ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Oρισμός αναπληρωτών Διευθυντών Σχολείων στις κενούμενες θέσεις

Δημοσίευση: 10/08/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κι ενώ η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Σχολείων, παρά την ψηφισθείσα τροποποίηση, φαίνεται να αργοπορεί (δεν έχει υπάρξει προς το παρόν καμία ενέργεια για τη συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής, κ.λπ) καθημερινά στη Διαύγεια δημοσιεύονται αρκετές απαλλαγές από τα καθήκοντα Διευθυντών και Υποδιευθυντών Σχολείων που παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Αντίστοιχα ακολουθεί ορισμός αναπληρωτών Διευθυντών στις κενούμενες θέσεις.

Ενδεικτικά:

Σχόλια (18)

 
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ
14 Αυγ 2022 11:22

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ.

 
Ηλιανα
14 Αυγ 2022 00:09

Ο καλύτερος νόμος όλων των εποχών δε θα έπρεπε να εφαρμόζεται παντού;;;;; Το λέω γιατί είμαι στην Ανατολική Αττική Β' και προκήρυξη διευθυντών δεν έχουμε δει, παρόλο που έχουν από πέρυσι πολλοι συνταξιοδοτηθει. Δε θα έπρεπε να δοθεί ευκαιρία σ όλους μας;;;; Γιατί δηλ να καλύπτεται το κενό μόνο εσωτερικά μέσα από το σχολείο;;;;;;; Ειναι άδικο.

 
Φρειδερικος
11 Αυγ 2022 01:23

Προκήρυξη των θέσεων τώρα. Σ όλους τους νομούς.

 
Βρας
11 Αυγ 2022 00:18

Όλοι μια ευκαιρία περιμένουμε. Το θέμα είναι αυτή η ευκαιρία να δοθεί σε όλους με ίσους όρους. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις (οι εκπτώσεις στα όποια εχέγγυα διαφάνειας και αμεροληψίας εξασφάλιζε ο «καλυτερότερος») μόνο αυτό δε δείχνουν.

Προτεραιότητα δεν είναι να γίνουν γρήγορα οι επιλογές, αλλά να γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Στο κάτω κάτω όποιοι γίνουν διευθυντές πάλι για τέσσερα χρόνια θα γίνουν, οι καθυστερήσεις (που με ευθύνη των εμπνευστών του «καλυτερότερου» προκύπτουν κι αυτές) δεν είναι εις βάρος της θητείας τους.

Υπομονή και εγκράτεια, λοιπόν! Α, και εξάσκηση στο «Πιστεύω εις μιαν Αξιολόγησιν, Άριστην και μπλα μπλα... ». Νεράκι να το πείτε στην επιτροπή!
Υπάρχει... θετική πρόγνωση επ' αυτού, δεν είναι αστείο!

 
ΝΙΚΟΣ
10 Αυγ 2022 23:11

ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

 
Από Δευτέρα δίαιτα
10 Αυγ 2022 22:46

@Βρας
Αααα όλα κι όλα κυρ' ποιητά μου.... 52 Δευτέρες έχει ο χρόνος. Γιατί να εννοούσε δηλαδή την επόμενη? Σαν το "από Δευτέρα δίαιτα" ήταν.
Ποιά "από Δευτέρα", ποιά Τρίτη, ποιά Τετάρτη.... όταν κάποιοι έλεγαν για επιλογές στελεχών.... για πέρυσι και πρόπερσι!
Από Δευτέρα λοιπόν..... ή κομματικοί "λαγοί", ή ευσεβείς πόθοι, ή βαθιά νυχτωμένοι.

 
As
10 Αυγ 2022 20:39

Μαύρισμα σε ΔΑΚΕ και ΝΔ. Μόνο έτσι θα καταλάβουν.

 
@Κατάθεση ψυχής
10 Αυγ 2022 18:03

Αυτό με το "να δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν" είναι ό, τι πιο σωστό έχω διαβάσει.... Αυτή τη στιγμή μια μερίδα Εκπαιδευτικών νιώθει ότι αδικείται κατάφωρα από την καθυστέρηση του υπουργείου και την κωλυσιεργεία των ΔΙΠΕ. Οι ίσες ευκαιρίες που υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι πρώτο μέλημα των κυβερνώντων αυτή τη στιγμή απλά... Πάνε περίπατο

 
Βρας
10 Αυγ 2022 17:12

Κουίζ:
Ποιος/α ήταν αυτός/ή που επισήμαινε εμφατικά το ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ για την ημέρα δημοσίευσης σε ΦΕΚ της τροποποίησης Κεραμέως και στη συνέχεια ρωτούσε όλο νόημα «άρα από Δευτέρα προκήρυξη;»; Ε;

