ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Ν. Κεραμέως αποχαιρέτησε τους υπαλλήλους του υπ. Παιδείας

Φωτορεπορτάζ
Δημοσίευση: 24/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως πέρασε πριν λίγο από όλα τα γραφεία των υπηρεσιών του υπουργείου και αποχαιρέτησε έναν- έναν όλους τους υπαλλήλους.

Η Ν. Κεραμέως ευχήθηκε στους υπαλλήλους καλή συνέχεια  στο έργο τους ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι που είπαν, με νόημα,  στην υπουργό "και καλή αντάμωση εδώ και πάλι σε ένα μήνα".

 

Σχόλια (23)

 
"Το παιδί έχει φύγει"
26 Μάιος 2023 01:15

@ΕΥΗ 24 Μάιος 2023 14:39
Είναι οι αυξήσεις που θα δώσει. Απλά το delivery boy που θα τις έφερνε, είχε αλλού το μυαλό του και τις ξέχασε στο Υπουργείο.

 
Γιάννης
25 Μάιος 2023 15:52

Γιατί καλέ τι έχει η Νίκη; Αφού την ψηφίσαμε γιατί γκρινιάζουμε. Μην μας αδειάσεις την γωνιά κορίτσι μου. Ξεκινα τον χορό να χορέψουμε όλοι. Αυτό δεν θέλαμε; Να χτυπάει αυτή το ντέφι και εμείς από τριγύρω. Τι το πιο ωραίο. Όχι παράπονα. Όλα να τα λουστούμε τώρα. Αυτό μας αξίζει. Αφού όλα είναι τέλεια.

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
25 Μάιος 2023 10:17

@AΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ
φίλε Ασυμβίβαστε, καμία απολύτως αξιολόγηση δεν έχει εφαρμόσει η Κεραμέως και μην τρέφεις αυταπάτες. Η αυτοαξιολόγηση αποτελεί πουκάμισο αδειανό με μαθητικές εκθεσούλες άνευ περιεχομένου, τέτοιες άλλωστε που γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, για να μη νομίζεις ότι έκανε καμία τρομερή καινοτομία η υπουργός. Όσο για την ατομική αξιολόγηση, πού ακριβώς την είδες;
ΥΓ. Η αξιολόγηση είναι θεμελιώδης προϋπόθεση της ορθής λειτουργίας κάθε εργασιακού χώρου. Για να υπάρξει πραγματική αξιολόγηση, απαιτείται συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών, αφού πρώτα οι εργαζόμενοι τύχουν σωστών εργασιακών συνθηκών. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν έχει γίνει ποτέ στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης κι όσο θα συνεχίζεται η απαξίωση του σχολείου και των εκπαιδευτικών, η όποια απόπειρα μονομερούς αξιολόγησης θα πέφτει στο κενό...

 
nnn
25 Μάιος 2023 08:04

Parole,parole,parole...κάποιοι πολλοί δυστυχώς την ψηφίσατε...θα την λουστούμε όλοι!περαστικά μας...

 
@ Στελλα Βαγ
25 Μάιος 2023 01:27

Μάλλον μας κοροιδεύεις (τρολάρεις κατα το νεό όρο)
μήπως δεν θυμάσαι κατα τη θητεία της κα Κεραμέως:

α) πριν λίγες ημέρες ο αλγόριθμος υπολογισμός του με΄σου όρου για προαγωγή, με 7 μαθήματα κάτω από τη βάση πάς στην άλλη τάξη!!! (μεγάλη αναβάθμιση και ήθος και αξία)

β) εγκύκλιοι να σβήνονται οι απουσίες που οι γονείς χαρακτηρίζουν "ανωτέρας βίας" για τα παιδιά τους!!! (πα΄με σχολείο όποτε μας καπνίσει και σβήνουμε τις απουσίες)

γ) τα φροντιστήρια γιγαντώθηκαν επειδή κάθε χ΄ρονο όλο και λιγότερο μάθημα γίνεται (σχολεία διασκεδαστήρια με πλη΄θος εκδηλώσεων)

δ) Ισότητα και δημοκρατία: καθηγητής ακουμπά μαθητή τρώει μήνυση, διαθεσιμότητα , χάνει τη δουλειά του. Μαθητής γροθοκοπεί καθηγητή παέι σε ψυχολόγο, ούτε μήνυση ούτε αλλαγή περιβάλλοντος..πασάς στα Γιάννενα (θυμόσαστε τον αναπληρωτή που του κατέστρεψαν το αυτοκίνητο. Πόσα παιδιά τιμωρήθηκαν;) Θυμόσαστε τον καθηγητή που απραιτήθηκε από ΕΠΑΛ γιατί δεν μπορούσε, σύμφωνα με την καταγγελία του, να κάνει μάθημα από το bulling των παιδιών; πόσα τιμωρήθηκαν; Ο άλλος έχασε τη δουλειά του.

