ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως για τη Νομική της Πάτρας

Δημοσίευση: 18/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα τετάρτης Νομικής", δήλωσε η υπουργός Παιδείας σήμερα κατά την επίσκεψή της στην Αχαία, απαντώντας σε σχετικής ερώτηση δημοσιογράφου και σημείωσε τα εξής:

  • Εμείς ήμασταν ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή.
  • Δεν είναι θέμα Πάτρας, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν επαγγέλματα, τα οποία θα είναι σε πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση τα επόμενα χρόνια.
  • Μας νοιάζει οι νέοι και οι νέες να έχουν μία επαγγελματική αποκατάσταση και παράλληλα να είμαστε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Σχόλια (29)

 
Κτηνιατρική και Νομική
24 Νοε 2022 12:38

Πόσοι βουλευτές τα τελευταία 50 χρόνια είναι απόφοιτοι της Κτηνιατρικής Σχολής και πόσοι είναι της Νομικής Σχολής;

 
Μονοπώλιο Νομικών Σπουδών
24 Νοε 2022 06:10

Αδιανόητο να υποστηρίζουμε με αστεία επιχειρήματα το μονοπώλιο στις σπουδές Νομικής:

«Γίνε προγραμματιστής με 500 ευρώ μισθό, θα είσαι περιζήτητος στους έλληνες εργοδότες!»

Εν τω μεταξύ, η ίδια η υπουργός προέρχεται από οικογένεια με «παράδοση» στη Νομική (συνέντευξη Αύγουστος 2022) άρα θα έπρεπε να είναι η πρώτη που να στηρίζει τη δημιουργία νέων τμημάτων, ώστε να ανανεωθεί ο ακαδημαϊκός χώρος:

https://www.esos.gr/arthra/79521/n-kerameos-kinito-einai-mono-poy-den-ap...

Δημοσιογράφος: Η νομική ήρθε συνειδητά στη ζωή σας;

Ν.Κεραμέως: Ναι, πολύ συνειδητά, η νομική σκέψη και ιδιαίτερα η δομή της ήταν κάτι που πάντοτε με δελέαζε.

Προφανώς είχα και πολύ έντονες παραστάσεις από το οικογενειακό μου περιβάλλον.

Ο παππούς μου ήταν νομικός,
ο πατέρας μου και η μητέρα μου επίσης
-ο πατέρας μου μάλιστα καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο!-
ο αδελφός μου,
τα ξαδέλφια μου το ίδιο...

 
Ούτε ελλείψεις ούτε υπερεξειδίκευση στα ΠΠΣ
24 Νοε 2022 05:56

Πολύ μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία εξασφαλίζουν οι σπουδές Νομικής σε σχέση με Οδοντιατρική ή Κτηνιατρική, δε χωράει αμφιβολία σε αυτό το σημείο.

Και όπως δεν υπάρχουν πολλά παιδιά πολιτικών που να σπουδάζουν σε ΕΠΑΛ, αντίστοιχα ελάχιστα παιδιά ακαδημαϊκών ασχολούνται με «νέες τεχνολογίες» που θα «έχουν μεγάλη ζήτηση στο μέλλον» (τα ίδια ακριβώς λένε οι υπουργοί Παιδείας στα παιδιά Λυκείου από το 1990...) - είναι λοιπόν κοροϊδία να διαχωρίζουμε τους μαθητές σε «πατρίκιους και πληβείους».

Προς 23 Νοε 2022 01:07

Κανείς δεν είπε ότι η Νομική είναι η μόνη περίπτωση ανορθολογικού ακαδημαϊκού σχεδιασμού των Σχολών στα ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια, παραμένει όμως η πλέον σημαντική, καθώς πρόκειται για σπουδές με μεγάλη κοινωνική και ακαδημαϊκή απήχηση διεθνώς.

Δε νοείται παν-επιστήμιο χωρίς ολοκληρωμένη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και το Νομικό Τμήμα αποτελεί θεμέλιο λίθο σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα ήδη από την εποχή του Διαφωτισμού.

Προκλητικό επομένως το 2022 το υπουργείο Παιδείας να εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη των περιφερειακών ΑΕΙ, υποκύπτοντας σε εξόφαλθμη συντεχνιακή παρέμβαση.

