ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τα λάθη δεν έχουν τέλος: Το υπ. Παιδείας μπέρδεψε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 17/08/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας στην απόφαση ανασυγκρότησης του   Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, την οποία υπογράφει η υπουργός Ν. Κεραμέως, μπέρδεψε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στην απόφαση ως  στη θέση του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Δράμας, παρουσιάζονται δύο πρόσωπα, μια γυναίκα κι ένας άνδρας ,ο
Διαλεκτόπουλος Αθανάσιος και η Σαραφίδου Αικατερίνη.

Το σωστό είναι η Σαραφίδου Αικατερίνη είναι Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Διαλεκτόπουλος Αθανάσιος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δραμας.

Κατά συνέπεια το υπουργείο Παιδείας πρέπει να εκδώσει νέα διορθωμένη απόφαση.

Σχόλια (22)

 
Πιτσιφλής
21 Αυγ 2022 23:37

Πριν από λίγο είδα το βίντεο της νίκης των Κορεατών στη μάχη που έδωσαν εναντίον του ''πυρετού'', δηλαδή του κορονοϊού. Δάκρυσα κι εγώ.
Άμποτε να αξιωθούμε κι εμείς τέτοιες στιγμές... να μας ομιλεί η Υπουργός μας και να τρέχουν ποτάμι τα δάκρυα.
Φουουου....

 
Φθηνές δικαιολογίες και έλλειψη επιχειρημάτων
21 Αυγ 2022 21:23

@Πλατάρος Γιάννης 20 Αυγ 2022 14:57
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί (δηλαδή αυτοί εναντίον του προσώπου και όχι εναντίον των απόψεών του) χαρακτηρίζουν αυτούς που τους διατυπώνουν και υποδηλώνουν ένδεια επιχειρημάτων.
Ο πρωτοετής της νομικής ξέρει πριν πάει στην νομική, ότι είναι άλλο να λες "είσαι ανόητος" και άλλο "αυτό που έγραψες είναι ανόητο". Με το πρώτο χτίστηκαν καριέρες. Με το δεύτερο, ο φοιτητής-μελλοντικός νομικός θα έμενε άνεργος.

Μιλάτε για "λάθη διορθώσιμα" κι ότι "Πάντα όλα τα όργανα της διοίκησης διορθώνουν λανθασμένες αποφάσεις τους".
Όταν το λάθος είναι, ότι πχ η Πρωτοβάθμια Δράμας έχει παράλληλα και Διευθυντή και Διευθύντρια, ε τότε ναι, τότε φυσικά και το διορθώνεις, γιατί δεν είναι λάθος.... είναι "πατάτα". Είναι και χοντρή κι άσχημη και φαίνεται τόσο πολύ, που κι ένας φοιτητής πριν σπουδάσει το ξέρει.
Τη διορθώνεις και μια και δύο και όσες φορές χρειαστεί, έως που την καταπίνεις κιόλας αμάσητη και με τη φλούδα.... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τα λάθη, οι παραλήψεις, οι αδικίες, οι αποκλεισμοί, οι διαχωρισμοί, οι καθυστερήσεις και η αδιαφάνεια, πχ κατά τις πρόσφατες επιλογές των ΔΠΕ-ΔΕΕ, διορθώνονται άραγε?

 
Μπα και εσείς
20 Αυγ 2022 13:52

τι θέλετε;
αφού το μόνο που μας νοιάζει είναι να πούμε το αυτονόητο: ότι άνοιξαν τα σχολεία με καθηγητές!!!
Δηλαδή τόσα χρόνια άνοιγαν χωρίς καθηγητές ; τι είναι αυτά που ακούμε.
Και κατά περίεργο τρόπο μαζί με τους διορισμούς πάνε πακέτο οι εγκύκλιοι για άδειες και αποσπάσεις!!!!!
Έλεος οι άνθρωποι ακόμα δεν πάτησαν στην τάξη σαν μόνιμοι και θα πάρουν άδεια και απόσπαση; Άρα πόσοι διορισμοί έγιναν πραγματικά για τα κενά της εκπαίδευσης μάχιμων που θα μπούνε στην τάξη; Αυτό τον αριθμό να ανακοινώνετε στα κανάλια όχι το πόσοι διορίστηκαν.
Αλλιώς ακούγεται σαν το γνωστό: "Βάλαμε πέντε γκόλ αλλά δυστυχώς χάσαμε 3-2"

