ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως για αυξήσεις εκπαιδευτικών

"Επί της δικιάς μας Κυβέρνησης έχουν διοριστεί ήδη 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί"
Δημοσίευση: 04/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, απάντησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δ. Καμπουράκη και Π. Στάθη , στο open,εαν η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Δημοσιογράφος: Επειδή είδα το υπουργείο Υγείας, τσίμπησε ένα 10% για τους γιατρούς.Εσείς θα δώσετε καμιά αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως: Να πούμε το εξής, για δώδεκα χρόνια στην Ελλάδα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός . Έφευγαν κάθε χρόνο 4.000 , 5.000, 6.000 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί . Επί της δικιάς μας Κυβέρνησης έχουν  διοριστεί ήδη 25.000 μόνιμοι  εκπαιδευτικοί.

Δημοσιογράφος: Το πιστώνεστε αυτό.

Ν. Κεραμέως:  Πολύ σημαντικό βήμα. Γιατί; Γιατί πολύ ωραία τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, αλλά εάν  δεν διορίσεις εκπαιδευτικούς, εάν δεν έχεις ανθρώπους  όλα τα άλλα είναι μάταια όπως ξέρετε.

Δημοσιογράφος:Το θέμα είναι θα μπορούν να πληρώνουν και το νοικι;

Ν. Κεραμέως: Γι αυτό ακριβώς το λόγο μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού  είναι ένας εξορθολογισμός  συνολικός των μισθών στον δημόσιο τομέα προκειμένου να προσελκύσουμε  σημαντικά στελέχη στο δημόσιο τομέα.

Τι είπε στο  esos η υπ. Παιδείας για τις αυξήσεις των εκπαιδευτικών

Ανάλογη ερώτηση έκανε το esos στην υπουργό παιδείας , στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου.

esos: Καλές οι καινοτομίες, αλλά ένας μάχιμος εκπαιδευτικός ρωτάει μήπως πρέπει να δοθεί και μια αύξηση στους μισθούς;Δεν είναι θέμα της αρμοδιότητά σας , αλλά ως υπουργείο Παιδείας έχετε ζητήσει, έχετε πιέσει για να πάρουν κάτι παραπάνω στους μισθούς τους οι εκπαιδευτικοί;

Ν. Κεραμέως: Πράγματι έχουν αλλάξει πολλά στα σχολεία και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για ότι έχουν κάνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο της πανδημίας και στο πλαίσιο στην υλοποίηση όλων αυτών των αλλαγών.Ξέρετε στα 300 σχολεία που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί μου έλεγαν μα πρέπει να γίνουν όλα τώρα , πρέπει να γίνουν τόσες αλλαγές  . Ξέρετε τι τους απαντώ;

Τους απαντώ όπως ακριβώς το νοιώθω:  Κάθε χρονιά που περνάει  και δεν κάνουμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τα παιδιά μας αυτό σημαίνει ότι μια γενιά δεν θα μπορεί να βγει τόσο καλή όσο θα μπορούσε να βγει . Για παράδειγμα έχουμε εισάγει τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο. Είπε κάποιος έπρεπε αυτό να γίνει;Έπρεπε. Γιατί εάν δεν θα το είχαμε κάνει πέρσι , η γενιά των τετράχρονων και πεντάχρονων δεν θα είχε αυτές τις ευκαιρίες που τελικά τις δώσαμε όλοι μαζί. Άρα ναι έχουμε κάνει το σχολείο πιο απαιτητικό , έχουμε υψώσει τον πήχη. Από εκεί και πέρα από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς με πολλούς τρόπους  με πολλά μέσα.

Σας θυμίζω οι διορισμοί οι οποίοι δεν είχαν γίνει εδώ και 12 χρόνια. Έγιναν 25.000 διορισμοί σε χρόνο ρεκόρ. Σας θυμίζω το voucher που δόθηκε οριζοντίως στους εκπαιδευτικούς  . Σας θυμίζω τη βελτίωση για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών.

esos: Στο ερώτημα δεν μου απαντήσατε εάν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως: Οι οικονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και γι αυτό το δημόσιο κάνει την προσπάθεια , όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, για τη μείωση των εξωτερικών δαπανών

esos: Υπάρχει το περιθώριο να πάρουν το voucher των 200 ευρώ και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν  φέτος και δεν το έχουν πάρει;

