ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως έθεσε σε αργία νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης λίγες ημέρες μετά την ανάληψη υπηρεσίας του

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης , ο οποίος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία βρίσκονταν σε καλή θέση επιλογής στις "κρίσεις" Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν δυο εβδομάδες.
Δημοσίευση: 05/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας νέου Διευθυντή  Εκπαίδευσης ,λίγες ημέρες μετά την ανάληψη υπηρεσίας του, υπέγραψε  από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης , ο οποίος τέθηκε σε  αυτοδίκαιη  αργία βρίσκονταν σε καλή θέση  επιλογής στις "κρίσεις"  Διευθυντών Εκπαίδευσης  ( σ.σ. μετά τη συνέντευξη από  4ος αναδείχθηκε 3ος  και όχι 2ος όπως αρχικά δημοσιεύσαμε ), οι οποίες ολοκληρώθηκαν  πριν δυο εβδομάδες.

Η διαπιστωτική πράξη, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας το esos  μετά τη σχετική δημοσίευση,  υπογράφηκε μετά από ποινική δίωξη η οποία ασκήθηκε, κατά του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά την ανάληψη υπηρεσίας  στη νέα του θέση.

Το υπουργείο Παιδείας απέφυγε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση , όπως είθισται σε άλλες περιπτώσεις.

Στην απόφαση η υπουργός Παιδείας επικαλείται το άρθρο 107 του νόμου Ν.4325/2015 , περί   αυτοδίκαιης αργίας, το οποίο ορίζει:

1. Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία:

α) Ο υπάλληλος ο οποίος στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία, ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση, έστω και αν απολύθηκε με εγγύηση.

β) Ο υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της πειθαρχικής απόφασης και λήγει την τελευταία ημέρα της προθεσμίας άσκησης προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ή την ημέρα που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή.

γ) Ο υπάλληλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Σχόλια (24)

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
07 Αυγ 2022 15:01

Όπως κι αν το δει κανείς, αυτά που ζούμε με την τρέχουσα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ. Προφανώς είναι μια ακόμη διάσταση της καινοτομίας.

 
εκπαιδευτικοs
06 Αυγ 2022 19:55

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΜΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ;ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΓΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΘΩΩΘΕΙ,Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ.

 
ΠΕ19
06 Αυγ 2022 16:50

Καταλάβατε ελπίζω τον τόνο των λόγων μου. !!!
"πει", "αιτήσεις θεραπείας" κλπ
μήπως η συνέντευξη θα πρέπει να είναι και αξιολόγηση των πεπραγμένων του εκπαιδευτικού μέχρι να έχουμε (αν έχουμε) αξιολόγηση ???
Για όλους όμως !!!

 
Έκαστος στο είδος του
06 Αυγ 2022 16:33

@ΠE19
Με πολύ συμπάθεια (και για να μην εκτίθεστε άδικα) σας παρακαλώ, καλύτερα να παραμείνετε στο γνωστικό και εκπαιδευτικό σας αντικείμενο. Δεν λύνονται ούτε δένονται ούτε ερμηνεύονται τα νομικά ζητήματα, με "κομπιούτερς κι αριθμούς". Ένας πρωτοετής της νομικής, θα μπορούσε να σας εξηγήσει ΠΟΣΟ άδικο έχετε.

 
Βρας
06 Αυγ 2022 14:26

Ωραίος! Τρομερή άποψη, άψογα διατυπωμένη, ορθογραφημένη και με σωστή στίξη!
Αν λοιπόν υπήρχε υποψία ποινηκής (sic!) δίωξη μήπως θα έπρεπε να μην τα «πει» τόσο καλά; Ανεξάρτητα από το αν τα είπε ή όχι! Έτσι, ανερυθρίαστα διατυπώνεται στην ψύχρα τέτοια πρόταση! Για το καλό του υπουργείο, βεβαίως, βεβαίως (και της παράταξης, να υποθέσουμε;).

Τι λέτε κι εσείς κ. Δ/ντα; Πώς σας φαίνεται η πρόταση;

 
Δηλαδή
06 Αυγ 2022 08:47

Η προϊστάμενη αρχή του δεν γνώριζε τίποτα για τη μήνυση.....

 
ΠE19
05 Αυγ 2022 23:34

@Πλατάρο Γιάννη
Ναι κ. Δ/ντα αλλά ΑΝ βγει αθώος θα πάρει ΚΑΙ αυτός τα μόρια και ο αναπληρωτής του ΚΑΙ αυτός τα 550 ΚΑΙ ο αναπληρωτής του. Αν υπήρχε υποψία άσκησης ποινηκής δίωξης για να προστατευθεί το υπουργείο μήπως θα ήταν καλύτερα να μη τα "πει" τόσο καλά στη συνέντευξη ??? Η να υπάρξει καμία αίτηση θεραπείας τόσες και τόσες εμφαν΄΄ιστηκαν μετά τις συνεντεύξεις !!!

 
Όπως το 2015..!
05 Αυγ 2022 23:16

..θα καταρρεύσει το καθεστώς και δεν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Αυτο-ικανοποιησης και ατομικής αξιολ/σης.. Έτσι χαλαρά θα πορευτούμε το νέο σχολ. Έτος..

