ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Με εξετάσεις ΑΣΕΠ ο "κορμός" του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών

Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση στις εξετάσεις, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από άλλα κριτήρια
Δημοσίευση: 13/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Το νέο σύστημα διορισμού το οποίο επεξεργαζόμαστε, έχει ως "κορμό" τις εξετάσεις ΑΣΕΠ".

Αυτό ξεκαθάρισε στο esos μέλος της Επιτροπής που ετοιμάζει το προσχέδιο  για το νέο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών.

Σε άλλη ερώτηση εάν όταν εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμού θα δοθεί ένα ποσοστό θέσεων (μικτό σύστημα) για διορισμό χωρίς εξετάσεις σε εκπαιδευτικούς με πολύχρονη προϋπηρεσία, επέμενε ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο "κορμός" θα είναι οι εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο στόχος εφαρμογής  του νέου συστήματος απάντησε "είναι νωρίς ακόμη να δώσουμε χρονοδιάγραμμα".

Το ίδιο μέλος της Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι το Προσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις   άξονες :

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  •         προϋπηρεσίας,
  •         παιδαγωγικής κατάρτισης
  •         επιστημονικής κατάρτισης
  •         κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα   μόνο για τους εκπαιδευτικούς που "πιάνουν" τη βάση.

Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από  άλλα κριτήρια.


"Ανακάλυψε όλες τις συσκευές για την Ψηφιακή Μέριμνα  στο you.gr". Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε (Τηλεφωνικές παραγγελίες: 211 999 1900)" 


 

Ετικέτες: 
Διορισμοι

Σχόλια (79)

 
Παλιοσειρά
20 Μάιος 2022 12:34

@@Παλαιοσειρά 17 Μάιος 2022 08:50
Απαντήσατε ήδη. Τα συμφέροντα είναι πολιτικά και συγκεκριμένα οι 150.000 (προεκλογικές) ψήφοι. Τρία χρόνια τώρα από το 2019 που κυβερνούν, η κα Υπουργός "πέρασε" 10δες νομοσχέδια και 100δες ΥΑ. Πιστεύετε ότι τυχαία άφησε το διαγωνισμό, για το παρά 5 των εκλογών? Και διαγωνισμός δεν νομίζω ότι θα γίνει και τις 150.000 νομίζω ότι θα "καπηλευτεί".

 
Πανος
19 Μάιος 2022 11:47

Αίσχος!
Εσείς πότε θα αξιολογηθείτε;

 
Υποχρεωτική φοίτηση σε Γενικό Λύκειο
17 Μάιος 2022 10:10

Μόνη λύση η 12χρονη Υποχρεωτική Γενική Εκπαίδευση, ώστε αφενός όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2020 και μετά να λάβουν τα μαθησιακά εφόδια που θα τους χρειαστούν για να προοδεύσουν στην ευρωπαϊκή κοινωνία του 21ου αιώνα και, αφετέρου, να ανοίξουν οι θέσεις εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες.

Χρειάζεται άλμα προς τα εμπρός, όχι άλλη μεμψιμοιρία και αλληλοφάγωμα:

Με ένα εξαετές Γυμνάσιο, θα δοθεί έμφαση στη διδασκαλία Μαθηματικών, Φυσικής, Ξένων Γλωσσών, Ιστορίας, Λογοτεχνίας, Καλλιτεχνικών και Φυσικής Αγωγής που τόσο έχουν υποβαθμιστεί.

Επιπλέον, με τη συνταξιοδότηση μιας μεγάλης μερίδας των παλαιότερων καθηγητών θα έχουν ευκαιρία διορισμού οι νεότεροι: Ανά διετία (2023, 2025, 2027,...) μπορεί να διεξάγεται ΑΣΕΠ και να καλύπτει το 70% των νέων θέσεων.

 
@Παλαιοσειρά
17 Μάιος 2022 08:50

Ποιά κακά για εσάς συμφέροντα επιβάλλουν τον αξιοκρατικό διαγωνισμό που δίνει ίσες ευκαιρίες;Να τα κατονομάσετε για να ανάψω λαμπάδα στο όνομα τους μαζί με άλλους 150.000.Αν γίνει ο διαγωνισμός θα είναι από τις καλύτερες υπηρεσίες που θα έχει προσφέρει η Κεραμεως στην εκπαίδευση.Και όσοι κοπτονται περί δικαιωμάτων δικαιώματα έχουν και οι 150.000 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που χωρίς τον διαγωνισμό δεν θα είχαν καμμία ελπιδα να δουλέψουν.

