ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα προσφυγή Ν. Κεραμέως στα δικαστήρια για Μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές

Ν. Κεραμέως: Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου
Δημοσίευση: 04/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε σήμερα  η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της   ΑΔΕΔΥ , ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα τα άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021 που αφορούν στον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου  το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη , μετά από  αγωγή της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως η απεργία-αποχή των δασκάλων και νηπιαγωγών από την εφαρμογή αποφάσεων για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα , την οποία κήρυξε η ΔΟΕ.

Η ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα της ΔΟΕ, προκήρυξε   απεργία -αποχή  των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες και καθήκοντα που προβλέπονται στις με αρ.Φ12/102913/ΓΔ4/2022 και Φ12/102919/ΓΔ4/2022 υπουργικές αποφάσεις (Β΄ 4509/2022) ως εξής:

α) απεργία – αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4/2022 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση,

) απεργία – αποχή από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήλωση της Ν. Κεραμέως

Σχετικά με τη νέα προσφυγή στα δικαστήρια η υπουργός παιδείας δήλωσε τα εξής:

"Στα σχολεία μας αυτή τη χρονιά ξεκίνησε ο θεσμός του «μέντορα», δηλ. έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους νεότερους συναδέλφους τους. Συνδικαλιστικές ηγεσίες κήρυξαν απεργία διαρκείας για το θεσμό αυτό (όπως και για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος «PISA» αλλά και απεργία για τις εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία).

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δηλαδή,  δεν θέλουν να υποστηρίξουν τους νεότερους συναδέλφους τους και αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου. H απεργία αυτή κρίθηκε παράνομη από το Δικαστήριο.

Στη συνέχεια, η ΔΟΕ ζήτησε «κάλυψη» από την ΑΔΕΔΥ, δηλαδή να προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο ολόιδια απεργία με αυτήν που κρίθηκε παράνομη. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ολόιδια απεργία, και σήμερα προσέφυγα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί και αυτή η απεργία παράνομη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι και θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας".

Σχόλια (30)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Οκτ 2022 00:45

@Παύλος
Ναι, βρε Παύλο! Δίκιο έχει. Αλίμονο! Και γιαυτό ακριβώς, επειδή την πνίγει το δίκιο απέναντι στους άθλιους αυτούς δασκαλάκους που δε νογάνε και δεν μπορούν να καταλάβουν το συμφέρον τους, έχει βρει την εύκολη και τόσο πειστική λύση να προσφεύγει κάθε λίγο και λιγάκι στα δικαστήρια με την ασφάλεια της δεδομένης τους ετυμηγορίας!!!
Αχ, μωρέ Παύλο! Και μόνο αυτό δείχνει την παταγώδη της αποτυχία. Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι ούτε εσύ, ούτε κανένας στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ξαφνικά τρελάθηκαν και αρνούνται να εφαρμόσουν κάθε απόφαση ("μεταρρύθμιση" τη λέει η υπουργός) της Κεραμέως από απλό πείσμα και μόνο! Αυτό είναι αδύνατον. Δυστυχώς η συγκεκριμένη υπουργός έχει καταφέρει με την αλλοπρόσαλλη και αυταρχική συμπεριφορά της να τους βάλει όλους απέναντί της, έτσι που να είναι αδύνατον πια να περάσει ακόμη και κάποιες (ελάχιστες, δυστυχώς) λογικές αποφάσεις της. Μέγα κατόρθωμα, μα την αλήθεια! Γιαυτό και τώρα δρέπει τους καρπούς της αφροσύνης της υποχρεωμένη να λειτουργεί με το δεκανίκι της δικαιοσύνης τρεκλίζοντας επικίνδυνα σε κάθε της βήμα μέχρι την τελική της κατάρρευση...

