ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γιατί δεν ανακοινώνονται οι τελικοί πίνακες υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης

Στα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης έχουν υπάρξει και άλλες παραιτήσεις μελών και ταυτόχρονα η αντικατάσταή τους
Δημοσίευση: 22/06/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των τελικών πινάκων  μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, μετά και την ολοκλήρωση των Συνεντεύξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ένα από τα   Συμβούλια Επιλογής δεν παρέδωσε ακόμη τους πίνακες μοριοδότησης.

Ο λόγος που δεν παρέδωσε ακόμη το συγκεκριμένο Συμβούλιο είναι ότι δεν έχει εκδώσει, μ.εχρι στιγμής,  γνωμοδότηση επί τριών αιτήσεων θεραπείας που έγινα από ισάριθμους υποψηφίους.  

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Στο μεταξύ στα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης έχουν υπάρξει και άλλες παραιτήσεις μελών και ταυτόχρονα  η αντικατάσταή τους.

Οι φάκελοι των υποψηφίων εξετάζονται από τα ίδια τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής.

Εκτιμάται ότι η ανακοίνωση των πινάκων προσωρινής μοριοδότησης θα   γίνει τον Ιούλιο.

Από το υπουργείο Παιδείας  δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα των Συμβουλίων Επιλογής  για νομική υποστήριξη για τη διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν λόγο για μετά το Φθινόπωρο η ολοκλήρωση επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης .

Διευθυντές Σχολείων

"Πάγωσαν" προς το παρόν  οι αρχικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας   να "τρέξει" η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων, παράλληλα  με την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Κι αυτό διότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, καθώς η μία και μοναδική που υπάρχει γι αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται από τα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Η πρόταση που έπεσε στο "τραπέζι" να αντικατασταθούν στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, μάλλον δεν υιοθετείται , καθώς εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θα είναι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων.

Η  ατομική αξιολόγηση

Ενώ ,εδώ καιρό, έχουν ετοιμαστεί τα Σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων για τις διαδικασίες Ατομικής  των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο δεν έχουν υπογραφεί ακόμη από την υπουργό Παιδείας.

Έτσι η προγραμματισμένη έναρξη της Ατομικής Αξιολόγησης από το Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να ξεκινά, διότι οι   αξιολογητές Σύμβουλοι Εκπαίδευσης   και  Διευθυντές Σχολείων δεν θα έχουν επιλεγεί ακόμη.

Το υπουργείο Παιδείας δεν θα ήθελε να κάνει αξιολόγηση με αναπληρωτές Διευθυντές Σχολείων, αλλά ούτε και με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, ο θεσμός των οποίων καταργείται αμέσως μετά την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Σχόλια (46)

 
Πιτσιφλής
24 Ιουν 2022 11:07

@ Master chef
Υγεία σου εύχομαι.
Προσοχή στις μωβ, στις πράσινες και στις μπλε τσούχτρες!

 
Master chef
24 Ιουν 2022 10:56

@Πιτσιφλής
Αγαπητέ και αξιότιμε συνάδελφε. Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια, σχετικά με τα δυο μου σχόλια. Πράγματι ο χώρος μας (της Α/θμιας και της Β/θμιας) πιστεύω ότι διαθέτει πολλούς και καταξιωμένους "τενόρους". Δεν είμαι όμως και πρωτοεμφανιζόμενο "ταλέντο". Εδώ και περίπου 6 χρόνια, κάνω συχνά-πυκνά κατάχρηση της ευγένειας και της ανοχής του κυρίου Διευθυντή και της αγαπητής ομάδας του esos και τους ευχαριστώ γι' αυτό.
Πέρα όμως από τα σοβαρά και σημαντικά που πολλές φορές σχολιάζουμε όλοι, όταν πλέον δεν υπάρχουν και πολλά άξια σχολιασμού, μου αρέσουν οι ευφάνταστες "ερμηνείες" σε διάφορες μορφές της τέχνης και ιδιαίτερα στη σάτιρα. Όπως πχ οι εμπνευσμένες συνταγές υψηλής γαστρονομίας του οδηγού Michelin, οι απαράμιλλές στιχομυθίες του Ζήκου του Μπακαλόγατου, τα λαϊκά και παραδοσιακά μας άσματα (ειδικά όταν έχουν πόνο και κλάμα), τα οδηγικά, ναυπηγικά και πτητικά(με τα 19 φτερά) tips για ευχάριστα και κυρίως ασφαλή ταξίδια.
ΥΓ. Με όποιο ψευδώνυμο κι αν γράφουμε, πιστεύω ότι το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο του λόγου μας(ακόμα και σατιρικό) ΕΙΝΑΙ η υπογραφή μας.

