ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συστάσεις "Κοπτση" προς Διευθυντές υπ. Παιδείας: Μη δίνετε πληροφορίες στους δημοσιογράφους

Έκτακτη σύσκεψη μετά από εντολή της Ν. Κεραμέως
Δημοσίευση: 24/05/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε    ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης,    τους Διευθυντές του υπουργείου Παιδείας, σήμερα το μεσημέρι, μετά από εντολή της υπουργού Ν. Κεραμέως.

Ο Αλ. Κόπτσης είπε στους Διευθυντές του υπουργείου ότι βλέπει πολλά δημοσιεύματα τα οποία δεν θα έπρεπε να βγαίνουν προς τα έξω.

" Το γραφείο της υπουργού δεν δίνει αυτές τις πληροφορίες ούτε το δικό μου . Άρα οι πληροφορίες μάλλον  φεύγουν από τις υπηρεσίες" είπε ο Γενικός Γραμματέας απευθυνόμενος στους Διευθυντές.

Στη συνέχεια ο Αλ. Κόπτσης έκανε συστάσεις στους Διευθυντές του υπουργείου να μην δίνουν πληροφορίες και τους υπενθύμισε πως το μοναδικό όργανο που μπορεί να παρέχει πληροφορίες στους δημοσιογράφους είναι το Γραφείο Τύπου.
 

Σχόλια (66)

 
Διευθύντρια Αθήνας
26 Μάιος 2022 21:06

Δε γίνεται να ζητάει το υπουργείο αξιολογηση όταν το ίδιο δεν μπορεί να προγραμματίσει και να οργανώσει κρίσεις. Είναι οξύμωρο.

 
@ερτ
26 Μάιος 2022 21:04

Λυπάμαι αν ψηφίσεις δεξιά.

 
Ο κόσμος.... καίγεται
26 Μάιος 2022 09:25

@ΚΛΕΙΩ 25 Μάιος 2022 14:24
"Τόσος κόσμος περιμένει να μάθει κάτι!"
Δηλαδή πόσος κόσμος? 2.400 αν δεν κάνω λάθος. Τί αντιπροσωπεύει στους 160.000 εκπαιδευτικούς και στο 1 εκατομμύριο της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης? Καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά νομίζω ότι για το υπουργείο είναι "ψιλά γράμματα".

 
Φρέσκα κουλουρια
26 Μάιος 2022 09:24

Διασταυρωμένη πληροφορια μένουν για έναν χρόνο ακόμα οι ΝΥΝ Προσωρινοί ΔΔΕ.Ακυρωνονται όλες οι διαδικασίες κρίσεων.Οι ενστάσεις από τα αλλά τρία συμβούλια θα απαντηθούν αλλά όλες οι διαδικασίες ματαιωνονται

 
@Για κάφρους μας περνάνε;;;;;;;
26 Μάιος 2022 08:21

εντελώς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χρόνια τώρα , τρία τουλάχιστον !

 
ΝΑΙ
26 Μάιος 2022 07:16

@Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση;
Μα εδώ δεν ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι ΔΙΔΕ για τις ενστάσεις τους, παρά μόνο στο 1 από τα 4 συμβούλια.... κι έχει περάσει κι ένας μήνας!!!
Δεν ενημερώθηκαν επίσης (ποτέ και για τίποτε) οι υποψήφιοι ΔΙΔΕ του 2020.
Οπότε η απάντηση στην τελευταία σας ερώτηση, είναι δυστυχώς προφανής....

 
Πού φτάσαμε...
26 Μάιος 2022 01:48

Να αξιολογηθούμε από τους/τις προϊσταμένους/-ες εκπαιδευτικών θεμάτων... Τι άλλο θα βιώσουμε σε αυτή τη χώρα; Γιατί οι νυν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν μπορούν;

 
Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση;
25 Μάιος 2022 17:28

Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τους πίνακες δεκτών και μη Συμβούλων;
Το ΥΠΑΙΘ δεν οφείλει μια δημόσια τοποθέτηση;
Για κάφρους μας περνάνε;;;;;;;
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

 
ΚΛΕΙΩ
25 Μάιος 2022 14:24

Αγαπητό esos,
να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου πόσες μέρες ακόμα θα περιμένουμε να μάθουμε πότε ακριβώς θα δημοσιευθεί ο πίνακας δεκτών-μη δεκτών αιτήσεων υποψηφίων Σ.Ε.... Τόσος κόσμος περιμένει να μάθει κάτι! Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία δεν ξεκίνησαν ακόμα την επεξεργασία των αιτήσεων;

 
ΑNG
25 Μάιος 2022 13:35

Δεν είναι θέμα διαρροών..
Από όπου να το πιάσουν ,είναι καμμένοι!!!! Το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο.
Αν προχωρήσουν σε τροπολογία, ακυρώνεται ο νόμος των αρίστων..Αν πάλι ,όχι,
δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι κρίσεις..Είναι εγκλωβισμένοι!!!!!
Θα υποστούν τις συνέπειες!!!!!!