 
Κατάθεση Ψυχής
10 Αυγ 2022 16:46

Πρέπει η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Σχολείων να επισπευσθεί, βοηθούμενη από την πρόσφατη ψηφισθείσα τροποποίηση για το καλό της Εκπαίδευσης. Άμεσα να γίνει επίσης η προκήρυξη κενούμενων θέσεων Διευθυντών από τις κατά τόπους Διευθ΄ύνσεις ΠΕ, τουλάχιστον στα 6/θέσια, 7/θέσια, 8/θέσια. Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη αργοπορία. Επίσης άμεσα από τις Διευθύνσεις να υπάρξει συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής. Είναι άδικο για την Εκπαίδευση και του εκπαιδευτικούς να έχουμε θητείες τριών χρόνων και να διπλασιάζονται με τις παρατάσεις. Δεν προάγει την αξιοκρατία το τυχαίο γεγονός της αναπλήρωσης μέσα από το ίδιο το σχολείο και μάλιστα οδεύοντας προς την 3η κατά σειρά αναπλήρωση. Εάν κρίνει η Πολιτεία ότι η αρχαιότητα αρκεί σαν κριτήριο να αναλάβει κάποιος Διευθυντής ας το δηλώσει και ας αλλάξει η διαδικασία επιλογής Διευθυντών. Πόση απογοήτευση μπορεί να νιώθουν κάποιοι εκπαιδευτικοί που παρόλο που πλησιάζουν κοντά στη σύνταξη, θέλοντας κι αυτοί να αναλάβουν τη Διοίκηση του σχολείου, θεωρώντας το τιμή, ματώσανε κυριολεκτικά για χρόνια, για να μαζέψουν προσόντα, πιστεύοντας στην αξιοκρατία. Και τώρα, με τις παρατάσεις, ίσως βλέπουν το όνειρό τους να απομακρύνεται. Το χειρότερο δεν είναι το να μην επιλεγεί κάποιος για Διευθυντής, αλλά το να μην του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει αυτή τη θέση από το καλοκαίρι του 2017 και μετά, παρόλο που θέλει και μπορεί!

 
Σοφία
10 Αυγ 2022 16:27

Τι θα γίνει τελικά με τους άλλους νομούς;;;;;

 
Xrysa
10 Αυγ 2022 16:26

Ας γίνει παράταση αλλά μην αλλάξουν μεσους της χρονιάς.....

 
Παραμύθι χωρίς όνομα
10 Αυγ 2022 15:53

Πράττουν το νόμιμο. Το περίεργο είναι ότι οι περισσότερες είναι πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις. Οι δευτεροβάθμιες τί κάνουν; Τα έχουν όλα τα κενά καλυμμένα με υποδιευθυντές;

 
Προς ΔΟΕ
10 Αυγ 2022 15:45

Η ΔΟΕ έχει διάθεση να παρέμβει για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ισότητας σε όλους τους νομούς ή "νίπτει τας χείρας της" όπως μας έχει συνηθίσει;

 
Καίτη
10 Αυγ 2022 15:28

Το μοναστήρι να είναι καλά..Υπάρχουν αξιόλογοι εκπ/κοί στις σχδλικές μονάδες για να αναπληρώσουν τους παραιτηθέντες..Αλήθεια που εξαφανίστηκαν οι ΚΟΥΡΑΣΜΑΝΟΙ Δ/ντές που θέλουν να φύγουν και δεν τους επιτρέπουν;;14 χιλιάδες Δ/ντές υπηρετούν, σταγόνα στον ΩΚΕΑΝΟ ! !

 
καταντά ΚΩΜΩΔΙΑ
10 Αυγ 2022 15:00

χειρίστου είδους
τυχεροι οι υποδιευθυντές που αντί για 0.50 (απαράδεκτο , όταν έχουν τοσες ώρες και ευθύνες και οι διευθυντές τριπλάσια μόρια - μισό θα ήταν κάπως αποδεκτό, αλλά όχι 1/3) παίρνουν 1.50 για όσο και οι στο τέλος και εκτος πλέον πινάκων που θα τσακώσουν κάτι. ΑΝ δεν βγάλει την τρίτη πρόσκληση για αίτηση και μοριοδότηση χωρίς συνέντευξη , πάμε για του χρόνου ! Τα ΠΥΜ μόνο (αλήθεια, γιατί ΟΧΙ υπηρεσιακά και αυτεπάγγελτα , ω΄στε οι αιτήσεις να είναι μόνο 7 μέρες το πολύ; ) θέλουν ένα μήνα τουλάχιστον , αφού οιν αιτήσεις θα είναι μπολικες και τρέχουν και οι διορισμοί και η έναρξη της χρονιάς ! αχρηστία παντελής (ηλίας, περικλής, γιώργος, κώστας , νίκος και όλα τα ονόματα), όχι αστεία - ΔΕΝ ΓΕΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ !

 
Φαίδρα
10 Αυγ 2022 14:46

Η Ανατ.Αττική ακούει;;;;;;;

 
ert
10 Αυγ 2022 14:12

Μπάχαλο ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ. Ξαναψηφ΄ίστε την....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.