Είναι σαφές ότι πρέπει άμεσα, σε κάθε γεωγραφική περιοχή, να καταργηθούν μέσω συγχωνεύσεων και απορροφήσεων τα τμήματα που πλεονάζουν και να επανιδρυθούν οι βασικές σχολές ώστε να καλύπτονται με άρτιο τρόπο ΟΛΑ τα γνωστικά αντικείμενα, χωρίς ελλείψεις ή υπερεξειδίκευση στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 
@Ειλικρινείς όχι επωφελείς για την κοινωνία
23 Νοε 2022 01:07

Δεν είναι μόνο η Νομική, έλεος... στο μυαλό μου πρόχειρα ΄ήρθαν η Οδοντιατρική (μόλις 2, Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και, ιδίως, η Κτηνιατρική επίσης μόλις με 2 (ΑΠΘ: Θεσσαλονίκη και ΠΘ: Καρδίτσα)! Για το δεύτερο, ένας που μένει στη νότια Ελλάδα (και όχι στην προνομιούχα Β. Ελλάδα) απλά το ξεχνάει άμα δεν έχει χρήματα.

 
Ειλικρινείς όχι επωφελείς για την κοινωνία
22 Νοε 2022 20:29

Η Νομική παραμένει το μοναδικό κλειστό πεδίο σπουδών στην Ελλάδα - Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Σχολές Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Κλασικών Σπουδών λειτουργούν εδώ και 5 δεκαετίες σε κάθε Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Μόνο η Νομική Σχολή παραμένει προνόμιο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με την προσθήκη του ΔΠΘ - από το οποίο προφανώς δεν αποφοιτούν 400 νομικοί κάθε έτος, οι πρωτοετείς στην Κομοτηνή συνήθως κάνουν αίτηση μετεγγραφής ή ξαναδίνουν πανελλαδικές.

Λογικό θα ήταν να ιδρυθεί και τέταρτη και πέμπτη και έκτη Νομική Σχολή, όπου χρειάζεται -σε περιφερειακά πανεπιστήμια που είναι στέρεα και καταξιωμένα- ώστε, εκτός των άλλων, να διευρυνθεί με νέους ακαδημαϊκούς το γνωστικό αντικείμενο.

Γνωστά τα ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα που επισημάνθηκαν ήδη από το 2019 - ειδικά οι βουλευτές της περιφέρειας, ανεξαρτήτως κόμματος, θα έπρεπε να καταθέσουν ερώτημα στο Κοινοβούλιο και πρόταση στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ώστε να υπάρχει απάντηση στα πρακτικά της βουλής για μια απαράδεκτη κατάσταση που θυμίζει 19ο αιώνα:

Τα παιδιά από φτωχές οικογένειες αποθαρρύνονται από το να έχουν ως στόχο για σπουδές μόνο 3 Τμήματα πανελλαδικώς.

 
ΗΛΙΑΣ
21 Νοε 2022 18:02

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ?

 
Νομικές Σχολές στην Ελλάδα
21 Νοε 2022 15:32

Πόσα αμερικάνικα (ΗΠΑ) Πανεπιστήμια έχουν τμήματα/σχολές Νομικής;

Yale, Harvard, Columbia, Cornell, NYU, Duke, Stanford, Berkeley, Chicago, Michigan, Pennsylvania, Virginia, Northwestern, Georgetown,...

https://www.esos.gr/arthra/80590/aney-didaktron-i-foitisi-ellinon-foitit...

Γιατί να μην έχουν στην Ελλάδα οι απόφοιτοι Λυκείου την ευκαιρία να σπουδάσουν Νομικά στα δημόσια ΑΕΙ; Δεν είναι αυτό πιο σημαντικό για το μέλλον τους από συνεργασίες σε μεταπτυχιακό επίπεδο;

 
455 εισακτέοι στη Νομική Κομοτηνής ΔΠΘ
21 Νοε 2022 14:09

Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα σπουδών και έρευνας με τέτοιο υψηλό αριθμό πρωτοετών σε 3 μόνο Νομικές Σχολές (το 2022: 333 στη Νομική ΑΠΘ και 362 στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ); Έχουμε, δηλαδή, συνολικά 1150 νέους φοιτητές μοιρασμένους σε τρία μόνο ιδρύματα, εκ των οποίων τα δύο είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολύ πιο λογικό να μειωθούν σε 250 οι εισακτέοι στις δύο κεντρικές σχολές (Αθήνας και Θεσσαλονίκης), και να δοθούν 150 θέσεις στις υπόλοιπες σχολές σε ΔΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας — συνολικός αριθμός 1000 φοιτητών, και πολύ πιο υγιές ακαδημαϊκό περιβάλλον.

