ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως : Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων - Θα τρέξω να εμβολιάσω των 5,5 ετών γιο μου

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000. σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15
Δημοσίευση: 08/12/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων», δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» προσθέτοντας ότι διττό χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000. σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15.

Χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην εκπαιδευτική κοινότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένοι το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

Θα προστρέξω να εμβολιάσω των 5,5 ετών γιο μου

Ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού παιδιών 5 – 11 ετών κατά του κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη θα απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα γονέων live σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Βάνα Παπαευαγγέλου Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας μετά τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω το γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα - πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», είπε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς που κρατούν τα παιδιά εκτός σχολείων

Σχετικά με τα φαινόμενα αρνητών γονέων που αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η διάταξη που σήμερα έρχεται στη Βουλή προβλέπει πλέον ποινικές ευθύνες για αυτούς τους γονείς και κηδεμόνες.

Δεν μπορεί επειδή ένας γονιός δεν θέλει να κάνει τα self test, το παιδί του να χάνει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τόνισε υπουργός Παιδείας και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείτε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν ο διευθυντής ενός σχολείου διαπιστώσει ότι κάποιο παιδί απουσιάζει για παρατεταμένη διάρκεια και χωρίς λόγο υγείας, θα καλεί αρχικά τους γονείς του για μία συζήτηση προκειμένου να καταλάβει τι συμβαίνει. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τότε αποστέλλεται φάκελος στην εισαγγελία και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Στο ερώτημα εάν οι νέες διατάξεις θα αφορούν και τα παιδιά Ρομά, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι ισχύουν για άπαντες έως και το γυμνάσιο.

Σχόλια (13)

 
Απορω
08 Δεκ 2021 23:04

Γιατι δεν τη ρώτησαν οι «έγκριτοι»δημοσιογράφοι αν ο θανατος του κοριτσιού στη Λαμία την εκανε να σκεφτεί μηπως τα πρωτόκολλα για τα σχολεία ειναι λαθος και ακούν όλες αυτες τις επικίνδυνες θεωρίες της… Η Δανία κλείνει πιο μπροστά τα σχολεία με ενα καλυτερο σύστημα υγείας απο το δικο μας και εμεις εδω εχουμε 150 διαδηλωμένους εκτος ΜΕΘ καθημερινά …. Έλεος φτάνει χάνονται ζωές και δεν παίρνουν κανενα μέτρο, η χειρότερη υπουργός παιδείας της μεταπολίτευσης με διαφορα….

 
GIANNIS G.
08 Δεκ 2021 18:59

Δηλαδή αν κλείσουν τα σχολεία και τα παιδιά είναι τη μισή μέρα έξω παρέες στις πλατείες χωρίς μάσκες,χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με τα κινητά στα χέρια μπουλούκια θα είναι καλύτερα από υγειονομικής άποψης??? Μιλάμε σοβαρά τώρα?? Τουλάχιστον στα σχολεία τηρούνται τα μέτρα με την αξιέπαινη συνεχή προσπάθεια των συναδέλφων..

 
ΜΙΝΑ
08 Δεκ 2021 18:54

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

 
Τρίτεκνη μητέρα
08 Δεκ 2021 17:51

Εγώ θα ρωτήσω τους δημοσιογράφους που κάθε φορά την φιλοξενούν γιατί την χαϊδεύουν και δεν της παρουσιάζουν την πραγματικότητα να πάρει θέση παρά την αφήνουν να λέει ότι θέλει …με το 50 + 1 ποτέ δεν θα κλείσουν τμήματα παρά μόνο όταν τα κλείνουν οι γονείς….αυτό επιδιώκει να κρατούν όσοι γονείς μπορούν τα παιδιά τους σπίτι ;;;; Εδώ στην Κοζάνη γίνεται χαμός κρουσμάτων αλλά κανείς δεν ασχολείται …τόσο αξίζει για την κυβέρνηση η ανθρώπινη ζωή;;; Ακόμη κι αν πάμε τα παιδιά του δημοτικού να εμβολιαστούν απαιτείται ένας μήνας και κάτι για να αποκτήσουν αντισώματα δεν το αντιλαμβάνεται;;;;

 
Κι έτσι απλά ..
08 Δεκ 2021 17:25

Βλέπουμε όλα τα άριστα στελέχη να περνάνε αποκλειστικά μόνο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ- ούτε τα προσχήματα πλέον , αυτό βέβαια σας αξιζει..

