ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπερωρίες ύψους 899.996 στους υπαλλήλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης

Στην απόφαση δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 18/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση υπερωριακής απασχόλησης έως 120 ωρών για το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2022, για κάθε υπάλληλο, πέραν των ωρών της υποχρεωτικής εργασίας,  υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η δαπάνη που θα προκύψει από την απόφαση αυτή, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των οκτακοσίων ενενήντα εννιά χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα έξι ευρώ (€ 899.996) συνολικά.

Η έγκριση των υπερωριών κρίθηκε αναγκαία,  προκειμένου να καλυφθούν εποχιακές, επείγουσες και έκτακτες ανάγκες των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τους διοικητικούς υπαλλήλους κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, μόνιμους και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς των ως άνω υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, και ειδικότερα  έως και την 31-12-2022.

Στους ανωτέρω υπαλλήλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την βεβαίωση της υπερωριακής απασχόλησης και του υπερωριακά παρασχεθέντος έργου, είναι ο Προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (10)

 
Εκπαιδευτικος
19 Αυγ 2022 08:57

Φυσικά και πρέπει όλοι οι υπάλληλοι, διοικητικοί, στελέχη και εκπαιδευτικοί να πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Φτάσαμε στο σημείο αντί να διεκδικούμε όλοι τα αυτονόητα να ενοχλούμαστε εάν τα διεκδικούν κάποιοι.

 
Περικλής
19 Αυγ 2022 08:44

το ερώτημα είναι:
επέλεξε ο υπάλληλος μεταξύ ΄της ΄άδειάς του λίγες ημέρες με την οικογένεια του και της ακύρωσης της άδειας μετά υπερωριών; Είναι Δημόσιος υπάλληλος ή σώμα ασφαλείας; Να ξέρουμε.
Η ευρώπη μιλάει για 4 ήμερη εργασία και εδώ κόβουμε τις άδειες που περίμεναν πως και πως κάποιοι ταλαίπωροι που δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους 8 μήνες ...αλλά έχουν άδικο..πήραν υπερωρία!!!!!

 
@Σωτηρη
19 Αυγ 2022 07:00

Μήπως να θυμισω το εργασιακό 8-2; Μήπως να πληρωνόμαστε ανάλογα με την απόσταση που διανύουμε μέχρι το σπίτι μας;

 
Ιωάννης
19 Αυγ 2022 00:21

βρε παιδιά..το χειμώνα με έντονη βροχή και τον Ιανό είχαμε παύση λειτουργίας...
με καύσωνα σε γραφεία χωρίς κλιματισμό να δουλεύουμε με εργασίες του διορισμού αυτών των ανθρώπων είναι απάνθρωπο..στάζει ο ιδρώτας από το κούτελό μας στα χαρτιά των ανθρώπων...
Να κάνουμε την υπερωρία αλλά με καλύτερες συνθήκες..γιατί αυτή η πρεμούρα να γίνουν όλα με συνθήκες κυκλοφορίας χειμωνιάτικης Αθήνας σε όλη την επαρχία και αφόρητη ζέστη..αν τα κάναμε δέκα ημέρες μετά τι θα γίνονταν ;
άστε που τα κρούσματα covid όλο αυξάνονται και εμείς δουλεύουμε σε εσωτερικούς χώρους με πολλούς ανθρώπους..ότι πρέπει για τον ιό..

 
Νεος
18 Αυγ 2022 19:46

Μέσα σε γραφεία χωρίς κλιματισμό μέσα σε θερμοκρασίες σαουνας με υποθετικά σενάρια να βρίσκουν καθημερινά τρόπους να ανταποκριθούν καλοκαίρια χωρίς άδεια και με πιεστικές προθεσμίες παράλληλα καθήκοντα διορισμους ψαξτε να βρειτε πως να τους κανετε, ΟΠΣΥΔ καταχωρίστε χωρις καμια οδηγια ή βοηθεια συνθηκες τρελοκομειου πολλες φορες.... ενταξει βρε παιδια ας μη μιλαμε αραχτοι στις παραλιες. Καποιοι ξεσκιζονται για να ανοιξουν στις 1.9 τα σχολεια....

 
Ανωνυμη
18 Αυγ 2022 19:21

Δε νομιζω να γυρισες ποτε πισω απο διακοπες λογω φορτου εργασιας..Ουτε να δουλεψες απο τις 7 το πρωι ως τις 12 το βραδυ! Συνεβη ποτε;;

 
Υπερωρίες στο fb
18 Αυγ 2022 17:28

Και προχωρεί και η διαδικασία των κρίσεων. Μέχρι τα Χριστούγεννα τρέχουμε

 
Αντώνης
18 Αυγ 2022 17:02

@Σωτήρης
έχετε απόλυτο δίκαιο..τελικά ο εκπαιδευτικός πόσες εργασίες πρέπει να κάνε ι για ένα μισθό; μάθημα στο σχολείο; φύλαξη παιδιών στο διάλειμμα; του ψυχολόγου για τα προβλήματα των παιδιών μέσα και έξω από την τάξη; του πυροσβέστη μπαίνοντας ανάμεσα σε καυγάδες παιδιών; διόρθωση γραπτών σπίτι του; προετοιμασία μαθήματος για την επόμενη ημέρα;συνοδεία των παιδιών με δική του ευθύνη σε εκδρομές; συμμετοχή σε εκπαιδευτικές συνεδριάσεις εκτός ωραρίου; αγορά σχολικών βοηθημάτων για να προετοιμάσει ένα καλύτερο και πιο πλούσιο μάθημα;

