ΜΑΘΗΤΕΣ

Απολύθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής που φέρεται σε βίντεο να χτυπά μαθήτρια

Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA
Δημοσίευση: 04/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απολύθηκε από το ΕΠΑΛ της Αττικής όπου δίδασκε ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός , ο οποίος φέρεται σε βίντεο  να χτυπά μαθήτρια , μέσα στη αίθουσα, παρουσία συμμαθητών της..

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά την προβολή του βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ζήτησε την άμμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας , ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμνες κυρώσεις.

Έτσι συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα , το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης  του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται η επίδοση της απόλυσης στον εκπαιδευτικό.

Στο βίντεο ο εκπαιδευτικός φέρεται , μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, να χτυπά στο πρόσωπο τη μαθήτρια, να της τραβά τα μαλλιά και να τη ρίχνει στο έδαφος.

Ακολούθησε ένταση   με τους υπόλοιπους μαθητές  να υπερασπίζονται τη συμμαθήτριά τους.

Στη συνέχεια μαθητές φέρεται  να    αναποδογύρισαν και να έσπασαν το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου καθηγητή.

O καθηγητής ,  στο πλαίσιο αυτοφώρου , συνελήφθη.

 

Σχόλια (45)

 
Του χρόνου τέτοια μέρα
06 Δεκ 2021 22:04

@Η ΟΛΜΕ δεν έχει να πει τίποτα;
Μα κανείς δεν λέει τίποτα αν το παρατηρήσατε. Όλοι γνωρίζουν και το πρόβλημα και την αιτία του αλλά κανείς δεν θέλει-μπορεί να το λύσει φαίνεται.

 
Η ΟΛΜΕ δεν έχει να πει τίποτα;
06 Δεκ 2021 21:25

Ακόμα περιμένω ...

 
Βαδιλης
06 Δεκ 2021 12:34

Φυσικά και δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι ο εκπαιδευτικός. Ποιος τράβηξε βίντεο την ώρα του συμβάντος; Επιτρέπονται κινητά στα επαλ; Ποιος ανέβασε βίντεο στα μίντια με πρόσωπα; Ποιος βανδάλισε περιουσιακό στοιχείο εννοώ αυτοκίνητο;

 
ΝΝ
06 Δεκ 2021 11:20

@Σάκης
Καλά τα γράφετε, αλλά αν προχωρήσετε λίγο παρακάτω θα δείτε:
6) Εάν μαθητής/τρια παρακωλύει τη διεξαγωγή μαθήματος, είναι δυνατόν να του/της επιβληθεί προφορική παρατήρηση και να απομακρυνθεί από την αίθουσα διδασκαλίας, οπότε απασχολείται με την ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου, λαμβάνοντας απουσία.

 
Ελενα
06 Δεκ 2021 11:16

Συγγνώμη Ψάχνουμε να δικαιολογηοουμε τον εκπαιδευτικό? Καλώς λύθηκε η σύμβαση του Σε κάποια πράγματα πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές

 
Σάκης
06 Δεκ 2021 10:49

Η μαθήτρια είπε ότι η απουσία μπήκε επειδή είχε το κινητό της στο θρανίο.

Στις περιπτώσεις των μαθητών/τριών που δε βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους ο Σύλλογος Διδασκόντων/ ουσών προβαίνει στη λήψη μέτρων, τα οποία είναι: α) προφορική παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) αποβολή από τα μαθήματα μίας (1) ημέρας, δ) αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών, ε) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
2. Τα παιδαγωγικά μέτρα γ' και δ' επιβάλλονται εφόσον κρίνεται ότι τα παιδαγωγικά μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί στο σχολείο δεν έχουν φέρει αλλαγή της στάσης του/της μαθητή/τριας ή εφόσον πρόκειται για σοβαρή παρέκκλιση, έστω και μεμονωμένη. Το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος επιβάλλεται μόνο εάν επιπλέον κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η επανόρθωση της παρέκκλισης εντός του ίδιου σχολικού περιβάλλοντος.

