ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπό κατασκευή η πλατφόρμα για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης:Κανένα Συμβούλιο Επιλογής δεν παρέδωσε μέχρι σήμερα τους πίνακες μοριοδότησης
Δημοσίευση: 20/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών  Σχολείων  (σ.σ. δεν αφορά τα Πρότυπα και Πειραματικά), ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ήδη είναι έτοιμο το Σχέδιο    υπουργικής απόφασης , καθώς και η εγκύκλιος που θα ακολουθήσει με όλες τις διαδικασίες και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Στο υπουργείο Παιδείας επικρατεί κλίμα "βιασύνης"  για την επιλογή των Διευθυντών των Σχολείων, οι οποίοι μαζί με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης θα έχουν το "πάνω χέρι" στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos  η, υπό κατασκευή, ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την άλλη εβδομάδα, οπότε  εκτιμάται ότι η προκήρυξη θα εκδοθεί   στις αρχές του Οκτώβρη.

Οσον αφορά τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, μέχρι σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου παιδείας δεν είχε παραλάβει τους πίνακες μοριοδότησης.
 
"Μπαράζ" παραιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλη που ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, είχαμε "μπαράζ" παραιτήσεων από τα Συμβούλια Επιλογής.

Στις 31 Αυγούστου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε νέα απόφαση  (Εδώ η απόφαση) κάλυψης των δύο παραιτηθέντων πανεπιστημιακών στο Ε ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία προκύπτει , ότι:

Στις 9 Ιουνίου ο Τούλης Ιωάννης , μέλος Δ.Ε.Π. του Ιονίου Πανεπιστημίου , με άλλη απόφαση της υπουργού  (Εδώ η απόφαση) αντικατέστησε την παραιτηθείσα  Ματθαιουδάκη Μαρίνα, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Στις 14 Ιουλίου παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Τούλης το οποίο η Ν. Κεραμέως σήμερα αντικαθιστά με την Γρίβα Ελένη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,

Στις 14 Ιουλίου μαζί με τον Τούλη  Ιωάννη παραιτήθηκε και ο Παππάς Βασίλειος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος με τη σημερινή απόφαση αντικαθίσταται απο την Ράντζου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Πρόσφατα η υπουργός Παιδείας υπέγραψε   δύο ακόμη  αποφάσεις με τς οποίες, τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις παραιτηθέντων των Α΄και Β'  Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) .

  • Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Α ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Πατήστε εδώ   για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι υπόλοιπες παραιτήσεις

Ν. Κεραμέως:"θα βγει άμεσα η Προκήρυξη"

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων, σε σχετική ερώτηση του esos, στη  Συνέντευξη Τύπου, στις 7/9/22.

Ωστόσο είπε ότι "θα βγει άμεσα η Προκήρυξη".

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και στη συνέχεια την απομαγνητοφώνηση:

esos:  Πότε βλέπετε να έχουμε νέους Διευθυντές Σχολείων, γιατί στην ΟΛΜΕ είπατε ότι η επιλογές θα γίνουν εντός της σχολικής χρονιάς. Το σχολικό έτος λήγει τον Ιούνιο .Μπορεί η επιλογή νέων Διευθυντών  να πάει  για το 2023 ή εκτιμάται αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα;Επίσης η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους μισούς  Περιφερειακούς Διευθυντές ως αναπληρωτές,διότι κάποιοι συνταξιοδοτήθηκαν και κάποιοι αναπληρώνονται για κάποιους άλλους λόγους.