 
Νίκος
21 Νοε 2022 06:49

Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ανέλαβε το υπουργείο ήταν η κατάργηση του τμήματος Νομικής Πάτρας.
Αυτό.

 
Αντιπρόταση
20 Νοε 2022 19:46

Ας κλείσουν τα δεκάδες περιττά διάσπαρτα τμήματα που ιδρύθηκαν χωρίς σαφές επιστημονικό αντικείμενο αξιοποιώντας ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κι ας ιδρυθούν Νομικές Σχολές στα περιφερειακά ΑΕΙ - πολύ πιο λογικό για τη Δημόσια Εκπαίδευση από να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι τμήματα με 10-15 καθηγητές με «πτυχία» που είναι σαν κατευθύνσεις μεταπτυχιακών σπουδών!

 
Πρόταση
20 Νοε 2022 15:20

ας ιδρυθεί το πρώτο ξενόγλωσσο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Με υψηλά στάνταρ. Έργο να δεις προσέλευση!

 
εξορθολογισμός
20 Νοε 2022 09:52

Καταλαβαίνω μερικούς ότι δε θέουν να μετακινηθούν για τη νομική από την πόλη τους αλλά η ίδρυση κι άλλης νομικής έχει έξοδα που τα πληρώνει ο φορολογοούμενος. Χιλιάδες νομικοί και εισακτέοι υπαρχουν ας μη το κάνουμε χειρότερα τα πράγματα. Ανοίξανε και για άλλες σχολές και περνάν οι μαθηματικοί με 7 και οι ιστορικοί με 6. Αφήστε τα. Κάποια τμήματα πρέπει να κλείσουν. Δε χτυπαμε την ανεργία με το διατηρούμε τμήματα και σχολές χωρίς νόημα. Ας δουλέψουμε. Οι καλύτεροι έχουν προοπτικές.

 
Νίκος
20 Νοε 2022 09:45

Το εγχείρημα δεν αφορούσε την αύξηση των εισακτέων στις νομικές σχολές.
Η δημιουργία τέταρτης νομικής σχολής αφορούσε την καλύτερη κατανομή των ήδη εισακτέων στα τμήματα νομικής.
Ώστε να μην φθάσουμε στο τραγικό φαινόμενο έντονου συνωστισμού και τραυματισμών μέσα στα αμφιθέατρα και πτώσης φοιτητών (όπως αυτό στο Α.Π.Θ.)

 
απλά είναι τα πράγματα
20 Νοε 2022 00:42

λεφτά δεν υπάρχουν, οπότε η Πάτρα κάνει ένα ξενόγλωσσο και χρηματοδοτεί την Νομική Ή το ταξίδι στον Άρη...

 
Άσε ρε Νίκη
19 Νοε 2022 22:57

Μας θεωρεί μ@@@ς εδώ στην Πάτρα η υπουργός ... Αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ανεργια των δικηγόρων... Γιατί δε μειώνει λίγο τους εισακτεους στις άλλες Νομικές ώστε τελικά ο αριθμός αποφοίτων να είναι ο ίδιος ...

Γιατί δε λέει την αλήθεια!!! Στηρίζει Αθήνα Θεσσαλονίκη όπως και όλοι τους βέβαια!!!

 
@Αλεξανδρος, Γιώργος
19 Νοε 2022 22:08

Αρχικά, μάθε ότι τα ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001 και μετά μιλάμε..
Και μια χαρά τμήματα υπάρχουν που ήταν πρώην ΤΕΙ, δεν το κατάλαβα αυτό. Ακόμα και με ΕΒΕ όπου έχουν συντελεστές της τάξης του 1.2 (ανώτατος) συνεχίζουν να ΓΕΜΙΖΟΥΝ και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί υπάρχει ζήτηση στα αντικείμενα που διδάσκουν.
Απλά επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω, για τμήματα τα οποία πάντοτε είχαν την εύνοια του κοσμάκι, έχουμε προβλήματα τώρα;

 
@Μελος ΔΕΠ
19 Νοε 2022 17:56

Φίλε/η μέλος ΔΕΠ: με πτυχίο Μαθηματικών, Φυσικής , Χημείας, Βιολογίας αν δε βρίσκεις δουλειά στην Ελλάδα, φεύγεις σούμπιτος σε ένα σωρό χώρες και βρίσκεις δουλειά. Με πτυχίο Νομικής Ελληνικού πανεπιστημίου;
Δεν είναι όλα ίσα και όμοια.