Ν. Κεραμέως: Θα πρέπει να το δω, έχει κλείσει ο κύκλος. Θα πρέπει να το δω και να επανέλθουμε.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (44)

 
ΚΑΛΥΨΩ
24 Οκτ 2022 20:30

Γιατί ενώ δίνονται ώρες στο δημόσιο σχολείο για τα Αγγλικά ,οι γονείς τρέχουν και κάνουν φροντιστήριο για τα Αγγλικά? Λειτουργεί το ολοήμερο αλλά ο γονέας παίρνει το παιδί γιατί έχει Αγγλικά!Με τόσα Αγγλικά δεν θα έπρεπε να παρέχεται και η ανάλογη πιστοποίηση ?

 
Δημήτρης
10 Οκτ 2022 20:23

Αφού δεν συνεννοούμαστε και παραμένουμε χωρισμένοι αφήνοντας τα κόμματα να μας τραβάνε από την μύτη καλά να πάθουμε !!!!!! Θα μπορούσαμε με τον αριθμό των ψήφων που έχουμε να κατεβάζουμε κυβερνήσεις και όλα τα αιτήματα μας να γίνονται δεκτά. Προς γνώση και συμμόρφωση !!

 
Γονέας εκπ/κός
09 Οκτ 2022 11:07

Συνάδελφοι, απ΄ότι φαίνεται, δεν θα πάρουμε τίποτε. 1/3 του μισθού στο ενοίκιο και 1/3 σε λογαριασμού. Με το υπόλοιπο θα επιβιώσουμε.

 
Σχόλιο για Nobel.....
07 Οκτ 2022 15:48

@Κωνσταντίνος 04 Οκτ 2022 20:47
Και στην Ασία και στην Αφρική και σε όλο τον πλανήτη είμαστε πολλοί. Ε τότε να πατήσει και ο Κιμ το κόκκινο κουμπί.... για να μείνουν λίγοι και να περνούν "ζωή και κότα"?

 
Λεφτά υπάρχουν!
07 Οκτ 2022 00:01

Για πλατφόρμες, για λίστες, για απευθείας αναθέσεις, για υπουργεία, για υψηλά ιστάμενους, εκτός του ..Παιδείας!

 
Συμπεράσματα
06 Οκτ 2022 23:54

Τόσα χρόνια δεν αξιολογήθηκαν οι εκπαιδευτικοί;
Στην πανδημία αξιολογήθηκαν και περάσανε από τους πρώτους στην Ευρώπη. Τόσα συγχαρητήρια, και εγχώρια, και από την Ευρώπη δόθηκαν για το έργο τους.
Ν'ακούσουν τους μαθητές;
Τους ακούνε. Ξέρετε πόσες ευχαριστίες τους λένε τα παιδιά;
Και ξέρετε πόσες δικές τους ευθύνες αναλαμβάνουν; Βέβαια υπάρχουν κι αυτά που τις δικές τους αποτυχίες τις μεταφέρουν. Γνωρίζετε πόσα παιδιά μεγαλώνοντας μετάνιωσαν που δεν μελετούσανε;
Όσον αφορά τις αυξήσεις και το γεγονός ότι είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί, έχω να ρωτήσω κάτι.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη που έχει πολύ καλά μισθολόγια οι εκπαιδευτικοί είναι ..λίγοι;
Στη Γαλλία που έχει πληθυσμό πολλαπλάσιο της Ελλάδας, είναι μήπως λιγότεροι απ'τους Έλληνες, γι'αυτό παίρνουν αυξήσεις;;;

