ΜΑΘΗΤΕΣ

Μαθητικές καταλήψεις: Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών ξεκίνησαν με το σύνθημα: "Φέτος θα ακούτε τις φωνές μας δυνατά! Το χειμώνα εσείς δεν θα περάσετε καλά"
Δημοσίευση: 21/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησαν  φέτος οι μαθητικές καταλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το σύνθημα έδωσε το Συντονιστικό Μαθητών της Αττικής, με αποδέκτη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας : "Φέτος θα ακούτε τις φωνές μας δυνατά! Το χειμώνα εσείς δεν θα περάσετε καλά"

Το esos έχει καταγράψει  αριθμό  κατειλλημμένων σχολείων σε Αττική, Θεσσαλία και Κρήτη, οι οποίες παρότι μετριούνται στα δάχτυλα, οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν έχουν "δυναμική".

Τα αιτήματα τα οποία θέτει  το Συντονιστικό των μαθητών της Αττικής ίναι τα εξής:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ- Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ Λυκείου

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον covid. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με περσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία εξακολουθεί να ισχύει:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ ουσών, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται σύγ- χρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους/στις μαθητές/ τριες.

Η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πραγματοποιείται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ ντριας σχολικής μονάδας, με τηλεδιάσκεψη ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

2. Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Ετικέτες: 
Καταλήψεις

Σχόλια (35)

 
Μακάρι να έφταιγαν οι καταλήψεις
23 Σεπ 2022 16:35

@Πλατάρος Γιάννης 23 Σεπ 2022 11:03
"Ακούω" αυτά που λέτε.... εάν όμως με ένα μαγικό ραβδί, από αύριο δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ κατάληψη (όπως πχ δεν υπάρχει στα νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, δικαστήρια κλπ) τότε τα σχολεία μας θα γινόταν αυτόματα Ελβετικά κολλέγια? Για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης, φταίνε αποκλειστικά και μόνο και είναι το Νο1 πρόβλημα, οι περίπου 7 ημέρες καταλήψεων/έτος από τους μαθητές..... και όλα τ' άλλα είναι καλώς καμωμένα? Εάν πχ βάζαμε στη ζυγαριά, από τη μια μεριά τις καταλήψεις και από την άλλη μεριά τους υπόλοιπους παράγοντες, ποιό θα ήταν αλήθεια το αποτέλεσμα?