 
@ Χρήστο
05 Οκτ 2022 00:42

Χρηστάκο... έλα στο σχολείο που είμαι Διευθυντής να σου αναθέσω τα καθήκοντα του Συντονιστή τάξεων. Αλλά θα ακολουθήσουμε το περίγραμμα των καθηκόντων που αναφέρει ο νόμος επακριβώς, και βέβαια θα κάνεις τις εφημερίες σου (1 ημέρα την εβδομάδα και μία επιπλέον ημέρα κυλιόμενη κάθε 3 εβδομάδες), θα κάνεις ό,τι προβλέπεται για τα σχέδια δράσης του συλλογικού προγραμματισμού, θα σου αναθέσω και τα καθήκοντα γραμματέα της ΕΔΥ... και καμιά έκτακτη αναπλήρωση άμα λείπει κάποιος συνάδελφος (ξέρεις, στα δημοτικά δεν σχολάμε τα παιδιά νωρίτερα ούτε τα βγάζουμε στο προαύλιο μόνα τους). Α... ξέχασα. Θα πάρεις και μισό μόριο.

 
Μανώλης
04 Οκτ 2022 23:24

Απορώ πως κάποιοι που θέλουν να παραβιάσουν το νόμο, αποκαλούν δικομανή αυτόν που προσπαθεί να τον εφαρμόσει. Αν εγώ στο σχολείο κλέψω, χτυπήσω κλπ και μου κάνει μήνυση ο θιγμένος, θα τον καταγγειλω για δικομανή;

 
Αρκετά!
04 Οκτ 2022 22:20

Αρκετά με τις προσβολές του αυταρχικού υπουργείου. Όλοι έχουν καταλάβει πια ότι θέλει τον εκπαιδευτικό ταπεινωμένο και αγκιστρωμένο στη γραφειοκρατία, ώστε να μην εργάζεται ούτε για τους μαθητές του, ούτε για τους νέους συναδέλφους, ούτε για τίποτα το ουσιαστικό.
Και κάτι ακόμα. Δεν πρέπει να υπάρχει στα χρονικά προηγούμενο με πολιτική ηγεσία , η οποία, διαισθανόμενη την κατωτερότητά της απέναντι στον κλάδο, επιδιώκει να τον εξευτελίσει με εξυπνάδες και συκοφαντίες χαμηλότατου επιπέδου, για να νιώσει "ανώτερη". Τραγικό. Ακόμη και στον στρατό, ο λοχαγός τον στρατιώτη του τον αγκαλιάζει και νοιάζεται για τις ανάγκες του. Εδώ, το κόμπλεξ της ψευτοαριστείας πάει σύννεφο.

 
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΙΑΜΑΛ.
04 Οκτ 2022 22:15

ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ...
*Αναρωτιόμαστε μήπως έχει μπερδευτεί και νομίζει ότι προΐσταται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;;;
Η "δικομανής" Υπουργός του ΥΠΑΙΘ δεν διστάζει να μας δικάσει την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού!!
Ο αντιδημοκρατικός και αυταρχικός κατήφορος της Κεραμέως δεν έχει πάτο.
Με συλλογικές διαδικασίες ο αγώνας θα συνεχιστεί!!!

 
εκπαιδευτικός
04 Οκτ 2022 22:05

η Β Αθήνας-Βόρειος Τομέας θα αποδώσει δικαιοσύνη σε λίγους μήνες που θα έχουμε εκλογές επιβραβεύοντας την μακροβιότερη υπουργό του Παιδείας για το έργο της

 
Δεν πιστεύω δεν πιστεύω
04 Οκτ 2022 21:45

Η κα Υπουργός σπούδασε Νομικά , πιθανότατα δεν γνωρίζει άλλους τρόπους να επιρρεαζει, να εμπνέει, να επιλύει, να ενθαρρύνει, να αποτρέπει, να ερμηνεύει, να επικοινωνεί παρά μόνο αυτά που έμαθε από την Νομική επιστήμη. Εκτός από το βόλλευ κάθε άλλη επαφή με τον πολίτη είναι μέσα από νομικής φύσης παρεμβάσεις. ΦΕΚ, αγωγές, και πάλι ΦΕΚ και πάλι αγωγές.
Τι να πει σε έναν δάσκαλο που το πρώτο πράγμα που βιώνει μέσα στην τάξη είναι η ανεπάρκεια οποιουδήποτε νόμου μπροστά στην πολυπλοκότητα της προσωπικότητας ενός παιδιού και η αναγκαιότητα υπέρβασης πολλών νομικών περιορισμών μπροστά στην ανάγκη υπεράσπισης της αδυναμίας ενός μαθητή. Αυτά

