ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το έγγραφο του υπ. Υποδομών για την αντιστοιχία 7 τμημάτων του ΠΑΔΑ με Πολυτεχνικές Σχολές

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί 5ετούς φοίτησης του ΠΑΔΑ ξεπερνούν ήδη τους 750
Δημοσίευση: 23/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το esos  δημοσιεύει κατ΄αποκλειστικότητα το έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης , με το οποίο διαβιβάζει τους φακέλους των 7 Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου αυτά να αντιστοιχηθούν με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής.

(......)

Τo esos επικοινώνησε σχετικά με τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή ο οποίος ανέφερε ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί 5ετούς φοίτησης του ΠΑΔΑ ξεπερνούν ήδη τους 750 και ότι με συντονισμένες ενέργειες της Πρυτανείας, όπως και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου, υλοποιείται η εφαρμογή του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.2019 (ΦΕΚ Α΄ 70) για την πρόταση αντιστοιχίας Τμημάτων Σχολών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επίσης, δήλωσε ότι το ΠΑΔΑ έχει αποστείλει αρμοδίως όλα τα προβλεπόμενα για την ικανοποίηση των όρων που πρέπει να πληρούνται ώστε ένα Τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.

Επεσήμανε ότι ικανοποιητικά οδεύει και η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑΔΑ από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μάλιστα με πλήρεις συμμορφώσεις, δεδομένου ότι, το έμψυχο υλικό, η υλικοτεχνική υποδομή, τα μαθησιακά αποτελέσματα και τα επαγγελματικά προσόντα καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Τέλος ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ τόνισε  την ανάγκη επίσπευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών από την πολιτεία ώστε οι απόφοιτοι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΠΑΔΑ να αποκτήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους.

Σχόλια (183)

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
18 Μαρ 2023 09:21

Θα αντιστοιχηθεί κανένα τμήμα των σχολών μηχανικών του ΠΑΔΑ με πολυτεχνικό τμήμα τελικά; Έχουμε κάτι νεότερο; Βλέπω ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει σε αντιστοιχήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος κανείς στον ΑΣΕΠ.

 
SARS
15 Μαρ 2023 16:57

Αν κρίνω από τα τελευταία, περίπου 2 μήνες και έως να το ανακοινώσουν μπορεί και τρεις μήνες

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
15 Μαρ 2023 14:04

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος η κάποια να μου απαντήσει..Απ' την στιγμή που έρχεται η αξιολόγηση στα Πανεπιστήμια για να τα αξιολογήσει το κάθε τμήμα πόσο καιρό κάνουν μετά να βγάλουν τα αποτελέσματα της πιστοποίησης σε κάθε τμήμα;

 
SARS
14 Μαρ 2023 11:39

Επομένως η αντιστοίχιση με τμήματα πολυτεχνικών σχολών, μπορεί να ξεκινήσει από τα τμήματα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής & Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, τα οποία έχουν λάβει επίσημα την πιστοποίηση από την ΕΘΑΕΕ

 
Παδάς ηημ
13 Μαρ 2023 23:41

Και επίσημα η ΕΘΑΑΕ πιστοποίησε ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών μηχανικών

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
09 Μαρ 2023 22:46

Ναι πρέπει να αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.. Ωστόσο είναι πολύ χρονοβόρο και δεν φαίνεται να προχωράει κάτι μέχρι το καλοκαίρι..Μας έκαψε αυτή η κυβέρνηση!!! Πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι φοιτητές των σχολών μηχανικών σε όλη την Ελλάδα ώστε να ακουστεί παραπάνω μήπως και ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι..

 
ΑΣΔΦ
08 Μαρ 2023 18:48

Συμφωνώ. Πριν το νόμο όμως πρέπει να προηγηθούν τα βήματα που σου περιέγραψα ΑΠΟΦΟΙΤΕ
Συμφωνείς;

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
08 Μαρ 2023 14:56

@ΑΣΦΔ Αν δεν βγει νόμος ΦΕΚ τότε αυτόματα δεν υπάρχει και ίδρυση πολυτεχνικών τμημάτων..

