ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Το υπ. Παιδείας αναμένει την κατασκευή της πλατφόρμας για να βγάλει την προκήρυξη

Με απευθείας ανάθεση η κατασκευή της πλατφόρμας, ύψους 72,5 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ
Δημοσίευση: 03/10/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο στάδιο κατασκευής, από ιδιωτική εταιρεία, βρίσκεται ακόμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει την ολοκλήρωση και την  παράδοση , από την ιδιωτική εταιρία, της πλατφόρμας, προκειμένου να εκδώσει την προκήρυξη, η οποία θα ορίζει τις ημερομηνίες και την διαδικασία  κατάθεσης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση Διευθυντή Σχολείου.

Η ανάθεση κατασκευής της πλατφόρμας στην  ιδιωτική εταιρεία έγινε απευθείας, και θα κοστίσει 72,5 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να πετύχει επίσπευση των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολείων ψήφισε το καλοκαίρι τροπολογία για τον τρόπο συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής   και επιπλέον άλλαξε τη σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ώστε να προηγηθεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων.

Με τις κινήσεις αυτές δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την αλλαγή των Διευθυντών Σχολείων, η δε Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Μολονότι φαίνεται ότι πλησιάζει πλέον η στιγμή εκκίνησης της όλης διαδικασίας επιλογής ωστόσο παραμένει σημαντικό το ερώτημα της στιγμής ολοκλήρωσης της διαδικασίας και τοποθέτησης των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Η ανησυχία προέρχεται από το γεγονός ότι η αντίστοιχη διαδικασία για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είχε πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια ενώ η διαδικασία επιλογής νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης καθυστερεί υπερβολικά με άγνωστο το χρόνο ολοκλήρωσής της.

Εφόσον το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο να υπάρξουν υπερβολικές καθυστερήσεις και στις επικείμενες αλλαγές Διευθυντών Σχολείων και με δεδομένο ότι επίκεινται εθνικές εκλογές, διαδικασία κατά την οποία «παγώνουν» διαδικασίες επιλογής στελεχών του Δημοσίου, θα πρέπει να υπάρξουν:

1.    Άμεση συγκρότηση των κατά τόπους Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής με βάση τα προβλεπόμενα στην τροπολογία.

2.    Στην ΥΑ για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών να συμπεριληφθεί σαφές χρονοδιάγραμμα, δεσμευτικό για όλα τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, που θα ορίζει με ακρίβεια τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης καθενός σταδίου της διαδικασίας επιλογής. Για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος την ευθύνη θα φέρουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής δηλ. οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συντονίζουν τη λειτουργία των Συμβουλίων.

Εάν τα Συμβούλια Επιλογής αφεθούν ελεύθερα για να ενεργήσουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν οι ίδιες μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που υπήρξαν και στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Σε αυτή την περίπτωση και εάν υπολογίσει κανείς τις χρονικές καθυστερήσεις αυτών των Συμβουλίων, η επιλογή Διευθυντών Σχολείων μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ, με δεδομένη και την διαδικασία εθνικών εκλογών που θα «παγώσει» έτσι κι αλλιώς την διαδικασία.

Επιπλέον η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολείων θα γίνει προφανώς ταυτόχρονα στα σχολεία όλης της χώρας και επομένως δεν είναι δυνατόν μια πιθανή καθυστέρηση της διαδικασίας από κάποια Τοπικά Συμβούλια να θέσει σε ομηρία τις αλλαγές Διευθυντών όλων των Σχολείων της χώρας.

3.    Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λάβουν διευκρινιστικές οδηγίες για τα μοριοδοτούμενα προσόντα που προβλέπονται για τη διαδικασία επιλογής, δηλ. ποια έντυπα, έγγραφα και λοιπά πιστοποιητικά γίνονται δεκτά και ποια όχι ώστε να ληφθεί η μοριοδότηση ανα κριτήριο.

Έτσι θα αποφευχθεί μεγάλος αριθμός ενστάσεων και η διαδικασία δεν θα «κολλήσει» στην χρονοκαθυστέρηση που προκαλεί η εξέταση μεγάλου αριθμού ενστάσεων.