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
23 Σεπ 2022 15:38

@Πλατάρος
Φίλτατε, όλο και περισσότερο πείθομαι - διαβάζοντας τα τελευταία σου σχόλια - ότι έχεις βολευτεί μια χαρά με τους μύθους που έχει χτίσει στο μυαλό σου για την αριστερά, πράγμα που σου δίνει την ευτυχία να επαίρεσαι για τα δικά σου - οπισθοδρομικά, κατά τη γνώμη μου - φρονήματα. Κι επειδή η ουσία της διαλεκτικής (όπως την όριζαν οι φιλόσοφοι του 5ου αι. π.Χ.) σού είναι άγνωστη ή πάντως την έχεις τακτοποιήσει με το δικό σου βολικό τρόπο στο μυαλό σου, έχω καταλήξει κι εγώ στο συμπέρασμα ότι δεν έχει πια κανένα νόημα να προσπαθώ να σου εξηγώ συνεχώς το δικό μου σκεπτικό, όταν εσύ παραμένεις οχυρωμένος πίσω από τις εμμονικές σου επιλογές που σε κάνουν να στέκεσαι "φιλύποπτος", δηλαδή αμήχανος, όταν τύχει ν' ακούσεις κάτι που γκρεμίζει τα στερεότυπά σου!
Από το ανέντιμο (ναι, έτσι το χαρακτηρίζω) και πελαγωμένο τελευταίο σου σχόλιο, όπου χωρίς εμφανή εξ αρχής αναφορά (ιδού το ανέντιμο!) καταπιάνεσαι πάλι μαζί μου - προφανώς γιατί το φέρεις βαρέως να σε αμφισβητεί κάποιος που μοιάζει να ξέρει τι λέει και να ξέρει να το γράφει σωστά - στην πορεία του κειμένου σου κι αρχίζεις τις γραφικές ψυχογραφίες, κρατώ κάποια σημεία που ξεπερνούν τα όρια του συνετού λόγου κι ας σεμνύνεσαι ότι αυτόν το λόγο υπηρετείς:
α) Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ "ήρθαν σε λογικές θέσεις και μόνο η Αριστερά πλέον είναι φανερά υπέρ της κατάλυσης της νομιμότητας...". Θλιβερά απόλυτος και αυθαίρετος λόγος. Τι είναι άραγε στο μυαλό σου η αριστερά; Είναι ένας ενιαίος σχηματισμός που ακολουθεί αυτή τη γραμμή που αναφέρεις; Και το χειρότερο: Λησμόνησες τόσο εύκολα τα ανοιχτά κηρύγματα της δεξιάς κατά της παράνομης, όπως έλεγε, νομιμότητας που εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Εν τέλει στο μυαλό σου η νομιμότητα είναι σεβαστή μόνο όταν έχει δεξιά προέλευση; Χοντροκομμένο τσουβάλιασμα λοιπόν και χυδαία υποκρισία!
β) Αδιανόητα υπερβατική λογική χαρακτηρίζει τη φράση σου: "Αν δεν είχαμε τους χρόνιους βανδαλισμούς θα είχαμε ΖΗΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Όλοι λάπτοπ, όλοι διαδραστικούς, σταθερούς βιντεοπροβολείς, θρανία, έπιπλα και αισθητική...". Κάθομαι και σκέφτομαι μπας και εντοπίσω μια ικμάδα σοβαρότητας σ' αυτή την απίστευτη ατάκα! Άραγε όλα αυτά τα μέσα λείπουν από τα σχολεία, επειδή τα έχουν κλέψει οι καταληψίες; Δεν βλέπω να οδηγεί κάπου αυτό, γιατί υπάρχουν και εκατοντάδες σχολεία που δεν έχουν κάνει κατάληψη, αλλά παραμένουν φτωχά σε εξοπλισμό! Μα τότε τι άλλο υπάρχει στο μυαλό σου μ' αυτή την κουβέντα; Ωστόσο κι αν την πάρουμε στα σοβαρά, δεν μπορεί παρά να καταλήξουμε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι όλη την ευθύνη τελικά την έχει το υπουργείο που δεν συλλαμβάνει τους κλέφτες, οπότε πολύ εύκολα ξαφνικά τα σχολεία θα πλημμυρίζανε από υλικοτεχνικές υποδομές!!!
Συμπέρασμα: Τα στερεότυπα, οι εμμονές, οι μονόφθαλμες οπτικές και οι ακραίοι συλλογισμοί οδηγούν σε ακραιφνώς παράλογα συμπεράσματα σαν κι αυτά που περιέχει εν αφθονία το τελευταίο σου σχόλιο.