 
Πιτσιφλής
20 Αυγ 2022 11:29

Είναι θέμα Παιδείας, το εξήγησε υπέροχα ο Χρίστος Τσολάκης στη γνωστή συνέντευξη που είναι ακόμη αναρτημένη. Συμβουλές χρειάζονται τα πολιτικά κόμματα, όχι αγκαλιές. Συμβουλές από μία εκπαιδευτική ομοσπονδία που θα έχει μέλη εκατόν πενήντα χιλιάδες ανένταχτους δασκάλους και καθηγητές.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
20 Αυγ 2022 00:13

@Πλατάρος
Έγραψα μιαν απάντηση σ' αυτά που μου επισημαίνετε, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν αναρτήθηκε κι έτσι αλλοιώνεται η λογική αλληλουχία των επιχειρημάτων υπέρ της δικής σας πλευράς, πράγμα που δε νομίζω πως είναι καθόλου σωστό!
Δε θυμάμαι τι ακριβώς σας έγραφα, εκτός από ένα σημείο: Θεωρώ αδιανόητο να υπογράφει ένας διευθυντής έστω κι ένα έγγραφο, χωρίς να το έχει διαβάσει! Αδιανόητο και ανόητο εν σχέσει με τις ενδεχόμενες συνέπειες κάποιου λάθους. Δεν το έχω πράξει ΠΟΤΕ και βεβαίως δεν είναι δυνατόν να δεχθώ ως σοβαρό επιχείρημα την απουσία ευθύνης όλων σε ενδεχόμενο υπηρεσιακό λάθος.
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πόσο χαμηλά μπορούμε να κατεβάσουμε πια τον πήχυ της σοβαρότητας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε κομματικές εμμονές! Εσείς δεν είστε που δηλώσατε ότι δεν είδατε ποτέ τόσα χρόνια κάποιον σχολιαστή να έχει ζητήσει συγνώμη; Κάντε το λοιπόν πρώτος εσείς αναγνωρίζοντας ότι αυτό που είπατε είναι λάθος. Γιατί είναι χονδροειδέστατο λάθος. Μπορείτε;

 
Ένας ένας παιδιά όλοι θα ανεβείτε
19 Αυγ 2022 21:24

@Πλατάρος Γιάννης
Σχετικά με το "χαμένο σας σχόλιο" λέτε ότι <<ο υφυπουργός ψήφισε στα πλαίσια του Υπουργικού Συμβουλίου να αγοράσουμε τα Ραφάλ. Άρα έχει ένα παραπάνω δικαίωμα να τα δει και να ρωτήσει>>.
Ξέρετε κάποιο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, που να ψήφισε ΝΑ ΜΗΝ τα αγοράσουμε? Άρα, ΟΛΟΙ δεν δύνανται και έχουν ένα "παραπάνω δικαίωμα" να τα δουν και να ρωτήσουν? Επειδή λοιπόν είμαι οδηγός τουριστικού λεωφορείου και με ενδιαφέρει επαγγελματικά, λέω μήπως καλύτερα να σκεφτόταν σοβαρά το Μαξίμου, τη διοργάνωση ενημερωτικών επισκέψεων-εκδρομών των μελών του Υ.Σ. στις στρατιωτικές μας βάσεις? Να έχει κι ένα Ραφάλ μόνιμα στο έδαφος (και χωρίς βλήματα) και να μπαινοβγαίνουν και να φωτογραφίζονται άπαντες σε αυτό.
Για τις επιπλέον δηλώσεις-πολιτικό λόγο-αποστολή μηνύματος στους γείτονες, ως διπλωμάτης και αρμόδιος ειδικός της εξωτερικής και στρατιωτικής μας πολιτικής, ΔΕΝ είδα να σχολιάζετε κάτι. Εκτός κι αν υπήρχε κάτι σχετικά, στο "χαμένο σας σχόλιο".

