Το έγγραφο του υπ. Υποδομών για την αντιστοιχία 7 τμημάτων του ΠΑΔΑ με Πολυτεχνικές Σχολές

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί 5ετούς φοίτησης του ΠΑΔΑ ξεπερνούν ήδη τους 750

23/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Το esos  δημοσιεύει κατ΄αποκλειστικότητα το έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης , με το οποίο διαβιβάζει τους φακέλους των 7 Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου αυτά να αντιστοιχηθούν με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής.

(......)

Τo esos επικοινώνησε σχετικά με τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή ο οποίος ανέφερε ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί 5ετούς φοίτησης του ΠΑΔΑ ξεπερνούν ήδη τους 750 και ότι με συντονισμένες ενέργειες της Πρυτανείας, όπως και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου, υλοποιείται η εφαρμογή του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.2019 (ΦΕΚ Α΄ 70) για την πρόταση αντιστοιχίας Τμημάτων Σχολών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επίσης, δήλωσε ότι το ΠΑΔΑ έχει αποστείλει αρμοδίως όλα τα προβλεπόμενα για την ικανοποίηση των όρων που πρέπει να πληρούνται ώστε ένα Τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.

Επεσήμανε ότι ικανοποιητικά οδεύει και η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑΔΑ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μάλιστα με πλήρεις συμμορφώσεις, δεδομένου ότι, το έμψυχο υλικό, η υλικοτεχνική υποδομή, τα μαθησιακά αποτελέσματα και τα επαγγελματικά προσόντα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Τέλος ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ τόνισε  την ανάγκη επίσπευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών από την πολιτεία ώστε οι απόφοιτοι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΠΑΔΑ να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