 
ΘΑΔΑΙΟΣ
04 Οκτ 2022 21:34

Να ενημερώσω την κα Κεραμέως ότι αυτά γίνονται χρόνια (μέντορες,όμιλοι) στα Δημόσια Σχολεία από εκπαιδευτικούς με φιλότιμο. Το μόνο που κάνει είναι να θέλει να καρπωθεί τη δουλειά συναδέλφων και να περάσει στην κοινωνία ότι αυτή μας αναγκασε να τα κάνουμε. Από αύριο με το χακί στο σχολείο.

 
Γόρδιος
04 Οκτ 2022 21:29

Παραλίγο να το πιστέψω κι εγώ...... άι στο καλό....με συγκινησες πάλι.......

 
Είπατε
04 Οκτ 2022 20:30

"Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι και θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα στα παιδιά μας".
έτσι όπως τους συμπεριφέρεστε χωρίς διάλογο με απαξίωση και με εγκυκλίους του στύλ "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" να ΄ έχετε κάθε λίγο νέα αντικείμενα και γραφειοκρατικές εργασίες χωρίς να έχετε υποστήριξη από γραμματείς στα σχολεία και χωρίς μισθολογικά κίνητρα , τι περιμένετε;
Να λένε οι εκπαιδευτικοί "φέρτε και άλλα αντέχουμε;" όπως κάνουν οι παλαιστές στα ρινγκ μέχρι ν πέσουν νόκ-ουτ; (αθλητικό παράδειγμα μια κι είστε σπορτσγούμαν)

 
Αθανάσιος
04 Οκτ 2022 20:12

@Παυλος
Το όχι σε όλα κάποιες φορές είναι αναγκαίο. Εδώ να επισημάνω κάτι που ίσως διαφεύγει από πολλούς. Τα καθήκοντα του Μέντορα και του Συντονιστή είναι στην ουσία δουλειά των Σχολικών Συμβούλων και όχι των εκπαιδευτικών της τάξης. Για να τους φορτώσει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολογηση των σχολικών μονάδων, φορτώνει σε μας το ρόλο του Μέντορα και του Συντονιστή. Στο τσάμπα και χωρίς ελάφρυνση ωραρίου. Ντροπή. Άντε και κέρδισε τη δίκη, άντε και μας αναγκάζει να το εφαρμόσουμε, περιμένει να έχει αποτέλεσμα; Με το ζόρι πάντρεμα δεν κυρία Νίκη.
Υ. Γ. Στα ιδιωτικά πάνε αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Άριστη διαφήμιση για τα ιδιωτικά είναι οι ελλείψεις υποδομών και εκπαιδευτικών στα δημόσια.

 
Μινα
04 Οκτ 2022 18:39

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΗ!

 
Polar_Fish
04 Οκτ 2022 18:21

Οι απεργίες δε λυνουν το ζητημα. Προσφυγή στο ΣτΕ.

 
Γιώργος Γκ.
04 Οκτ 2022 17:51

Η πλειοψηφία των σχολιαστών, ας μας βρει μια φορά, μόνο μια (αριθμητικά: 1), το ξαναγράφω: ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) κάποιο Νομοθέτημα της Υπουργού που να μη συνάντησε λυσσαλέα αντίδραση, ειρωνεία, χλεύη, κοροϊδία, σαρκασμό, περιφρόνηση, απαξίωση, υποτίμηση, ύβρεις, μομφή.
Μία φορά μόνο, μονάχα μια...