 
Συμπληρωματικό και ..Στη Γερμανία!
06 Οκτ 2022 23:17

Οι Φινλανδοί εκπαιδευτικοί έχουν περίπου 20 ώρες διδακτικό ωράριο. Δεν βάζουν εργασίες για το σπίτι και δεν διορθώνουν διαγωνίσματα. Μπαίνουν όλο και πιο λίγο χρόνο μέσα στην τάξη (έτσι είναι το σύστημά τους, τα παιδιά να είναι μόνα τους) και στο τέλος του έτους κάνουν επιμορφώσεις.
Όσον αφορά τους Γερμανούς εκπαιδευτικούς (από επαφές με Γερμανούς καθηγητές και δασκάλους).
1ον) Οι αμοιβές είναι διαφορετικές στις βαθμίδες εκπαίδευσης, με την υψηλότερη αμοιβή να την έχουν οι καθηγητές λυκείου.
2ον) Διατείνονται ότι έχουν τα καλύτερα μισθολόγια, και όντως έχουν από τα πρώτα στην Ευρώπη.
3ον) Κάθε χρόνο διαλέγουν το ωράριό τους και αμοίβονται αναλόγως. Αν είναι μικρό, μπαίνει σε 2-3 μέρες (ακόμα και των μονίμων) και τις υπόλοιπες μέρες βρίσκονται στα σπίτια τους και φροντίζουν τα παιδιά τους. Δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν καθημερινά στην υπηρεσία τους.
4ον) Οι αναπληρωτές πληρώνονται και το καλοκαίρι.
5ον) Οι αναπληρώτριες καθηγήτριες για τη γέννα παίρνουν 1 χρόνο άδειας όπως οι μόνιμες, και πληρώνονται.
6ον) Κάθε 5-6 χρόνια παίρνουν το Σαββατιανό. Φεύγουν για 1 χρόνο από τη δουλειά και μπορούν να κάνουν εθελοντισμό, ταξίδια, προσωπικές επιμορφώσεις. Αυτό ισχύει και σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, μάλλον Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία..
7ον) Αναλαμβάνουν εξωδιδακτικές εργασίες και όταν τις τελειώνουν αποχωρούν από το σχολείο. Δεν έχουν υποχρεωτικές ώρες παραμονής στο σχολείο.
8ον) Πληρώνονται για τις απασχολήσεις των παιδιών στην τάξη (ως υπερωρίες) ή τα σχολάνε νωρίτερα. Και στην Ιταλία οι απασχολήσεις στην τάξη πληρώνονται και πολύ καλά μάλιστα, μέχρι που υπάρχει συνωστισμός ποιός θα ..πρωτοκάνει! (Από Ιταλούς εκπαιδευτικούς).
9ον) Στα δημοτικά δεν βάζουν δασκάλους για απασχολήσεις παιδιών, αλλά βάζουν φοιτητές, αστυνομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, κλπ.με ωραία αντιμισθία τουλάχιστον 20€/ώρα.
10ον) Τα τελευταία χρόνια (που ο εδώ μισθός των εκπαιδευτικών με πολλά χρόνια υπηρεσίας έφτανε μετά βίας στο χιλιάρικο), οι Γερμανοί καθηγητές γυμνασίων παίρνανε 3000€ καθαρά για διδακτικό ωράριο 28 ωρών εβδομαδιαίως! Αμοίβονται αναλογικά με το διδακτικό τους ωράριο. Αυτό κυμαίνεται από 12 ως 28 ώρες, ανάλογα τι θα διαλέξουν κάθε χρονιά.
11ον) Οι καθηγητές που σέβονται τον εαυτό τους διαλέγουν 17 ώρες ωράριο (είναι ακριβώς τα λόγια τους). Μπορεί να πάρουν και λίγο παραπάνω, έως 20 ώρες.
12ον) Στο λύκειο οι αποδοχές των εκπαιδευτικών είναι γύρω στα 4000€. Τα πιο λίγα τα παίρνουν οι δάσκαλοι, με τους νεοδιοριζόμενους δασκάλους να παίρνουν 2000€.
13ον) Λείπουν συχνά με αναρρωτικές. Δεν είναι απαραίτητο να προσκομίσουν το χαρτί γιατρού στο σχολείο εκτός αν το ζητήσει η διεύθυνση. Π.χ. για φαρυγγίτιδα λείπουν 1 βδομάδα. Δεν έχουν το πλαφόν των ετήσιων αναρρωτικών 6+2 (γιατρός κ' Υ.Δ.). Έχουν αρκετές άδειες και χωρίς νοσοκομείο.
14ον) Δεν υπάρχει Αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Τονίστηκε ιδιαιτέρως.
Το δημοτικό έχει αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, όχι εκπαιδευτικών.
Η απάντηση για την αξιολόγηση ήταν ότι είναι πτυχιούχοι, αξιολογήθηκαν μια φορά όταν διορίστηκαν (ήταν δόκιμοι για 2 έτη όπως εδώ) και δεν χρειάζεται άλλη. Θίγονται τα πτυχία τους.
Ενημερώσεις εκ των έσω για το γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης..