Ν. Κεραμέως: Σχετικά με τους Διευθυντές των σχολείων αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα βγει άμεσα η προκήρυξη . Ωστόσο είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, αφορά 14.000 Διευθυντές Σχολείων, άρα χρειάζεται χρόνος για να γίνουν όλα αυτά. Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα. Όταν θα το έχουμε θα σας ενημερώσουμε.
Για τους Περιφερειακούς Διευθυντές προβλέπεται ρητά στο νόμο η διαδικασία, και θα συμφωνήστε μαζί μου, ότι οι Διευθυντές Σχολείων προηγούνται με την έννοια της λήξης της θητείας. Των περιφερειακών Διευθυντών η θητεία ολοκληρώθηκε μόλις τώρα  .Υπάρχει μια συγκεκριμένη σειρά η οποία προβλέπεται στο νόμο και αυτή ακριβώς σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε, σε συμμόρφωση με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σχόλια (97)

 
@Β.Κ.
21 Σεπ 2022 19:01

Καλά τα λες. Πρωτ θα γίνουν τα εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης και μετά οι κρίσεις. Έχουμε ακόμη δηλ... Μέχρι τότε... Φάτε, πιείτε και καλά κρασιά.

 
Παύλος
21 Σεπ 2022 19:00

Μας κουράσατε. Πολύ όμως. Οι εκλογές αχνοφαινονται. Η πτώση θεαματική.

 
Φιλολογίζων
21 Σεπ 2022 18:59

Καταλάβαμε! 60.000 Ε το Υπουργείο για την πλατφόρμα αυτή, 160.000 Ε το ΙΕΠ για άλλη πλατφόρμα σχετικά με τους μαθητές κτλ.....Δηλαδ΄ή ενώ διαθέτουν προσωπικό ή μπορούν να συνεργαστούν με ένα πανεπιστημιακό τμήμα Πληροφορικής .........

 
ΝΙΚ
21 Σεπ 2022 18:38

Κοστίζει 60000 η πλατφόρμα διότι μέχρι εκεί είναι το όριο της απευθείας ανάθεσης. Εντωμεταξύ είναι σχεδόν ίδια στον κορμό με αυτή για σχολικούς συμβούλους. Επομένως ......Πάει το ΕΣΠΑ..., οι μέσα παλεύουν με 25 μαθητές στην τάξη

 
Ελένη
21 Σεπ 2022 18:38

@Φρειδερικος,τι σας έκανε η διευθύντρια και τη χαρακτηρίζεται απαράδεκτη,θέλετε να μου πείτε;

 
ERT
21 Σεπ 2022 17:48

ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ.

 
Στράτος
21 Σεπ 2022 17:46

Η αναμενόμενη να εκδοθεί ΥΑ θα πρέπει να ορίζει όχι μόνο την προθεσμία υποβολής αιτήσεων αλλά και σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση κἀθε ενέργειας των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής με συγκεκριμένες ημερομηνίες (ημέρα ανακοίνωση δεκτών και μη δεκτών, ημέρα ανακοίνωσης αρχικής μοριοδότησης, ημέρα ανακοίνωσης αναμορφωμένων πινάκων μοριοδότησης, ημέρες διεξαγωγής συνεντεύξεων κλπ). Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να είναι δεσμευτικό για όλα τα Τοπικά Συμβούλια ώστε σε εύλογο αλλά και προκαθορισμένο χρόνο να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν δεν υπάρξει τέτοιο χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ολοκληρωθεί οι επιλογε΄ς Διευθυντών Σχολείων ούτε μέχρι τις εκλογές. Κι έτσι η όλη διαδικασία να μετατραπεί σε ένα μεγάλο φιάσκο.

 
μεγάλη βιασύνη
21 Σεπ 2022 16:25

Στα σχολεία επικρατεί κλίμα "βιασύνης" σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την άμεση εφαρμογή όλων των καινοτόμων μεταρρυθμίσεων που προτείνει το ΥΠΑΙΘ για να έχουν το "πάνω χέρι" στην ατομική αξιολόγησή τους....