 
Στέλλα
19 Νοε 2022 17:40

Πόσοι δικηγόροι και οικονομολόγοι ; Τι χρειάζεται κι άλλη νομική; Με 400 ευρώ δουλεύουν οι νέοι δικηγόροι.

 
Σχετικά με το τμήματα θετικών επιστημών
19 Νοε 2022 17:22

Με θλίψη διαπιστώνω, να αναφέρονται πολλοί προς τα πολλά τμήματα φυσικής, χημείας , βιολογίας που υπάρχουν, ως αχρείαστα για την ελληνική οικονομία. Η άποψη όμως αυτή είναι τελείως ανυπόστατη.
Ας αναλογιστούμε, ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη της δεύτερης διαστημικής επανάστασης και της βιολογικής επανάστασης, τις οποίες αν θέλουμε να τις προλάβουμε οφείλουμε να παρέχουμε και τις ανάλογες σπουδές. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα σχετικά με τα εργασιακά, αναφέρει όλες αυτές τις σχολές ως καθηγητικές και όπως δείχνουν τα ποσοστά, στο μέλλον θα χρειαστούν πολλοί νέοι καθηγητές για την δευτεροβάθμια.
Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και από την/ον "5η Νομική" είναι όντως γνωστό ότι πρέπει τα πανεπιστήμια μας να παρέχουν σχεδόν όλες τις γνωστικές περιοχές, παρ' όλα αυτά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να γίνει μια τεράστια αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη.
Τέλος, σχετικά με τμήματα όπως η νομική επιστήμη αρκεί να γνωρίζουμε ότι είναι ένας τομέας με αρκετά μεγάλο κορεσμό. Ήδη σε μεγάλες χώρες αναζητούν τρόπους αντικατάστασης των εισαγγελέων με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ εδώ συζητάμε για παραγωγή άλλης μιας στρατιάς ανέργων.

 
Polar_Fish
19 Νοε 2022 13:41

@Πιτσιφλής
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Δε λέμε ξανά για τα δεκάδες τμηματα που ιδρυθηκαν εδώ και εκει για τους οποιουσδήποτε λόγους. Το κυριο προβλημα της χώρας ειναι η υπογεννητικότητα. Οσο ο πληθυσμός μένει στάσιμος δεν μπορουν να ανοίξουν περισσότερες δουλειες και να αυξηθει το ΑΕΠ και να μεγαλώσει ο κυκλος της οικονομίας. Εκει είναι το πρόβλημα και με τους αποφοίτους των ΑΕΙ ως προς τα εργασιακό. Και είναι προβλημα για όλους. Ειδικά με τα τμηματα εκπαιδευτικου προσανατολισμού το μόνο θετικό που έγινε είναι η μείωση των θέσεων εισακτέων. Αλλά ιδρύθηκαν τμήματα τα οποία ειναι υποστελεχωμένα παράλληλα με τη μη ιδρυση της νομικής. Είναι πιο τιμιο το υπουργείο να πεί δεν θέλω να δώσω χρήματα να στηθεί αλλο ένα τμημα, παρα να αναφέρεται στην ανεργία των αποφοίτων νομικής ως και ειναι προνομικό αντικείμενο σπουδών. Η νομική είναι εργαλείο σε όλη τη διοίκηση.

 
Alvy Singer
19 Νοε 2022 12:38

Η νομική είναι η επιστήμη του μέλλοντος. Κανονικά κάθε πρωτεύουσα νομού πρέπει να διαθέτει μία νομική σχολή.

 
ΜΆΧΙΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
19 Νοε 2022 12:07

MΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ/.....
Είναι πολύ καλύτερο να βγαίνουν οι μαθητές που θέλουν ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ να φοιτούν σε ιδιωτικά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και όχι στην ΕΛΛΑΔΑ μας...

ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ ...
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.... ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ...ΣΤΗΝ....

ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ..........

 
Αλεξανδρος
19 Νοε 2022 11:57

Όταν τα τμήματα μηχανικων διπλασιάστηκαν σε μια νύχτα δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο για τους αποφοίτους

Όταν τα τμήματα Γεωπονίας διπλασιαστήκαν σε μια νύχτα δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο για τους αποφοίτους

Όταν ιδρύθηκε Χημικό στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Μαθηματικό στο Πνν.Δυτ. Μακεδονίας δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο

επομένως
άλλα μέτρα και σταθμά....

να θυμίσω οτι τόσα χρόνια η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ που έγιναν ΑΕΙ σε μια νύχτα χωρίς πόρους και αξιολόγηση
(υπήρχε σχέδιο μας έλεγαν....

 
Υποκρισίας το ανάγνωσμα
19 Νοε 2022 10:59

Επιχειρήματα χαμηλής λογικής συνάφειας από την κυρία Κεραμέως. Γιατί δεν επηρεάζει την αγορά εργασίας η Νομική στην Κύπρο, ή σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο, αλλά μόνο το καταργηθέν τμήμα της Πάτρας; Ακόμη, από πότε οι νεοφιλελεύθεροι "υπέρμαχοι" της ελεύθερης αγοράς παρεμβαίνουν προστατευτικά (;) στον αριθμό των δικηγόρων που ζητάει η αγορά εργασίας;

 
Πιτσιφλής
19 Νοε 2022 08:41

@ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
Ένα μέρος της αλήθειας είπε, ένα άλλο μέρος το είπατε εσείς, και κάποιος άλλος ίσως προσθέσει και την υπόλοιπη· αυτή που αφορά όλα εκείνα τα τμήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια χωρίς μελέτη και χωρίς ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, γιατί προείχαν τότε τα ψηφαλάκια και όχι μόνον.
Πικρή η αλήθεια, πολύ πικρή και μεγάλο το πολιτικό κόστος. Πείτε μας ένα πολιτικό κόμμα που μπορεί να το επωμισθεί!...
Επομένως, το ποιος δουλεύει ποιον, είναι θέμα προς αναστοχασμό.

 
Polar_Fish
19 Νοε 2022 00:52

Οι 3 νομικες της χώρας εχουν κλείσει τον κυκλο τους γιαυτο οι απόφοιτοι ειναι άνεργοι. Κανεις δεν εχει σκεφτει το ενδεχομενο να εχει μείνει πίσω το νομικό συστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Δεν λέει τιποτε για τις ασκοπα νέα τμηματα φυσικής, μαθηματικών κτλ.

 
Πολίτες
19 Νοε 2022 00:20

Να ανοίξουν 10 νομικές, όπως τα οικονομικά και η πληροφορική
......και όταν αποφοιτούν να είναι πτυχιούχοι ντελιβεράδες.....και όλο αυτό το μηχανισμό παραγωγής ,ανέργων πολυτελείας θα τον πληρώ ει .... ποιος; και για ποιον λόγο;

 
5η Νομική Σχολή
18 Νοε 2022 23:04

Όλα τα ΑΕΙ στην Ελλάδα οφείλουν να θεραπεύουν ΟΛΕΣ τις Επιστήμες.

Νομική Σχολή θα έπρεπε να είχε ιδρυθεί ήδη από το 1990 στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Πατρών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Θράκης - είναι θέμα ακαδημαϊκής υγείας και πλουραλισμού στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση.

Το επιχείρημα περί "προστατευτισμού" των αποφοίτων στην αγορά εργασίας του 21ου αιώνα δεν ισχύει, καθώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί εκτιμούν και ανταμείβουν τη νομική κατάρτιση.

Γι'αυτό άλλωστε και πολλοί νέοι που έχουν τη δυνατότητα σπουδάζουν Νομικά στα δημόσια πανεπιστήμια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
18 Νοε 2022 22:31

Ναι ενώ μαθηματικοί φυσικοί και κυρίως χημικοί και βιολόγοι έχουν όλοι δουλειά με τόσα τμήματα που έχουν ανοίξει....
δουλευόμαστε κιόλας...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