 
Πλατάρος Γιάννης
23 Σεπ 2022 11:03

Για ποιο λόγο οι καταλήψεις είναι παράνομες:
Δεν είναι αυτονόητο ούτε για ενηλίκους αποφοίτους ΑΕΙ, όπως οι Εκπαιδευτικοί.
1. Το απαγορεύει ο ποινικός νόμος (άρθρο 168 Ποινικού κώδικα, ούτε αυτό είναι γνωστό)
2. Στους δημόσιους οργανισμούς και δημόσιους χώρους, παράγονται και καταναλώνονται «δημόσια αγαθά» Κάποιος με δικά του κριτήρια και προϋποθέσεις αποφασίζει αυθαίρετα την ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ. Δεν μπορεί να είναι νόμιμο ακόμα και αν το κάνει στο όνομα της βελτίωσης του αγαθού (σνακ κτλ)
3. Η διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους με κατάληψη οδοστρώματος είναι παράνομη, επειδή ο εμφραγματούχος ασθενής θα καθυστερήσει 5 λεπτά παραπάνω και ίσως πεθάνει εξ αυτού. η κατάληψη αυτή προκαλεί δημόσιο κόστος και ιδιωτικό στα τυφλά με βενζίνες, καθυστερήσεις κτλ ο χρόνος =χρήμα κοκ
4. Η ομόφωνη λήψη απόφασης για κατάληψη, είναι μια φασιστικού τύπου πράξη, που παραβιάζει τον νόμο που θεσπίζει η Βουλή των Ελλήνων. Μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει τον νόμο, μέσω εκλογών που γίνονται τακτικά και μάλιστα πιο γρήγορα από το κανονικό κατά κανόνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δημοκρατική πράξη, ΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ (συνέλευση-ψηφοφορία-ομοφωνία)
5. Η μυστική αποφασιστική , μη συμβουλευτικού-εισηγητικού τύπου ψηφοφορία είναι αντισυνταγματική, διότι καταργείται η άσκηση δικαιώματος λογοδοσίας από αδικούμενο, ενώπιον δικαστηρίου. Είναι άσχετο με το θέμα , αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΔΩΘΕΊ! Αυτές οι διαδικασίες λαϊκών δικαστηρίων, καταργούσαν το Διοικητικό Δίκαιο! Γι αυτό βγήκαν αντισυνταγματικές.
6. όταν υπάρχουν δίκαια αιτήματα, κάνουμε οτιδήποτε ΝΟΜΙΜΟ πλην της καταλήψεως:
α)Πορείες
β) Υπομνήματα
γ) Παραστάσεις
δ) Συμβαινόμενα , δρώμενα.
ε) Αρθρογραφούμε σε ΜΜΕ , ΜΚΔ
στ) Διανέμουμε μπροσούρες.
ζ) Γράμματα επιστολές σε Βουλευτές και Υπουργεία . Παρωθούμε τους βουλευτές για ερωτήσεις επερωτήσεις.
Και μια άσκηση:
Διαβάστε την ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ άποψη του Ανήσυχου εκπαιδευτικού για τις καταλήψεις. (Είναι σωστές όλες του οι παρατηρήσεις)
Αν υποθέσουμε ότι ιδεολογικά ανήκει στον χώρο της αριστεράς είναι σωστές; Μήπως οι απόψεις του ανάγονται στις αληθοφανείς ύποπτες; Δεν ξέρει ότι αυτό το έθιμο το καθιέρωσε η Αριστερά για συγκεκριμένους λόγους (πολιτική πελατεία) ακολούθησε η κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ) και ένα μεγάλο τμήμα της ΝΔ;
Με τα χρόνια και με την αναποτελεσματικότητα και με τους βανδαλισμούς οι οπαδοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήλθαν σε λογικές θέσεις και μόνο η Αριστερά πλέον είναι φανερά υπέρ της κατάλυσης της νομιμότητας («ανυπακοή» κτλ)
Αν υπέγραφε με ονοματεπώνυμο θα ήταν ελεγκτέος ως προς την συνέπειά του.
Τώρα , ων ανώνυμος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει , ακόμα και αληθοφανή (εδώ, αλήθειες, αλλά με ποια σκοπιμότητα;)
Φυσικά θα μου συγχωρήσει την φιλυποψία αφού από το σύνολο των απόψεών του ΕΔΩ, μπορώ να διακρίνω αντιφάσεις και άρα να είμαι φιλύποπτος ως προς τις προθέσεις του.
Σε τελική ανάλυση οι καταλήψεις είναι μια φιλοαυτοκτονική γελοιότητα -έθιμο - έθος-κουλτούρα στην Ελληνική κοινωνία που μας κρατάει πίσω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!
Αν δεν είχαμε τους χρόνιους βανδαλισμούς θα είχαμε ΖΗΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Όλοι λάπτοπ, όλοι διαδραστικούς, σταθερούς βιντεοπροβολείς, θρανία, έπιπλα και αισθητική.
Τώρα είναι κάτεργα και ως γνωστόν «το κάτεργο, κάνει τον κατεργάρη!»

