Ζ. Μακρή: 43.737 προσλήψεις αναπληρωτών το τρέχον σχολικό έτος
Δημοσίευση: 14/01/2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το τρέχον σχολικό έτος εγκρίθηκαν 43.737 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδυτικών, δήλωσε σήμερα στη Βουλή η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι επί σημερινής Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν 16.184 μόνιμοι διορισμοί.
Ειδικότερα η υφ. Παιδείας είπε τα εξής:
- Πλέον των μόνιμων διορισμών έγιναν μέχρι τα Χριστούγεννα προσλήψεις τριάντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων τριάντα επτά αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μεταξύ αυτών πέντε χιλιάδες εξακόσιες ογδόντα μέλη ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
- Και το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων πραγματοποιήθηκε από τις 26.8.2021, δηλαδή πολύ πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
- Σε ό,τι αφορά τώρα τις κινήσεις μας λόγω της πανδημίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης -εδώ είναι ο Υπουργός- προχωρούμε άμεσα σε τέσσερις χιλιάδες επτακόσιες ογδόντα τέσσερις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.
- Από αυτούς οι χίλιοι διακόσιοι οκτώ αναλαμβάνουν σήμερα υπηρεσία, οι πεντακόσιοι εξήντα έξι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πολύ σύντομα οι υπόλοιποι τρεις χιλιάδες δέκα.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Από ποιους αναπληρώνονται τα στελέχη εκπαίδευσης
- Μεταθέσεις - τοποθετήσεις των στελεχών της εκπαίδευσης μετά από τη λήξη της θητείας τους
- Πρώιμη εκπαιδευτική και υποστηρικτική παρέμβαση σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
- Μεταπτυχιακό: Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης-Θεωρία και Πράξη
- Μεταπτυχιακά του τμ. Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Παν. Πελοποννήσου
- Μεταπτυχιακό:Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη
- Μεταπτυχιακό:Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία
- Μεταπτυχιακό:Δημόσια Υγεία
- Διατμηματικό Μεταπτυχιακό:Εφαρμοσμένα Μαθηματικά
- Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής: Παιδαγωγική και Διδακτική Πράξη
Σχόλια (2)
Αυτοί εκεί μέσα όλα επιτεύγματα τα θεωρούν. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει.
Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα γιατί το θεωρούν επίτευγμα από τη στιγμή που χρειάζονται για να διδάξουν και να μην μείνουν μαθητές χωρίς καθηγητές. Θριαμβολογούν για το αυτονόητο;