 
Παλιοσειρά
17 Μάιος 2022 07:21

@ @Νικος + ΠΟΛΕΜΟΣ
1. Ο πόλεμος δεν έχει νικητές και κερδισμένους αλλά μόνο χαμένους.
2. Τους πολέμους δεν τους προκαλούν οι λαοί(στην περίπτωσή μας οι εκπαιδευτικοί) αλλά οι πολιτικοί και τα συμφέροντα.
3. Τα νταούλια ήταν παιδική χορωδία μπροστά στα κλαρίνα των τελευταίων τριών χρόνων.
4. Η Ουκρανία δεν είναι και τόσο μακριά. Ούτε και το Αιγαίο το λες ασφαλές τελευταία.

 
@Νικος + ΠΟΛΕΜΟΣ
16 Μάιος 2022 22:20

Δεν γίνεται πόλεμος χωρίς στρατιώτες.Και μόνο που θα πουν δημόσια στην κοινή ότι αρνούνται ορισμένοι εκπαιδευτικοί να διαγωνισθούν ισότιμα και αξιοκρατικά για να διοριστούν για μόνιμοι θα ψάχνετε υποστηρικτές και δεν θα βρίσκετε.Εξ άλλου είναι στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και ψηφίστηκαν και για αυτό.Με ποιο πολιτικό ή ηθικό δικαίωμα τους απειλείτε ότι θα κάνετε πόλεμο επειδή είναι κυβέρνηση και θέλουν να εφαρμόσουν αυτά που υποσχέθηκαν;Δεν μίλησαν για τα νταούλια που θα βαράμε και θα χορεύουν οι διεθνείς αγορές.Αν θέλετε τόσο πολύ τον πόλεμο παντε στην Ουκρανία.

 
Βαγγέλης
16 Μάιος 2022 20:02

Επιτέλους να διοριστούν μόνο όσοι έχουν γνώση το αντικείμενο που θα διδάξουν.

 
Νικος
16 Μάιος 2022 16:22

Τοσα χρόνια ,τόσες θυσίες!!! ο γραπτος διαγωνισμος στους εκπαιδευτικους σημαινει ΠΟΛΕΜΟΣ. Οι αντιδρασεις για την αξιολογηση θα ειναι χαδι μπροστα στις αντιδρασεις που θα ρθουν (καθε μερα το συζηταμε στα σχολεια)....Καλο ειναι εκει στο υπουργειο να το ξανασκεφτουν αλλιως θα μιλησουν οι καλπες!!

 
Μπράβο στην Υπουργό και στην κυβέρνηση.
16 Μάιος 2022 16:19

Ο γραπτός διαγωνισμός ήταν στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και τον τηρεί.Ψηφίστηκε και για αυτόν τον λόγο.Οσοι διαφωνούν και ζητούν να μην τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση και άρα να γίνουν ψευτες και πολιτικοί αριβιστες ας ψηφίσουν άλλου.Παντως ο πρωθυπουργός ήταν συνυποψήφιος με άλλους τρεις για την θέση του αρχηγού και όχι ο μόνος υποψήφιος.Διαγωνισμος ο μόνος τρόπος που αποδίδει δικαιοσύνη ,αξιοκρατία και ελπίδα για όλους χωρίς αποκλεισμούς .

 
ΜΜ
16 Μάιος 2022 13:10

Τι άλλο θα μας πουν πια!!Η Κεραμεως πάντως απέτυχε οικτρά στις "εξετάσεις".Αποτυχημένα συστήματα του παρελθόντος προσπαθούν να επαναφέρουν βαφτίζοντάς τα... αξιοκρατικά και καινοτόμα.Μας κουνούν το δάχτυλο οι Κόπτσηδες...αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια.

 
Επιτέλους
16 Μάιος 2022 10:26

Οχι άλλους καθηγητές!Ελαχιστοποιήστε για 10 χρόνια την εισαγωγή στις καθηγητικές σχολές(δημόσια και ιδιωτικά πανπιστήμια) ωστε να ισοροπήσει το σύστημα!

