ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Επαγγελματικά δικαιώματα: Εντολή υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη νομική υπηρεσία να ετοιμαστεί τροπολογία για τα νέα Γεωπονικά τμήματα

Η τροπολογία βάζει προϋποθέσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών των τμημάτων, όπως να προηγηθεί πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ
Δημοσίευση: 20/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εντολή στη νομική υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να καταρτιστεί  να καταρτιστεί τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων Γεωπονικών Τμημάτων και αυτών που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, έδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες , όπου βρίσκεται   ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γ. Γεωργαντάς, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Η τροπολογία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βάζει προϋποθέσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών των τμημάτων, όπως να προηγηθεί πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ.

Η τροπολογία, εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί προς ψήφιση , στη Βουλή, την Τετάρτη το πρωί, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο   για τον Ελληνικό  Γεωργικό  Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η τροπολογία αφορά τα εξής τμήματα, ανά Πανεπιστήμιο

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

 1.  Τμήμα Γεωπονίας (Ηράκλειο)

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 1. Τμήμα Γεωπονίας (Φλώρινα)

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας

 1. Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας (Δράμα)
 2. Τμήμα Γεωπονίας (Θεσσαλονίκη)
 3. Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα)
 4. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Θεσσαλονίκη)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 1. Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Καρδίτσα)
 2. Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας (Λάρισα)
 3. Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (Λάρισα)
 4. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 1. Τμήμα Γεωπονίας (Άρτα)

Πανεπιστήμιο Πατρών

 1. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Αγρίνιο)
 2. Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας (Αγρίνιο)
 3. Τμήμα Γεωπονίας (Μεσολόγγι)
 4. Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 1. Τμήμα Γεωπονίας (Καλαμάτα)
 2. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Καλαμάτα)

Σχόλια (13)

 
Σεβαστείτε τα θεσμικά σας όργανα
22 Μαρ 2023 07:09

Έχετε μια εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης, επειδή προφανώς σας υποχρεώνει το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, και δεν αποδίδεται κανένα σεβασμό στις κρίσεις των διεθνών επιτροπών που συγκροτεί για να πιστοποιήσουν προγράμματα σπουδών στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Στην πράξη μικροομαδούλες συμφερόντων αφήνεται να υπονομεύουν κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται σε αυτή τη χώρα. Μην παριστάνετε την κυβέρνηση των αρίστων. Είστε η χώρα των φυλαρχών και των εφτά πρωθυπουργών.

 
Τι είδους κυβέρνηση είστε;
22 Μαρ 2023 06:23

Είστε κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας ή είστε κυβέρνηση φυλάρχων;

 
ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ
21 Μαρ 2023 20:03

Λύση τώρα δίχως ναι μεν αλλά όπως και στα προηγούμενα Γεωπονικά που πιστοποιήθηκαν δίχως καμιά πιστοποίηση από καμιά ΕΘΑΑΕ. ΠΑΡ' ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΉΣΕΙς ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ. Έχουν βγει απόφοιτοι ήδη που 3 χρόνια είναι σε ομηρεία. Πότε θα δουλέψουμε;;;

 
ντροπές
21 Μαρ 2023 13:57

Χαράς ευαγγέλια για τα δικαστήρια. Προσφυγές τώρα. Χάος σε αυτό το κράτος. Πανεπιστήμια με τμήματα πενταετών σπουδών παράγουν αποφοίτους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει να ιδρυθεί ένα ΄σώμα συλλογικό και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 
ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ Νο 2
21 Μαρ 2023 12:23

Μπράβο ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ αυτό είναι που το λιγο μυαλό μας δεν πιάνει απλά μεταθέτει το πρόβλημα στην "επόμενη Κυβέρνηση" και φυσικά πάντα με προϋποθέσεις. Το ΓΕΩΤΕΕ μίλησε καθαρά ότι τους πανεπιστημιακούς γεωπόνους θα τους δεχτεί να εγγραφούν εφόσον νομοθετηθει (τα πρώην ΤΕΙ όχι ) τάρα ο υπουργός μεταθέτει το πρόβλημα το Σεπτέμβριο στην αξιολόγηση του ΕΘΑΑΕ. Και όπως λέει ο κόσμος μακριά από τον κ@... μου και όπου θέλει ας είναι .....

 
Απορία
21 Μαρ 2023 06:11

Για τα πτυχία γεωπονικής του εξωτερικού που γίνονται αποδεκτά τι πιστοποίηση ελέγχουν; Η λύση πρέπει να είναι άμεση και οι απόφοιτοι να μπορούν να εργαστούν άμεσα. Αλλιώς μας κοροϊδεύετε.

 
Φαιδρότητες
21 Μαρ 2023 06:09

Πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι για τα υφιστάμενα το 2014 Γεωπονικά τμήματα, ο Νόμος δεν έθετε καμία προϋπόθεση πιστοποίησης-θετικής αξιολόγησης για την χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων!!!
Το αστείο είναι ότι αυτόν τον Νόμο επικαλούνται σήμερα με το πρόσχημα ότι... περλαμβάνει τα Τμήματα μέχρι...το 2014!!!!!!!!!!

 
Η τροπολογία είναι έτοιμη
21 Μαρ 2023 06:07

Είναι έτοιμη από το καλοκαίρι.
Να ξέρετε ότι δε μασάμε κουτόχορτο. Επιτέλους φέρτε την στη Βουλή. Δεν μπορείτε να παίζετε με τις ζωές μας.

 
Δημήτρης ΠΑΔΑ
20 Μαρ 2023 23:32

@Μέλος ΔΕΠ
Συνεχίζεται η αξιολόγηση για τα τμήματα μηχανικων του παδα. Θα λυθεί το θέμα μέσα στο επόμενο 6μηνο

 
Όχι κοροϊδία
20 Μαρ 2023 22:07

Όχι παραπομπή σε επιτροπές που δε θα καταλήξουν ποτέ κάπου. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Προσέξτε!

 
Πτυχιούχος ΤΕ
20 Μαρ 2023 21:31

Ακόμα να πάρουν δικαιώματα τα νέα πενταετή τμήματα; Τέσσερα χρόνια πέρασαν. Τα δικαιώματα θα δοθούν σε όλους τους διπλωματούχος ή μόνο σε όσους αποφοιτήσουν μετά τις τροποποιήσεις και τις πιστοποιήσεις; Σε τέτοια περίπτωση, οι παλαιότεροι διπλωματούχοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα;

 
ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ
20 Μαρ 2023 21:23

Η λύση πρέπι να είναι καθαρή χωρίς αστερίσκους. Και βέβαια θα πρέπει να απαντηθεί τι θα κάνουν οι πρώτοι απόφοιτοι των τμημάτων μέχρι να πιστοποιηθούν. Θα είναι ακόμα στον αέρα; Επίσης να μπει χρονοδιάγραμμα καταληκτικό στις πιστοποιήσεις.

 
Μέλος ΔΕΠ
20 Μαρ 2023 20:33

Βασικά αν γίνει ότι έγινε με τα αντίστοιχα νέα πανεπιστημιακά τμήματα μηχανικών, δεν θα γίνει τίποτα......
απλά στην ουσία θα καθοριστεί ότι τα επαγγελματικά θα τα διαχειριστεί μία 'επιτροπή ειδικών' όπου από τα 7 μέλη τα 6 θα είναι υπό τις οδηγίες του αντίστοιχου επιμελητηρίου (όπως έγινε με το ΤΕΕ) και στην ουσία αυτλη η επιτροπή δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δεχθεί αυτά τα νέα τμήματα να πάρουν δικαιώματα.......
άρα μηδέν στο πηλίκο....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.