Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τα Πειραματικά-Πρότυπα και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΔΠ των ΑΕΙ

Ορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου πρέπει να έχει περαιωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού σχολικής μονάδας, που λειτουργεί ήδη, ως Πρότυπου ή Πειραματικού Σχολείου ή ίδρυσης νέου

30/03/2023

Ενημερώθηκε: 31/03/2023, 08:08

Άκουσε το άρθρο

Ψηφίστηκαν, σήμερα, κατά πλειοψηφία, στη Βουλή, οι δύο τροπολογίες,της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως,  οι οποίες προβλέπουν:

Πρότυπα- Πειραματικά: Ορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου πρέπει να έχει περαιωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού σχολικής μονάδας, που λειτουργεί ήδη, ως  Πρότυπου ή Πειραματικού Σχολείου ή ίδρυσης νέου.

Επίσης με την ίδια τροπολογία διευκρινίζονται ή θεσπίζονται ρυθμίσεις που σχετίζονται  με την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών που είναι οριστικά τοποθετημένοι σε σχολείο που χαρακτηρίζεται ως Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, με τις οποίες διευκολύνονται για την περίπτωση που υποβάλουν αίτηση παραμονής στο σχολείο που χαρακτηρίζεται ως Πρότυπο ή Πειραματικό ή μετατεθούν πριν από την έναρξη της θητείας τους

Μέλη ΕΕΠ-ΕΔΠ: Με άλλη τροπολογία  παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης , έως τρία έτη , στα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τα μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ ως εμπειρογνώμονες σε διεθνείς οργανισμούς, κατ΄αναλογική εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 157 του ν. 4957/2022 (Α΄141)  που ισχύει για τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

  •     Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο των τροπολογιών  (άρθρα 4 και 5)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