ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τοποθέτησε αναπληρωτές Διευθυντές Σχολείων

Δημοσίευση: 04/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σήμερα 4/8/2022, αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χθες, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Ηλείας και ο Διευθυντής ΠΕ Ηλείας προχώρησε άμεσα στην τοποθέτηση των αναπληρωτών Διευθυντών Σχολείων οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών, σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β’ του Μέρους Β’ του ν. 4823/2021.

 

Σχόλια (61)

 
Μάριος
07 Αυγ 2022 17:15

Απολαύστε το καλοκαιράκι και αφήστε τα διευθυντηλίκια...

 
Νίκος
07 Αυγ 2022 15:48

Ήδη και η Διευθύντρια ΠΕ των Κυκλάδων προέβη στην προκήρυξη για την πλήρωση κενούμενων θέσεων Διευθυντών σχολικών μονάδων. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Οι υπόλοιπες Διευθύνσεις αλήθεια τι περιμένουν και δεν το κάνουν;

 
ΠΡΩΤΑ ΣΩΣΤΑ
07 Αυγ 2022 13:17

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ

 
@Μανος
07 Αυγ 2022 00:10

Φυσικά και είναι πολύ δύσκολη η θέση αυτή... Ποιος είπε το αντίθετο;;;;;; Είναι όμως και μια πρόκληση... Και ένα κίνητρο να τα καταφέρει κάποιος στα δύσκολα. Πριν από 16 χρόνια σίγουρα και εσείς θα θέλατε διακαώς να γίνετε, όπως κάποιοι τώρα θέλουν.

 
@Μανος
07 Αυγ 2022 00:08

Κι εμείς μετα από 16 χρόνια διευθυντές, τα ίδια με εσάς θα λέμε... Αλλά πρέπει να γίνουμε πρώταγια να φτάσουμε στο σημείο να πούμε αυτά που λέτε εσείς... Δεν ξέρω αν με πιάνετε...

 
Χρήστος
06 Αυγ 2022 18:07

Οι Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ στον νομό Λάρισας τι περιμένουν και δεν βγάζουν την πρόσκληση κάλυψης, τόσα σχολεία έχουν κενωθεί .

 
ert
06 Αυγ 2022 14:33

ΞΑΝΑ:

Δεν είναι προκήρυξη (χωρίς μόρια-συνέντευξη, κλπ), διότι προηγούνται σε κάθε περίπτωση οι οργανικά ανήκοντες στα αντίστοιχα σχολεία. Στην ουσία είναι μια μαζική πρόσκληση προς οργανικά ανήκοντες και εκτός (αν δεν υπάρξει αίτηση από εντός), διότι πλέον είναι μεγάλος ο αριθμός των θέσεων, ελέω Παρατασέως. Παλιά, οι περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονταν άτυπα, αφού ήταν ελάχιστες περιπτώσεις.

 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΟΥΤΣΟΣ
06 Αυγ 2022 06:47

Φυσικά και τα ξένα έπρεπε να καλυφθούν άμεσα. Θεωρώ μάλιστα πως έπρεπε να είχαν καλυφθεί από τους προηγούμενους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Οι νυν, σε πολλές περιπτώσεις, είχαν να ανασυγκροτήσουν και τα ΠΥΣΠΕ.

 
Μάνος
06 Αυγ 2022 00:25

Και γω βλέπω μια αδημονία από κάποιους να γίνουν κρίσεις προκειμένου να καταλάβουν μια θέση διευθυντή. Λες και το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι οι κρίσεις των στελεχών της εκπαίδευσης. Όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει. Επειδή είμαι 16 χρόνια διευθυντής σας λέω ότι η θέση αυτή δεν είναι εύκολη θέση. Αν δεν έχεις εκπαιδευτεί να κρατάς τις ισορροπίες και διαχειρίζεσαι δυσκολες καταστάσεις με ηρεμία, δημοκρατικότητα και δικαιοσύνη θα έχεις πρόβλημα. Ο διευθυντής απορροφάει όλους τους κραδασμούς του σχολείου και πρέπει να έχει υπομονή και ηρεμία και την ικανότητα να διαχειρίζεται τα πάντα. Για αυτό επικεντρωθείτε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και όταν θα έρθει η ώρα όσοι έχετε τα τυπικά, αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα θα γίνετε διευθυντές. Προσωπικά θέλω να ηρεμήσω και δεν θα συμμετάσχω στην διαδικασία αυτή.