 
Σχόλια.
06 Οκτ 2022 02:11

Αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών γίνεται στη Φινλανδία, όχι αξιολόγηση.
Μάλλον η ξένη γλώσσα μπαίνει στην τρίτη τάξη. (Διαδίκτυο).
Σχολιαστής που γνωρίζει "ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα" καλό είναι να το γράφει για να διαφωτίζει. Ίσως η γνώση του να έρχεται κατευθείαν από την πηγή..
Όταν όμως ο λόγος που γράφει κάποιος είναι για να απονείμει χαρακτηρισμό στον άλλον, πέρα από το ότι δεν έχει καμμία ουσία ούτε αξία, δεν προσθέτει κύρος στον γράφοντα..
Αυτό είναι κάτι που οι εκπαιδευτικοί το διδάσκουν και στους μαθητές τους..
Μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει (όσον αφορά απόψεις και γνώσεις για διάφορα θέματα), αλλά και όσοι με "σχετική απαξία" διαφωνούν, ας αναφέρουν τις δικές τους έγκυρες πηγές..
Έχουμε δει όμως, ότι όχι για 20, αλλά για 25 ώρες διδακτικές εβδομαδιαίως, χώρια τις ώρες δουλειάς, του διαβάσματος, των εξωδιδακτικών εργασιών, των διορθωμάτων, της ετοιμασίας υλικού, της εύρεσης υλικού, των επιμορφώσεων, κλπ., εκπαιδευτικοί παίρνουν 700€. Τόσο καλά! 1200 είναι για τους κοντά στη σύνταξη!
Γιατί κάποιοι δεν αναφέρουν καθόλου τις υπόλοιπες εργατοώρες για όλα τα εξωδιδακτικά; Αυτές δεν οφείλουν να προσμετρηθούν στο εργασιακό ωράριο;
Αν δεν εργαζόταν οι εκπαιδευτικοί παραπάνω του διδακτικού ωραρίου, ούτε σχολεία θα υπήρχαν, ούτε μάθηση.
Μήπως οι γιατροί θα πάρουν αυξήσεις μετά από αξιολόγηση; Δεν ακούσαμε πάντως κάτι σχετικό..

 
Μπράβο!!
06 Οκτ 2022 00:05

"Έφευγαν κάθε χρόνο 4.000 , 5.000, 6.000 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί . Επί της δικιάς μας Κυβέρνησης έχουν διοριστεί ήδη 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί". Άρα έφυγαν στη σύνταξη περίπου 80.000 και προσέλαβε 25.000 εκπαιδευτικούς. Μπράβο !!!

 
Αθανάσιος
05 Οκτ 2022 23:50

Κάποιοι εδώ μέσα ξέρουν να τα λένε ωραία, αλλά λένε ότι να ναι. Κανένας Φιλανδός εκπαιδευτικός δεν δουλεύει 37 ώρες. Έχουν το δικό μας ωράριο σχεδόν. Ούτε απολύονται στο έτσι. Αν υπάρξει θέμα πρώτα στηρίζεται ψυχολογικά, περνάει σεμινάρια, λαμβάνει κάθε είδους βοήθεια στο έργο του και μετά απολύεται. Όσο για την πρόσληψη του από τον Διευθυντή είναι το καλύτερο ανέκδοτο του έτους. Ούτε σχολική επιτροπή υπάρχει όπως την εννοούμε εδώ. Βέβαια δεν μιλάμε για συνθήκες εργασίας ή για το βιβλίο δασκάλου. Ας δει κάποιος το βιβλίο δασκάλου της Γλώσσας και μετά τα λέμε. Και για κάποιους να μαθαίνουν ούτε οι δήμαρχοι εκλέγονται όπως εδώ. Τους προσλαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο.
Όσο για την υπουργό μας tragic, που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση

 
Κωνσταντίνος
05 Οκτ 2022 21:11

Εκπαιδευτικός είμαι και προφανώς θέλω αυξήσεις, αλλά:
Σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είμαστε περίπου 170.000.
Αν νομίζει κάποιος ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένει αυξήσεις (σοβαρές και όχι ψίχουλα για τα μάτια του κόσμου) τότε θα έλεγα ότι είναι υπεραισιόδοξος.
Αν ήμασταν λιγότεροι ΙΣΩΣ να είχαμε ελπίδες.
Περιγράφω μια πραγματικότητα κι ας μη μου (μας, σας ...) αρέσει!