 
σήμερα?
25 Μάιος 2022 09:54

τι έγινε βρε παιδιά σήμερα δεν διέρρευσε κάποια πληροφορία σχετικά με τις κρίσεις στελεχών? Πώς κι έτσι? Βρε μήπως και δεν θα γίνουν κρίσεις? Λέω εγώ τώρα. Μήπως οι παραιτήσεις των μελών των συμβουλίων, όπως μου είπε φίλος από μέσα, ήταν προκαθορισμένες και απλά συστάθηκαν συμβούλια την τελευταία ημέρα προθεσμίας αιτήσεων (9/5) για να δείξουν ότι προχωράει η διαδικασία? Μήπως γι αυτό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον πίνακα δεκτών μη δεκτών γιατί ακόμα δεν έχουν κοιτάξει τίποτα καθώς θα παραιτηθούν κι άλλοι? Μπά, δεν νομίζω. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

 
Οι αποφάσεις διαρρέουν οι συζητήσεις όχι!
25 Μάιος 2022 09:08

Κάθε μέρα ένας ζωντανός οργανισμός ,συσκέπτεται,προβληματίζεται, ψάχνει για λύσεις. Όταν αποφασιστεί κάτι οριστικά καλώς να διαρρεύσει .Αλλιώς να μην διαρρέει γιατί δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει.

 
Αρκετά με τις καθυστερήσεις!
25 Μάιος 2022 08:50

Το 10ήμερο παρήλθε ανεπιστρεπτί, δεκτές και μη δεκτές δεν δημοσιεύτηκαν.
Με τους διευθυντές σχολικών μονάδων τι θα γίνει;

 
Χρηστος Α.
25 Μάιος 2022 08:13

Σας ενοχλεί η δημοκρατία κε Κόπτση; Τι θέλετε δηλαδή;

 
Katy
24 Μάιος 2022 23:44

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστω στο esos για την ενημερωση

 
ert
24 Μάιος 2022 23:19

ΔΕΞΙΑ θα ψηφ΄ίσουμε, αλλά όχι αυτά εδώ τα παρατράγουδα....

 
Dr P. Ouchas
24 Μάιος 2022 22:36

Πολύ καλά κάνει ο Κόπτσης. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα ΜΜΕ πολεμούν λυσσαλέα την Κυβέρνηση των άριστων, την Κυβέρνησή μας.

 
Ντιν νταν ντον
24 Μάιος 2022 22:20

Δε θα γίνουν εκλογές κάποια στιγμή;;;;;;;; Έστω το 2023???????? ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΏΡΑ... Η ΣΤΙΓΜΉ. ΑΝ ΥΠΆΡΞΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΙ ΔΕΞΙΑ... ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΆ. ΑΝ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΟ ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ...

 
Φρειδερικος
24 Μάιος 2022 22:18

Αν υπήρξε διαρροή φωνάξτε έναν υδραυλικό!!!!!!! Χαχαχαχα

 
Αναποτελεσματικότητα και κομματοκρατία
24 Μάιος 2022 22:05

Όταν ο καλυτερότερος νόμος αποφασίζεται από μια μικρή ομάδα κομματικών στελεχών με αδιαφανείς διαδικασίες και δεν αλλα΄ζει ούτε με παρεμβάσεις κυβερνητικών βουλευτών,
Όταν η κ. Κεραμέως και συνολικά η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ είναι όμηροι μικροκομματικών συμφερόντων και τώρα υπό το βάρος της ατολμίας, της έλλειψης ρεαλιστικού προγραμματισμού και της αναποτελεσματικότητας στην επιλογή στελεχών, αφού τα χρονοδιαγράμματα (;;;) πια ΔΕΝ βγαίνουν,
Όταν άγονται και φέρονται από κομματικές ομάδες υπό το βάρος και των πλέον αποθαρρυντικών δημοσκοπήσεων και εν όψει εκλογών,
Όταν....
Όταν...
Όταν...
Τότε καταφεύγουν σε φοβικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές!!!
Το ΤΕΛΟΣ είναι ΕΔΩ...!!!!

 
η δημοκρατία των αρίστων
24 Μάιος 2022 21:42

τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν τις λογικές των αρίστων αιρετών που νομίζουν φέουδο τις δημόσιες υπηρεσίες και απειλή την ερευνητική δημοσιογραφία.