 
Χρήστος
04 Οκτ 2022 17:28

Πάντα οι συνδικαλιστές αρνούνται τα πάντα. Έχασε τη δίκη η ΔΟΕ θα χάσει και η ΑΔΕΔΥ. Και το ξέρει. Σε ψηφισμένη νομοθεσία ο δημόσιος υπαλληλος ακολουθεί τους νόμους. Διαφορετικά έχει επίπτωση. Απλά θεσμοθετήθηκε ο μέντορας και ο συντονιστής και μοριοδοτείται. Ναι πάντα γινόταν. Δεν υποχρεώνει κάποιον να γίνει αλλά και να πιέζεται να απέχει δεν είναι δημοκρατικό. Γι αυτούς που ευαγγελίζονται τη δημοκρατία. Αρκετά το κρυφτό με τους συνδικαλιστές.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
04 Οκτ 2022 17:14

Δικομανία. Ντροπή.

 
Σώστης
04 Οκτ 2022 17:14

Βλέπετε! 1. Μειώνετε ωράριο ή δίνεται επιπλέον μισθό σε μέντορα, 2. Το έργο των Συντονιστών είναι σημαντικό και βαρύ, χρειάζεται ειδικός! Μόνο στους Συμβούλους ταιριάζει. Ή σε άλλο άτομο χωρίς διδακτικές υποχρεώσεις. 3. Όλα καλά, όταν εφαρμόζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλιώς είναι υποκριτικά και απλώς κοροιδία!

 
Εκπαιδευτικος
04 Οκτ 2022 16:13

Καλα μιλαμε για τρομερα σχεδια....απο εκει τουλαχιστον απο τις καρεκλες που καθονται τα βλεπουν σαν τομη στην εκπαιδευση....βεβαια ειναι πολυ ψηλα οι καρεκλες τους και δεν εχουν καλη ορατοτητα ωστε να δουν τι γινεται εδω κατω στα χαμηλα....αλλα τι στο καλο....αμα δεν ξερουν αυτοι που δεν εχουν επαφη με την εκπαιδευση ποιος θα ξερει; εμεις;

 
Πιτσιφλής
04 Οκτ 2022 16:07

Τα μεγάλα θέματα πρέπει να λύνονται στις γενικές συνελεύσεις όπου εκεί έχουν χρέος να πηγαίνουν όλοι, ακόμη και όσοι κουτσαίνουν. Επί τρεις μήνες, έβγαινε η Άννα εφημερία κουτσαίνοντας, παρόλο που ο σύλλογος την είχε απαλλάξει με απόφασή του!..
Γυναίκα του 40, Ηπειρώτισσα, έτσι την αποκαλούσα.

 
Νίκος Δημ.
04 Οκτ 2022 15:55

Πάντοτε οι νεότεροι συνάδελφοι υποστηρίζονταν στα σχολεία. Μόνο που δεν το κάναμε με αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία που εσείς απαιτείτε. Γι' αυτό σταματήστε να κατηγορείτε και ασχοληθείτε με τα ουσιώδη προβλήματα της εκπαίδευσης (που δεν είναι μόνο οι ατελείωτες εξετάσεις που έχετε επιβάλει στο Λύκειο).

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
04 Οκτ 2022 15:44

Το γεγονός ότι η κα Υπουργός αναφέρεται μόνο στο θεσμό του "μέντορα" μπορεί να σημαίνει ένα από δυο πράγματα, είτε απαξιώνει τον άλλο πρωτοποριακό θεσμό, αυτόν του "συντονιστή" (που προβλέπει και τη συνδρομή των ανύπαρκτων προς το παρόν συμβούλων εκπαίδευσης!!!), είτε αναφέρεται μόνο στον "μέντορα" ως πιο πιασάρικο και κατανοητό "στην κοινωνία". Με δεδομένο πάντως ότι η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ θα βγει παράνομη, αναρωτιέμαι πώς θα αντιμετωπιστεί η αντίστοιχη απεργία αποχή που προκυρήσσεται από πλήθος ΕΛΜΕ, όπως πχ από τη δραστήρια ΕΛΜΕ Γ' ΑΘΗΝΑΣ.