3. Τα παιδαγωγικά αυτά μέτρα αξιοποιούνται ως εξής:

α) Κάθε διδάσκων/ουσα καθηγητής/τρια μπορεί να αξιοποιήσει τα παιδαγωγικά μέτρα α και β.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΥ

 
Πλατάρος Γιάννης
06 Δεκ 2021 10:38

@Γιάννης Ν.
1. Το σημαντικότερο δικαίωμα του διοικουμένου στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας είναι, αδιαμφισβήτητα, το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης, που κατοχυρώνεται στο άρθρo 20 παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο, στο πλαίσιο αρκετά ευρείας διατύπωσης, προβλέπει ότι «[τ]ο δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του». Πρόκειται για ένα ατομικό διαδικαστικό δικαίωμα, αντικείμενο του οποίου είναι η αποχή του κράτους από κάθε μέτρο, οποιασδήποτε φύσης, σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του διοικουμένου, πριν ο τελευταίος εκφράσει τις απόψεις του συναφώς. Η διάταξη του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος είναι άμεσης εφαρμογής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η νομοθετική διαμεσολάβηση για την άσκηση του οικείου δικαιώματος, ενώ στις περιπτώσεις που αυτό δεν προβλέπεται νομοθετικά ή που ο νομοθέτης αποκλείει την άσκησή του, πρέπει να γίνει δεκτό ότι, ήδη, η συνταγματική διάταξη επιβάλλει την τήρησή του από τη Διοίκηση.

2. Παράλληλα το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης και οι όροι άσκησής του εξειδικεύονται στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, η παρ. 1 του οποίου ορίζει ότι «[ο]ι διοικητικές αρχές, πριν από κάθε ενέργεια ή μέτρο σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων συγκεκριμένου προσώπου, οφείλουν να καλούν τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του, εγγράφως ή προφορικώς, ως προς τα σχετικά ζητήματα».
(Ολόκληρο κεφάλαιο Διοικητικού Δικαίου είναι τα παραπάνω)

 
ekp epal
06 Δεκ 2021 09:48

Το υπουργείο δεν κάνει τίποτα για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων, παρά μόνο αντιδρά κατόπιν εορτής. Το κύριο μέλημα είναι να βαφτίσει μερικά επαλ "πρότυπα" για να παρουσιάσει (ανύπαρκτο) έργο.

 
Γιάννης Ν
06 Δεκ 2021 08:41

Χωρίς απολογία . Συγχαρητήρια στο Υπουργείο. Πώς θα μπουν άραγε στην τάξη αυτή οι καθηγητές; Πώς να τολμήσουν να βάλουν απουσία; Τι παράδειγμα και τι πρότυπα δίνει το Υπουργείο; Θα ήθελα να δω τι θα γράψουν στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί. Αν ήμουν Διευθυντής στο σχολείο αυτό θα έστελνα την παραίτησή μου, αν ήμουν εκπαιδευτικός θα ζητούσα μετάθεση και θα εξαντλούσα τις άδειες που θα μπορούσα να πάρω.

 
Το να αποπέμψεις τον καθηγητή
05 Δεκ 2021 23:54

έστω και με αμφιλεγόμενη διαδικασία, προφανώς δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Η αποπομπή έγινε για να δείξει το υπουργείο ότι είναι ευαίσθητο σε τέτοια θέματα. Το σωστό κατά τη γνώμη μου θα είναι να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις, ειδικά στα ΕΠΑΛ. Διαφορετικά τέτοια φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται.

 
@ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
05 Δεκ 2021 23:21

"ΤΟ εκπαιδευτικό σύστημα δεν χρειάζεται τέτοιους εκπαιδευτικούς."
Σωστά όσα λές. Αλλά γιατί δεν σχολιάζεις και την άλλη πλευρά των μαθητών;
Χρειάζεται το εκπαιδευτικό σύστημα μαθητές που καταγράφουν βίντεο στην τάξη ενώ απαγορεύεται;
Χρειάζεται μαθητές που όταν αδικούνται κλωτσούν τον καθηγητή και σηκώνουν και καρέκλα να τον αποτελειώσουν; Χρειάζεται μαθητές που όταν τους πνίγει το ΄δίκιο ετοιμάζονται να λιντσάρουν άνθρωπο και καταστρέφουν την ξένη περιουσία;
Αυτά δεν τα σχολιάζεις ΤΙΝΑΠΕΙΚΑΝΕΙΣ
Ο καθηγητής πλήρωσε για τις πράξεις του. Οι άλλοι;

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Δεκ 2021 19:44

@ΠΟΛΙΤΗΣ
Γνωμοδοτει το ΠΥΣΔΕ για καταγγελία σύμβασης αναπληρωτή "για σοβαρούς λόγους" και αποφασίζει Γενικός Διευθυντής του υπεθ είτε και όποιος πιο πάνω...

