ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβ. Εκπρόσωπος: Αν ισχύσει η πρόταση του Αλ.Τσίπρα τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

"Ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη"
Δημοσίευση: 03/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αν ισχύσει η πρόταση του Αλ.Τσίπρα , τα σχολεία , με ένα κρούσμα να κλείνουν για 3 μέρες, απλά δεν θα λειτουργούν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου  απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε τα εξής:

  • Η Κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης.
  • Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!! Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη.
  • Αυτά λέει ο κ. Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η Κυβέρνηση.
  • Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων Γενικής Παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες, παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Η Κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας».

Σχόλια (18)

 
Δάσκαλος
06 Δεκ 2021 10:27

Ο ιός χορεύει και κάνει πάρτυ μεσα στις τάξεις. Πάρτε το χαμπάρι εξυπνακηδες του άριστου υπουργείου. Κλείστε τα σχολεία.

 
Εκ του αποτελέσματος
05 Δεκ 2021 14:13

Προς @#$%% 05 Δεκ 2021 11:23
- Όταν το 1/3 των κρουσμάτων αφορά σε παιδιά, τότε έχουμε συρροή κρουσμάτων σε παιδιά. Το να κολλούν μόνο αλλού.... αλλά όχι στο σχολείο (που είναι μια πολυπληθής και ως επί το πλείστον ανεμβολίαστη κοινότητα) μου φαίνεται εντελώς παράδοξο.
- Δεν νομίζω επίσης, ότι μπορούμε-πρέπει να γενικεύουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, με βάση το τι έγινε στο δικό μας σπίτι και στο δικό μας παιδί. Υπάρχουν ίσως πολλές άλλες περιπτώσεις, που τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.
- Νομίζω επίσης ότι παντού στον κόσμο, μια καραντίνα γίνεται, για τον περιορισμό της διασποράς! Προσωπική ευθύνη μας είναι να την τηρούμε και ευθύνη του κράτους να ελέγχει την ορθή εφαρμογή της.
- Το σίγουρο είναι ΕΝΑ. Κάτι ΔΕΝ γίνεται καλά στη χώρα μας.

 
@#$%%
05 Δεκ 2021 11:23

Κι όμως δεν έχουμε συρροή κρουσματων στα σχολεία. Δηλαδή να βγει ένα θετικό και την άλλη μέρα στο rapid να βγαίνουν άλλα 5 θετικά. Η μεγάλη ζημιά γίνεται στις εξωσχολικές δραστηριότητες όπου τα παιδιά είναι σε κλειστούς χώρους και χωρίς μάσκα και φυσικά γιατί στις μικρές ηλικιες -Δημοτικό είναι όλα ανεμβολίαστα .Επικρατεί το εξής παράδοξο στα ελληνικά σχολεία : Γονείς που δεν εμβολιάζονται σταματούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μόλις μάθουν για το πρώτο κρούσμα. Φοβούνται τον ιό και προφανώς και το εμβόλιο . Οι υπόλοιποι ομως δεν θέλουμε να πορευτούμε έτσι. Αργά ή γρήγορα όλοι θα νοσήσουν Το θέμα είναι να μην φλερτάρεις με την εντατική. Η κόρη μου κόλλησε από την αθλητική της δραστηριότητα . Φυσικά με το που γυρισε από το σχολείο και είχε ελαφριά συμπτώματα την έκανα τεστ το οποίο ηταν αρνητικό . Δεν την έστειλα τις επόμενες δύο μέρες σχολείο για να γίνει καλά και τότε το τεστ θετικοποιήθηκε. Θετικό με rapid βγήκε ένα μόνο παιδι μετά την κόρη που κάθεται 5 θρανία μακριά και μια εβδομάδα μετά άλλο ένα παιδί. Εννοείται πως εμείς οι εμβολιασμένοι γονείς κολλήσαμε ελαφρια΄ από το δικό μας παιδί . Είμαι σε σχολείο Κάθε μέρα έχουμε κρούσματα και τόσο καιρό δεν κόλλησα από τους μαθητές μου Μέσα στο σπίτι χαλαρώνεις και είσαι χωρίς μάσκα. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν κλείσουν τα σχολεία για 2-3 εβδομάδες. Οι μαθητές θα τριγυρνούν βόλτες στις πλατείες και στα πάρκα με τις παρέες τους. Θυμόμαστε στις καραντίνες που ήταν ο ένας πάνω στον άλλο. Περιμένουμε να πέσουν τα κρούσματα έτσι? Κατ' εμέ:΅ Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων (Δεν νοείται οι εκπαιδευτικοί, καθαριστές , κυλικεία να είναι ανεμβολίαστοι) και το self test να γίνεται σε δομές. Ένα την εβδομάδα φτάνει. ¨Οντως το υπουργείο δίνει τρελό χρήμα για τα self test και δυστυχώς πάνε τζάμπα τόσα χρήματα.