 
Μανώλης Κ
21 Σεπ 2022 16:22

Από τέλη Ιούλη που βγήκε η περιβόητη τροπολογία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ένα βήμα προς την επιλογή των ΔΣΜ; Πιο άχρηστος πεθαίνεις... Έτσι όπως πάει η δουλειά η εν λόγω κυρία θα ακολουθήσει την πορεία των υπόλοιπων "επιτυχημένων" υπουργών Παιδείας... δηλαδή θα εξαφανιστεί από την επικαιρότητα και θα αναλάβει κάποιο διακοσμητικό πόστο σε κάποιον φορέα ως επιβράβευση των "σπουδαίων" επιτευγμάτων της. Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές καλύτερα να μην μιλήσω, τις αναμένω όμως με αγωνία...

 
Κάλχας
21 Σεπ 2022 16:22

Όποιος είναι υποψήφιος για να γίνει διευθυντής...... Να γνωρίζει από τώρα ότι θα είναι διεκπεραιωτής μιας ανούσιας γραφειοκρατίας...... δηλαδή θα είναι υπάλληλος ΚΕΠ και δακτυλογράφος... Σύντομα να πάει σε ένα ταχύρυθμο σεμινάριο γραμματέων , για να μάθει οργάνωση γραφείου...

 
Ο έχων νου
21 Σεπ 2022 16:08

Τελειώνετε πρώτα με τουε Συμβούλους και μετά ξεκινήστε με τους Διευθυντές Σχολείων.
Μην κάνετε συγχρόνως 2 πλατφόρμες να τρέχουν αυγχρόνως. Μπάχαλο θα γίνει.

 
Λες
21 Σεπ 2022 16:05

να χρειαστεί κανένα εξάρτημα απ'τον Καναδά, σαν τον αγωγό φυσικού αερίου, ή κανένα τσιπάκι απ'την Κορέα, και να καθυστερήσει κι άλλο Η πλατφόρμα;

 
sto_zoumi
21 Σεπ 2022 15:39

Αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας ποιος (θα) κάνει;

 
Αντιγόνη
21 Σεπ 2022 15:26

Πιο πιθανό είναι να χάσω 30 κιλά σε έναν μήνα παρά να είναι έτοιμη η πλατφόρμα!!!!!!

 
ΤΕ01. 01
21 Σεπ 2022 13:04

Εμείς οι τεχνικοί θα γίνωμε διεφθιντες καποτες;

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Σεπ 2022 12:57

ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!

 
Φρειδερικος
21 Σεπ 2022 12:51

Καμία ψήφο δε θα πάρετε. Είμαι γονέας αγανακτισμενος. Τπτ δεν εφαρμόστηκε. Και σας πίστεψα και σας ψήφισα. Δε θα κάνω το ίδιο λάθος την άνοιξη του 2023.
Που είναι η αξιολόγηση;;; Που είναι οι κρίσεις;;;;; είμαστε καταδικασμενοι να έχουμε μια απαράδεκτη διευθύντρια έξι χρόνια τώρα που θέλει να φύγει και έχει εγκλωβιστει.

 
Γρυπάρης
21 Σεπ 2022 12:47

Αν δεν κάνετε κρίσεις, μην τολμησετε να μιλήσετε για αξιολόγηση... Μην είστε ανακολουθη. Δεν πρόκειται να την εφαρμόσει κανείς από τους υπάρχοντες διευθυντές. Ειδικά από κάποιους που έχουν την αίσθηση ότι ειμί τελευταία τους χρονιά και δεν τους νοιάζει... Κάντε κρίσεις αμεσα. Χωρίς συνέντευξη. Διαφορετικά, ολέθριες επιπτωσεις

 
Φρι φρι
21 Σεπ 2022 12:43

Πλαταρε, ακους;;;; Ο καλύτερος νόμος όλων των εποχών...

 
Ποίημα-Αποστόλης Ζυμβραγάκης
21 Σεπ 2022 10:49

Κι αφού κανείς δεν ντράπηκε
για όσα έκανε
ή για όσα έβλεπε
άλλοι να κάνουν

ντράπηκε η ίδια η ντροπή
και ντροπιασμένη
δεν εμφανίστηκε ποτέ
ξανά ανάμεσά μας.