Δεν συνέβη αυτό στις δύο προηγούμενες διαδικασίες επιλογής και γι΄ αυτό σημειώθηκε υπερβολικός αριθμός ενστάσεων που συνοδεύτηκε από αργοπορία στην έκδοση τελικών πινάκων μοριοδότησης.

Τώρα όμως και με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα εμπειρία από τα υποβληθέντα προς μοριοδότηση έντυπα υποψηφίων κατά τις προηγούμενες διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, μπορούν να εκδοθούν και να δοθούν οδηγίες για κάθε επιμέρους κριτήριο είτε ως Οδηγός που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είτε (που είναι και ορθότερο) ως εφαρμοστική του νόμου εγκύκλιος.

Σχόλια (61)

 
Γιωργος P.
11 Οκτ 2022 06:08

Κάντε επιτέλους κρίσεις να παραδώσουμε τη σκυτάλη στους επόμενους. Τόση χαρτούρα που κάνουμε κοιμόμαστε και αντί για όνειρα βλέπουμε νόμους, εγκυκλίους, mail και προθεσμίες. Νισάφι πια...

 
@ 5 Οκτ 8:13
05 Οκτ 2022 16:41

Με γονείς απόστρατους αξιωματικούς αεροπορίας και ναυτικού, με μικρό αδελφό πιλότο μαχητικών αεροσκαφών- για το μεγάλο μου αδελφό καλύτερα να μη μάθεις- δεν χρειάζομαι κανένα «σωτήρα».Για σένα δεν ξέρω ,πάντως καλά κάνεις και ανησυχείς γιατί ναι θα έρθουν.Νύχτα φυσικά…

η δασκάλα από την Κρήτη.

 
@ τάξη αστερατη
05 Οκτ 2022 08:13

Δεν είμαστε τώρα να ασχολούμαστε με τη συνάδελφο. Στην Τουρκία επικρατεί εθνικιστικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας.Δεν είναι μόνο ο τρελός Ερντογάν, είναι και Τούρκοι αναλυτές,δήμαρχοι πόλεων , αξιωματούχοι κτλ που απειλούν και υποστηρίζουν επίθεση εναντίον μας. Η συνάδελφος δασκάλα πάντως είναι τυχερή γιατί σε μια τέτοια περίπτωση έχει τους θαυμαστές να τη σώσουν!

 
Τάξη αστερατη
04 Οκτ 2022 23:27

@ Δόμνα. Όχι κι εσύ σε παρακαλώ... Δεν είναι δυνατόν αυτό που συμβαίνει με τη συνάδελφο δασκάλα από Κρήτη, δεν μπορώ να το χωνέψω. Θα συμφωνήσει πιστεύω και το αγαπημένο esos ότι τέτοια περίπτωση δεν έχει ξανατυχει. Τα τελευταία τουλάχιστον 4 χρόνια .

 
Γφ
04 Οκτ 2022 21:31

Και του χρόνου......το μόνο σίγουρο!

 
Θήτας
04 Οκτ 2022 20:18

Aυτή η αλλαγή Δ/ντών Σχολ. Μονάδων στη μέση της σχολ. χρονιάς με προβληματίζει πολύ..... Αλήθεια υπερπερισσεύει η άρτια σκέψη εκεί στο μεγάλο κτίριο της οδού Ανδρέα Παπανδρέου;;;;; Μα ποιοί(ποιές) την έχασαν για να τη βρουν κάποιοι άλλοι( άλλες).........