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
05 Δεκ 2021 18:47

Θα τρελαθούμε νομίζω. Το ΠΥΣΔΕ δεν έχει καμία πειθαρχική δικαιοδοσία. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μπορεί να καλέσει κάποιον/α σε εξηγήσεις ή σε απολογία. Ο κάποιος/α έχει προθεσμία 2 ημερών για να καταθέσει απολογία ή εξηγήσεις. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μπορεί να επιβάλει ποινή στέρησης μέχρι το 1/3 του μισθού ή να παραπέμψει υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα την εκδικάσει μετά από 2-3 χρόνια. Αν ο περί ου ο λόγος εκπαιδευτικός ήταν μόνιμος θα συνέβαιναν αυτά ακριβώς που προανέφερα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το καθεστώς για τους αναπληρωτές είναι διαφορετικό, δεν μπορεί να είναι. Απόλυση χωρίς απολογία!!! Ελαφρυντικά υπήρχαν; Πχ μήπως προηγήθηκε εξύβριση του καθηγητή; Μήπως, μήπως, μήπως; Άντε να μιλήσεις σε μαθητή από αύριο, δεν θα μπεις ούτε καν στον κόπο. Έχετε ακούσει για εξύβριση καθηγητών από καταληψίες χωρίς καμία συνέπεια; Έχετε ακούσει να πετιώνται αυγά σε καθηγητή μέσα σε τάξη και η ποινή να είναι μια μέρα αποβολή; Να κάνω και μια πρόβλεψη. Κάποιος μεγαλοδικηγόρος θα προσφερθεί να αναλάβει την υπόθεση του αναπληρωτή και τότε σε κάποιους θα βγεί ξυνή η υπόθεση, πέρα από τον αναπληρωτή ... (τα ΜΜΕ πάντως "δικαιώθηκαν", το ψάχναν μέρες με τα ΕΠΑΛ).

 
Γιάννης
05 Δεκ 2021 14:14

Οι πράξεις των μαθητών θα αφεθούν ατιμώρητες; ΟΛΜΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕ θα μάθουμε τι έγινε τελικά;

 
Καποιος
05 Δεκ 2021 13:54

Δυστυχώς είναι πασιφανές ότι οι νέες μοντέρνες πρακτικές παιδαγωγικής σε σχέση με τις παλιές "βάρβαρες" μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν.
Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε πρωτοφανής καταστάσεις βίας και ακόμα θα αναρωτιόμαστε... αλλά το πλοίο έχει σαλπάρει και ,..

 
Λυπηρό..
05 Δεκ 2021 12:25

αλλά κάμερες αυτόματα σε όλες τις σχολικές τάξεις. Αηδιαστικό μέτρο θα μου πεις, ξαφνικά όμως, όλοι θα συνειδητοποιήσουν τι θα πει "΄έχω ευθύνη των πράξεών μου".

 
Ert
05 Δεκ 2021 11:48

Για το ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της βιντεοσκόπησης και διαμοιρασμού του βίντεο είπε κάτι το πυσδε και το υπουργείο; Όχι ε; Περιμένουμε από το esos να μας ενημερωσει για τις ποινές που επιβλήθηκαν .

 
ph
05 Δεκ 2021 11:47

Χωρίς να δικαιολογείται η συμπεριφορά του καθηγητή, ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ποτε ΧΕΡΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ, αλλά δεν είδαμε την πολιτεία να ψάχνει την αιτία.
Απλά ερωτήματα
-Επιτρέπονται τα video στην τάξη σε ώρα μαθήματος?
- Η θέση της ΟΛΜΕ?
-θα τιμωρηθεί ο υπαίτιος του βανδαλισμού του αυτοκινήτου?

- Τελειώνει το θέμα με την απόλυση?
-Τώρα όλα είναι άψογα?

