ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία χωρίς γνωστοποίηση των μορίων

Δημοσίευση: 18/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το παρακάτω κείμενο υπογράφεται από 280 και πλέον εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διαμαρτύρονται για το σύστημα μεταθέσεων και αποσπάσεων στα Μουσικά Σχολεία.

"Εν έτει 2023 η διαδικασία των μεταθέσεων και αποσπάσεων δεν είναι ίδια για όλους τους εκπαιδευτικούς!!!!

Ενώ σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχει πίνακας κατάταξης και ξεκάθαρη μοριοδότηση των υποψηφίων, για τα Μουσικά Σχολεία αρμόδιο όργανο είναι η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας η οποία μελετά τον φάκελο με το αναλυτικό βιογραφικό και τα προσόντα των υποψηφίων και αποφασίζει για τους μετατεθέντες. Εν συνεχεία μέσω του Υπουργείου γίνονται γνωστά τα ονόματα, χωρίς όμως να κοινοπιούνται τα μόρια που έλαβε ο κάθε υποψήφιος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής και χωρίς να δημοσιοποιείται πίνακας κατάταξης αξιολογικής σειράς με αποτέλεσμα να μας στερείται το δικαίωμα να γνωρίζουμε τη θέση που κατέχουμε μεταξύ των συνυποψηφίων μας αλλά και πώς μοριοδοτείται το κάθε προσόν.

Ζητάμε από το Υπουργείο να άρει αυτή την αδικία! Ζητάμε το αυτονόητο! Σύνταξη και δημοσιοποίηση πίνακα κατάταξης!!"

Σχόλια (6)

 
Athina
20 Μαρ 2023 12:26

Μετά απο΄ χρόνια αδικίας που έχουν χαθεί θέσεις μετάθεσης και απόσπασης χωρίς πίνακα μοριοδότησης,μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένα νομικό πλαίσιο μοριοδότησης όπως συμβαίνει στα στελέχη εκπαίδευσης, στους διευθυντές, στις αποσπάσεις στα ΣΔΕ;
Κάλιο αργά παρά ποτε΄,αν και εμείς οι παλιοί ΄έχουμε χάσει ήδη τις ανάλογες θέσεις και ευνοούνται οι νεοδιόριστοι με την συσσώρα προσόντων. Ας είναι και έτσι τουλάχιστον στο τέλος να επέλθει δικαιοσύνη και όχι όποιος ε΄χει μόνο διδακτορικό να παίρνει την θέση και οι άλλοι χωρίς μοριοδότηση των υπολοίπων προσόντων στον καιάδα.

 
Και τις λακκούβες θα φτιάξουμε λέμε (αμέ) !
19 Μαρ 2023 16:52

@Ελενη
Όπως δηλαδή γίνονται όλα τα υπόλοιπα στη χώρα μας?.... Ή είστε πολύ καλοπροαίρετη.... ή..... ή δεν ζείτε Ελλάδα.....

@Σώστης
Δηλαδή τέσσερα χρόνια δεν είχαν-βρήκαν χρόνο ε?.....

 
Ελενη
19 Μαρ 2023 11:29

Ναι, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο διαφανειας κ δικαιοσύνης. Είναι πια καιρός

 
Σώστης
18 Μαρ 2023 12:49

Πολύ σωστά! Πρέπει να αλλάξει αυτό.

 
Maria
18 Μαρ 2023 12:39

Δεν υπάρχουν μόρια για να κοινοποιηθούν! Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να μοριοδοτεί διαφόρων ειδών προσόντα όπως στα στελέχη της εκπαίδευσης..... Θέλουν όμως να γίνεται έναν τέτοιο νομικό πλαίσιο μοριοδότησης;;;; Αν ναι, γιατί τόσα χρόνια αυτό δεν έχει γίνει;;;;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.