 
@ Θανάσης
21 Σεπ 2022 10:07

Λέτε ότι τα συμβούλια είναι 116 σε όλη την Ελλάδα. Δεν μας λέτε όμως πότε θα συγκροτηθούν? Το θεωρείται εύκολο? Να ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ειδικά επειδή είναι 116. Τώρα, για όσους λένε κατάργηση της συνέντευξης προφανώς και είναι παράνομο και χρήζει τροπολογίας. Ε, πόσες τροπολογίες πια σε έναν νόμο που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί? Και μια πληροφορία. Ήδη έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για υποψήφιους που δεν μπήκαν τη διαδικασία επιλογής συμβούλων εκπαίδευσης γιατί πχ συμπλήρωναν την απαιτούμενη προϋπηρεσία λίγες ημέρες μετά, καθώς η καθυστέρηση είναι πρωτοφανής. Τι, δεν θα δικαιωθούν? Ίδωμεν1

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
21 Σεπ 2022 09:47

Θανάσης | 21 Σεπ 2022 00:43
Καλά τα λες, Θανάση. Έτσι μάλλον θα γίνει. Κι αίφνης θα δούμε το φως το αληθινό!
Αχ, γιατί δεν καταλαβαίνετε όλοι εσείς, και όσοι βιάζεστε τόσο πολύ να γίνετε διευθυντές (σας αφιερώνω το δημώδες "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά") και όσοι νοιάζεστε να υπερασπίζεστε άκριτα τους κυβερνητικούς χειρισμούς (λησμονώντας εύκολα πόσο εκτεθειμένοι είναι για την τρίχρονη καθυστέρηση της διαδικασίας); Γιατί δεν σκέφτεστε με ευρύτερο πνεύμα και κυρίως με παιδαγωγικό πνεύμα; Αναρωτηθήκατε λοιπόν τι θα ακολουθήσει στα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα, αν υποθέσουμε ότι κάπου εκεί θα τοποθετηθούν οι νέοι διευθυντές; Αναρωτηθήκατε άραγε και καταλήξατε ότι δεν έχει σημασία αν όλος ο προγραμματισμός ενός σχολείου ξαφνικά στη μέση της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν από το κλείσιμο του α' τετραμήνου πάει στα σκουπίδια κι αρχίσουν όλα από το μηδέν, όπως εύλογα θα επιθυμεί ο νέος διευθυντής; Αναρωτηθήκατε πόσοι συνάδελφοι ξαφνικά θα χάσουν τη θέση τους και θα βρεθούν σε άλλα σχολεία, δεδομένου ότι ο διευθυντής πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά το δικό του ωράριο σε βάρος του τελευταίου τοποθετηθέντος στο σχολείο; Αναρωτηθήκατε επομένως και ποιος θα βαθμολογήσει για το α' τετράμηνο αυτά τα παιδιά, τα οποία λίγο πριν από τη λήξη του θα έχουν πλέον άλλον καθηγητή; Αναρωτηθήκατε τι εσωτερικές αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου θα επιφέρει ο νέος διευθυντής, όπως στις εξωδιδακτικές εργασίες ή στο μεγάλο αγκάθι που λέγεται ωρολόγιο πρόγραμμα;
Με λίγα λόγια η επιλογή νέου διευθυντή δεν είναι μια απλή τυπική ή γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά θεμελιώδης πράξη για τη λειτουργία του σχολείου. Για το λόγο αυτό πρέπει απαραιτήτως να γίνεται σε νεκρό χρόνο, δηλαδή το καλοκαίρι. Εκεί λοιπόν που έφτασαν τα πράγματα από την παροιμιώδη πια αδράνεια του υπουργείου, η μόνη υγιής διευθέτηση του προβλήματος είναι μια μικρή ακόμη καθυστέρηση ως τον ερχόμενο Ιούνιο, ώστε όλα να γίνουν χωρίς να διασαλευτεί η ομαλότητα στη λειτουργία των σχολείων.