 
Ντροπή της
05 Οκτ 2022 18:58

Ντροπή της. Όλο αυτό το στημένο, είναι ντροπή. Ντροπή και για τους δημοσιογράφους και για την Υπουργό. Δεν είναι τυχαίο που σ' όλες δημοσκοπήσεις η Υπουργός βγαίνει πάντα στους τρεις τελευταίους υπουργούς. Δεν έχει αντιληφθεί, ότι όλο αυτό που κάνει δεν την τιμά; Που είναι η ευθύτητα, ο καθαρός λόγος και το πολιτικό σθένος; Είναι δυνατόν να "κρύβεται" πίσω από 25.000 διορισμούς που μάλιστα δεν συμφωνήθηκαν επί της κυβέρνησής της;

 
Rapunzel
05 Οκτ 2022 18:57

- Εσείς κύριε Σωτήρη μου γιορτάζετε της Αγιασωτήρας?
- Όχι Ζήκο μου, του Σωτήρος!
- Ποίου ακριβώς?..

 
CHRIS
05 Οκτ 2022 18:01

Δημοσιογράφος: Επειδή είδα το υπουργείο Υγείας, τσίμπησε ένα 10% για τους γιατρούς.Εσείς θα δώσετε καμιά αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως: Να πούμε το εξής, για δώδεκα χρόνια στην Ελλάδα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός . Έφευγαν κάθε χρόνο 4.000 , 5.000, 6.000 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί . Επί της δικιάς μας Κυβέρνησης έχουν διοριστεί ήδη 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

 
gigou
05 Οκτ 2022 14:21

Με τις ευχαριστίες δεν πληρώνεται το δάνειο του σπιτιού ούτε το σούπερ μαρκετ και τα καύσιμα...Όσο για το ωράριο τι να πω... Οι νηπιαγωγοί 25 ώρες μέχρι τη σύνταξη και όποιος μου πει ότι δεν έχουν προετοιμασία στο σπίτι είναι ΑΣΧΕΤΟΣ!

 
ΔΜ
05 Οκτ 2022 14:04

@Όλα ανάποδα!, επίσης στην Ευρώπη έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μισθολόγιο για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, κατώτερη δευτεροβάθμια, ανώτερη δευτεροβάθμια κ.τ.λ)!!

 
@ στον/στην @στη Φινλανδία
05 Οκτ 2022 13:31

Σαν τρολ, δικαιολογήσατε πλήρως το σχόλιό σας.
Δεν θα αναφερθώ σε ότι λέτε, μια και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Να είστε καλά

 
@@στη Φινλανδία
05 Οκτ 2022 11:46

Δώστε μου τις συνθήκες εργασίας της Φινλανδίας κι εργάζομαι και 40 ώρες την εβδομάδα και με καθημερινή αξιολόγηση. Γνωρίζουμε κι άλλοι πώς δουλεύουνε οι εκπαιδευτικοι σε σοβαρές χώρες της Ευρώπης.
Κι επειδή το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι οι 23 - 24 ώρες στην Ελλάδα κι όχι 20 που γράφετε είναι πολύ πιο απαιτητικές για τον αστείο μισθό που παίρνουμε.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Οκτ 2022 10:25

@Κωνσταντίνος
Φοβερή η ατάκα σου, Κωνσταντίνε: "Όταν είστε πολλοί θα παίρνετε λίγα"!!! Η μαθηματική λογική της αντίστροφης αναλογίας. Απορώ πως δεν τη σκέφτηκε κανείς ως τώρα, ούτε καν η υπουργός, για να το βάλει στη φαρέτρα των ατράνταχτων επιχειρημάτων της. ΄
Προφανώς βέβαια ο έξοχος αυτός συλλογισμός θα πρέπει να λειτουργεί και αντίστροφα, επομένως: "Όταν είστε λίγοι, θα παίρνετε πολλά"! Αλλά επί μία δεκαετία όλο και λιγοστεύαμε, τα κενά έφτασαν τις 40.000, αλλά, ω! του θαύματος, λιγόστευαν και οι μισθοί! Ξαφνικά η λογική λειτούργησε ως ευθέως ανάλογη!
Αυτό πώς το εξηγείς, Κωνσταντίνε μας;

 
ΝΟ
05 Οκτ 2022 09:56

@στη φινλανδια
Επίσης οι εκπαιδευτικοί στη Φινλανδία προσλαμβάνονται από τον Διευθυντή του σχολείου και τη σχολική επιτροπή μετά από συνέντευξη και έχουν 37 ώρες παραμονής στο σχολείο την εβδομάδα.
Καμία σύγκριση σε κανένα επίπεδο.

