δεν συμπλήρωνε ωράριο, μπορούσαν να τον στείλουν σε άλλον νομό της ίδιας περιφέρειας, δηλαδή ενώ η θέση του ήταν στην πιερία μπορεί να τον έστελναν για μια χρονιά στις σέρρες !!!) και λιγότερο με τα μαθήματα;
Θυμάστε ότι το 2015, ο σύριζα τα κατήργησε όλα αυτά (μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο, για να 'μαστε τίμιοι) και επανήλθε η ηρεμία στα σχολεία;

 
ΔΜ
28 Οκτ 2021 15:26

Μήπως να σταματήσει ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα; Σας είδαμε....

 
Αμερόληπτος
28 Οκτ 2021 13:52

Βρε καλώς τους! Δεν ήταν οι υπουργοί Φίλης και Γαβρόγλου που απειλούσαν με πειθαρχικές κυρώσεις τους θεολόγους που δεν θα εφάρμοζαν τα νέα προγράμματα σπουδών;
@Εκπαιδευτικός: Δεν φαντάζομαι να εννοείς κόμμα που "βλέπει" μπροστά τον σύριζα;

 
Ερτ
28 Οκτ 2021 13:00

Τρομοκρατία η εφαρμογή των νόμων. Θα το θυμόμαστε αυτό. Δηλαδή ότι και αν νομοθετήσει (χτύπα ξύλο) ο ΣΥΡΙΖΑ στο μακρυνό μέλλον, θα είναι τρομοκρατική ενέργεια. Όχι;

 
Ε. Π.
28 Οκτ 2021 12:13

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ. ΠΟΣΗ ΔΙΚΟΜΑΝΙΑ. Καμία ''αποκατάσταση'' δεν θα διορθώσει την
'' προστιθέμενη ζημία ενότητας'', που επιτελείται αυτό το χρονικό διάστημα με την κατηγοριοποίηση των πάντων.

 
Πιτσιφλής
28 Οκτ 2021 12:01

@ Πλατάρος Γιάννης
Πότε θα δούμε ένα μαθηματικό κείμενο;

 
Επιτελάρχης
28 Οκτ 2021 11:54

Πλατάρος Γιάννης28 Οκτ 2021 10:14
Πλατάρε μιας και είσαι ειδικός ΣΥΡΙΖΟλόγος περιμένουμε όλοι με αγωνία την απάντησή σου γι αυτό:
https://www.esos.gr/arthra/60876/psifistike-i-tropologia-gia-ti-meiosi-t...

έχοντας δεδομένη τη θέση σου πως:

Πλατάρος Γιάννης22 Οκτ 2021 15:54
@Φίλη
Ήσουν υπουργός αρμόδιος για την Παιδεία και ΔΕΝ έφερες νόμο να μειώσει τον αριθμό 27 ως μέγιστο αριθμό /τμήμα.
Το δέχομαι το «δεν προκάναμε» . Μόνο 4 χρόνια ήσασταν στην εξουσία...

 
nikos
28 Οκτ 2021 11:17

Να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Γι αυτο την ψηφίσαμε. ΝΑ κάνει αξιολογηση

 
.ΝΤ
28 Οκτ 2021 10:54

ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟ ''ΜΥ SCHOOL TOO'',
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

κι έπειτα, γιατί ενοχλήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ;
Αφήστε τους στην ευδαιμονία τους, άλλωστε και όταν αυτοί ήταν στο τιμόνι, άφηναν άλλους να αλλάζουν ταχύτητες, αυτοί απολάμβαναν την εμπειρία. Όχι όλοι, αρκετοί όμως, ώστε να ''χαιρόμαστε'' την κατάσταση αυτή. ΒΥΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, προκύπτει και από τους ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Οκτ 2021 10:14

Μπορεί ο Σύριζα να απαλλάξει από τις συνέπειες του νόμου έναν εκπαιδευτικό που θα υποστει τις συνέπειες του νυν νόμου όταν έλθει εν τη βασιλεία του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
1. Μπορεί να καταργήσει τον νόμο.
2. Μπορεί να καταργήσει το υπόλοιπο της ποινής για μια ποινή που τρέχει. ( Δεν έχουμε συμπληρώσει τα 8 χρόνια αποκλεισμού, απαλλασομαστε από το υπόλοιπο)
3. Εφ' όσον η καταδίκη δεν έχει καταστεί "οριστική και αμετάκλητη" μπορεί κάποιος κατηγορούμενος, να απαλλαγεί εντελώς. (Αθώος, αν καταργηθεί ο νόμος)
4. Όσοι καθυστερησουν δικονομικά (αναβολές, ενστάσεις, εφεσεις, αγωγες κακοδικίας και δεν ξέρω τι άλλο υπάρχει επίσημα και ανεπίσημα) θα απαλλαγούν οριστικά ως αθώοι.
5. Όσοι καταδικαστουν οριστικά και αμετάκλητα, ναι μεν μπορούν να απαλλαγούν από την εκτιση του υπολοίπου της ποινής, αλλά θα έχουν την ποινή στο φάκελο τους. Η ποινή στον φάκελο, πέραν κάποιας σοβαρότητας βάρους επιμέτρησης είναι εμπόδιο υποψηφιότητας, από την γενικότερη νομοθεσία. Το υπάρχον βάρος μέχρι στιγμής είναι η ποινή της "προσωρινής παύσης" και όλες οι μεγαλύτερες πειθαρχικες και ποινικές.
6. Τα πειθαρχικα συμβούλια που θα επιμετρησουν την ποινή, θα την δικαιολογησουν διπλά. Δηλαδή "... σύμφωνα με το άρθρο τάδε του νόμου της αξιολόγησης, σε συνδιασμό με το άρθρο 107 και 109 του πειθαρχικό κώδικα (Ν. 3528/2007 των Δ. Υ.) περιπτώσεις τάδε, τάδε, τάδε,... όπως αναθεωρηθηκε το 2012... ) είναι καμιά 25-αριά περιπτώσεις.

Υ. Γ. Ένα ισχυρό πόρισμα από τα παραπάνω εκτεθεντα, είναι ότι κατά 99% τα παραπάνω αφορούν τους διευθυντές.

 
Αντιρησίας
28 Οκτ 2021 09:43

Από που προκύπτει ότι οι διευθυντές εξαναγκάστηκαν ή απειλήθηκαν;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