 
Όχι... δεν τον ήπιαμε...
18 Αυγ 2022 22:30

@Πλατάρος Γιάννης 18 Αυγ 2022 16:29
Και πάλι κάνετε λάθος.... γιατί "Στο πατήστε εδώ του ρεπορτάζ" (που ΘΑ έπρεπε να) "είναι η διορθωμένη. (Ανακοινοποίηση)".... είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ λάθος!
Ως προς το λάθος:
- Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει, τί και πώς το κάνατε εσείς, πώς διαβάζατε αυτά που υπογράφατε, πόσες χιλιάδες υπογραφές είχατε "ρεκόρ" σε μια μέρα.... κι αν κάνατε τέτοια λάθη (ή άλλα πιο μεγάλα)? Ούτε θα σας κρίνουμε ούτε θα σας αξιολογήσουμε για τη θητεία σας ως ΔΔΕ πριν από 10 χρόνια. Όλα είναι καταγεγραμμένα και αποτελούν παρελθόν....... η αλλιώς "Δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Περσυνά ξινά σταφύλια" που έλεγε και κάποιος(δεν τον ξέρετε), όταν τον ρωτούσαν για το παρελθόν.
- Τη λογική του πάντα φταίει ο φαντάρος και ποτέ ο στρατηγός ή έστω ο λοχαγός (ειδικά όταν είναι "δικά μας παιδιά") την γνωρίζουμε πολύ καλά στη χώρα μας. Όταν γίνεται όμως κάτι καλά(λέμε τώρα), η επιτυχία και οι δάφνες ανήκουν ΠΑΝΤΑ στον στρατηγό ε?....
- Τώρα βέβαια εδώ, μαθαίνουμε και το νέο-πιο σύγχρονο "αφήγημα" : Δεν φταίει "Πραγματιστικά κανένας" για το λάθος!!! Δηλαδή ούτε καν ο φαντάρος τελικά. Ήταν να γίνει, ήταν η κακιά η ώρα, ήταν η ζέστη κι ο 17 Αύγουστος. Μάλλον ήταν που δεν τον ήπιαμε τελικά(τον καφέ φυσικά).
ΥΓ1. Ούτε καν το "άφθονο υλικό" που πήρατε "για το Δελφινάριο" ΔΕΝ μας ενδιαφέρει. Εάν θέλουμε να γελάσουμε, θα δούμε το πρωτότυπο με το Μάρκο κι όχι κακές απομιμήσεις.
ΥΓ2. Τα Rafale και ο νέος πρωταγωνιστής του Top Gun ΙΙ, ήταν σε άλλη ταινία... και την απολαύσαμε όλοι χάρη στο esos!

 
Master chef
18 Αυγ 2022 21:28

@Ανήσυχος εκπαιδευτικός 18 Αυγ 2022 09:47
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια σχετικά με τον Κιμ... Και λίγα είπα...