 
Να προστρέξεις
08 Δεκ 2021 17:22

Να φύγεις μήπως (λέω μήπως) μπει κανένας άλλος- χειρότερος αποκλείεται!

 
Τρέξε τρέξε..
08 Δεκ 2021 16:59

Να προστρέξεις να εμβολιάσεις το πεντάχρονο γιατί έρχεται και η «όμικρον» και κινδυνεύει άμεσα! Άλλωστε το είπαν οι ειδικοί και δεν σηκώνει αμφισβήτηση! Ευτυχώς που κάνεις και καμία δήλωση και καταλαβαίνουμε (έστω και λίγοι) τι σημαίνει αριστεία σε όλα.

 
Νηπιαγωγός και μητέρα
08 Δεκ 2021 16:33

Δεν αντέχεται η φαυλότητά της. Ζούμε καθημερινά με την αγωνία και τώρα έρχεται να μας πει πως τα εμβολιασμένα παιδιά δεν θα κάνουν test!!!!!
Σκέψου να κυβερνούσαν οι άλλοι και να τα έλεγαν αυτά...

 
Παυλος
08 Δεκ 2021 15:49

Σωστά . Γιατί να κλείσουν τα σχολεία; Για λίγα κρούσματα; Αφού τα παιδια έξω θα είναι. Ο φυσικός τους χωρίς είναι το σχολείο.

 
Τι ισχύει
08 Δεκ 2021 15:39

Τελικά θα μας πουν τι ισχύει από τα δύο; Ή η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική στα παιδιά και πρέπει να τα εμβολιάσουμε πάραυτα άρα τα πρωτόκολλα με τα οποία λειτουργούν θέτουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά (πέρα από τις οικογένειές τους) ή τα παιδιά δεν νοσούν βαριά άρα καλώς λειτουργούν με τόσο χαλαρά πρωτόκολλα που στην πράξη σημαίνει ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ (πέρα από τα υπόλοιπα ανεφάρμοστα ή αντιφατικά π.χ. χωριστά διαλείμματα αλλά όλοι μαζί στο ολοήμερο) άρα κακώς καλούνται οι γονείς να τα εμβολιάσουν πάραυτα ρισκάροντας τις τυχόν παρενέργειες των εμβολίων. Αποφασίστε!

 
Η Αλήθεια
08 Δεκ 2021 14:13

Έτσι λέω να ονομαστεί η τηλεοπτική εκπομπή, για όσα ακούγονται κατά τη διάρκειά της. Όσο για την κα Υπουργό, δεν ξέρω πραγματικά πόση αξιοπιστία έχει πλέον ο λόγος της. Τις προάλλες διαβάσαμε πχ εδώ στο esos, ότι η ίδια (αν και νόσησε) έκανε και τρίτη δόση του εμβολίου. Μάλλον είναι λοιπόν ο πρώτος πολίτης, που έχει αποκτήσει 4 φορές αντισώματα!....

 
Δεν υπάρχουν λόγια
08 Δεκ 2021 13:26

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να χαρακτηρίσω την Υπουργό μας ... σήμερα ήμουν πάλι στον ΕΟΔΥ ... Τα κρούσματα σκάνε το ένα μετά το άλλο ... τώρα είμαστε στα 4 ε μέχρι τα 27 έχουμε ....απορώ δε νιώθει την ευθύνη της θέσης της ;;;;Μαύρο στις εκλογές ολόμαυρο

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
08 Δεκ 2021 12:25

Τα λεγόμενα της υπουργού μαρτυρούν εγκληματική άγνοια ή αλαζονική αμέλεια ή και τα δύο. Κανείς δεν επιθυμεί να κλείσουν τα σχολεία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν κλείνει σπίτια...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.