Διευκρινίσεις: Τι αλλάζει στις ημερομηνίες λήξης μαθημάτων

Στα Γυμνάσια δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες -Η μόνη αλλαγή η οποία θα γίνει είναι στα Λύκεια

30/03/2023

Ενημερώθηκε: 30/03/2023, 18:21

Άκουσε το άρθρο

Μετά τη σημερινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ορίζει ότι τα  μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη αντί το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα, όπως όριζε η  αρχική απόφαση, το esos επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και ζήτησε διευκρινίσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διευκρινίσεις:

Στα Γυμνάσια δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες: Τα μαθήματα  θα λήξουν στις 30 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν    στις 15 Ιουνίου (σ.σ. στις 19 και 22 Μαΐου τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών).

Η μόνη αλλαγή η οποία θα γίνει είναι στα Λύκεια: Στα Λύκεια τα μαθήματα θα λήξουν στις 18 Μαΐου αντί στις 19 του ίδιου μήνα , λόγω εκλογών.

Για την Α' και  Β' Λυκείου  οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια  θα ξεκινήσουν στις 23 Μαΐου   και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου και οι απολυτήριες για τη Γ' Λυκείου στις 30 Μαΐου. 

Ετσι ο λόγος που υπογράφηκε η νέα τροποποιητική απόφαση ήταν διότι η 18 Μαίου, νέα ημερομηνία  λήξης μαθημάτων  για τα Λύκεια, ανήκει στο δεύτερο δεκαήμερο του Μάη και όχι στο τρίτο, όπως αρχικά προέβλεπε η απόφαση.  (σ.σ. Η ημερομηνία 19 Μαΐου  , σύμφωνα με το υπουργείο, ανήκει στο 3ο δεκαήμερο καθώς ακολουθεί Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου  )

Οσον αφορά στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά  Σχολεία το διδακτικό έτος θα λήξει κανονικά στις 15 Ιουνίου.

Το έτος κατάρτισης στα ΙΕΚ λήγει στις 30/6/2023.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις   θα πραγματοποιηθούν :

  •     Στα  ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια,    στις 2, 6, 8 και 12 Ιουνίου.
  •     Στα  ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια,   στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και Ιουνίου.
  •     Στα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα   από 17 έως και 29 Ιουνίου .

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