Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων για την ημερίδα της ΔΔΕ Πειραιά

20/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Γενικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έχει δύο συνιστώσες, την Δημόσια Εκπαίδευση και την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Τα δύο αυτά υποσυστήματα είναι σε ένα βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία και κατά συνέπεια βελτιώσεις που επιφέρονται σε ένα από αυτά μεταφέρονται σε ένα βαθμό και στο άλλο.

Η Ιδιωτική Εκπαίδευση εκ της φύσης της, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία, έχει διαχρονικά λειτουργήσει ως εργαστήρι δοκιμής καινοτόμων πρακτικών, που λειτούργησαν επιτυχημένα αρχικά στα ιδιωτικά σχολεία αλλά υιοθετήθηκαν τελικά και από τα δημόσια, βελτιώνοντας συνολικά την παρεχόμενη εκπαίδευση προς όλους τους μαθητές της χώρας μας.

Επιπρόσθετα, να επισημάνουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ύπαρξη της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην ισχυροποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και στην ενίσχυση του πλουραλισμού στην κοινωνία, καθώς ικανοποιεί βασικό άρθρο του Χάρτη των Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, που αναφέρεται στο γονεϊκό δικαίωμα επιλογής του τύπου εκπαίδευσης που θα λάβει το παιδί του κάθε γονέα.

Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται φανερό πως το Υπουργείο Παιδείας έχει δύο ‘θυγατέρες’ την Δημόσια και την Ιδιωτική Εκπαίδευση και κατά συνέπεια οφείλει να φροντίζει και να υποστηρίζει χωρίς διάκριση και τις δύο, γιατί αυτή η τακτική λειτουργεί προς όφελος των μαθητών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία. Όπως είναι όμως γνωστό, άτομα εμφορούμενα από ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ενάντια στην αυταπόδεικτη λογική, προς ζημίαν τόσο των σχολείων όσο και των μαθητών.

Αυτά τα κατάλοιπα του παρελθόντος, ξεσηκώθηκαν χθες, στρέφοντας το μένος τους κατά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύση Αναστασόπουλο, ο οποίος διέπραξε το εξής ανήκουστο έγκλημα, ανάμεσα στις δεκάδες ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τις υπηρεσίες του και προβάλλουν το έργο των δημοσίων σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης, τόλμησε να διοργανώσει μία και μόνο που αναφέρεται στο έργο που παράγεται στα ιδιωτικά σχολεία και στην αγαστή συνεργασία ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων.

Με τέτοια μυαλά πως να ξεκολλήσει η εκπαίδευση από τη μιζέρια του χθες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