 
το συντονιστικό και άλλα
23 Σεπ 2022 08:06

Θυμήθηκαν και τη θέρμανση. Κάτι επίκαιρο. Σου λέει βάλε κι αυτό. Ενισχυτικές υπαρχουν απλά δεν ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν. Η ΕΒΕ καραμέλα.

 
γονιός
23 Σεπ 2022 08:03

Πέρσι η τυρόπιτα φέτος το σνακ του χρόνου ο καφές. Αιτήματα της συμφοράς. Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
22 Σεπ 2022 21:34

Για το απαράδεκτο φαινόμενο των μαθητικών καταλήψεων η κύρια ευθύνη ανήκει στο υπουργείο και κατά δεύτερο λόγο στις οικογένειες των μαθητών.
Το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορο κάθε φορά που συμβαίνει μια κατάληψη και δεν τολμά να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς. Έτσι περιορίζεται σε ανούσιες (ή και γελοίες) αποφάσεις περί τηλεκπαίδευσης νομίζοντας πως έτσι θα "πιάσει" τους καταληψίες, ενώ ξέρει καλά - αν δεν ξέρει, τόσο το χειρότερο! - ότι οι πρώτοι που μπορούν να συνδεθούν στο τηλεμάθημα είναι αυτοί που κάνουν την κατάληψη! Αστειότητες λοιπόν του υπουργείου για το θεαθήναι και για να ψευτοκαλύπτεται απέναντι στην πίεση της κοινής γνώμης!
Η κύρια ευθύνη πάντως του υπουργείου εντοπίζεται στην ίδια την ακραιφνώς αντιπαιδαγωγική πολιτική που ασκεί στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία εύλογα προκαλεί αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν και ως το ακραίο (και παράνομο) αποτέλεσμα των καταλήψεων.
Υπάρχει και ευθύνη των οικογενειών πάντως κι ας κόπτονται πολλοί γονείς ότι τους ενοχλεί το φαινόμενο. Γιατί οι γονείς είναι οι πιο κατάλληλοι να αποτρέψουν τα παιδιά τους από μια τέτοια πράξη κι αναρωτιέμαι πόσο ήσυχοι κοιμούνται τα βράδια ξέροντας ότι τα παιδιά τους είναι μαζεμένα υπό άγνωστες κι επομένως δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες μέσα σε κάποιο σχολικό κτίριο!
Η ευθύνη λοιπόν των γονέων γίνεται μεγαλύτερη, όταν περιορίζονται σε διαμαρτυρίες προς τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολείων δείχνοντας την κατάπτυστη προκατάληψη που έχουν ενστερνιστεί από τις υπεκφυγές του υπουργείου που εμμέσως μεταθέτει την ευθύνη στο ίδιο το σχολείο.
Κι όμως, οι γονείς έχουν τη δύναμη να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά στρεφόμενοι μαζικά κατά του υπουργείου που συντηρεί είτε με την πολιτική του, είτε με την αδράνειά του το νοσηρό αυτό φαινόμενο...

 
@ @απουσίες
22 Σεπ 2022 19:34

Και ο Θεός έκαψε τα σό΄δομα και γόμορα και ο Χριστός συγχώρεσε αυτου΄ς που μετανόησαν.
Τα παιδιά όχι μόνο δεν μετανοούν αλλά εκμεταλλεύονται συστηματικά την ΑΣΥΛΙΑ που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ τους δίνει για ν τα κάνουν ΜΠΑΧΑΛΟ.

Πώς φαίνεται από χιλιόμετρα ότι δεν πατάς σε τάξη, πόσο δε μάλλον σε Λύκειο ή ΕΠΑΛ...