 
Κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ
04 Οκτ 2022 19:55

Για όσους έχουν πρεμούρα ...διευθυντική, ας ακούσουν με τι ασχολήθηκα σήμερα εγώ ο παλιός διευθυντής.
α) να στείλω στο Δήμο αιτήσεις καθαριστριών για πλήρη απασχόληση β) να βγάλω καμιά 30αριά πάσο, γ)να βγάλω δυο κανονικές άδειες καθηγητών, γ) να ξαναστείλω τα χαρτιά καθαριστριών γιατί ήθελαν άλλη φόρμα δ) να στείλω καταστάσεις μεταφοράς μαθητών στο ΚΤΕΛ ε) να ανεβάσω παρουσιολόγια αναπληρωτών, να διαβάσω καμιά τριανταριά μέηλ - τα περισσότερα άχρηστα στ) να ξαναστείλω κενά και πλεονάσματα στη Διεύθυνση γιατί είχε πρόβλημα η πλατφόρμα, ζ) να πληρώσω καμιά δεκαριά τιμολόγια και η) να διαχειριστώ κάμποσους πικραμένους (γονείς, προσωπικό, μαθητές) που ήλ΄θαν για παράπονα. ΥΓ. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι ακριβ΄ώς γίνεται στις τάξεις, να δω πώς εξελίσσεται το εκπαιδευτικό έργο αλλά δεν προκάνω παιδιά , δεν προκάνω ... Φορτώνω αβέρτα πλατφόρμες ... Τέτοια στελεεχάρα είμαι μιλάμε ... Μήπως αντί για επιλογή νέων Διευθυντών πρέπει να μιλάμε για εκλογή των νέων ... γραμματέων των σχολείων;

 
Σκέψεις
04 Οκτ 2022 19:26

Μια πρόβλεψη που βασίζεται στα χρονικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
Προκήρυξη Διευθυντών / Διευθυντριών ΣΜ 10 με 30 Οκτωβρίου ΄με στόχο η ολοκλήρωση των διαδικασιών να γίνει μέχρι μέσα ή τέλος Μαρτίου.
Ανάρτηση πινάκων το ίδιο διάστημα, με την σαφή αναφορά ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει μετά στις ή μετά τις 30 Ιουνίου.
Με αυτό τον τρόπο προχωράει η διαδικασία και δεν προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία ενώ ξεπερνιούνται οι περιορισμοί που αποκλείουν τις τοποθετήσεις στελεχών πριν και μετά τις εκλογές. Το πρόβλημα για το υπουργείο είναι ΄ότι η "αξιολόγηση" των εκπαιδευτικών, στην οποία έχει ποντάρει πολλά, δεν θα γίνει εύκολα με Διευθυντές / Διευθύντριες που είτε θα αποχωρούν είτε θα μετακινούνται και η γκρίνια από την (κομματική) πελατεία, που αφενός νιώθει ότι οι κρίσεις είναι ευκαιρία αποπληρωμής κομματικής πίστης αφετέρου η απογοήτευση αυτών που δεν θα εκλεγούν.
Να δούμε πόσο μέσα θα πέσω.

 
Ntinos
04 Οκτ 2022 19:16

Τα σχολεία λειτουργούν εδώ και ένα μήνα..Βγήκαν προγράμματα, έγιναν οι ομάδες για την αυτοαξιολόγηση, έγινε η ανάθεση υπευθύνων , έγινε ο προγραμματισμός και κάποιοι ονειρεύονται ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Δ/ντών μεσούσης της σχολικής χρονιάς..Δηλαδή ΜΠΑΧΑΛΟ και φύγε εσύ-έλα εσύ και ξανά από την αρχή για να ικανοποιήσουν το ΕΓΩ τους ! !

