Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Εξετάσεις στην Ξένη Γλώσσα ακόμη κι αν έχουν Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και εξετάστηκαν επιτυχώς ως υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει πολλές ενστάσεις

29/09/2022

Ενημερώθηκε: 30/09/2022, 08:01

Άκουσε το άρθρο

Παρέδωσαν όλα τα Συμβούλια Επιλογής τους πίνακες με τους υποψήφιους Σχολικούς Συμβούλους που θα εξεταστούν στη ξένη γλώσσα

Παρέδωσαν σήμερα όλα τα Συμβούλια Επιλογής τους τροποποιημένους πίνακες των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης οι οποίοι λόγω της προσκόμισης πτυχίων, Μεταπτυχιακών  και διδακτορικών αλλοδαπής, υποχρεωτικά θα εξεταστούν στην ξένη γλώσσα   που   απέκτησαν τους τίτλους σπουδών (σ.σ. την ξένη  γλώσσα , στην οποία αποκτήθηκαν οι τίτλοι σπουδών).

Τα Συμβούλια Επιλογής, μετά τις σχετικές διευκρινίσεις που έλαβαν από το υπουργείο Παιδείας, ενέταξαν  στους πίνακες με την υποχρεωτική εξέταση στην ξένη γλώσσα όλους τους υποψηφίους κατόχους τίτλων σπουδών αλλοδαπής, ακόμη και αν:

  • Κατέχουν Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, ανεξάρτητα το επίπεδο, στη γλώσσα την οποία καλούνται  να εξεταστούν.

ή

  • Πέρασαν  επιτυχώς στις εξετάσεις που έδωσαν πρόσφατα ως υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει πολλές ενστάσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι πίνακες μοριοδότησης κατατέθηκαν στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως   την περασμένη Δευτέρα.

Κατά συνέπεια το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει αύριο Παρασκευή να ανακοινώσει τους πίνακες μοριοδότησης , δίνοντας προθεσμία ενστάσεων.
 
Στους πίνακες μοριοδότησης τα Συμβούλια Επιλογής αιτιολογούν με κάθε λεπτομέρεια τα πιστοποιητικά των υποψηφίων τα οποία απορρίπτουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