 
@ισες ευκαιριες
05 Αυγ 2022 23:48

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί

 
@δασκαλα Βίκυ
05 Αυγ 2022 23:45

Πολύ σωστά τα λέτε.
1,5 μόριο παίρνει ο διευθυντής με τον νόμο Κεραμεως... Κι όχι 0,5 όπως λένε κάποιο εδώ πέρα μέσα... Εμ δε γνωρίζουν, κριτικάρουν κιόλας. Οπότε από τα τελευταία 2 χρόνια έχει πάρει ο αναπληρωτής διευθυντής (που στάθηκε τυχερός, γιατί συνταξιοδοτηθηκε ο διευθυντης του σχολείου και ανέλαβε χρέη ο υπ/ντης) 3 μόρια!!!!!!!!!!! Απαράδεκτο και άδικο.

 
@κρισεις και συγκρισεις
05 Αυγ 2022 23:42

Έλα μου ντε!!! ΚΑΛΑΝ ΤΑ ΛΑΛΕΙΣ. Την ίδια απορία έχω και εγώ...

 
ΑΡΗΣ
05 Αυγ 2022 21:16

ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΥΣΠΕ-ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ;

 
Ζ. Ιωάννης
05 Αυγ 2022 18:46

@ προς Στρατο και άλλους. Οργανικά ανήκοντες: εννοεί και αυτούς που έχουν αποσπαστεί στο νομό...,.... και ο νόμος είναι σαφής αλλά και ο διευθυντής Ηλείας!!!!!!

 
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
05 Αυγ 2022 17:53

ΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΜΟΡΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

 
Βρας
05 Αυγ 2022 17:32

Προς άπαντες τους απορούντες:

4. Την παρ. 17 της υπ. αριθ. Δ/5716/88 απ. Υπ. Υγείας και το εδ. Ε της παρ. 1 αρθ. 16 του ν.1824/88 που κύρωσε την άνω Απ. Δ/5716/88 και ισχύει.
(Είναι απόσπασμα από την προκήρυξη της Δ.Π.Ε. Ηλείας)

Ρίξτε μια ματιά... Καλές οι φιλοδοξίες για θέση ευθύνης αλλά και λίγο «σκάλισμα» στις διατάξεις δε βλάπτει. Αυτά τα έρμα τα «έχοντας υπόψη...» κάτι θέλουν να πουν.

 
ΠΑΤΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
05 Αυγ 2022 17:29

Ο Νόμος είναι σαφής: Αναπλήρωση από εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο Νομό. Τα άλλα είναι περιττά. Ο εκπαιδευτικός του ίδιου σχολείου είναι εκπαιδευτικός του νομού και το ΠΥΣΠΕ μπορεί να επιλέξει αναπλήρωση με αυτόν τον τρόπο. Αν επιλέξει να απευθυνθεί σε όλο το Νομό έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όλοι οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί (και οι αποσπασμένοι από άλλο Νομό-έχουν γίνει άλλωστε οι αποσπάσεις).

 
ΜΠΡΑΒΟ
05 Αυγ 2022 17:00

Μπράβο στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας για την άμεση προκήρυξη πλήρωσης κενούμενων θέσεων Διευθυντών/ντριών Δημοτικών Σχολείων. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!
Αναμένουμε και τις άλλες Διευθύνσεις ΠΕ να πράξουν ανάλογα.

 
Κρίσεις και Συγκρίσεις
05 Αυγ 2022 16:38

Συγχαρητήρια στο Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηλείας. Να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν κάνουν προκήρυξη των κενών θέσεων Διευθυντών τουλάχιστον στα 6/θέσια που δεν έχουν υποδιευθυντή; Η διεκδίκηση θέσεων είναι αξιοκρατία και θα πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να γίνεται σε Τακτικές Κρίσεις όπως άλλωστε ισχύει στο στρατό στα σώματα ασφαλείας και σε όλο το Δημόσιο.

 
Δημιουργούνται αδικίες
05 Αυγ 2022 16:16

Με κριτήριο τον τόπο διαμονής του καθενός. Καλό θα είναι να το δουν στα υψηλά γραφεία αυτό το θέμα και να κινήσουν αμέσως τις απαιτούμενες διαδικασίες.