 
Πλατάρος Γιάννης
18 Αυγ 2022 16:29

@Ανήσυχος Εκπαιδευτικός
Στο πατήστε εδώ του ρεπορτάζ, δεν έχει λάθος, είναι η διορθωμένη. (Ανακοινοποίηση)
Ως προς το λάθος:
***Εγώ κάθε βδομάδα σχεδόν υπέγραφα κάποια ανακοινοποίηση στο ορθό με νέα ΑΔΑ κτλ.
*** Το λάθος το συγκεκριμένο, με τους καταλόγους ονομάτων, είναι απίστευτα εύκολο να γίνει.
***Τυπικά φταίει ο υπογράφων. Ουσιαστικά ο υπάλληλος . Πραγματιστικά κανένας.
*** Το ρεκόρ μου είναι 5.000 υπογραφές σε μια μέρα. Λέτε να διάβαζα έστω και διαγώνια τα έγγραφα; Και οι Διευθυντές στα Σχολεία, το ίδιο κάνουν.
Των παραπάνω δοθέντων:
Βγάλατε το συμπέρασμα ότι φταίει η υπογράφουσα Υπουργός.
Καλά κάνατε και βγάλατε το συμπέρασμα αν είσαστε είτε άσχετοι είτε εμπαθείς. Εγώ όμως δεν μπορώ να απαντώ πάντα ευπρεπώς, διότι ανθρωπίνως δεν μπορώ να είμαι πάντα ρομπότ. (πολλά σχόλια χάνονται εξ αυτού)
Προχθές με τον Υφυπουργό που πήγε στα Ραφάλ σας υπενθύμισα (ανάμεσα σε γλαφυρές διηγήσεις και παροιμίες) ότι ο υφυπουργός ψήφισε στα πλαίσια του Υπουργικού Συμβουλίου να αγοράσουμε τα Ραφάλ . Άρα έχει ένα παραπάνω δικαίωμα να τα δει και να ρωτήσει . Καλύτερα που χάθηκε το σχόλιο, αφού σε κακής πίστης συνομιλητές πάει τζάμπα....
Κύριε ανήσυχε έχω περάσει από όλους τους «μαζικούς» χώρους. Δεν ενθουσιάστηκα από το επίπεδο των «χώρων». Πήρα υλικό άφθονο για το Δελφινάριο, αλλά δεν θα πιστέψει κανένας ότι είναι η αλήθεια. Μόνο η θεραπεία της επιστήμης ως στάσης αναζήτησης της αλήθειας, έχει κάποιο νόημα.
Από την άλλη οπτική όμως όποιος δεν ασχολείται με τα κοινά αφήνει χώρο στους ηλίθιους να αποφασίζουν γι αυτόν....
Μια επινοημένη δικαιολογία κίνητρο είναι ότι ασχολούμαστε για ελαχίστους ή και για μοναδικόν, αλλά και πάλι η αίσθηση της «απεύθυνσης» σε τοίχο είναι έντονη...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
18 Αυγ 2022 09:47

Ιδού ποιοι θέλουν να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς! Ντροπή. Κύριε Πλατάρο, είπα την ενοχλητική λέξη: Ντροπή!
ΥΓ. Απόλαυσα τα σχόλια των Άντε Κιμ... αργείς.. και (φυσικά) Πιτσιφλή...

 
Ντριν ντριν - ντριν ντριν
18 Αυγ 2022 09:34

@Siemens είπατε??? Μα τί θυμηθήκατε κι εσείς τώρα! Νόμιζα ότι αυτή η λέξη είχε καταργηθεί.... Είναι δύσκολες και οι μέρες που έρχονται με τις τηλεπικοινωνίες.....

 
Σεκιούριτι συνοδοί βουνού
18 Αυγ 2022 07:23

Ε τα παραλετε, κάτι έκανε αυτή η υπουργός, αναβάθμισε τα ΙΕΚ με ειδικότητες σύνοδος βουνού και σεκιούριτι (officers)

 
συνήθης ύποπτος
17 Αυγ 2022 22:17

Δε φταίνε οι άριστοι! Φταίνε όλοι οι υπόλοιποι με συνήθη ύποπτο τον εκπαιδευτικό.

 
Ρε τω
17 Αυγ 2022 21:37

Όλα μέχρι τώρα στο πόδι για να κάνουμε όλα όσα υποσχεθηκαμε και να είμαστε αρεστοί..... ελεος

 
Alex
17 Αυγ 2022 21:05

.....η αχρηστεία .... ξαναχτυπά.....