 
δώωωωωωσεεεεεεε
04 Οκτ 2022 15:32

ψόματα στους σανοψηφοφορους !
άτυπα υποστηρίζονται όσο πάει και προβλέπει και ο νόμος-κουρέλι (αλήθεια , υπάρχει νόμος για κρίσεις στελεχών, φάμπρικα χαρτιών , προσωρινούς διευθυντές διορισμένους για να πα΄ρουν μόρια για τις κανονικε΄ς κρίσεις και άπειρες παρατασεις ;;;;; οεο; )
μα όλοι κοντρα στην υπερπροσπάθεια της Νίκης για καλύτερη εκπαίδευση;;;;; τόση αχαριστία πχιαααααα

 
Steve
04 Οκτ 2022 15:27

Η μοναδική υπουργός που κυνηγάει δικαστικά τους υπαλλήλους της. Άξια κ η ζωή να στο ανταποδώσει σύντομα.

 
"Μου 'πανε πως θα μου κάνεις μέχρι δικαστήρια"
04 Οκτ 2022 14:56

Πράγματι θα μείνει στην Ιστορία της εκπαίδευσης. Τόσα δικαστήρια, ούτε ο Κούγιας.....

 
Αντιγόνη
04 Οκτ 2022 14:32

Αν νομίζετε κα Υπουργέ ότι χρειαζόμαστε τους νόμους σας για να βοηθήσουμε και να συμβουλέψουμε ή να συμβουλευτούμε, το μόνο που αποδεικνύετε είναι το πόσο απέχετε από τη σχολική τάξη.
Γι'αυτό κάντε εσείς ό, τι γνωρίζετε καλύτερα, δλδ αγωγές κι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα:να διδάσκουμε, να στηρίζουμε, να συμβουλεύουμε, να μαθαίνουμε και να διδάσκουμε μέσα από τη στάση μας στα παιδιά την ουσία της κριτικής σκέψης που ενίοτε θα μας στρέφει και εναντίον μιας παράλογης κι εκτός τόπου νομοθεσίας.

 
Καραμήτρος Β.
04 Οκτ 2022 14:27

'' έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους νεότερους συναδέλφους τους'' ....αν ήθελε έμπειρους εκπ/κούς θα έβαζε κριτήρια διδακτικής εμπειρίας και όχι λίστα με μόρια ( διδακτορικά και μεταπτυχιακά και επιμορφώσεις..... ) καλά είναι όλα αυτά αλλά η εμπειρία χάνεται... Εξάλλου άτυπα πάντα λειτουργούσε αυτό στα σχολεία, συνάδελφοι με εμπειρία να καθοδηγούν νέους συναδέλφους. Τώρα μπήκε το δέλεαρ του 0,50 για Ενδοσχολικό και Μέντορα!
και έπονται κι άλλα.......

 
Αντώνης
04 Οκτ 2022 14:09

Ραντεβού στις εκλογές.

 
Κωνσταντίνος
04 Οκτ 2022 14:03

Βάλτε την στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να ησυχάσουμε....

 
Παυλος
04 Οκτ 2022 13:52

Έχει δίκιο η υπουργός. Το όχι σε όλα μας φέρνει αντιμέτωπους με την κοινωνία. Αν έχουμε κλειστά αυτιά είναι άλλο θέμα. Η καλύτερη διαφήμιση των ιδιωτικών.

 
Χαρά
04 Οκτ 2022 13:49

Ο τζαμπας πέθανε κυρία Κεραμεως εσείς εφαρμόζετε την παροιμία βρήκαμε παπά να θάψουμε δυο τρεις μόνο που ο παπάς έχει και τα εξτραδακια του εμείς που είμαστε εκπαιδευτικοί και κάνουμε και το νοσηλευτή και την καθαρίστρια και τον αχθοφόρος και και και όλα αυτά τζάμπα ε δεν θα κάνουμε και τον μέντορα είμαστε οι πιο κακοπληρωμένοι του δημοσίου τομέα και μιλάω για τους παλιούς γιατί οι καινούργιοι είναι πιο κακοπληρωμένοι και από του ιδιωτικού τομέα γιατί δεν έχουν δώρα και επιδόματα αν λοιπόν θέλετε έξτρα πράγματα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΈΞΤΡΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.