ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ποιος ο ρόλος του νέου θεσμού “Μέντορας στη σχολική μονάδα”

Δημοσίευση: 30/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη θεσμοθέτηση του “Μέντορα στη σχολική μονάδα”, προβλέπει  το πολυνομοσχέδιο που θέτει σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, το άρθρο 88 του πολυνομοσχεδίου  προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 88
Παιδαγωγικός σύμβουλος –μέντορας στη σχολική μονάδα

1.Για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ένταξης στην σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε έτη ορίζεται από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου ο παιδαγωγικός σύμβουλός - μέντοράς του.

2.Με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας δύναται να αποφασίζεται ότι οι Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων ή / και Τάξεων του άρθρου 87 μπορούν να αναλαμβάνουν, παράλληλα, καθήκοντα παιδαγωγικού συμβούλου - μέντορα.

3. Μετά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι - μέντορες μπορούν να επιλεγούν μόνο εκπαιδευτικοί με αξιολόγηση «Εξαιρετική» ή «Πολύ Καλή» σε όλα τα πεδία, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς της παρ. 1 του άρθρου 67.

4. Η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως παιδαγωγικού συμβούλου - μέντορα συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή του, καθώς και κατά την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης σύμφωνα με την υποπερ. εε΄ της περ. ε΄ της παρ. 3 του άρθρου 31.

5. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα προσόντα και τα κριτήρια ορισμού, η διάρκεια της θητείας, ο αριθμός των παιδαγωγικών συμβούλων – μεντόρων ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σχολικής μονάδας και κάθε ειδικότερο θέμα σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας.

Σχόλια (3)

 
ΚΑΛΥΨΩ
27 Σεπ 2022 21:45

Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά και αντί να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς,γονείς,μαθητές αρχίζουμε ξανά τα ίδια.Αδικεί τους εκπαιδευτικούς αυτή η στάση...Αδικεί τις προσπάθειες που καταβάλλονται στις σχολικές μονάδες...
Δεν έχει νόημα αυτή η διαμάχη! Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα!
Η απειλή,ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι!!

 
Νικόλαος Σεμερτζίδης
02 Ιουλ 2021 14:31

φληναφήματα και πομφόλυγες

 
ΤΞ
01 Ιουλ 2021 16:51

Μέντορες; Μήπως είμαστε Voice και fame story και ο καθένας θα θέλει τον μέντορά του; Έλεος έλεος έλεος. Αισχος αισχος αισχος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.