 
@στη Φινλανδία
05 Οκτ 2022 07:05

Πως φαίνεται ότι δε ξέρετε για το σύστημα της Φιλανδιας μόνο ο,τι ακούτε αποσπασματικά. Στη Φινλανδία απολύεσαι όταν δεν πλήρεις προϋποθέσεις, δε διανοείσαι να μην εφαρμόσεις νομοθεσία, αξιολογείσαι συνεχώς, ο Δήμος έχει λόγο στο διορισμο μου ….ας μη κερί ο καθένας ο,τι θέλει. Αυξήσεις χωρίς αξιολόγηση δε γίνεται. Με 20 ώρες δουλειά την εβδομάδα και 1200 μια χαρά. Έχει κανεις αξιολογηθεί για τη δουλειά του στην τάξη τόσα Χρονια; Ακούστε τους μαθητές και θα καταλάβετε.

 
Όλα ανάποδα!!
05 Οκτ 2022 00:58

Είδατε πουθενά στον κόσμο όταν γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών να μειώνονται οι μισθοί;
Όταν εδώ και χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ζητούν "μαζικούς διορισμούς", αυτό σημαίνει ότι θα παίρνουν λίγα όσοι δουλεύουν ήδη και δεν θα υπάρχουν αυξήσεις;
Πόσοι πολλοί είναι δηλαδή στην εκπαίδευση;; Εννοούμε τους τελείως απαραίτητους που δεν φτάνουν κιόλας;;; Και λέμε ότι είναι πολλοί;;;
Γιατί λοιπόν, περισσεύουν άτομα και διορίζουν κι άλλους που δεν έχουν που να τους βάλουν;;;
Και γιατί δεν μιλάνε για τους συνταξιούχους που φεύγανε κάθε χρόνο επί τόσα μνημονιακά χρόνια (που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών μειώθηκε δραματικά) ενώ δεν γινόταν κανένας διορισμός; Τώρα είναι πολλοί με τους φετινούς διορισμούς του υπουργείου;
Τη συρρίκνωση τόσων ετών την προσπερνάμε σφυρίζοντας αδιάφορα;
Γι'αυτό η Ευρώπη έχει υψηλά μισθολόγια στην εκπαίδευση; Επειδή έχει λίγα άτομα;; Ή μήπως δεν ξέρει να κάνει υπολογισμούς;;
Προφανώς οι υψηλές αποδοχές είναι για ορισμένες ομάδες, και η πολιτεία δίνει αυξήσεις μόνο εκεί που θέλει κι εκεί που υπολογίζει..

 
Στη Φινλανδία όμως..
05 Οκτ 2022 00:34

.. η ξένη γλώσσα αρχίζει από την Τετάρτη Δημοτικού!.
Μήπως η γενιά των τετράχρονων και πεντάχρονων Φινλανδών δεν έχει τις ευκαιρίες των ελληνόπουλων;
Μήπως η γενιές αυτές δεν μπορούν να βγουν τόσο καλές όσο θα μπορούσαν να βγουν;
Αν είναι έτσι, πώς γίνεται η χώρα αυτή να έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως;
Όταν υψώνει κανείς τον πήχη οφείλει να υψώνει και την αμοιβή!!
Όπως ο ίδιος δεν θέλει να δουλεύει τζάμπα ή με μισθό πείνας, οφείλει το ίδιο δικαίωμα να το σεβαστεί και στους άλλους!. Για να είναι και να αναγνωριστεί ως δίκαιος..
Τι κάνει το κράτος για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς; Με ποιούς τρόπους; Τι μέσα χρησιμοποιεί;
Μακάρι να τους χορηγούσε στέγη ή να τους έδινε επίδομα, αλλά...
Ο υπουργός Υγείας εκτιμά το ιατρικό προσωπικό αφού ζήτησε αύξηση και την πέτυχε!
Η υπουργός Παιδείας εκτιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο τη στιγμή που δεν ζήτησε καμμιά αύξηση;;
Μήπως κάπου κάποια στραβά φαίνεται να υπάρχουν;

 
Έτσι κι αλλιώς ψέματα θα έλεγε
04 Οκτ 2022 22:18

Τους 25000 καθηγητές τους συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις Βρυξέλλες. Δεν μας είπε πόσους έχει συμφωνήσει αυτή!