 
ΑΣΦΔ
08 Μαρ 2023 14:13

Δεν θα βγει νόμος. Απλά η επιτροπή που θα κάνει την εισήγηση για την αντιστοίχιση και πολυτεχνοποίηση για τις σχολές των μηχανικών πρέπει να έχει όλα τα επίσημα στοιχεία (φακέλους τμημάτων-πιστοποίηση ΕΘΑΕΕ κτλ.) Αυτή τη στιγμή μόνο οι Τοπογράφοι από το ΠΑΔΑ μπορούν να αξιολογηθούν από την επιτροπή και αναμένονται και οι υπόλοιποι βέβαια.

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
08 Μαρ 2023 14:11

Συμφωνώ απόλυτα απλά ίσως θα έπρεπε να δημοσιευθεί περισσότερο στα ΜΜΕ σε και σε πρωινές εκπομπές το θέμα αυτό..Επίσης πιστεύω ότι γνωρίζουν πια τμήματα πληρούν τις προϋποθέσεις για αντιστοίχηση απλά σε αυτό είναι αρμόδια η επταμελή επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει το κάθε τμήμα και στη συνέχεια θα βγει το ΦΕΚ που θα ορίζει πια τμήματα έγιναν πολυτεχνικά..Απλά θα πρέπει να πιστοποιηθούν αυτά τα τμήματα πρώτα σε ΠΑΠΕΛ ΠΑΔΑ και ΕΛΜΕΠΑ..Η σημερινή κυβέρνηση ήταν κατά σε όλο αυτό και φάνηκε από τις προθέσεις τις όπως με τα κριτήρια που έκανε 3,5 χρόνια να τα βγάλει..

 
ΜΑΡ
08 Μαρ 2023 09:15

Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα τελειώσει όλες τις πιστοποιήσεις η ΕΘΑΕΕ και πόσο γρήγορα θα κινηθεί μετά η επιτροπή αντιστοίχισης σε πολυτεχνικά τμήματα.

 
@ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΠΕ
07 Μαρ 2023 23:15

Αν είναι έτσι όπως τα λέτε γιατί δεν ενημερώνει κανείς (κυβερνηση, πανεπιστήμια) τους φοιτητές και τις οικογένειές τους;; Άρα δεν ενδιαφέρονται. Μόνο από μαζική πίεση θα καταλάβουν.

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
07 Μαρ 2023 18:35

Θα πιστοποιήσουν όλα τα τμήματα των σχολών μηχανικών ΠΑΠΕΛ ΠΑΔΑ ΕΛΜΕΠΑ (στο ΠΑΠΕΛ δεν έχει πάει ακόμα η επιτροπή από την ΕΘΑΑΕ για αξιολόγηση) και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην αντιστοίχηση των τμημάτων με πολυτεχνικά τμήματα ώστε να βγει ένας νόμος που θα τα ορίζει ως πολυτεχνικά τμήματα..

 
ΑΔΑ
07 Μαρ 2023 17:43

Στην ιστοσελίδα της η ΕΘΑΕΕ μόνο οι Τοπογράφοι μηχανικοί του ΠΑΔΑ είναι πιστοποιημένοι. Οι άλλες σχολές του ΠΑΔΑ προφανώς αναμένονται όπως και οι σχολές του ΕΛΜΕΠΑ. Για να προχωρήσει το επόμενο βήμα πρέπει πρώτα να τελειώσει αυτό το βήμα, δηλαδή η επίσημη πιστοποίηση της ΕΘΑΕΕ

 
Ενημέρωση
06 Μαρ 2023 20:23

Ανανεωμένη ενημέρωση!

Και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. αξιολογήθηκε με αριστα!
από την ΕΘΑΑΕ για την πιστοποιηση προγραμματος προπτυχιακων σπουδων!

Δυστυχώς από οτι ακουσα στα πλανα τους ειναι να προχωρήσει η διαδικασία με επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα περίπου όταν βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι (που μπήκαν με πανελλήνιες το 2019) Οσοι συνεχίσανε ή οσοι ειναι απο κατατακτήριες δεν θα εχουν επαγγελματικα δικαιώματα ως τοτε!

