Αξιολόγηση: 400 ευρώ αποζημίωση σε Σύμβουλο Εκπαίδευσης για να αξιολογήσει έναν εκπαιδευτικό !!!

Αναλογιστείτε πόσο θα στοιχίσει μια γενικευμένη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών

19/03/2023

Ενημερώθηκε: 20/03/2023, 06:57

Άκουσε το άρθρο

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μελετηθεί το τεράστιο κόστος της ατομικής αξιολόγησης, όπως αυτή επιχειρείται να εφαρμοστεί.

Ήδη πολλοί Διευθυντές Εκπαίδευσης υπογράφουν αποφάσεις μετακίνησης Συμβούλων Εκπαίδευσης για ατομική αξιολόγηση νεοδιορίστων, που περιέχουν οδοιπορικά έξοδα και ημερήσιες αποζημιώσεις με ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα.

Ως γνωστόν πολλοί Σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι για τεράστιες γεωγραφικά περιοχές και για σχολεία που απέχουν πολλά χιλιόμετρα ή και ναυτικά μίλια από την έδρα τους.

Η μετάβαση σε αυτά τα σχολεία είναι  πολύ κοστοβόρα.

Απλό παράδειγμα: Για μετακίνηση Συμβούλου από την έδρα του στη βορειοδυτική Ελλάδα σε νησί του Ιονίου για δύο μέρες, προκειμένου να κάνει μία (την πρώτη) συνάντηση με έναν μόνο εκπαιδευτικό, η απόφαση για τα οδοιπορικά και την ημερήσια αποζημιωση δύο ημερών ξεπερνά τα 400€.

Αναλογιστείτε πόσο θα στοιχίσει μια γενικευμένη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών. 

Πεδίο για (δημοσιογραφική) έρευνα το κόστος της αξιολόγησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εκπλήξουν, την στιγμή μάλιστα που οι μισθοί των εκπαιδευτικών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Και ακούγονται μεν αόριστες προεκλογικές υποσχέσεις για βελτίωση μισθών, υλοποιούνται όμως βιαστικά διαδικασίες αξιολόγησης με τεράστιο κόστος.

ΥΓ. Σε περιπτώσεις παρακώλυσης της διαδικασίας, προφανώς τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των Συμβούλων καταβάλλονται, ακόμη κι αν η προσπάθειά τους να αξιολογήσουν.

 Κάθε πότε αξιολογελίται ο εκπαιδευτικός

Το έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών αξιολογείται στη διάρκεια της τετραετίας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης (ειδικότητας), ως προς τη γενική και την ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου   και από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, ως προς το παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης , καθώς και ανά δύο (2) έτη από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους.

αποβαίνει άκαρπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