 
@γονιος
04 Δεκ 2021 19:41

Καλύτερα να μη μάθουν τίποτε και να είναι υγιή παρά να αρρωστήσουν...είναι οι προτεραιότητες που έχει ο κάθε γονιός ...!

 
γονιός
04 Δεκ 2021 14:48

Τα παιδιά μας όχι άλλη εξ αποστάσεως. Χορτάσαμε. Δεν παρακολουθούσαν. Απλά ονοματεπώνυμα. Έχουν μείνει πίσω μαθησιακά και και ήταν καθισμένα μπρος στην οθόνη όλη μέρα. Μόνο ανοιχτά σχολεία.

 
Δάσκαλος
04 Δεκ 2021 12:40

Αντε μωρέ κάντε καμια άλλη δουλειά. Πολύ καλά κάνουν οι γονείς που μολις εμφανιστει κρουσμα τα κρατανε τα παιδιά τους σπίτι. Αφού όλα είναι στο έλεος του Θεού.

 
Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους
04 Δεκ 2021 12:16

Δεν έχω πρόβλημα με την πολιτική απόφαση να ζυγίσει μια κυβέρνηση κόστος και όφελος και να επιλέξει τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων αποδεχόμενη το όποιο κόστος. Αυτό που δεν αντέχεται όμως είναι η κοροϊδία! Ασφαλής λειτουργία με διασφάλιση της υγείας των εκπαιδευτικών και μαθητών; Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται και λειτουργούν υποδειγματικά; Έχουμε επενδύσει στο αυξημένο testing; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Βγείτε και πείτε είναι θεμιτό να υπάρξουν νεκροί και νοσούντες παραπάνω, όσοι κι αν είναι αυτοί, για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. ΠΕΙΤΕ ΤΟ! ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ! Και ίσως τότε να μην μπορεί να σας πει κανείς τίποτε. Αλλά δεν τα κλείνουμε γιατί «είναι ασφαλή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»; Αλήθεια τώρα; Έλεος πια με την υποκρισία και την κοροϊδία μες στα μούτρα όσων κινδυνεύουν!

 
Ο κος αλήθειας(Κ.Ε.) και ο κος Μέγας αλήθειας(ανάπτυξης...)
04 Δεκ 2021 11:57

@Θυμιος
Το μεταφέρω αυτούσιο΄, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε κι εδώ στο esos :
"Η πρόταση αυτή, προβλέπει όπως είπε το κλείσιμο ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για 3 μόνο μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων μετά από 3 μέρες αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ".
Κλείσιμο του ΤΜΗΜΑΤΟΣ λοιπόν είπε ο Τσίπρας και όχι ΟΛΟΥ του σχολείου (όπως ΗΘΕΛΕ να το "μεταφράσει" ο Κ.Ε.). Ούτε στο ΣΚΑΙ τέτοια μετάφραση..... από τα Ελληνικά στα Ελληνικά!
https://www.esos.gr/arthra/75749/al-tsipras-protasi-gia-anoihta-alla-kai...