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΔΑ
06 Μαρ 2023 15:39

Είναι όλα τα τμήματα του ΠΑΔΑ άριστα πιστοποιημένα. Τι περιμένουμε άλλο;

 
ΑΔΑ
06 Μαρ 2023 10:30

(Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής)

Απόφαση Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
08:43Share
Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πιστοποιεί ότι το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης για το επίπεδο σπουδών 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

 
Marhelpap
04 Μαρ 2023 16:57

Η σχολή Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής του ΠΑΔΑ πιστοποιήθηκε από την ΕΘΑΕΕ

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
28 Φεβ 2023 09:13

Μας έχει καταστρέψει αυτή η κυβέρνηση!!!

 
Δημήτρης ΠΑΔΑ
27 Φεβ 2023 10:14

Κάποιο νέο υπάρχει;;;

 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
15 Φεβ 2023 17:20

Στο ΠΑΠΕΛ έμαθα ότι περιμένουν την αξιολόγηση από τον Σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχει έρθει να αξιολογήσει τα τμήματα η ΕΘΑΑΕ..Μόνο το τμήμα ΗΜΜΥ του ΠΑΠΕΛ διαθέτει integrated master..

 
@ ΕΡΩΤΗΣΗ
15 Φεβ 2023 09:20

Ναι γνωρίζω εγώ! Όπως είπα σε προηγούμενα σχόλια, στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. οι τρεις σχολές μηχανικών που έχει στην Κρήτη έχουν λάβει intergrated master (πρώτο βήμα) Επίσης η επιτροπή αξιολόγησης προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από την ΕΘΑΑΕ , έχει ήδη αξιολογήσει το τμήμα Ηλεκτρολόγων Mηχανικων Μηχανικών Υπολογιστών με παρα πολυ καλο βαθμο! (δευτερο βημα) πριν από 2 μήνες. Η επιτροπή αυτή ήρθε πριν από περίπου δυο εβδομάδες στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΛ. ΜΕ . ΠΑ. , αυτό είναι το δεύτερο βήμα!
Τελευταίο βήμα μετά είναι άλλη επιτροπή επαγγελματικών δικαιωμάτων (τριτο βημα). Για να πας στο τρίτη βήμα πρέπει να έχουν γίνει τα προηγούμενα δυο καθώς επίσης και η κάθε σχολή να πληρεί τις προϋποθέσεις για να πάρει τα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού και εγγραφή στο τεε!
απο κάτω σας βαζω ξανα τις προϋποθέσεις που ειναι ΚΥΑ του κ. Συριγγου που είχε ανέβει σε παλαιότερο άρθρο esos (το είχα ξαναανεβασει πιο κάτω)

https://www.esos.gr/arthra/79284/i-kya-gia-tin-antistoihisi-pentaeton-tm...

θα πρέπει η κάθε σχολή πχ να έχει το 80% μελων ΔΕΠ μηχανικούς
θα πρέπει να έχουν βγει οι πρώτοι απόφοιτοι (οχι απο κατατακτήριες, οχι αυτοι που συνεχισαν! αλλα αυτοι που μπηκαν με πανελλήνιες! δλδ αν οι πρώτοι μπήκαν ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. το 2019 συζητάμε από το 2024!

Οπότε κύριοι βλέπετε οτι οι διαδικασίες προχωράνε! αργα! αλλα προχωράνε!
Τελος να πω το εξης! το οτι δεν βλέπετε άρθρα από αλλα πανεπιστήμια όπως το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ!
Εχουν επιλέξει να κάνουν ανακοινώσεις όταν γίνεται κατι! πχ εγινε ανακοίνωση για το intergrated master πριν κανενα χρονο παρέα με τα αντίστοιχα ΦΕΚ! Τώρα θα γίνει ξανα επίσημη ανακοίνωση όταν έχουν βγει τα αποτελέσματα απο την ΕΘΑΑΕ. και παει λέγοντας! δεν γίνονται άρθρα για καθε χαρτί ή δραστηριότητα που γίνεται στο κάθε πανεπιστήμιο!