 
@ @απουσίες
22 Σεπ 2022 19:30

Μα τι μας λές επιλεκτικά θεωρίες;
Η παιδαγωγική δεν έχει μόνο τη συγχώρεση αλλά και την παρατήρηση και την ποινή όταν κάποιος παρεκτρέπεται και παρανομεί και έχει παραβατική συμπεριφορά.
Τι ίδιο το ΥΠΑΙΘ πέρυσι απομάκρυνε εκπαιδευτικό επειδή χαστούκισε ένα παιδί, τον απέλυσε χωρίς απολογία και του κατέστρεψαν και το αυτοκίνητο και τον τράβαγαν και παράνομα βίντεο και δεν εφάρμοσε την παιδαγωγική σου αρχή (ο αρχηγός των εκπαιδευτικών) παρά μόνο στα παιδιά!!!!

Το παιδί σίγουρα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από ενήλικα αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο τα παιδιά να έχουν κακές συμπεριφορές ενηλίκων (βία σωματική και λεκτική, θεωρούν μαγκιά να αγνοούν επιδεικτικά τον δάσκαλο και τον καθηγητή και καθημερινά να του κάνουν τη ζωή δύσκολη με χίλιους τρόπους.

Αιντε πια τι ακούμε. Το σχολείο είτε δουλεύει με κανόνες είτε όχι. Αν δεν ισχύουν οι κανόνες για τα παιδιά τότε το σχολείο ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ και γίνεται χαοτικό πάρκινγκ παιδιών.

 
@απουσίες
22 Σεπ 2022 19:15

Αυτές οι ιδέες δεν έχουν παιδαγωγική υπόσταση. Εδώ τον ληστή στον Σταυρό ο Χριστός τον συγχωρέσε και εμείς δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε ένα παραστρατισμένο παιδί. Ἡ πρώτη ἀρετή τοῦ ἀληθινοῦ δασκάλου εἶναι ἡ ἀγάπη καί ἡ φιλοστοργία και έπονται οι άλλες.

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Σεπ 2022 15:42

Τι ισχύει ΤΩΡΑ για τις καταλήψεις:

Ο Νόμος έγινε πιο αυστηρός, αλλά το αδίκημα ΔΕΝ είναι αυτεπάγελτο!

Διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ:

Άρθρο 168 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019)
- Διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 12/11/2021
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, Κατ ' ΄αρθρο ερμηνεία

1. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη ρητή εναντίωση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος, με οποιονδήποτε τρόπο, προκαλεί διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τη λειτουργία συλλογικού ή μονοπρόσωπου οργάνου των φορέων του προηγούμενου εδαφίου. (σ.σ. ΠΥΣΠΕ Ή ΠΥΣΔΕ)

3..........

 
Πιτσιφλής
22 Σεπ 2022 15:36

Τα περισσότερα αιτήματα είναι σωστά, οι εποχικές καταλήψεις λανθασμένη, απαράδεκτη επιλογή. Την ευθύνη γι' αυτή την επιλογή την έχουν τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και μετά οι γονείς στο σύνολό τους.

 
Τεντυμποϊδες
22 Σεπ 2022 15:13

Να φορέσουν και ριγε πιτζάμα!

(ψυχραιμία)

Gf22
Σεπ 2022 15:07
Άμεση σύλληψη των μαθητών και έπειτα των γονέων τους που τους αφήνουν.... δικογραφία και ό,τι προβλέπει ο νόμος για καταληψη δημοσίου κτιρίου.

 
Gf
22 Σεπ 2022 15:07

Άμεση σύλληψη των μαθητών και έπειτα των γονέων τους που τους αφήνουν.... δικογραφία και ότι προβλέπει ο νόμος για καταληψη δημοσίου κτιρίου....τα άλλα περί απουσιών τηλεχαζομαρας κλπ είναι για τους ιθαγενείς.

 
Σωτήρης
22 Σεπ 2022 14:12

Δεν είναι κάθε μερα Κυριακή. Φυσικά θα παραμείνουν στην ίδια τάξη και θα αρχίσουν ορισμένοι παιδιά είναι δε ξέρουν ή δεν είχαν καταλάβει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σταματά τη φοίτηση του παιδιού μου.

 
Νίκος
22 Σεπ 2022 12:28

Οι ίδιοι και οι ίδιοι τα ίδια και τα ίδια αιτήματα. Γνωστοί βέβαια. Φέτος έχει και το σνακ. Του χρόνου το φραπέ. Και εις ανώτερα.