 
Ifi
16 Μάιος 2022 07:50

Γραπτος διαγωνισμος;Τι είναι αυτά που λετε; Έλεος!Δώστε τις ζωές μας πίσω!Έχουμε γυρίσει την Πατρίδα μας από άκρη σε άκρη!

 
Κωσταντινα πε ο3
16 Μάιος 2022 07:04

Ντροπή σας και μόνο που το σχεδιάζετε.
Ντροπή σας!!!!Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε αυτό που πάτε να κάνετε. Δεν είναι όλα εμπόριο.
Τσίπα δεν έχετε!!!!

 
Ευγενία
15 Μάιος 2022 18:42

Ποιος είναι ο σύμβουλος σας;
Δε μπορεί να είναι όλοι οι άλλοι τρελοί και εσείς οι τέλειοι.
Σκεφτείτε την αδικία που θα κάνετε. Φροντίστε να αξιολογήσετε το έργο σας, εσείς όχι ο Ο.Ο.Σ.Α και υστερία κρίνετε ορθά.
Ντροπή

 
Δίκαιο νέο σύστημα
15 Μάιος 2022 13:30

Το νέο σύστημα ακούγεται δίκαιο, καθώς και δίνει ευκαιρίες σε όλους, αλλα αποτιμά και την προϋπηρεσία ή τα έξτρα προσόντα όσων τα έχουν. Ωστόσο καλό θα είναι να το ψηφίσει η κυβέρνηση πριν τις εκλογές. Διαφορετικά θα είναι και πάλι κούφιες εξαγγελίες. Κυρία Κεραμέως, σας στηρίξαμε για τις θέσεις σας για την παιδεία και το σύστημα αυτό ήταν στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Πέρασαν 3 χρόνια. Καιρός να το υλοποιήσετε. Μην το υπόσχεστε μόνο προεκλογικά. Πράξτε το

 
Σωτήρης
15 Μάιος 2022 13:24

Δεν νομίζω ότι η επιστροφή σε ένα σύστημα πού έχει αποδειχθεί αποτυχημένο , αλλιώς αν ήταν επιτυχημένο δεν θα χρειαζόταν η αξιολόγηση, να επιστρέψει κάποιος σε αυτό. Είναι γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν στην κατάργηση του ΑΣΕΠ και γνωστοί επίσης οι λόγοι πού επιτάσσουν την αξιολόγηση. Θα πρέπει πλέον ώριμα να επιλέξει κανείς τι θέλει... Η ένα σύστημα που διαχωριζει (ΑΣΕΠ) η ένα σύστημα που βελτιώνει...(αξιολόγηση).

 
Αριστεία, όχι αστεία
15 Μάιος 2022 12:37

Να βάζει εκπαιδευτικούς να δίνουν ΑΣΕΠ, υπουργός που δεν πέρασε πανελλήνιες.
Αριστεία.

 
Ρεν
15 Μάιος 2022 11:01

50 χρονων είμαι επιτυχουσα σε προηγούμενους γραπτους διαγωνισμους με οικογένεια και παιδιά η οποία χώριζε τόσα χρόνια γιατί ετρεχα σε όλη την Ελλάδα για τα μόρια και τώρα βλέπω καλά;γραπτό διαγωνισμο;ελεοοοοοος

 
Μ
15 Μάιος 2022 07:00

Ασεπ γραπτός! Μπράβο σας! Η αναπλήρωση στη θέση που πραγματικά έχει: κάθε σχολείο με μόνιμο προσωπικό, στα ακριτικά μέρη για τις βασικές ειδικότητες, με αναπληρωτή για τις πολυήμερες άδειες των μονίμων. Κανένας αναπληρωτής σε οργανικό κενό! Μόνο αναπληρώσεις. Να αξιοποιηθεί το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία με 1-20 μαθητές. Οργανώστε καλύτερα το σύστημα, να μην χάνονται χρήματα! Βοηθήστε τους δήμους με αυτά να φτιάξουν καλύτερες υποδομές! Αναμένουμε να δούμε πράξεις… από άρθρα χορτάσαμε…

 
Έχει πλάκα...
14 Μάιος 2022 23:06

Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά του ΑΣΕΠ, που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους αντικειμενικά και αξιοκρατικά να διοριστούν!!!

