Διευθυντές Σχολείων: Την Πέμπτη η Προκήρυξη- "Να βάλετε πλάτη για να προλάβουμε" είπε ο Α. Κόπτσης στους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ανάκληση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ζήτησε ο Α. Κόπτσης από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης , οι οποίοι υπέγραψαν σχετικές πράξεις

06/12/2022

Ενημερώθηκε: 15/03/2023, 12:06

Άκουσε το άρθρο

Οδηγία να εκδώσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τις  Προκηρύξεις επιλογής όλων των Διευθυντών Σχολείων της χώρας, ενιαία,   την Πέμπτη  8 Δεκεμβρίου, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης, στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Ο Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε επίσης, πως:

  1. Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών,ενώ, 
  2. Η πλατφόρμα    θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων,  μέχρι και  τις 28-12-2022.

Μάλιστα όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, αύριο Τετάρτη,το υπουργείο Παιδείας θα στείλει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρότυπο  Υπηρεσιακών Μεταβολών, για την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων προς τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων.

Στις "ενστάσεις" Διευθυντών Εκπαίδευσης ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, επειδή  μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ο Αλ. Κόπτσης απάντησε πως οι 20 ημέρες είναι αρκετές και προέτρεψε  να βάλουν πλάτη, αυτοί και οι υπάλληλοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης έγινε ανάλυση σχετικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου οι υποψήφιοι Διευθυντές θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ενώ ειπώθηκε ότι θα λειτουργήσει  δεύτερη πλατφόρμα για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 

Ανάκληση μονιμοποιήσεων

Ο Αλ. Κόπτσης κάλεσε του Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπέγραψαν μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να τις ανακαλέσουν άμεσα.

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων θα γίνουν αφού πρώτα γίνει η ατομική αξιολόγησή τους και σημείωσε ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσεις από τους 25.000 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν τελευταία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