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Αυγ 2022 22:15

Δεν είναι ότι δικαστηκε έστω και σε πρώτο βαθμό...
Του ασκήθηκε ποινική δίωξη από αρμόδιο εισαγγελέα για ένα από τα ποινικά αδικήματα που αναφέρει το ρεπορτάζ.
Άλλο τα πειθαρχικα, άλλο τα ποινικά.
Τωρα την ασκησε την δίωξη ο εισαγγελέας άρα τώρα θα τεθεί σε αργια....
Ειναιπολυ σκληρός ο νόμος εδω... . Αν όμως βγει αθώος, επιστρέφει και παίρνει και τα καθυστερούμενα...
Αν βγει αθώος σε τελικό βαθμό...

 
......ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
05 Αυγ 2022 17:57

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ - ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ ΦΥΣΙΚΑ- ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕ? ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ? Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΟΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ? ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΡΙΟ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ??

 
MORIA
05 Αυγ 2022 17:29

Μόνο να μην έγινε πλαστογραφία και υπεξαίρεση, όπως έγινε κάπου αλλού και έχασε διευθύντρια τη δουλειά της. Η αλήθεια θα λάμψει!

 
Γιώργος
05 Αυγ 2022 17:15

Συγνώμη ρε παιδιά. Δεν ήξερε το ΥΠΑΙΘ ότι ήταν σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του ; Θα μπορούσε να τον 'πεισει' να αποσυρθεί για μην εκτεθούν άπαντες ;

 
Απορών
05 Αυγ 2022 16:14

Για να το ξανασκεφτούμε... Η δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου εκκρεμεί μήνες πριν. Όμως κανείς δεν σκέφτεται να του επιβάλλει ποινή αργίας πριν μπει σε διαδικασία κρίσης, συνέντευξης, επιλογής. Ο συγκεκριμένος λοιπόν επιλέγεται για τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκεκριμένου νομού. Έτσι ο επόμενος στον πίνακα που επίσης θέλει την ίδια Διεύθυνση δεν την παίρνει (αφού επελέγη ο εκ των υστέρων τεθείς σε αργία ) και τοποθετείται σε άλλη ΔΕ. Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του ο νέος Διευθυντής τίθεται σε αργία και έτσι ο δρόμος ανοίγει για τον μεθεπόμενο στον πίνακα που και αυτός ήθελε τη Διεύθυνση αλλά λόγω μορίων δεν μπορούσε να την πάρει. Άψογα. Άξιοι εκεί στο Υπουργείο...

 
@ΝΟ
05 Αυγ 2022 16:08

@ΝΟ
Σωστά.
"Η διαπιστωτική πράξη, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας το esos μετά τη σχετική δημοσίευση, υπογράφηκε μετά από ποινική δίωξη η οποία ασκήθηκε, κατά του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης μετά την ανάληψη υπηρεσίας στη νέα του θέση."
Άρα ισχύει αυτό:
γ) Ο υπάλληλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
Θα αποκαλυφθεί σύντομα και το όνομα....

 
εκπ/κος
05 Αυγ 2022 14:47

Εντελώς .....τυχαία η υπόθεση "κοιμόταν" μέχρι την ανάληψη των διευθύνσεων από τους νέους δ/ντες κ άνοιξε πάλι αμέσως μετά. Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνουμε; Σε ποια θέση βρισκόταν ο δ/ντης πριν τη συνέντευξη κ σε ποια θέση μετά;

 
ΠΡΩΤΟΣ
05 Αυγ 2022 14:39

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΟΜΑΣΤΕ

 
@Aπορίας συνέχεια
05 Αυγ 2022 13:49

Περίμεναν να επιλεχθεί για να του κάνουν έκπληξη!

 
Αλεξάνδρα
05 Αυγ 2022 13:47

@teacherakos
Πού είναι συνάδελφε αυτές οι βαθμολογίες,γιατί μπαίνω στην πλατφόρμα και δεν βλέπω τίποτα. Ξέρει κάποιος κάτι;

 
Μάλιστα
05 Αυγ 2022 12:59

Σοβαρά; Δηλαδή άτομο που κανονικά θα μπορούσε και να έχει απολυθεί, αφέθηκε να θέσει υποψηφιότητα, να περάσει από συνέντευξη, να έχει ελπίδες να ανέλθει και μετά τον σταμάτησαν; Ε τότε τι να πω κι εγώ ο ταπεινός. Αλίμονό μας!

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Αυγ 2022 12:55

Ουδείς ένοχος προ της καταδίκης.
Άρα μπορούσε να πάει σε συνέντευξη κτλ.
Ουδείς μωροτερος...

 
ΝΟ
05 Αυγ 2022 12:52

Για ποινική δίωξη μιλάμε. Η ΕΔΕ δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο.

 
Στράτος
05 Αυγ 2022 12:21

Δεν ξέρουμε για ποιον από τους παραπάνω λόγους τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Αυτό που έχουμε ξεχάσει πάντως είναι ότι υπάρχει και η οδός της παραίτησης από θέση στελέχους για λόγους ευθιξίας. Ζητάω όμως πολλά;

 
Τeacherakos
05 Αυγ 2022 12:20

Μήπως πήρε και ΑΡΙΣΤΑ στη συνέντευξη; Θα μου πείτε εδώ πήραν το απόλυτο ΑΡΙΣΤΑ οι αρνητές της αξιολόγησης.
Μπαζει.....

 
Απορίας συνέχεια...
05 Αυγ 2022 12:19

Θέλετε να μας πείτε ότι γινόταν ΕΔΕ το 7μηνο της διαδικασίας επιλογής αλλά...κανένας δεν το είδε εγκαίρως. Τι δε γνωρίζουμε;;; Λείπει κομμάτι παζλ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