 
Κρίμα
22 Σεπ 2022 12:26

Κατάντια του δημοσίου σχολείου. Ας το υποβαθμίζουν συνεχώς.

 
Πείνασα να φάω ένα σνακ;
22 Σεπ 2022 11:23

Κλείνουν τα σχολεία για το κυλικείο και το σνακ! Έλεος! Πόση ξεφτίλα θα ζήσουμε.

 
Γιάννης
22 Σεπ 2022 11:21

Τάχα έχουν αιτήματα. Οποίος εμποδίζει τη φοίτηση μαθητών αδίκημα. Περιμένω την τοποθέτηση των κομμάτων και θα καταλάβω.

 
πανος
22 Σεπ 2022 11:13

το γωνριζαμε εδω και χρονια οτι θα οδηγηθουμε εδω και οτι το voucher ψηφιακη μεριμνα προοριζοταν για το σκοπο αυτο.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΜΩΣ, γιατι η πολιτεια,η εκαστοτε κυβερνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να τα βαλει με τους μαθητες πανω στο τεραστιο και ευαισθητο θεμα των καταληψεων.ΚΑΤΑΛΗΨΗ σημαινει παρανομη κατοχη και καλειται αμεσα η αστυνομια!ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
22 Σεπ 2022 11:02

Ξαναψηφίστε τους...

 
απουσίες
22 Σεπ 2022 10:44

οι καταλήψεις είναι ΑΠΛΟ στην αντιμετώπιση φαινόμενο, ΑΝ ΘΕΛΕΙ το ΚΡΑΤΟΣ , που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. το πρόβλημα είναι οι απουσίες : κατάργηση ΟΛΩΝ των εγκυκλίων , θέλετε 100, θέλετε 200, θέλετε 250 (πολλές είναι), βάλτε ΟΡΙΟ απουσιών , εβδομαδιαία καταχώριση , ούτε δικαιολογημένες , ούτε αδικαιολόγητες, με χαρτί νοσοκομείου ολική εξεταση σεπτέμβριο 1-2 άτομα. Με το που συμπληρώνεται το ΟΡΙΟ , διαγραφή του μαθητή εκείνη τη χρονιά, διερεύνηση από εισαγγελεα για ανηλικα ΤΙ ΕΓΙΝΕ (αναλαμβάνει η διεύθυνση εκπαιδευσης μετά από έγγραφο του σχολείου ) και οι ενήλικες στο καλό , του χρόνου πάλι ! ΑΠΛΑ πράγματα . Και από ενημέρωση στις 50 στις 100, στις 150 και στο τέρμα ! Ούτε να γράφεται απουσιόλογιο μέχρι την τελική συνεδρίαση κλπ κλπ. Ενας χρόνος έιναι, όχι το τέλος του κόσμου ! ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, αυτονομία έχουμε (διευθυντές σβήνουν, ΣΔ τσακώνονται, μαθητές χαλαρουίτα τη σκαπουλαρουν), ΑΡΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ

 
χ
22 Σεπ 2022 08:51

Ολα αυτα ειναι ημιμετρα για τα ματια του κοσμου.Ουτε απουσιες μπαινουν,κι αν μπουν, στο τελος δεν λαμβανονται υποψη με κυρια ευθυνη του υπουργειου(θυμαστε τι εγινε περσι),ουτε τηλεκπαιδευση γινεται.Μαλιστα και οι ιδιοι οι συνδικαλιστες με διαφορα τερτιπια την σαμποταρουν.Δυστυχως οι καταληψεις εχουν καταντησει ενα κακο εθιμο περιτυλιγμενες με αιτηματα που θυμιζουν ανακοινωσειςκομματων.Ηπραγματικοτητα που ζουμε ολοι.Καθε πρωι μια ισχνη μειοψηφια κλεινει τα σχολεια,οι μαθητες ερχονται τις πρωτες μερες ριχνουν μια ματια και φευγουν για την πλησιεστερη καφετερια,οι καθηγητες παρακολουθουν τα τεκταινομενα εκ του μακροθεν,πολλες φορες μαλιστα υφιστανται και προσβολες απο τους ιδιους τους μαθητες τους και απο φανατισμενους γονεις και παρευρισκομενουςυποστηρικτες των καταληψεων(εκπροσωποι κομματων και νεολαιων).Μετα τις 10 δεν υπαρχει στο σχολειο κανενας μαθητης γιατι ο στοχος επετευχθη.Η ιδια εικονα μεχρι να επελθει η κοπωση.Για την καταντια αυτη κανεις δεν διαμαρτυρεται ουτε οι γονεις γιατι ωμα το δηλωνουν πως πληρωνουν στα φροντιστηρια,ουτε οι καθηγητες,γιατι απαξιωμενοι και χωρις οπλα δεν μπορουν να κανουν κατι,ουτε το υπουργειο.Το τελευταιο μοιαζει σαν να φοβαται να εφαρμοσει νομους που η ιδια η πολιτεια ψηφισεκαι νομιζει οτι η τηλεκπαιδευση θα λυσει το προβλημα.

 
Εκπαιδευτικός
22 Σεπ 2022 08:23

Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα . Θυμήθηκαν και τα σνακ και τα κυλικεία. Ενισχυτική και δωρεάν θέρμανση έχουν. Αλλά ποιος νοιάζεται. Διαφήμιση για τα ιδιωτικά . Θα μείνουμε τρεις και ο κούκος.

 
Συνάδελφος
22 Σεπ 2022 01:52

Συνάδελφε μας έδωσε κουπόνια 200 ευρώ για να αγοράσουμε υπολογιστές .Βάλαμε και από την τσέπη μας τουλάχιστον 100 ευρώ για να πάρουμε τον υπολογιστή. Μην ξεχάσεις αν δεν εξαργύρωσες το κουπόνι σου μέχρι 30 Σεμπτεμβρίου να σπεύσεις να το εξαργυρώσεις γιατί θα σου χρειατεί ο υπολογιστής να κάνεις τηλεκπαίδευση γιατί γίνονται καταλήψεις. Δεν χωράει καμμία δικαιολογία δεν κάνω τηλεκπαίδευση γιατί δεν έχω υπολογιστή!!!
Και προσοχή εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου για τις απουσίες στους καταληψίες!!! χα χα χα!!!

 
A.K.
22 Σεπ 2022 00:36

Κάθε χρόνο τα ίδια. Αυτό το υπουργείο είναι παιδείας ή επιβολής, αυταρχισμού και υλοποίησης ανέφικτων δράσεων (συντονιστές και άλλες ανοησίες) πάντα βέβαια στο τσάμπα. Εμείς οι εκπαιδευτικοί πότε θα κάνουμε μάθημα στις τάξεις απερίσπαστοι; Διδάσκουμε στη Γ Λυκείου; Τρέξιμο για να ολοκληρώσουμε την εξεταστέα ύλη. Διδάσκουμε στις Α και Β τάξεις; Τρέξιμο για να βγει η ύλη ώστε οι μαθητές να μην έχουν πρόβλημα με την τράπεζα θεμάτων. Τώρα οι μέντορες, συντονιστές και ό,τι κατεβάσει το μυαλό(;) κάποιων οι οποίοι σχεδιάζουν επί χάρτου και διατάζουν ζητώντας για την υλοποίηση δράσεων εντός και εκτός σχολικού ωραρίου!!! Και όλα για μισό !!!! μόριο ετησίως για τη διοικητική εξέλιξη όσων το επιθυμούν. Και κάποιοι, που είμαστε λίγο πριν την έξοδο από την υπηρεσία, τι να το κάνουμε αυτό το φοβερό κίνητρο του μισού μορίου; Λοιπόν για να σοβαρευτούμε. Εδώ πέφτει το...... δούλεμα στην κοινωνία. Θα γίνει ό,τι με την αυτοαξιολόγηση πριν 2 χρόνια. Δηλαδή το απολύτως τίποτα. Σε μια εκπαίδευση που μπάζει από παντού. Καληνύχτα.