 
μπάρμπα Μήτσος
21 Σεπ 2022 09:04

- Τι κάνετε εδώ;
- Δε δουλεύει, κολλάει ένα ρουλεμάν της πλατφόρμας, κυρία. Έχω ρίξει λίγο...
- Δεν δουλεύετε όπως πρέπει... Run immediately! I can't stand you anymore!
You've got me on edge! Φεύγω λίγες μέρες και αμέσως χαλαρώνετε, ο ένας στα χωράφια, η άλλη... Πού ηταν η άλλη όσο έλειπα;
- Εδώ ήταν κυρία, από το πρωί. Μέρα δεν έλειψε!
- Fuuuuuuuu....
- Τι ήταν αυτό;
- Αμερικάνικο ξεφύσημα.

 
Μπασκετικός εκπαιδευτικός
21 Σεπ 2022 08:57

Η καθυστέρηση των διαδικασιών για τους Διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους, είναι πρωτοφανής και αποτελεί ντροπή, για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και για την χώρα γενικότερα.

Ντροπή

 
Εκπαιδευτικός
21 Σεπ 2022 08:26

Τόση αγωνία για να γίνουν κάποιοι Δντες Σχολείων; Μάλλον δεν ξέρουν τι τους περιμένει... Ούτε έμαθαν πόσοι παραιτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο..Ας μάθουν κι ας τους ρωτήσουν...
Ένας πρώην Δντης, με αγάπη..

 
Γιώργος
21 Σεπ 2022 07:21

Άραγε πριν 5 χρόνια πως γινόταν χωρίς πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα να γίνονται οι κρίσεις; Τώρα χρειάζονται 60.000€ και 5 χρόνια για να γίνουν; Το χρήμα ρέει στο υπουργείο παιδείας. Μόνο για τους εκπαιδευτικούς δεν έχει που έχουν μείνει σχεδόν μόνοι στο ενιαίο μισθολόγιο. Άραγε τι σημαίνει ενιαίο μισθολόγιο.

 
Πλεμπαίος εκπαιδευτικός
21 Σεπ 2022 05:17

Οτι και να σχολιάσουμε ειναι λιγο!!! Η ντροπή σας ντρέπεται!!!

 
Θανάσης
21 Σεπ 2022 00:43

Νομίζω πώς αν βγει η προκήρυξη στις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες γιατί τα συμβούλια είναι 116 σε όλη την Ελλάδα..... καμία σχέση με τους συμβούλους που υπάρχουν μόνο τέσσερα συμβούλια επιλογής.. ...εκτός από μερικές διευθύνσεις που θα έχουν τριψήφιο αριθμό υποψηφίων οι υπόλοιπες θα έχουν εύκολο έργο....

 
ΠΕ19
21 Σεπ 2022 00:05

Ένα Πρόχειρο χρονοδιάγραμμα
έστω 1/10 έναρξη διαδικασίας τέλος προθεσμίας 20/10 σε 10-15 μέρες δεκτοί μη δεκτοί 4/11 ενστάσεις μέχρι 9/11 πρώτη μοριοδότηση μέχρι 25/11 ενστάσεις μέχρι 2/12 τελική μοριοδότηση 10/12 έναρξη συνεντεύξεων 12/12 τέλος συνεντεύξεων 7/1 ανακοίνωση αποτελεσμάτων 10/1 ενστάσεις μέχρι 15/1 ανάληψη υπηρεσίας περίπου 20/1 ΑΝ όλα πάνε καλά με τη παραμικρή καθυστέρηση πάμε μέσα στο Φλεβάρη Και αν έχουμε εκλογές Μάρτιο (το 2004 έγιναν 7/3)? 1 μήνα πριν μεταβολές γιοκ.
Του χρόνου παιδιά !!!!!!!!!

 
Δανάη
20 Σεπ 2022 23:52

Από το φεγγάρι με τα πόδια να ερχόταν... Θα χε φτάσει...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