 
ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ
04 Οκτ 2022 18:06

ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 
Ian
04 Οκτ 2022 17:32

@ Δόμνα:
Από την εμπειρία μου 20+ χρόνια στο Λασίθι κάθε καλοκαίρι έχω να προτείνω τα εξής:
- Άγιος Νικόλαος: Πανέμορφη (για μένα) αλλά μάλλον ακριβή και πολύβουη πόλη! Δεν προτείνεται λόγω οικονομικού! Συν: Απευθείας σύνδεση με Πειραιά (αργή όμως, δεν συμφέρει χρονικά) αν και το Ηράκλειο είναι περίπου 1 ώρα μακριά. (σ.σ. εγώ πάντως θα έμενα Άγιο!).
- Σητεία ή Ιεράπετρα; Προτείνω Ιεράπετρα. Η μεγαλύτερη πόλη του Λασιθίου, 1,5 ώρα από το Ηράκλειο, καλός γενικά δρόμος, εκτός από ένα πολύ μικρό τμήμα. Μητροπολιτικό κέντρο με πολλές επιλογές διαμονής μέσα ή έξω από την πόλη. Σχετικά ήσυχη το χειμώνα, πολύβουη το καλοκαίρι. Καλή αγορά, μαγαζιά. Ζεστός καιρός (χαμηλά έξοδα θέρμανσης!).
Σητεία: Όμορφη αλλά μικρή & απομονωμένη πόλη, 2+ ώρες από το Ηράκλειο. Άγονη γραμμή! Κακός δρόμος μετά τον Άγιο! Συν: Απευθείας σύνδεση με Πειραιά (πολύ αργή όμως δεν συμφέρει χρονικά) και αεροδρόμιο για πτήση έκτακτης ανάγκης.
Αν θέλεις πόλη, αυτές οι τρεις επιλογές υπάρχουν. Πάμε στα χωριά τώρα.
Προτείνονται:
- Σχολεία πολύ κοντά στην Ιεράπετρα: Κεντρί, Κάτω χωριό. Πεδινά, μικρά χωριά, περίπου 5' & 10' αντίστοιχα με Ι.Χ. από Ιεράπετρα. Μένεις στην πόλη καλύτερα, τα μικρά χωριά είναι 'νέκρα' τον χειμώνα, αλλά περί ορέξεως... Καλός γενικά δρόμος. Τακτική συγκοινωνία αν δεν έχεις Ι.Χ.
- Σχολεία στο νότιο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας: Φέρμα, Μύρτος. Παραλιακά χωριά, περίπου 20' & 30' αντίστοιχα με Ι.Χ. από Ιεράπετρα. Καλός γενικά δρόμος. Επιλέγεις που μένεις ανάλογα με το μέσο μεταφοράς. Σχετικά τακτική συγκοινωνία αν δεν έχεις Ι.Χ.
Σημ. Στην Ιεράπετρα και στα πέριξ χωριά κάνεις μπάνιο Απρίλιο-Οκτώβριο!
Δεν προτείνονται:
- Ορεινά χωριά του Δήμου Ιεράπετρας: Καλαμαύκα, Μαλλες. Δεν τα γνωρίζω από κοντά, δεν προτείνονται όμως. Το χειμώνα δύσκολες οι συνθήκες (κρύο, κακοί δρόμοι). Πας εκεί και ξεχειμωνιάζεις!
- Μακρινά χωριά του Δήμου Σητείας: Παλαίκαστρο, Ζάκρος. Άγονη γραμμή ή μάλλον εξορία του Αδάμ! Πολύ μακριά από την πόλη, κακοί δρόμοι! Δεν φαντάζομαι πως θα είναι το χειμώνα! Πας εκεί και ξεχειμωνιάζεις! Απέφυγέ τα!
Extra info:
1. Αν υπάρχουν θέματα υγείας, υπάρχουν νοσοκομεία σε Άγιο, Ιεράπετρα, Σητεία (τα δύο τελευταία υπολειτουργούν). Σοβαρά περιστατικά πάνε Άγιο -> Ηράκλειο -> Αθήνα. Από γιατρούς-φαρμακεία, πήχτρα!
2. Πολιτιστική κίνηση θα βρεις και στις τρεις πόλεις, σχετικά καλή για τα δεδομένα, σχεδόν ίδια και στις τρεις πόλεις.
3. Αν θέλεις κίνηση-ζωή και το χειμώνα η σειρά είναι: Άγιος -> Ιεράπετρα -> Σητεία.
4. Last but definitely not least: Πολύ προσοχή στην οδήγηση και ειδικά στους άλλους οδηγούς!!!
Συμπέρασμα: προτείνω με τη σειρά: Ιεράπετρα, Κεντρί, Κάτω Χωριό, Φέρμα, Μύρτος, Σητεία, Άγιος Νικόλαος. Τα υπόλοιπα σε ανάγκη μόνο!
Καλή τοποθέτηση!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
04 Οκτ 2022 17:15

Άρα ... λεφτά υπάρχουν.

 
Δόμνα
04 Οκτ 2022 16:28

Πιτσιφλή έχετε απόλυτο δίκιο.Κατάλαβα οτι είστε όντως καλοί άνθρωποι στην Κρήτη. Ευχαριστώ που μου απαντήσατε άμεσα. Να είστε πάντα καλά

 
Δεν πιστεύω δεν πιστεύω
04 Οκτ 2022 16:09

Ξεκινήστε εσείς και εμείς ετοιμάζουμε πλατφόρμα....
Το νέο ισοδύναμο της καθυστέρησης.