 
Κωστας
14 Μάιος 2022 21:21

Ποιο είναι το δίκαιο;
Να αποκαταστήσουν τους ήδη επί πολλά χρόνια αναπληρωτές και ας ψάξουν για το ΔΙΚΑΙΟ σύστημα διορισμων ,οι κύριοι που δεν έχουν περάσει ποτέ από τα σχολεία για να δουν σε τι κτηρια και με τι συνθήκες εργαζόμαστε οι εκπαιδευτικοί.
ΑΣΕΠ ναι!
40% με 60%.40% από τους υπάρχων πίνακες και 60% από εξετάσεις για αυτούς που δεν έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση και δικαίως το θέλουν .Ετσι γινόταν και αποκαθίσταται με κάποιο τρόπο ο κόπος τόσων χρόνων.
Μην τα θέλεται όλα δικά σας εκεί στο υπουργείο να είστε δίκαιοι
Άσε που δεν ήταν οι προεκλογικές εξαγγελίες τους για το συγκεκριμένο σύστημα...Ντροπή τους που μας ζητούν ξανά εξετάσεις, τις δίνουμε καθημερινά κύριοι.
Μας βάζουν τον ένα απέναντι στον άλλον,μια χαρά το κατάφεραν.

 
Μια ασεπίτισσα
14 Μάιος 2022 16:36

Ο καλύτερος τρόπος επιλογής είναι ο διαγωνισμός. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Έδωσα και ξέρω τι λέω. Η εκπαίδευση είναι σοβαρή υπόθεση και πρέπει ανα πάσα στιγμή μα επιλέγονται οι πιο έτοιμοι!

 
NIC
14 Μάιος 2022 14:24

Κύριοι κακώς παραπονιέστε για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Δεν ξέρετε πως η κάθε κυβέρνηση θεωρεί σκουπίδια τα πτυχία σας??? Δεν έχετε καταλάβει πως ότι γνώσεις σας και τα προσόντα σας όσα και είναι αυτά, όσα και αν προσκομίσετε μόνο με τις εξετάσεις που θα διοργανώσει η ίδια θα προσληφθείτε???
Το έκαναν το 2008 θα το ξανακάνουν και τώρα. Η πίεση είναι μεγάλη από τους ψηφοφόρους. Όσοι είστε αναπληρωτές και έχετε για μια θέση στο φαύλο κύκλο των αναπληρωτών είστε περίπου 25.000 οι άλλοι που περιμένουν μια θέση στην γαλέρα είναι 125.000. Στους πρώτους θα δώσει ένα προβάδισμα αρκετά ικανοποιητικό το λέει και ο Πλατάρος, θα βάλει και μέσα και τους ανάπηρους και τους πολύτεκνους γιατί έχουν περισσότερους ψήφους και στους άλλους θα δώσει το δικαίωμα στο όνειρο λέγοντας πως ήταν δέσμευση και έγινε πράξη. Δεν αλλάζει τίποτα χρόνια τώρα.
Όσοι κόπτονται για την αξιοκρατία και πιστεύουν ότι το ΑΣΕΠ είναι το μόνο αξιοκρατικό θα ήθελα να δω τι θα λέγανε να γινόντουσαν εξετάσεις ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για διορισμό και μόνο με τη βαθμολογία του ΑΣΕΠ απλώς θέλουν να μπουν στην λίστα και τίποτα άλλο.

 
Κώστας Κως
14 Μάιος 2022 11:28

Στις εκλογές θα φύγετε νύχτα κύριοι. Η υπομονή μας τελείωσε. Ό,τι σπείρεις, θερίζεις.

 
Ανώνυμος
14 Μάιος 2022 11:19

Πού είναι οι παλιές καλές εποχές του 2004 που διορίστηκαν όλοι όσοι είχαν έστω μια μέρα προυπηρεσία!! Τώρα 10 χρόνια προυπηρεσία,και ακόμα δεν καταφέρνεις να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή... Πιόνια στα χέρια του εκάστοτε υπουργού.. Η κατάντια της εκπαίδευσης από όλες τις απόψεις. Κρίμα για τα νεα παιδιά που πλήρωναν μεταπτυχιακά, κρίμα για τους μεγαλύτερους που με 10 κ 15 χρόνια δουλειάς απαξιώνονται πλήρως. Εμπρός- πίσω!!