 
Αυτά
21 Σεπ 2022 23:34

τα σχολίασε ο κύριος Jeffrey Sachs?
΄Ή επιμελώς δεν του είπαν ότι σε σχολεία, πανεπιστήμια υπάρχουν καταλήψεις στην Ελλάδα;
ότι στα Πανεπιστήμια αντί να συναντάς τους υπάλληλους της γραμματείας συναντάς πρώτους τους εκπροσώπους κομμάτων να σε γράψουν στη νεολαία τους;
What do you have to say Mr Sachs?

 
Φωτεινή
21 Σεπ 2022 23:16

Στο υπαιθ να κοιτάξουν πρώτα τα δικά τους κατορθώματα. Διόρισαν αναπληρωτές, τους πήγαν όπου γης, νοίκιασαν οι άνθρωποι σπίτια αφού τοποθετήθηκαν σε σχολεία που τους προσφέρθηκαν ως επιλογές και τώρα, πριν αλέκτορα λαλήσαι, τους υποχρεώνουν οι διευθύνσεις να αλλάξουν σχολεία, να αλλάξουν περιοχή, να ξενοικιάσουν και να ξανανοικιάσουν σπίτι κοκ. Πλήρης ασέβεια σε ανθρώπους ταλαίπωρους. Για κοιτάξτε το στο υπαιθ, συμβαίνει σε κάποιες περιοχές.

 
κολοκύθια με τη ρίγανη
21 Σεπ 2022 23:14

αστυνομία (τα καημένα τα παιδιά... όχι) στον χώρο, προσαγωγή των εκεί, προσαγωγή γονέων ανηλίκων, ΑΜΕΣΗ αλλαγή περιβάλλοντος των μαθητών που συμμετέχουν σε διπλανό σχολείο , στην ΠΡΩΤΗ υποτροπή (πάλι τα ίδια) αλλαγή σχολείου ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ . αν δε βάλουν μυαλό 15-16 ετών , παύση σχολείου για ένα χρόνο, κοινωνική εργασία και συνεδρίες με ειδικούς. στα 18 αν συνεχίζουν τα προβλήματα , ΣΔΕ ή εσπερινό λύκειο αναλόγως. απλά πράματα και αποτελεσματικά κα΄πως. τα σχολεία είναι μπαχαλα, οι μπαχαλάκηδες οξω με μετρα να μη βρεθούν έξω απο την κοινωνία και να μην είναι βλαπτικοί ! γκεγκε;
*την επομενη μερα όλοι σχολείο κανονικά. ε, να χάσουν και μια μέρα οκ !

 
Κάθε χρόνο τα ίδια
21 Σεπ 2022 23:04

5,10 ή 20 μαθητές που αισθάνονται ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν (μια που ξεκίνησε η σχολική χρονιά), να κάνουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το υπουργείο και ν´ αφήσουν ήσυχο το σχολείο και τους μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα. Η κατάληψη σχολείου απο μια μειοψηφία μαθητών, δεν είναι και τόσο δημοκρατική κίνηση.

 
ΠΕ800
21 Σεπ 2022 22:46

Κάνατε ανεπανόρθωτη ζημιά με τις περίφημες καθιερωμένες, εθιμικές πλέον ετήσιες εγκυκλίους διαγραφής απουσιών και κάθε άλλης παραβατικής συμπεριφοράς, "αδειάζοντας" όσους προσπάθησαν να κρατήσουν τα σχολεία όρθια. Εκπέμψατε τραγικά λανθασμένα μηνύματα προς όλες τις πλευρές (μαθητές, καταληψίες, εκπαιδευτικούς, διευθυντές κλπ).
Πως ζητάτε σήμερα να τηρηθούν αυτές οι διαδικασίες;
Χάθηκε άλλη μια ευκαιρία ομαλής και ποιοτικής σχολικής καθημερινότητας. Κρίμα.....

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