 
Υποψήφιος/α
04 Οκτ 2022 15:09

Όσο καθυστερείτε οι καταλήψεις σε λίγο δεν θα μαζεύονται. Διευθυντής απερχόμενος αυγά δεν θα σπάσει...

 
Δόμνα
04 Οκτ 2022 14:06

@ Έλεν. Ωωωω ,δεν το πιστεύω ότι μου απάντησες εσύ! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!!!! Μακάρι να σε γνωρίσω από κοντά, σου είμαι ευγνώμων για τη βοήθεια.

 
Ελεν
04 Οκτ 2022 13:36

@ Δόμνα
Ξεκινα από το Κεντρί, μετά Φερμα και Κάτω Χωριο. Καλαμαυκα και Μαλλες είναι σε βουνό! Το Μυρτος πολύ ωραίο αλλά είναι πολύ έξω από Ιεραπετρα στο νότιο οδικό άξονα προς Βιαννο. Αυτά από περιοχή ιεραπετρας .Μετά Σητεια, Παλαικαστρο, Ζακρο.Εχε υπόψιν σου ότι η Ιεραπετρα είναι μονο μισή ώρα από τον Άγιο Νικόλαο .Καλη τοποθέτηση!

 
αναμείνατε
04 Οκτ 2022 13:05

στο ακουστικό σας ή πα΄ρτε και το απόλυτο 0 , ρε σεις ! όλα εγώ και ο ΠιΣΤΙφλής εδώ με΄σα;

 
George
04 Οκτ 2022 12:45

@ Έλεν, βρε άφησε τον Πιτσιφλη και βοήθα τη συνάδελφο!

 
Ελεν
04 Οκτ 2022 11:29

@Πιτσιφλης
Δεν πιστεύω να είσαι στο νομό Λασιθίου και να μου το κρύβεις!

 
Αφελής
04 Οκτ 2022 11:29

Ερώτηση αφελούς: αν, όπως υποστηρίζει το ΥΠΑΙΘ, ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής Σχ. Συμβ. ως το τέλος Νοέμβρη, οι ΣΕΕ με ποια ιδιότητα θα συμμετέχουν στα συμβούλια επιλογής ΔΣΜ; Πιστεύουν ότι θα τελειώσουν με τους δντες πριν από τους Συμβούλους;

 
Πιτσιφλής
04 Οκτ 2022 09:35

@ Δόμνα
Στον τόπο μας θα περάσεις υπέροχα γιατί θα τους καλύτερους ανθρώπους. Άριστη η επιλογή σου να γράψεις στο esos, εδώ θα βρίσκεις τους καλύτερους συναδέλφους και θα έχεις έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση. Είμαστε οι καλυτερότεροι ever, εδώ θα συναντήσεις πολλά "ever" γενικώς.

Όλα τα σχολεία που αναφέρεις είναι καλά, προτίμησε ό,τι είναι πιο βορειοδυτικό για να είσαι πιο κοντά στο Ηράκλειο. Καλή αρχή σου εύχομαι!

 
Όταν ανεβαίνει ο πληθωρισμός....
04 Οκτ 2022 08:55

@Erion
60χιλ. ήταν το Σεπτέμβριο, 72,5 τον Οκτώβριο.... και Νοέμβριο που θα ξοδέψουν και για θέρμανση, ίσως πάει και στα 85-90.... Κάτω από 100 θέλω να πιστεύω πάντως....
Παρακαλώ το φίλο μου τον @μπαρμπα Μήτσο (τους esos), να τους κάνει δωρεά κανένα κατσαβίδι και κανένα μπουλόνι, μπας και μας βγει πιο οικονομικά η δουλειά....