 
Άντε Κιμ... αργείς...
17 Αυγ 2022 20:19

- Στα 10 ονόματα έκαναν 2 λάθη και κάποιοι ονειρεύονται Αυγουστιάτικες προκηρύξεις για ΔΣΜ και ΠΔΕ (αν είναι και με την πανσέληνο ακόμα καλύτερα).
- Κάποιοι άλλοι βέβαια λένε, κανένα πρόβλημα και με αναπληρωτές ΠΔΕ από τους ΔΠΕ-ΔΔΕ. Με αναπληρωτές ΔΠΕ-ΔΔΕ από τους Προϊστάμενους Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Με αναπληρωτές Προϊστάμενους Εκπαιδευτικών Θεμάτων από τους ΔΣΜ. Με αναπληρωτές ΔΣΜ από τους υποδιευθυντές τους. Ως και για αναπληρωτές των προβλεπόμενων ΣΕ, από τους μη προβλεπόμενους ΣΕΕ.... και πάει λέγοντας.
- Κάποιοι άλλοι το πάνε ακόμα πιο μακριά και ονειρεύονται αξιολόγηση αλλά χωρίς "λοχαγούς".... και με αναπληρωτές λοχαγούς, το λοχία ή τον δεκανέα (ακόμα δεν είναι σίγουροι με ποιόν από τους δύο.... αρκεί όμως να είναι άριστος)....
- Άλλοι πάλι μας καθησυχάζουν, ότι όλα καλά με τα μέτρα για τον covid. "Δηλαδή", ρωτάμε? Θα είναι "θέμα ατομικής ευθύνης" μας απαντάνε....
- Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που λένε ότι ΟΛΑ είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ για την ομαλή έναρξη της χρονιάς, αρκεί να μην χιονίσει πάλι την ημέρα κι όχι τη νύχτα....
ΥΓ. Σκόπιμα δεν έβαλα παραπάνω, τους πολύ λίγους(έως και έναν), που τελευταία επαναλαμβάνει όλο τα ίδια και τα ίδια (λες και κόλλησε η βελόνα του γραμμόφωνου) αλλά που δεν πείθει πια κανέναν.

 
Πιτσιφλής
17 Αυγ 2022 19:22

Να σταματήσει επιτέλους αυτός ο διαρκής, ανελέητος έλεγχος του esos στα έγγραφα του Υπουργείου μας, που πληγώνει βαθιά και τον κύριο Γιάννη. Δεν προλαβαίνουν, άνθρωποι είναι, όλη μέρα τρέχουν σε τόπους μακρινούς να λύσουν αμέτρητα προβλήματα, και σαν να μην φτάνουν αυτά, να και ο διάκονος που θέλει μερικές φωτογραφίες με την Υπουργό μας, την ώρα που πρέπει να φύγει επειγόντως για το Υπουργείο, να και ο πιλότος που θέλει οπωσδήποτε να δείξει τους νέους πυραύλους που φορτώθηκαν στο Απάτσι, λίγο πριν την απογείωση και φυσικά, να και ο έτερος που δεν σηκώνει το Rafale, αν δεν ρίξει μια τελευταία ματιά ο έχων το τελικό πρόσταγμα.
Έλεος, κύριε Διευθυντά, έλεος!

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
17 Αυγ 2022 19:06

Καλά τώρα το καταλάβατε ότι είναι άσχετη με την εκπαίδευση!! Θα προκηρυχθούν εκλογές και δεν θα έχει κάνει κρίσεις στελεχών!!! Για 4 χρόνια έχει τους ίδιους περιφερειακούς διευθυντές!!! Για 3 χρόνια τους διευθυντές σχολείων!!! Θα κάνει αν κάνει κρίσεις το Οκτωβριο οπότε άνω κάτω τα σχολεία!!!! Άσχετη!!!!

 
μπα΄χααλο παντού τρία χρόνια
17 Αυγ 2022 17:30

και στην ουσία και στα κοπι-πάστε !

 
Siemens
17 Αυγ 2022 17:21

ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ ΟΙ ΆΡΙΣΤΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΦΤΑΊΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

 
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
17 Αυγ 2022 16:38

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ,ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.