@Πε19
Μια χαρά τα λέτε αλλά μακάρι να ήταν ΜΟΝΟ έτσι.
Αυτή η ψυχή που είπε, "Σού δίνω το εμβόλιο εμβολιάσου και αν νοσήσεις δεν θα έχεις πρόβλημα" ή "εγώ σου δίνω το εμβόλιο αν θες να σωθείς κάνε το"..... ΜΠΟΡΕΙ παρακαλώ να μου υπογράψει ένα χαρτάκι που να λέει, ότι αν και εμβολιασμένος δις, εάν νοσήσω και ΕΧΩ πρόβλημα, τότε θα με αποζημιώσει με κανένα εκατομμύριο από την προσωπική του περιουσία??? Ξέρετε πόσοι δις εμβολιασμένοι, έχουν δυστυχώς "φύγει"? Οι γιατροί πχ στα νοσοκομεία, το ξέρουν. Ο ανάπτυξης όχι?

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
04 Δεκ 2021 10:51

@Θύμιος
Μάλλον από ψέματα χορτάσαμε! Δε χωράει κομματική εμπάθεια στα θέματα υγείας. Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν πολυνοιάζονται για την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματι θεωρίες πασπαλισμένες με μπόλικα ψέματα.

 
Νηπιαγωγός
04 Δεκ 2021 09:30

"Συνεχείς ελέγχους" βαφτίζετε την ρώσικη ρουλέτα που μας έχετε υποχρεώσει να παίζουμε; Έλεος. Δεν ξέρουμε από πού να πρωτοφυλαχθούμε!!

 
Θυμιος
04 Δεκ 2021 06:32

Αν για κάθε κρούσμα του σχολείου έκλειναν τότε δεν έπρεπε να ανοίξουν καν. Από θεωρίες χορτάσαμε.

 
Μια χαρά
03 Δεκ 2021 21:12

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και οι μειώσεις του αριθμού των μαθητών ανά τάξη...... απαιτούν μελέτες??? Διδακτορικά ας πούμε.... ή τίποτα και σε Nobel?

 
Ψεύτης
03 Δεκ 2021 20:56

18000 φέρετρα στις πλάτες σας κ. Οικονόμου...Θα σας απαντήσουμε στην κάλπη...

 
WebEx! τί, όχι;
03 Δεκ 2021 20:22

Γιατί δεν θα "λειτουργούν"; Αφού έχουμε το WebEx... Εκτός και αν έχουμε παραδοχή, ότι με τηλεκπαιδευση τα σχολεία δεν λειτουργούν και άρα να μην ξαναμπούμε εκεί!

 
Πε19
03 Δεκ 2021 19:42

Από το 1 κρούσμα μέχρι τα 13-14 υπάρχει χαώδεις διαφορά.
Δε λέμε να κλείνει στο 1κρούσμα αλλά στα 2-3 που πρακτικά σημαίνει συρροή κρουσμάτων.
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ απλή
Σού δίνω το εμβόλιο εμβολιάσου και αν νοσήσεις δεν θα έχεις πρόβλημα.
Τα αφήνω όλα ανοικτά νοσούν οι ανεμβολίαστοι
Και όπως το είπε και μια ψυχή εγώ σου δίνω το εμβόλιο αν θες να σωθείς κάνε το αλλιώς μη σώσεις !!!!!!
Τώρα στα σχολεία πόσοι θα πάνε σε τόπο χλοερό άγνωστο !!!!

 
Ελένη
03 Δεκ 2021 19:23

Πειραματόζωα έχετε κάνει τους εκπαιδευτικούς με το 50% +1 κύριε Οικονόμου!!

 
Ξυπνήστε
03 Δεκ 2021 18:56

Εδώ ο κόσμος πεθαίνει κι εσείς μη σας θίξουμε τα μέτρα σας ... ναι δυστυχώς δεν τα καταφέρατε στα σχολεία ο ιος κάνει πάρτι ... στην ουρά για τον ΕΟΔΥ επίσης ...πότε θα το καταλάβετε να κάνετε κάτι ...

 
Απίθανος
03 Δεκ 2021 18:43

Όταν δήλωσε πως νοσεί ο Καραμανλής έκλεισαν τη βουλή και την απολύμαναν για 3 ημέρες.
Οι ζωές των παιδιών μας και οι δικές μας είναι για πέταμα. Αηδία μας προκαλούν τέτεοιες δηλώσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