 
Απορίας συνέχεια...
24 Ιουν 2022 08:08

Η σιγή έχει να κάνει με τις εκλογές το Σεπτέμβρη. Θα παγώσουν οι επιλογές κ δε θα βγουν ποτέ οι πίνακες !!! Kαι νόμιζαμε ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο του esos!!τι όχι;;

 
@πραγματικά
23 Ιουν 2022 23:35

@πραγματικά
Υποκλίνομαι , τα είπες όλα!!!

 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙ
23 Ιουν 2022 20:02

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα κανένας δε θα θέλει να μπει σε συμβούλιο επιλογής. Θα υπάρξουν προσφυγές που θα είναι οι περισσότερες όλων των εποχών. Μάλιστα πολλοί προσφεύγουν και για παράβαση καθήκοντος σε εισαγγελικές αρχές και ποιος ξέρει τι θα συμβεί. Πλήρης διάλυση του επιτελικού κράτους. Ως πότε θα μας δουλεύουν και θα τους πιστεύουμε;

 
πραγματικά
23 Ιουν 2022 18:48

απορώ πώς τόσοι και τόσοι μορφωμένοι άνθρωποι, απειλούν κάθε με΄ρα ότι δεν θα ξαναψηφίσουν ΝΔ αν δεν γίνουν άμεσα οι κρίσεις στελεχών...
αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας;
έτσι αποφασίζουμε τι θα ψηφίσουμε;
ε καλά μας κάνουν τότε και μας δουλεύουν...

 
Η μόνη λύση
23 Ιουν 2022 16:14

Αφού τα Συμβούλια δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και δουλεύουν και αμισθί, η μόνη λύση για να προχωρήσουν οι κρίσεις είναι η πρόσληψη προσωπικού. Αν ο λογαριασμός της κ. υπουργού δεν ήταν σε γερμανική τράπεζα, δεν θα της κόστιζε και πολύ να βγάλει από το ένα εκατομμύριο που έχει μερικές χιλιάδες και να αυτοχρηματοδοτήσει τις κρίσεις. Δυστυχώς όμως τα μεγάλα ποσά τα έχει στο εξωτερικό.

 
Άκρα του τάφου σιωπή ...
23 Ιουν 2022 15:48

Ρεπορτάζ, ρεπορτάζ, ρεπορτάζ...
Από το υπουργείο άχνα δεν ακούγεται επίσημα.
Κάνουν ό,τι θέλουν και λογαριασμό δεν δίνουν!

 
Daskalos
23 Ιουν 2022 15:09

Μα, λες και επίτηδες το κάνουν... Πάρτε μια απόφαση επιτέλους!

 
Μάρκος.
23 Ιουν 2022 15:05

Ο ΠΘ είναι συνένοχος, βλέπει μια ανίκανη υπουργό να προκαλεί με την αχρηστία της και τη στηρίζει
Θα τα πούμε λοιπόν στις εκλογές

 
Ένας που βλέπει
23 Ιουν 2022 13:51

Εάν δεν ανακοινωθεί μέχρι και αύριο η τελική σειρά των ονομάτων που αφορά τη μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης,τότε θα μιλάμε για την πλήρη χρεωκοπία του σχεδιασμού του υπουργείου.
Επίσης:Η καθυστέρηση για τους Συμβούλους και για τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων (από το 2020 έχει λήξει η θητεία τους-παραμένουν οι ίδιοι-"σάπισαν" στις θέσεις τους) φανερώνει πως η αναβλητικότητα,η ανοργανωσιά και η έλλειψη ορθού προγραμματισμού δεν έχουν τέλος.
Φυσικά να μην ξεχνούν στα "ψηλά πατώματα" του υπουργείου πως όλα τα παραπάνω πρόκειται να έχουν τεράστιο-βαρύ πολιτικό κόστος,με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων το βράδυ των εθνικών εκλογών όποτε προκηρυχθούν...........
Ό,τι σπέρνεις,θερίζεις...........

