Εκτίμηση "Κόπτση": Στις 21 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί η μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων

Οι εθνικές εκλογές δεν επηρεάζουν τη διαδικασία "κρίσεων" στελεχών εκπαίδευσης

28/01/2023

Άκουσε το άρθρο

Εκτιμώ ότι στις 21 Φεβρουαρίου  θα είστε έτοιμοι να ανακοινώσετε την προσωρινή μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων, είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτσης, σε χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση με τους προέδρους (Διευθυντές Εκπαίδευσης) των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ.

Ο κ. Κόπτσης πρόσθεσε όταν έρθει εκείνη η ημερομηνία , η 21 Φεβρουαρίου,  θα δούμε εάν θα είναι έτοιμα και τα Τοπικά Συμβούλια με μεγάλο αριθμό υποψηφίων, προκειμένου η ανακοίνωση να γίνει η ενιαία.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι οι εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν,  ,επειδή δεν πρόκειται για υπηρεσιακή μεταβολή, δεν επηρεάζουν τη συνέχιση της διαδικασίας "κρίσεων" Συμβούλων Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων, μ΄εξαίρεση την υπογραφή απόφασης τοποθέτησης.

Πάντως ο κ. Κόπτσης το ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των Συμβούλων Εκπαίδευσης και στη συνέχεια των Διευθυντών Σχολείων.

Οι εκπρόσωποι  της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ ανακοίνωσαν και παρουσίασαν στους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής την όγδοη στήλη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας , στην οποία γίνεται αυτόματα η συνολική μοριοδότηση των υποψηφίων.

Για να ενεργοποιηθεί η όγδοη στήλη για κάθε υποψήφιο θα πρέπει να προηγηθεί από τα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής η διασταύρωση των στοιχείων (πιστοποιητικά, μεταπτυχιακά κλπ) που δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εξετάσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας απευθυνόμενος στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι οι προαγωγικές, απολυτήριες και Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στις προκαθορισμένες χρονικές περιόδους, ανεξάρτητα το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια , Λύκεια, Δημοτικά- Πότε λήγουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Το διδακτικό έτος 2022-2023  ολοκληρώνεται

  • σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στις 15/6,
  • σε Γυμνάσια, στις 30/5 τα μαθήματα και στις 15/6 οι εξετάσεις,
  • σε Λύκεια, στις 19/5 τα μαθήματα, στη Γ΄ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις στις 30/5, σε Α’ και Β’ Λυκείου οι εξετάσεις στις 15/6.

Η κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία θα διεξαχθεί στις 28/4/2023

Οι εξετάσεις για εισαγωγή σε Πρότυπα Σχολεία θα διεξαχθούν στις 29/4/2023

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • σε ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 2, 6, 8 και 12/6/2023
  • σε ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, τα μαθήματα θα εξεταστούν στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και 16/6/2023
  • τα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από 17 έως και 29/6.

Στα Δημόσια ΙΕΚ, οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12/9/2022 και το έτος κατάρτισης στις 30/6/2023.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