Βέβαια η δική σας υπερωρία δεν βοηθά στη δήλωση ότι 1 Σεπτεμβρίου όλα είναι ΄τέλεια και έτοιμα και το ΥΠΑΙΘ σε πανελλήνια σύνδεση με όλα τα κανάλια θα ανακοινώσει ότι έκανε παγκόσμια πρωτιά και θα βραβευθεί σε ειδική τελετή , ούτε σας έκοψε την αυγουστιάτικη άδειά σας λόγω έλλιψης στελέχωσης ή ανθρώπινα πειεή κάποιοι συνάδελφοι πήραν άδεια covid, εγκυμοσύνης, ανατροφής τέκνου και έτσι εργαστήκατε μέσα σε καύσωνα χωρίς κλιματισμό σε ένα συμπιεσμένο χρονικό διάστημα με ουρά πάνω από το κεφάλι σας μονίμων για διορισμό, αναπληρωτών για πληροφορίες και καταχώρηση στο ΟΠΣΥΔ, τηλέφωνα να χτυπάνε ταυτόχρονα ασταμάτητα για πληροφορίες, να πρέπει να βγάλετε την προϋπηρεσία ενός ανθρώπου που διορίστηκε 54 ετών και σας φέρνει ένα τόμο έγγραφα που εργάσθηκε σε Δήμους, ταχυδρομεία, ΙΕΚ, εκπαιδευτήρια, προγράμματα ΜΚΟ κλπ και πρέπει να βρείτε το Νομικό πλαίσιο όλων αυτών των επιχειρήσεων για να δείτε τι μπορεί να αναγνωρισθεί και με ποιο υποχρεωτικό ωράριο.
Ε σεις τι θα διαλέγατε; υπερωρίες σε αυτές τις συνθήκες εργασίας ή λίγες ημέρες με την οικογένεια σε γαλήνη;
Παλιά ο Αύγουστος ήταν παραδοσιακά μήνας ξεκούρασης και φόρτισης μπαταριών για το φθινόπωρο, τώρα έχουμε καταντήσει να βρισκόμαστε 12 μήνες σε σπρίντ χωρίς περίοδο χαλάρωσης για άδεια. και αν πάρεις άδεια το τηλέφωνο δε σταματά να χτυπάει για να τακτοποιήσεις κάτι που προέκυψε.
Δηλαδή περίπτωση να πάρεις άδεια είναι να αρρωστήσεις και να φας τις υπερωρίες σου σε γιατρούς και φάρμακα.
Ωραία προοπτική.

 
πε19
18 Αυγ 2022 15:49

Και πάλι θυμίζω τη τσάμπα απασχόληση των συμβουλίων επιλογής. Χωρίς άλλα σχόλια να μη γίνω κακός.

 
Σωτήρης
18 Αυγ 2022 15:22

Για τις δικές μας υπερωρίες θα υπάρξει ποτέ κάποια μέριμνα; Κάνουμε τουλάχιστον μία ώρα παραπάνω λόγω εφημερίας. ( Δεν είναι τυχαίο ότι το άθροισμα των λεπτών τών διαλειμμάτων βγαίνει,45 λεπτά. Ειναι μια διδακτική ώρα...). Κάνουμε επιπλέον εφημερία στο ολοήμερο. Κάνουμε επίπλεον εφημερία όταν λόγω του ότι δεν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοί αναγκαζόμαστε να κάνουμε παραπάνω εφημερια παραπάνω από μια ημέρα.Κανουμε ώρες συναδέλφων που λόγω δικαιωμάτων νόμιμων πού έχουν δεν μπορούν να κάνουν αντικειμενικά κάποιες ώρες. Ξέρετε δεν έχουμε πρόβλημα να τα κάνουμε όλα αυτά... πρόβλημα έχουμε να μην τα πληρωνόμαστε και να εξαναγκαζομαστε από τον καθένα και από την κάθε κατάσταση να τα κάνουμε.και όπως βρίσκονται τα λεφτά για όλους τους άλλους..... κάποτε θα πρέπει να βρεθούνε και για μας. Υπάρχει όντως ένα πλαίσιο για τις υπερωρίες αλλα... Δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις...και κυρίως δεν εφαρμόζεται ποτέ... Άρα καλό θα ήταν να ενσωματωθούν συγκεκριμένα όλες οι περιπτώσεις και κυρίως κάποιος να ελέγχει αυτόν που πρέπει να δίνει τις υπερωρίες για να μη μένουν στα χαρτιά οι νόμοι... βλέπετε κι εγώ με βάση τον νόμο έπρεπε να πληρωθώ πέρσι την παραπάνω ώρα που έκανα κάθε εβδομάδα.... αλλά ο από πάνω δεν μου την έδωσε ποτέ... ποιός τον έλεγξε για να διαπιστώσει την παρανομία; Κανείς.....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