 
Anastasia
23 Ιουν 2022 12:00

Πολύ κακώς αντιδράσαμε πέρυσι στην αξιολόγηση. Δεν θα γίνει ποτέ. Δεν είστε ικανοί να βγάλετε τρία χρόνια τώρα Διευθυντές εκπαίδευσης με κρίσεις (γιατί ο προηγούμενος τρόπος με τον οποίο επιλέχθηκαν οι τωρινοί είναι για γέλια). Έπρεπε να περιμένουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν. Συνεχίστε η παράσταση από τραγωδία που πιστεύσμε ότι είναι, εξελίσσεται σε κωμωδία. Ή μήπως ισχύει το αντίθετο;

 
Πιτσιφλής
23 Ιουν 2022 11:35

Κύριε Διευθυντά,
Όπως βλέπετε κι εσείς, κορυφαίοι σχολιαστές έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό στο esos. Όλοι από τον χώρο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας προφανώς. Ρεσιτάλ έδωσαν σήμερα οι:
{ "Μη το είδατε μη τον απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη'' } και
{ Τιτανικός εκπέμπει sos }
Νομίζω πως ήρθε επιτέλους η ώρα να μας παραχωρήσετε μία δική μας στήλη!
Για την ''ΑΛΛΑΓΗ'' και μόνο!

 
"Μη το είδατε μη τον απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη"
23 Ιουν 2022 09:51

ΜΙΑ είναι η καινούργια είδηση. Και τί είδηση! Βόμβα!
"Στο μεταξύ στα Συμβούλια Επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης έχουν υπάρξει και άλλες παραιτήσεις μελών και ταυτόχρονα η αντικατάστα(σ)ή τους."
Να δούμε πόσοι θα μείνουν στο "καράβι" στο τέλος, τώρα που πιάσαν και οι ζέστες.

***ΠΡΟΤΑΣΗ (για να ζηλέψουν και μερικοί μερικοί...)***
- Προτείνω να γίνει τροποποίηση στον καλυτερότερο νόμο και να βγάζει ο κάθε υποψήφιος, μόνος του τα μόριά του.... Μετά να γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση με τη φορολογική του δήλωση, το κτηματολόγιο και τους εκλογικούς καταλόγους της τελευταίας 20ετίας.... κι έτσι να βγαίνουν αυτόματα και σε χρόνο dt οι οριστικοί πίνακες.
- Ενστάσεις, αιτήσεις θεραπείας, προσφυγή στη δικαιοσύνη, επισκέψεις στα γραφεία ΓΓ-βουλευτών-κομματαρχών κλπ να απαγορεύονται (ή εναλλακτικά, γιατί είμαι και large) να αφαιρούνται 20 μόρια από τα μετρήσιμα.
- Συνεντεύξεις μόνο στην περίπτωση που ο υποψήφιος-α είναι μέλος του κόμματος (ή εναλλακτικά, γιατί είμαι και super feat) σε ερασιτεχνική ομάδα του βόλεϊ.

 
nikoletta
22 Ιουν 2022 22:30

Με αυτή την κυβέρνηση δεν ξέρουμε πλέον να γελάσουμε ή να κλάψουμε!! Ανεπάρκεια, Ανικανότητα, Υποκρισία, Αδιαφορία, και 7 αμύγδαλα την ημέρα!!! ΅ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?

 
Τιτανικός εκπέμπει sos
22 Ιουν 2022 22:24

@Καρπάθια
Ο καπετάνιος κοιμήθηκε stop… Ήρθε παγόβουνο και μας χτύπησε stop… Καναλάρχης και Πλατάρος βούτηξαν ήδη stop… Πιτσιφλής απαγγέλει Ερωτόκριτο ("Τα θλιβερά μαντάτα") στο κατάστρωμα stop…. Εθεάθη ο Ζήκος με ντομάτα πελτέ (ενώ ΔΕΝ είναι Master chef) stop… Παρακαλώ σπεύσατε βραδέως stop….
ΥΓ. @esos Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…. (ή και όχι?)…. stop.

 
Γεια σου ρε Μίλτο
22 Ιουν 2022 22:05

Αφήστε το ΥΠΑΙΘ να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου... Κι άμα ο Κούλης προκηρύξει εκλογές τον Οκτώβρη, χαιρέτα μου τον πλάτανο! Θα παγώσουν οι υπηρεσιακές μεταβολές..., θα βγει μετά και μια "συγκυβέρνηση" και θα ξαναιδωθούμε του χρόνου... Άντε καλό Πάσχα!!!