 
Κώστας
05 Δεκ 2021 11:16

Λαϊκισμός αισχρός από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Τέτοιο στίγμα δίνουμε και δυστυχώς θα τα βρούμε μπροστά μας. Ως γονείς, ως πολιτεία και ως κοινωνία εννοώ.

 
Το πρόβλημα ξεκινάει από το κεφάλι
05 Δεκ 2021 10:55

δηλαδή τον διευθυντή του κάθε σχολείου, που θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και να μην τις αφήνει να γιγαντώνονται.
Οι καθηγητές, μόνιμοι και αναπληρωτές (που θεωρούνται αναλώσιμοι) θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν τη συμπαράσταση και την κάλυψη του διευθυντή σε πάσης φύσεως έκτροπα που συμβαίνουν στη σχολική μονάδα και να μην βγαίνουν στο τέλος οι ίδιοι εκτεθιμένοι.
Αν ο διευθυντής χαϊδεύει τα αυτιά των μαθητών για παραπτώματα με απλές επιπλήξεις και χωρίς καμία τιμωρία, οι μαθητές θα οργιάσουν.
Τα παραδείγματα είναι πάμπολα.
Ο αναλώσιμος αναπληρωτής καθηγητής "εύκολα" απολύθηκε. Ποια θα ήταν η αντίδραση του ΠΥΣΔΕ αν ήταν μόνιμος; Οι εμπλεκόμενοι "μαθητές" στο επεισόδιο θα λογοδοτήσουν πουθενά και θα τιμωρηθούν αντίστοιχα για όλα αυτά τα έκτροπα; Ή φτάνει ένα εξιλαστήριο θύμα για να εκτονωθεί η κατάσταση;
Δυστυχώς, οι καθηγητές σήμερα καλούνται να παίξουν ΚΑΙ το ρόλο του θηριοδαμαστή στη ζούγκλα των τάξεων!

 
Τα καλά παιδιά και ο κακός καθηγητής
05 Δεκ 2021 09:43

« Στη συνέχεια μαθητές φέρεται να αναποδογύρισαν και να έσπασαν το αυτοκίνητο του συγκεκριμένου καθηγητή.»
Και έτσι έκλεισε ωραία αυτή η ιστορία με πρωταγωνιστή τον «κακό» καθηγητή!
Πιστεύω να είστε όλοι Ευχαριστημένοι!

 
ABC
05 Δεκ 2021 09:12

Η ΟΛΜΕ που είναι? Μελετά καμία <<πολιτικά ορθή>> ανακοίνωση?

 
εκπαιδευτικός
05 Δεκ 2021 09:11

ΟΛΜΕ ακούς;

 
Εκπαιδευτικος
05 Δεκ 2021 08:46

Δεν συζητάμε εάν έπρεπε να τιμωρηθεί ο εκπαιδευτικός είναι δεδομένο. Πόσο λογικό είναι κύριοι να δημοσιεύετε χωρίς καμία αιδώ το βίντεο αυτό? Γνωρίζετε ότι απαγορεύονται τα κινητά στο σχολεία και γνωρίζουμε όλοι οι γονείς και μαθητές αρνούνται να πειθαρχήσουν σε όλα τα σχολεία όχι μόνο στα ΕΠΑΛ . Ανεβάζετε αυτό το βίντεο ως απόδειξη ? Ως προτροπή στους μαθητές να κρατούν αποδείξεις? Και τέλος , ποιος επιτέλους φέρει την ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία?

 
Σούλα
05 Δεκ 2021 07:06

Η ΟΛΜΕ θα πάρει θέση ή μόνο για την αξιολόγηση;