 
Τζακ ποτ ή Μπλακ τζακ (πολύ μπλακ όμως)
14 Μάιος 2022 11:14

Προς τους μεν και τους δε.
- Ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα είναι και μια ακόμα (πετυχημένη) προσπάθεια διχασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.
- Όταν έχεις 150.000 αδιόριστους αλλά μπορείς να διορίσεις μόνο 10.000, κάτι πρέπει να σκεφτείς για να ανακατέψεις την τράπουλα και να δημιουργήσεις ψεύτικες ελπίδες. Κι επειδή ΔΕΝ μπορείς να βγεις και να πεις, "αγοράστε καλύτερα λαχείο", αρχίζεις τα περί αξιοκρατίας, ίσων ευκαιριών, ικανότερων, ήταν προεκλογική δέσμευση(4 χρόνια πριν...) κλπ.
- Δεν είναι κάτι καινούργιο ο γραπτός ΑΣΕΠ, για να ΜΗΝ ξέρουμε το αποτέλεσμα :
1/10 διορίζεται χάρη σ' αυτόν.
4/10 είναι "επιτυχόντες" αλλά μη διοριστέοι.
5/10 είναι μη επιτυχόντες + ΄όσοι δεν συμμετέχουν καν.
Συμπέρασμα : 9/10 θα τους μαυρίσει πολιτικά, ενώ και για τον 10ο... δεν είναι σίγουρο.

 
Αντωνία
14 Μάιος 2022 11:14

ΝΤΡΟΠΗ για όσους φτάσανε στην ηλικία των 40 και 50 χρονών και δουλευουν ακόμα ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, έχοντας δώσεις δις Ασεπ στο παρελθόν, και έχοντας χρυσοπληρώσει μεταπτυχιακά και άλλα προσόντα, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή δουλειά, και μια αξιοπρεπή ζωή για τα παιδιά τους! Και όχι μετακόμιση και αλλαγή σχολείου κάθε χρόνο!! Ντροπή σας! Εξαφανιστείτε! Στις εκλογές θα λάβετε ότι σπείρατε! Με 15 χρόνια προυπηρεσια τώρα ξαφνικά είμαστε ανίκανοι! Τόσα χρονια μια χαρά σας κάναμε τη δουλειά, τρέχοντας στα νησιά για 8 μήνες, και αφήνοντας πίσω τα παιδιά μας, να μεγαλώνουν χωρίς τη μάνα τους το χειμώνα! Εξαφανιστείτε όλοι σας!!

 
Χρήστος Τ.
14 Μάιος 2022 11:06

Στις εκλογές θα φύγουν νύχτα, εάν γίνει αυτό. Είμαστε πολλές χιλιάδες, μαζί με τις οικογένειές μας. Η υπομονή τελείωσε.

 
Xio
14 Μάιος 2022 11:05

κ.Υπουργε μην κάνετε αυτό το πολιτικό λάθος!Εάν για κάποιο λόγο δεν πιάσει ο εκπαιδευτικος την βάση δεν θα δουλευει;σε ποιον πλανήτη ζουμε;οι παλαιες επιτυχίες του ΑΣΕΠ;οι μετακομίσεις κάθε χρόνο από πόλη σε πόλη και απο χωριο σε χωριο;τα χρήματα για να μαζέψουμε προσοντα;έχουμε πλέον τις αντοχές για κάτι τετοιο;Τι να αποδείξουμε;

 
Χρήστος Τ.
14 Μάιος 2022 11:04

Κάτσε χρυσοπλήρωνε τόσα χρόνια μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες! Υπέροχα! Να τους χαιρόμαστε... Τώρα να χρυσοπληρώνουμε τα φροντιστήρια στα 50 μας!! Ξεφτίλα... Τα λεφτά τελείωσαν... Οι συνδικαλιστές τι κάνουν; ξαφνικά εξαφανίστηκαν; Για το προσοντολόγιο μια χαρά το δουλευαν!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