 
Νίκη
04 Οκτ 2022 08:46

Η νεράιδα (Ελεν) και το παλικάρι ,τα καμάρια του Λασιθίου ,που είναι να βοηθήσουν την αναπληρώτρια;

 
Δόμνα
04 Οκτ 2022 08:10

Αναπληρώτρια στο νομό Λασιθίου κι εγώ με τη Β φάση.Για να ταξιδέψω ως εκεί και για τα πρώτα έξοδα μου έδωσαν χρήματα γονείς και παππούδες γιατί τα δικά μου μάλλον δεν θα φτάσουν .Για Άγιο Νικόλαο δεν το σκέφτομαι καθόλου. Σητεία ή Ιεράπετρα; ιδού η απορία.Οπως γνωρίζετε όλα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και από το χάρτη δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά.Ειμαι από Βοιωτία .Αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος παρακαλώ πολύ.Τα σχολεία είναι: Καλαμαύκα, Κεντρί,Μαλλες,Φέρμα,Κάτω χωριό,Μύρτος, Σητεία,Παλαίκαστρο, Ζάκρος.Απο που να ξεκινήσω;Το συγκεκριμένο άρθρο είναι δημοφιλές για αυτό γράφω εδώ . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Erion
04 Οκτ 2022 07:45

Στην αρχή μας είπαν 60 χιλιάδες, τώρα ανέβηκε στις 72,5 χιλιάδες ευρώ;; Η NASA θα κατασκευάσει την πλατφόρμα; Είναι χυδαία προκλητικό το κόστος.

 
Dimis
04 Οκτ 2022 06:55

Θλίψη και οργή!!!! Είστε ανεπαρκείς εκεί στο Υπουργείο!!!! Μόνο για το "φαίνεσθαι". Είστε κλεισμένοι στα γραφεία σας και νομίζετε ότι κυβερνάτε.... Μας κουράσατε!!!!

 
Δημήτρης Κ.
04 Οκτ 2022 01:02

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η θέση Διευθυντή.
Έχοντας όμως 30 χρόνια στην εκπαίδευση μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι η αλλαγή Διευθυντών στη μέση της χρονιάς θα δημιουργήσει ένα τεράστιο "μπάχαλο"
Από τους 14000 Διευθυντές, ας υποθέσουμε ότι οι 5000 θα παραμείνουν στη θέση τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν 10000 μετακινήσεις εκπαιδευτικών με διαφορετικές ειδικότητες (Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Θεολόγοι, Φυσικοί, Γυμναστές, Δάσκαλοι, Αγγλικών κ.λ.π.), που θα γίνουν Διευθυντές, αφήνοντας κενό (της ειδικότητας τους) στη θέση που υπηρετούν. Οι υπάρχοντες διευθυντές (που μπορεί να είναι άλλης ειδικότητας) θα πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους αντικαθιστώντας τον εκπαιδευτικό που είναι τοποθετημένος εκεί. Αυτός με τη σειρά του πρέπει να μετακινηθεί σε άλλο σχολείο κ.ο.κ.
Ένα μπάχαλο δηλαδή, στη μέση της χρονιάς, που δεν έχει λογική και από παιδαγωγικής πλευράς, αφού τόσες πολλές αλλαγές εκπαιδευτικών είναι ότι το χειρότερο για τους μαθητές και την παιδαγωγική διαδικασία.
Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που οι συνταξιοδοτήσεις οι αποσπάσεις, οι μεταθέσεις και η πρόσληψη του μεγαλύτερου αριθμού αναπληρωτών γίνεται πριν την έναρξη του σχολικού έτους.
Αν κάποιοι επικαλούνται το 2007, ας θυμηθούν το μπάχαλο, που έγινε ΄τότε, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις από ένα Διευθυντή σήμερα σε σχέση με το 2007 είναι πολλαπλώς αυξημένες.

 
Αντιγόνη
04 Οκτ 2022 00:14

Όπου θέλετε... Τα επισπευδετε τα πράγματα... Δυστυχώς. Εδώ... Μόνο καθυστέρηση και Άγιος ο Θεός. Τι να πούμε. Κάθε μέρα μάς δείχνετε τον δρόμο... Σε λίγους μήνες εκλογές... Κανονίστε να παγώσουν πάλι όλα και να πάρουμε πάλι παράταση. Ήμαρτον.

 
Σίμος
04 Οκτ 2022 00:11

Τα λόγια ειναι περιττά...
Πιάσατε πάτο.
Παράλογο, ακούς;; ;;;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.