 
Γρηγόρης
05 Δεκ 2021 01:28

Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης μπορεί κάποιος να σκεφτεί στην απόλυση του εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε στην μαθήτρια. Είναι όμως έτσι;
Η σωματική βία αλλά και η λεκτική είναι από τα πιο σημαντικά παραπτώματα που τρέμει ο εκπαιδευτικός. Κανείς δεν θέλει να πληγώσει με αυτό τον τρόπο τα παιδιά αλλά να μιλήσει στην καρδιά τους βρίσκοντας τον κατάλληλο παιδαγωγικό τρόπο. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο, απαιτεί συνεχή προσπάθεια και σίγουρα χρειάζεται και ένα σχολικό περιβάλλον που να μπορεί βοηθήσει τον εκπαιδευτικό, έστω σε κάποιο βαθμό, όταν χρειάζεται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, να διδάξει σε μια δύσκολη τάξη. Πολλά θα μπορούσε κανείς να πει πάνω στο θέμα τι είναι δύσκολη τάξη ή γιατί τα παιδιά κάνουν δύσκολη την ζωή του εκπαιδευτικού, αλλά δεν είναι η στιγμή. Σίγουρα οι εκπαιδευτικοί με αρκετά χρόνια στην εκπαίδευση μπορούν να αναφέρουν περιπτώσεις όπως αυτή που βιντεοσκοπήθηκε. Από εκπαιδευτικούς που ήθελαν να κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά δεν μπόρεσαν μια μόνο φορά να πράξουν σωστά. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που γνωρίζω εγώ τιμωρηθήκαν με μικρές ποινές, αλλά πάντα θα αυτοτιμωρούνται στην ανάκληση του περιστατικού. Δεν απολύθηκαν και είναι καλοί στην δουλειά τους, πολλά έχουν προσφέρει από τότε. Με βάση όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πως εκδόθηκε τόσο γρήγορα και με αυτό το ζήλο αυτή η απόφαση; Συνεκτιμήθηκε όλη η πορεία του εκπαιδευτικού; Έγινε συζήτηση με τον ίδιο και τους μαθητές. Και μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους, εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς και μαθητές και μέσα από μια διαδικασία απολογητική και συγχώρεσης να προχωρήσουν καλύτερα τις επόμενες μέρες; Η αυστηρότητα της ποινής οδηγεί στο δρόμο αυτό και κάνει τα πράγματα καλύτερα; Πολύ αμφιβάλλω.

 
Νίκος
05 Δεκ 2021 00:23

Α Δημοτικού. Ο μαθητής πιάνει τον συμμαθητή του από το λαιμό για να ανταποδώσει τσίμπημα που δέχτηκε. Ο Διευθυντής αποφασίζει πως την επόμενη ημέρα οι δυο μαθητές την ώρα του διαλείμματος θα κάτσουν μαζί του στο γραφείο του για να κουβεντιάσουν για τη συμπεριφορά τους. Η μητέρα του μαθητή επιτίθεται στον Διευθυντή πως "ευνουχίζει το παιδί της".
ΣΤ Δημοτικού: Μαθήτρια χάνει την κασετίνα της. Αφού αποκλείουμε την πιθανότητα εισόδου μαθητή από όμορη αίθουσα, λέμε στους μαθητές της τάξης πως λυπούμαστε που τέτοιες συμπεριφορές γίνονται μέσα στην τάξη τους. Τα παιδιά παραπονιούνται στους γονείς τους πως ο Διευθυντής τους μάλωσε γιατί κλάπηκε η κασετίνα ενώ αυτά δεν το έκαναν.
Μια γενιά γονέων που ενοχοποίησε το ΟΧΙ στα παιδιά τους. Που τα έμαθε να έχουν μόνο δικαιώματα.
Προφανώς δεν δικαιολογείται ο ανερμάτιστος καθηγητής του ΕΠΑΛ, ό,τι και να του έκαναν.

 
Δάσκαλος
04 Δεκ 2021 23:57

@Αθανάσιος Χ και teos:
τα είπατε όλα!

 
teos
04 Δεκ 2021 22:37

Το μήνυμα της Πολιτείας μέσω των ταχύτατα ενεργούντων μελών του ΠΥΣΔΕ προς τους μαθητές: "Έχετε πάντοτε δίκαιο" κατά το "ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο". Εσείς ξεπεράσατε και τον συριζα !

 
?
04 Δεκ 2021 21:47

Το ότι κάποιος μαθητής τραβάει βίντεο στην τάξη είναι ok; Το ότι τον πλάκωσαν στο ξύλο είναι ok; Το ότι του κατέστρεψαν το αυτοκίνητο είναι ok; Το ότι ο άνθρωπος απολύθηκε χωρίς καν να απολογηθεί είναι ok; Ξέρουμε τι έχει προηγηθεί;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