 
@Δημήτρης ΠΑΔΑ
15 Φεβ 2023 02:40

δεν ισχύει αυτό που λες, τι θα πει δεν πιέζουν τα άλλα? από την αξιολόγηση θα περάσουν όλα τα τμήματα θέλουν δεν θέλουν κάποια στιγμή, απλά κάποια νωρίτερα και άλλα αργότερα. Το δεν θα γίνουν ποτέ αντιστοιχα με πολυτεχνικα είναι άτοπο εάν λάβεις υπόψη ότι δίνουν μάστερ και είναι ισάξια ποιοτικά του παδα τα περισσότερα τμηματα. δεν θα έβγαζε νόημα εξάλλου να γίνουν μόνο του παδα αντιστοιχα, οι υπόλοιποι στο πηγάδι κατουρησαμε?

 
ΕΡΩΤΗΣΗ
14 Φεβ 2023 21:29

Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η αξιολόγηση από την ΕΘΑΑΕ και αν έχει έρθει σε κάποιο τμήμα της Σχολής Μηχανικών; Γνωρίζει κάποιος με ποιον τρόπο αξιολογεί τα τμήματα η ΕΘΑΑΕ στις Σχολές Μηχανικών που στην συνέχεια πρόκειται να αντιστοιχηθούν με πολυτεχνικά τμήματα; Ρωτάω διότι στο δικό μου τμήμα ακόμα περιμένουν την ΕΘΑΑΕ για αξιολόγηση του τμήματος και απ' όσο γνωρίζω αυτή έχει καθυστερήσει κατά πολύ.

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
14 Φεβ 2023 20:30

Αφού μόνο το ΠΑΔΑ αναφέρεται συνέχεια στα άρθρα!!! Επίσης οι σχολές μηχανικών του ΠΑΔΑ ήταν οι πρώτες που πήρανε και integrated master. Στη δικιά μου σχολή μου μετέφεραν ότι αν αντιστοιχηθεί το ΠΑΔΑ τότε θα αντιστοιχηθεί και η δικιά μας σχολή. Αντε βγάλε άκρη!!!

 
Δημήτρης ΠΑΔΑ
14 Φεβ 2023 10:10

Ήταν το πρώτο πρώην τει που έγινε αει οπότε είχε 1 χρόνο να ετοιμάσει φακέλους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Το κακό είναι ότι δεν πιέζουν τα άλλα πανεπιστήμια παπελ ελμεπα κλπ, δε ξερω γιατι αλλά έτσι δεν θα αντιστοιχιθουν ποτε με πολυτεχνικα τμήματα

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
14 Φεβ 2023 06:32

Ότι το ΠΑΔΑ τρέχει γρήγορα την όλη διαδικασία γιατί έχει ιδρυθεί και το έτος 2018-2019 και έχει και περισσότερο αποφοίτους..Το δικό μου τμήμα απ' ότι πληροφορούμε μου είπαν ότι αν αντιστοιχηθεί το ΠΑΔΑ τότε θα αντιστοιχηθεί και το δικό μας τμήμα..Έχω την εντύπωση ότι πρώτα θα αντιστοιχηθεί το ΠΑΔΑ..

 
@ΑΠΌΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
13 Φεβ 2023 20:48

τι εννοείς το παδα ξεκίνησε την διαδικασία? από το 2019 ξέραμε ότι τα 19 τμηματα μηχανικων πουν ιδρύθηκαν με τους νόμους γαβρογλου θα περάσουν από αξιολογηση για να αντιστοιχηθουν με πολυτεχνικα. πως συνεισφερε το παδα σε αυτό?

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΕ
13 Φεβ 2023 14:01

Γιατί το παδα έχει ξεκινήσει την όλη διαδικασία και θα είναι το πρώτο που θα αντιστοιχηθεί με πολυτεχνική σχολή..Αλλά βλέπω ότι έχει παγώσει η όλη διαδικασία από την κυβέρνηση..

 
Νίκος
12 Φεβ 2023 23:01

Για ποιο λόγο μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για το παδα? αντίστοιχο έγγραφο για ελμπεπα παπελ και διπαε γιατί δεν έχουμε δει?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