 
Γιάννης Κ.
05 Αυγ 2022 13:07

@ ΣΤΡΑΤΟΣ, 05 Αυγ 2022 11:47
Κάπου έχεις μπερδευτεί, με το συμπάθιο.
Ας πούμε ότι τα γραφόμενά σου ευσταθούν, αναφορικά με τον τρόπο που το ΠΥΣΠΕ εξετάζει τις αιτήσεις. Καλό είναι, βέβαια, να αναφέρεις από πού προκύπτει -δηλ. βάσει ποιου νόμου- αυτός ο τρόπος εξέτασης των αιτήσεων.
Έγραψες: "Οι προκηρύξεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (προφανώς στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς του σχολείου) αλλά τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εξετάζουν κατόπιν τις αιτήσεις με βάση την παραπάνω σειρά και φυσικά με κύριο κριτήριο την αρχαιότητα".
Σε ρωτώ λοιπόν: Άπαξ και βγει η προκήρυξη αναπλήρωσης των κενούμενων θέσεων διευθυντών, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του νομού. Πώς γίνεται λοιπόν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να προβούν σε εξέταση των αιτήσεων με τον τρόπο που αναφέρεις (σχολείο-ομάδα σχολείων-νομός), αφού για να βγει η προκήρυξη, σημαίνει-πάντοτε κατά τα λεγόμενά σου-ότι δεν υπάρχει υποψηφιότητα από το σχολείο που έχει κενή θέση διευθυντή;

 
@στράτο @αιτωλο
05 Αυγ 2022 12:16

σωστά για την τροποποίηση. ο νόμος αναφέρεται στο οικείο , άρα συνάγεται ότι πρόκειται περί οργανικά ανήκοντες (και νομό λέει αλλά για πε μιλάμε πια) . εξάλλου εν προκειμένω : τώρα τώρα καλοκαίρι ποιοι είναι οι υπηρετούντες; μόνο οι οργανικά μπορούν να συμμετάσχουν σε κάθε περίπτωση, οι υπηρετούντες έχουν επιστρέψει στο πυσπε τους και αν το επετρεπε ο νόμος.

*αιτωλ, η αιτωλοακαρνανία (πατρινός δπε) ΔΕΝ έχει τοποθετήσει, ο ηλείος είναι πρώτος και μπράβο του .

 
Στράτος
05 Αυγ 2022 11:47

@ΠΑΤΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, 05 Αυγ 2022 11:05
Η αναπλήρωση γίνεται με εξέταση των αιτήσεων σε διαδοχικά στάδια. Πρώτα εξετάζονται αιτήσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου, έπειτα εάν δεν υπάρχουν των εκπαιδευτικών της Ομάδας Σχολείων και τέλος των εκπαιδευτικών όλου του νομού (περιφερειακής ενότητας). Οι προκηρύξεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (προφανώς στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς του σχολείου) αλλά τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εξετάζουν κατόπιν τις αιτήσεις με βάση την παραπάνω σειρά και φυσικά με κύριο κριτήριο την αρχαιότητα.
.
Επιπλέον για την αναπλήρωση λαμβάνεται υπόψη η τροποποίηση του νόμου του 1985 και συγκεκριμε΄να η παρ. 17 της υπ. αριθ. Δ/5716/88 απ. Υπ. Υγείας και το εδ. Ε της παρ. 1 αρθ. 16 του ν.1824/88 που κύρωσε την άνω Απ. Δ/5716/88 και ισχύει, η οποία αναφέρει ότι "Η τοποθέτηση γίνεται ..., ύστερα από πρόταση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, το οποίο αξιολογεί κατά σειρά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά:...".
.
"Ανήκουν οργανικά" λέει και όχι υπηρετούν όπως γράφεις εσύ. Ορθώς λοιπόν οι προκηρύξεις καλούν τους ανήκοντες οργανικά.

 
ΠΑΤΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
05 Αυγ 2022 11:05

Η αναπλήρωση των κενούμενων θέσεων Διευθυντών γίνεται βάσει των διατάξεων του Ν. 1566, δηλαδή όπου δεν υπάρχει υποδιευθυντής η κάλυψη γίνεται από εκπαιδευτικό του Νομού και όχι του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό η προκήρυξη των κενούμενων θέσεων διευκολύνει το κάθε ΠΥΣΠΕ να επιλέξει από αυτούς που επιθυμούν την κάλυψη των κενούμενων θέσεων. Ωστόσο, ο Διευθυντής Ηλείας και ο Διευθυντής Αχαΐας έχουν κάνει λάθος στην προκήρυξη των κενούμενων θέσεων, αφού απευθύνονται στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς του Νομού και όχι σε όσους υπηρετούν στο Νομό, όπως είναι το ορθό. Μια ένσταση στέλνει την προκήρυξη στα σκουπίδια. Καλή, λοιπόν, η προκήρυξη από τον Κ. Καρατζά στην Ηλεία και τον κ. Κλάδη στην Αχαΐα, αλλά ας διαβάσουν καλά και τη νομοθεσία για να μην παραπλανείται ο κόσμος. Όλοι οι υπηρετούντες στο Νομό μπορούν να τοποθετηθούν σε κενούμενη θέση.