 
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
22 Ιουν 2022 21:25

OXI ΘΕΡΑΠΕΙΑ ,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

 
xa
22 Ιουν 2022 20:34

Τι συνέπειες θα είχε ένας εκπαιδευτικός αν παρουσίαζε την ίδια καθυστέρηση στο διδακτικό έργο του;

 
Παρατασεως βεβαιως βεβαιως
22 Ιουν 2022 20:15

Ο Δασκαλος θα μας κουνησει πάλι το δάχτυλο ?

Λιγη ντροπή ισως

 
@ τρόλς
22 Ιουν 2022 19:41

Βιάζονται ορισμένοι για τις θέσεις! Καμία βιασύνη.

 
Ε και ;
22 Ιουν 2022 19:39

Κανένα πρόβλημα! Και τι έγινε με μια παράταση; Ας γίνουν όπως πρέπει!

 
Αξιοπιστία το ζητούμενο
22 Ιουν 2022 19:07

Στην όλη διαδικασία όπως εξελίσσεται, η αξιοπιστία και η αξιοκρατία είναι το μέγα ζητούμενο!!!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται!
Η κ. Παρατάσεως και σύσσωμη η συν αυτή επιτελική ομάδα έχασαν προ καιρού πλέον κάθε ίχνος αξιοπιστίας!
Το αποτέλεσμα κάθε αξιολογικής κρίσης το πρώτο που πρέπει να διαθέτει στο έπακρο είναι η αξιοπιστία θεσμών, οργάνων και διαδικασιών!
Αυτά αν δεν υπάρχουν, κάθε αποτέλεσμα έχει μηδαμινό κύρος και αποδοχή!!!

 
Βατερλώ
22 Ιουν 2022 19:02

Το απόλυτο Βατερλώ της κ. Παρατάσεως, υπουργού επί της Παιδείας - όπως κατ' ευφημισμόν αποκαλείται!!!

 
Δώρα
22 Ιουν 2022 18:57

Αίτηση θεραπείας κάνει κανείς σε απόφαση, που όμως δεν έχει βγει ακόμη... αλλιώς το συμβούλιο την απορρίπτει ως απαράδεκτη... και πάμε παρακάτω: αυτοί με τις αιτήσεις θεραπείας επίσης ποίου θέματος κάνουν, ή γνωρίζουν κάτι από πηγές του Ύουργείου... ανακοινώσατε τώρα τους πίνακες γιατί όσο το κρατάτε γίνεται και χειρότερα... εμπαίζετε τόσο κόσμο και κάθε μέρα δικαιολογίες και ανακοινώσεις... νομίζετε ότι έτσι θα ηρεμήσετε τον κόσμο; Τι είναι αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν... εγώ προσωπικά αδυνατώ να το παρακολουθήσω..

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
22 Ιουν 2022 18:30

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ -ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ- ΓΙΑ ΣΥΜΒ. ΕΚΠ/ΣΗΣ!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΓΓΡΑΦΟΥ; ΠΏΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ; ΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (Π.Χ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ). ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ!

 
Απογοητευμένος
22 Ιουν 2022 18:28

Φτάνει πια ! Παράταση ….παράσταση !!! ΕΛΕΟΣ !!!

 
Προβληματισμένος
22 Ιουν 2022 18:10

Τα μέλη των συμβουλίων επιλογής Σ.Ε. -τα περισσότερα πανεπιστημιακοί- έχουν κάθε λόγο να παραιτούνται, ο τεράστιος φόρτος εργασίας -συμπληρωματικά στις άλλες υποχρεώσεις τους-, οι επικείμενες εκλογές που θα ακυρώσουν την διαδικασία, οι μεγάλες εντάσεις αποτελούν αντικίνητρα. Αν ισχύει και το ότι ζήτησαν νομική υποστήριξη και δεν τους δόθηκε έχουν πλέον και το ηθικό έρεισμα να παραιτηθούν.
Στην καλύτερη περίπτωση πάμε για επιλογές Σ.Ε., μετά το Νοέμβριο και Διευθυντών σχολείων ... ;

 
Υποψήφιος Δντης Εκπσης
22 Ιουν 2022 18:09

Όσο καθυστερούν τα αποτελέσματα τόσο μειώνεται το κύρος όσων τελικά θα επιλεγούν παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολ΄΄΄λοί, πραγματικά προσοντούχοι συνάδελφοι, που επάξια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πινάκων.

 
Κρίμα Νίκη
22 Ιουν 2022 17:44

Απογοήτευσες όλους/ες εμάς τους/τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παίρναμε τηλέφωνα στο γραφείο σου και ζητούσαμε να μας αξιολογήσεις. Σε τίνος τα χέρια θα μας αφήσεις τώρα;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