 
εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
04 Οκτ 2022 20:56

Δεν φτάνουν τα μιστά....
Μπουρλότοοοοο!!!!!!!

 
Κωνσταντίνος
04 Οκτ 2022 20:47

Η Κεραμέως σας απάντησε πανέξυπνα.
Εσείς κάνετε(?) ότι δεν καταλάβατε.
Εδώ και χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ζητούν "μαζικούς διορισμούς".
Όταν είστε πολλοί θα παίρνετε λίγα.

 
πολίτης
04 Οκτ 2022 20:41

Είναι εκπληκτική η υπουργός μας, ούτε τον φετινό πληθωρισμό (12% για την ώρα) δεν δεσμεύεται να καλύψει!

Και απαντάει άλλα αντ' άλλων για τους διορισμούς. Οι οποίοι καλύπτουν (αν και όσο καλύπτουν) ένα μέρος των συνταξιοδοτήσεων.

Ντροπή!

 
Ωραίος διάλογος
04 Οκτ 2022 20:40

" Στο ερώτημα δεν μου απαντήσατε εάν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών;"
- Είδατε τι ωραίο καιρό κάνει σήμερα; Λιακάδα και ζέστη.
Πάλι καλά που δεν απάντησε όπως η φανταστική Σαπφώ Νοταρά στην ταινία "'Να 'τανε το 13 να έπεφτε σε μας'',-- " Τι να τα κάνεις τα λεφτά, βλάχος άνθρωπος;"

 
στο ίδιο έργο θεατές
04 Οκτ 2022 20:02

Είδα τη συνέντευξη σε βίντεο. Ακούστηκαν πολλά για καινοτομίες και ολοήμερο σχολείο αλλά και ο κλασσικός πολιτικός λόγος:
-ΘΑ υπάρξουν διαδραστικοί σε κάθε τμήμα γυμνασίων - λυκείων και Ε,ΣΤ δημοτικού. Δεν έγινε η ερώτηση: αγοράστηκαν τα κατάλληλα προγράμματα για διαδραστικό που θα υποστηρίξουν το κάθε μάθημα ή απλά ο διαδραστικός θα γίνει βιντεοπροβολέας;
-ΘΑ μοιραστούν 177.000 σετ ρομποτικής! Δεν έγινε η ερώτηση: Υπάρχουν βιβλία και ασκήσεις του ΙΕΠ για αυτά τα σετ ρομποτικής ή ο καθηγητής θα κάνει το συγγραφέα και μονταζιέρα ασκήσεων από το ίνερνετ;
Δεύτερη ερώτηση: υπάρχει χώρος εργαστηρίου για αυτά στο σχολείο και αν έχουν καταστραφεί / χαλάσει/ χαθεί εξαρτήματα από αυτά σε ένα χρόνο που θα ΄βρίσκονται ανταλλακτικά;
Τέλος για τις αυξήσεις στους μισθούς εκπαιδευτικών μίλησε "εξορθολογισμό" του μισθολογίου του Δημοσίου στην επόμενη τετραετία. Μέχρι τώρα εξορθολογισμός σε μισθολόγιο σήμαινε πάγωμα, μικρές αυξήσεις και εσωτερικές ανα-κατονομές χρημάτων χωρίς αύξηση του ακαθάριστου και φυσικά αυξήσεις στα επιδόματα των στελεχών.
Θα δούμε πάλι μία από τα ίδια;

 
Καινοτομίες στην εκπαίδευση...
04 Οκτ 2022 19:15

αφού αυξήσεις δεν πρόκειται να δούμε ούτε τα επόμενα 10 χρόνια ενώ διορισμούς έκανε και θα κάνουν, ας σκεφτούν σοβαρά ότι αν θέλουν να πετύχουν όλες αυτές οι αλλαγές στην πράξη κι όχι στα χαρτιά κι η αξιολόγηση να είναι ουσιαστική, μια είναι η λύση, μείωση διδακτικού ωραρίου στις 15 ώρες και υποχρεωτικό εργασιακό ωράριο 8-2. Με 3 ώρες μάθημα την μέρα σου μένει χρόνος και αντοχή για όλα τα εξτρά που θέλει να μας φορτώσει τα 2 τελευταία έτη. Με 20 έως 23 διδακτικές ώρες σε σημερινούς 25 με 27 μαθητές δεν σου μένει κουράγιο ούτε το παιδί σου να διαβάσεις το απόγευμα!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.