ε) τα σχολικά κτίρια που πε΄φτουν σοβάδες πάνω στα παιδιά; και που δεν είχαν πετρέλαιο να ζεσταθούν;

στ) τους νεοδιόριστους καθηγητές που παραιτήθηκαν ή κοιμόταν στα αυτοκίνητά τους γιατί το νοίκι σε νησια ξεπερνα το μισό μισθό του νεοδιόριστου καθηγητή; Ηταν καλή εικόνα αυτή;

Σχολικός μεσάιωνας όχι αναγέννηση..αλλά με διαδραστικούς (που δεν ήρθαν ακόμα πίνακες)!!_

 
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ
25 Μάιος 2023 00:56

Oφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Κυρία Κεραμέως την αμετάκλιτη στάση της στο θέμα της αξιολόγησης. Ηταν η μοναδική υπουργός που την έφερε σε πέρας, παρόλο που είχαν προσπαθήσει τόσοι πριν. Λαμβάνει θετικό πρόσιμο για αυτό το επίτευγμα!

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
25 Μάιος 2023 00:29

@Κατια
Πολύ φοβάμαι πως αυτό θα επαληθευτεί, αγαπητή κ. Κάτια. Εσείς βέβαια το βλέπετε ως ευλογία, εγώ ως κατάρα! Ένας τρίτος που θα μας άκουγε, ίσως να απορούσε με τη διαμετρικά αντίθετη αυτή εκτίμηση και να φανταζόταν ότι κάπου στη μέση εντοπίζεται η αλήθεια. Είμαι διατεθειμένος να αιτιολογήσω - και το θεωρώ πανεύκολο - την κάθετα αρνητική μου άποψη. Είναι τόσο κραυγαλέα τα λάθη της υπουργού που μόνο ιδεοληπτικοί κομματικοί οπαδοί της μπορούν να τα αρνηθούν.
Εύχομαι λοιπόν από καρδιάς - και τώρα πια που έχω αποσυρθεί δεν έχω προσωπικούς λόγους να επιμένω σ' αυτό - η νέα κυβέρνηση να μας επιφυλάσσει τουλάχιστον αυτή την ελάχιστη ικανοποίηση: Να τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο στο πολύπαθο αυτό υπουργείο. Ένα πρόσωπο που να έχει τη διάθεση να προσεγγίσει λίγο και την πλευρά των εκπαιδευτικών, να αφουγκραστεί τους καημούς τους και τις ανησυχίες τους και τελικά να εφαρμόσει μια πολιτική συνεννόησης που αναμφίβολα θα είναι πολύ πιο αποδοτική για όλους...

 
"Αφού τέτοιοι είστε"
25 Μάιος 2023 00:17

@Κατια Εδώ θα είναι ξανά υπουργός ο Κ. Αχ. Καραμανλής....

 
ΙΩΑΝΝΗΣ
25 Μάιος 2023 00:13

Όσο και να σχολιάζετε αρνητικά την ψηφίσατε και θα την έχετε πάλι. Οπότε με το καλό να αλλαξει τα πάντα αφού την προτιμάτε!

 
Κατια
24 Μάιος 2023 23:51

Η Κεραμεως θα ναι ξανά υπουργός....όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν.

 
Tasos kats καθηγητης
24 Μάιος 2023 22:19

Η χειρότερη υπουργός Παιδείας μετά τη μεταπολίτευση .Γεια σας !!!!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
24 Μάιος 2023 21:32

Στο καλό!

 
Εκπαιδευτικός
24 Μάιος 2023 20:46

Ιστορικοί μεταρρυθμιστές είναι Παπανούτσος και Δημαράς.
Η υπουργός επανέλαβε, επιδέξια είναι η αλήθεια, τις δράσεις της Διαμαντοπούλου, ίδιο επιτελείο, ίδιες στοχεύσεις, για αυτό και όλα τα έργα έχουν προδιαγραφές της προηγούμενης δεκαετίας.
Είναι τυχερή, δεν υπάρχουν προσωπικότητες, ούτε αντίπαλος.