 
Νίκη, σε ξεπέρασαν
05 Αυγ 2022 10:55

Απορώ τί τον θέλουμε τον "καλυτερότερο νόμο", όταν σε ένα πρωινό μπορεί κάθε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να τοποθετεί έτσι εύκολα και γρήγορα Διευθυντές! Επικαλούμαστε και το ν. 4823/2021 αλλά μόρια και συνεντεύξεις δεν έχει?

 
@Δακάλα-Βίκυ
05 Αυγ 2022 10:19

Μην γράφουμε ψέματα..Κανείς δεν ανέλαβε με το ζόρι..Κανείς δεν πήρε μόρια όσο ένα Μάστερ..0,50 είναι η μοριοδότηση του Δ/ντή για ένα έτος..Σοβαρευτείτε πια εσείς οι ανυπόμονοι γιατί εκτίθεστε ! !

 
Παύλος
05 Αυγ 2022 10:16

Παρατηρώντας τον σχολιασμό πάνω στο θέμα των Διευθυντών Σχολείων διαπιστώνω τελικά πως έχουμε γεμίσει wannabe στελέχη που καθημερινά μπαίνουν εδώ για να πουν τον πόνο τους και να δηλώσουν την αδημονία τους να καταλάβουν μια θέση Διευθυντή στο σχολείο. Οι φιλοδοξίες όλων είναι σεβαστές, αλλά θα ήταν ωραίο να δείχναμε ΄τέτοιο ζήλο και για άλλα, πιο ουσιαστικά, θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων. Π.χ. δεν είδα τέτοιο ζήλο για να σχολιάσουμε την προσχηματική επιμόρφωση των προγραμμα΄των του ΙΕΠ, την προκρούστεια λογική εισαγωγής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τη χωρίς καμία τεκμηρίωση και προετοιμασία διεύρυνση της λειτουργίας του Ολοημε΄ρου έως τις 5.30, τα ζητήματα του εξοπλισμού των σχολείων (11 χρόνια υποβάλλουμε αιτήματα στον ΟΣΚ και στην ΚΤΥΠ και τίποτα δεν παίρνουμε), το τρέχον θέμα με τις 3ωρες καθαρίστριες κ.λπ. Αντιθέτως γράφουμε όλη την ώρα για τους Διευθυντές εκπαίδευσης (500 ενδιαφερόμενοι) για τους Συμβούλους (2.500 ενδιαφερόμενοι) και για τους Διευθυντές των σχολείων, ως ξαφνικά να συνειδητοποιήσαμε ποια είναι η κακοδαιμονία της εκπαίδευσης την οποία οι αναπληρωτές (με το ζόρι συχνά) διευθυντές σχολείων δεν μπορούν να θεραπεύσουν και πρέπει να έρθουν (εναγωνίως) οι προσοντούχοι νέοι. Λυπάμαι πραγματικά που το λέω, αλλά αυτή η σπουδή πολλών να γίνουν οι κρίσεις ενώ η χρονιά θα έχει ξεκινήσει μου φέρνει στο νου τη φράση "φύγε εσύ, έλα εσύ!), μια προσπάθεια να αποσβέσουν την αξία (οικονομική και "status") των (ακαδημαϊκών) τίτλων που έχουν συσσωρεύσει, χωρίς καμιά προφανή σύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των σχολείων.

 
ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
05 Αυγ 2022 10:06

Κάποιες Διευθύνσεις δεν έχουν προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων αναπληρωτών Διευθυντών ΟΥΤΕ ΣΤΑ 6/ΘΕΣΙΑ που δεν έχουν υποδιευθυντή. Περιμένουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι νομοί.

 
Ελπίδα
05 Αυγ 2022 09:54

Μπράβο στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στο ΠΥΣΠΕ. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ακολουθήσουν και οι άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η ΔΟΕ πρέπει να απαιτήσει προκήρυξη ΤΩΡΑ των κενούμενων θέσεων. ΔΟΕ ακούς;

 
Λέλα
05 Αυγ 2022 09:53

Οι άλλες περιφέρειας τι κάνουν;;;;;;;;;;;;;; Μόνο στην Ηλεία δημιουργήθηκαν κενά;;;; Μπράβο κ. Καρατζά. Μπράβο

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