 
Στράτος
24 Μάιος 2022 21:39

Σε ένα Υπουργείο με τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων, μονίμων υπαλλήλων ή αποσπασμένων εκπαιδευτικών και άλλων, είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει κανείς να εντοπίσει ποιος, πότε και γιατί δίνει κάποια πληροφορία στα ΜΜΕ. Ωστόσο οι πληροφορίες των ΜΜΕ δεν αποτελούν απειλή για ένα Υπουργείο που δουλεύει. Μια πληροφορία επαληθεύεται ή διαψεύδεται από όσα γίνονται τις επόμενες ημέρες. Επίσης μπορεί να διαψευσθεί με άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου προς κάποιο μέσο ενημέρωσης όταν πρόκειται για σοβαρό θέμα ή για σημαντική παραπληροφόρηση, όπως ενίοτε έχει συμβεί και με το Υπουργείο Παιδείας.
Η Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δεν έχουν κάτι να φοβηθούν από τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης. Το αντίθετο. Πολλές από αυτές, με τα σχόλια που τις συνοδεύουν, μπορούν να οδηγήσουν στην ορθή λήψη αποφάσεων. Μόνος εχθρός τους, όπως σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες, είναι η αναποτελεσματικότητα, η αργοπορία στην εκτέλεση έργου, η έλλειψη προγραμματισμού και το έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης για θέματα τρέχοντα που αφορούν χιλιάδες πολιτών. Εάν σε κάτι δεν είναι έτοιμοι για επίσημη ενημέρωση μπορούν να αφήσουν τους δημοσιογράφους να γράφουν ό,τι μαθαίνουν και οι ίδιοι να εργάζονται ώστε στην κατάλληλη στιγμή να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν κάποια πληροφορία.

 
Δρ. Γαστρεντερολόγος
24 Μάιος 2022 21:35

1. Δεν ενόχλησε η διαρροή. Ενόχλησε η πληροφορία (μέσω της διαρροής) ότι η εισήγηση για αλλαγή του νόμου-διαδικασίας <<διαμορφώθηκε μετά την έντονη "γκρίνια" περί καθυστέρησης επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, η οποία υπάρχει, κυρίως στους κόλπους του κυβερνώντας κόμματος>>... (ο νοών νοείτω).
2. Πώς μπορεί να "παραπονιέται" για διαρροές μια πολιτικός, όταν είναι η ίδια κάθε μέρα σε κανάλια και ραδιόφωνα και που πχ μόνο εδώ στο esos, έχει σε τρία χρόνια 1900 άρθρα με την ετικέτα της? Προσωπική μου άποψη είναι, ότι η συγκεκριμένη υπουργός, κυρίως ΜΕ διαρροές ασκεί πολιτική.
ΥΓ. Άλλο πράγμα η διαρροή.... άλλο η διάρροια. Το δεύτερο είναι σαφώς σοβαρότερο.

 
EΠΙΜΗΘΕΑΣ
24 Μάιος 2022 20:45

ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΚΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΠΛΕΚΕ ΕΓΚΩΜΙΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟ Η...ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ!!!

 
Σε μια Δημοκρατία...
24 Μάιος 2022 20:37

Σε μια Δημοκρατία που λειτουργεί(;;;!!!) έχει κανείς να φοβηθεί κάτι;;;

 
απορία..
24 Μάιος 2022 20:35

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Αδυναμία, ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα:
- προγραμματισμού;
- πρότασης και υλοποίησης ενός δίκαιου αντικειμενικού και εφαρμόσιμου νόμου;
- ελέγχου;

- έλλειψη οράματος;
- στενόμυαλη κομματική προσέγγιση;
- έκδηλο πανικό;

Ίσως το σημαντικότερο όλων:
- ότι το υπουργείο και η κ. Κεραμέως, απαίτησε μέχρι τώρα από τους εκπαιδευτικούς,
αποδεικνύεται περίτρανα ότι ενώ έχει στη διάθεσή του όλη την εξουσία και όλο τον μηχανισμό του κράτους ΑΔΥΑΝΑΤΕΙ να το εφαρμόσει ακόμη και στο ελάχιστο!!!!!!!!!
Αν αυτό δεν αποτελεί ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, τότε τι άλλο θα μπορούσε να έχει συμβεί για να φανερωθεί σε όλο της το μεγαλείο η ανεπάρκεια της κ. Κεραμέως και συνολικά του κομματικού και κρατικού μηχανισμού που έχει στήσει και με τον οποίο υποτίθεται ότι διοικεί;;;;
Βαθμός ;;;;;
προς το παρόν χωρίς σχόλιο....
θα ανακοινωθεί ένα βράδυ Κυριακής σε πολύ λίγους μήνες.....!!!!

 
GRIVAS ATHANASIOS
24 Μάιος 2022 19:35

ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ

 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
24 Μάιος 2022 18:53

To esos δηλ. φταίει για όλα;Ενοχλεί;Μήπως να το κλείσουμε;

 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?
24 Μάιος 2022 18:51

ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ, ΤΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!! ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ, ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!!

 
Pitsiflis
24 Μάιος 2022 18:41

Και τηλεκατευθυνόμενες καρφίτσες για τα μπαλόνια του!...
Να μην μπορεί να ησυχάσει!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.