 
Υπουργοί πάνε..Υπουργοί έρχονται
24 Μάιος 2023 19:47

και δυστυχω΄ς τα μεγάλα προβλήματα της παιδείας παραμένουν:
-υποστελέχωση και εκατοντάδες αναπληρωτών αντί μόνιμων διορισμών
-αποσπάσεις εκτός τάξεως χιλιάδων εκπαδευτικών
- χάλια κτιριακές υποδομές
- έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών
- χαώδης ύλη (εδικά στο γυμνάσιο - λύκειο) σε σχέση και με το πόσες ημέρες γίνεται πραγματικά μάθημα!!!
- χάνονται πολλές διδακτικές ώρες
-έπρεπε να υπα΄ρχει 1 εβδομάδα διακοπές Χριστούγεννα-Πάσχα και τα σχολεία να κλείνουν 20 Ιουνίου (όχι 20 Μαϊου)
επιτέλους να συγκλίνουν και οι μισθοί που ο νεοδιόριστος στην Ευρώπη παίρνει 3200 καθαρά και ό Έλληνας 780 καθαρά,,,

Στο καλό κα Νίκη να δούμε μετά από πόσους Υπουργούς θα έχουμε Παιδεία όπως αξίζει στην Ελλάδα της Ευρώπης

 
jim
24 Μάιος 2023 17:39

Ας ελπίσουμε ότι νέα υπουργός θα είναι, όπως φημολογείται, η κα Ιωάννα Λυτρίβη.

 
κωστας
24 Μάιος 2023 15:13

άφησε έργο........αθάνατη

 
Στελλα Βαγ.
24 Μάιος 2023 14:58

Η Παιδεια για πολλες δεκαετιες ηταν σε ελωδη κατασταση και σε παρακμκη. Η απαιδευσια ηταν εκδηλη στις μαθητικες κοινοτητες, ακομη και στους κυκλους των εκπαιδευτικων ησαν αναζητητεες οι Επιμορφωσεις.Η συνηθης
," Μεθοδολογια " που απεικονιζε την Σχολικη πραγματικοτητα αποκαλειτο " Αναγνωστικη " και δεν συνιστουσε διδακτικη Μεθοδολογια.
Συνεπως, οι Μεταρρυθμισεις της ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ησαν απαραιτητες στην Εκπαιδευση, σαν οξυγονωση και ανανεωτικη κινηση , προκειμενου να ανταποκρινεται η Ελληνικη Εκπαιδευση στην αποστολη της και να διαμορφωνει πολιτες με γνωσεις, ηθοςκαι σεβασμο, υπευθυνους, ,αλλα και ευδαιμονες ,και να αναζητουν στην βιοτη τους παντα το ευ..
Μετα τιμης
Στελλα Βαγ.

 
ΕΥΗ
24 Μάιος 2023 14:39

Τα κουτιά στον διάδρομο είναι από τα προσωπικά της αντικείμενα ΄ή από το αρχείο της; Πάντως φαίνεται ότι θα μας αδειάσει εντελώς τη γωνιά... Στο καλό λοιπόν κι από το πεζοδρόμιο...!

 
Εκπαιδευτικός
24 Μάιος 2023 14:39

Παρά τον Πλεύρη ή Χατζηδάκη, καλύτερα αυτή...αυτήν τουλάχιστον την ξέρουμε..

 
Δημήτρης
24 Μάιος 2023 14:24

Τι συγκινητικό! Θα βάλω τα κλάματα. Στο καλό και να μην μας ξανάρθει.

 
Δάσκαλος
24 Μάιος 2023 13:56

Υπήρξαν κάποια θετικά στην πορεία της, τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και σε επίπεδο εφαρμογής.
Υπήρξαν κάποια αρνητικά στην πορεία της, τόσο σε επίπεδο εφαρμογής όσο και σε επίπεδο θεωρίας.
Υπήρξαν και κάποια, επίσης, αρνητικά στην πορεία της, που ενώ η θεωρία ήταν σωστή η εφαρμογή τους ήταν τελείως λάθος.
Για τα δύο τελευταία θεωρώ σκόπιμο να υπάρξει άλλος/η υπουργός Παιδείας στο μέλλον ο/η οποίος/α θα κρατήσει τα θετικά και θα συμβάλλει στη διόρθωση των αρνητικών.
Πιστεύω ότι η κ. Κεραμέως δεν έχει κάνει σχετικό αναστοχασμό για να προβεί μελλοντικά σε απαραίτητες τροποποιήσεις.

 
έχουν χιουμορ
24 Μάιος 2023 13:45

καλή αντάμωση ! αχαχααα, άσε να χτίζουμε ... ποιος ξέρει;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