Εξετάστηκαν 2.000 φάκελοι πτυχιούχων Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων

Στον “αέρα” οι πτυχιούχοι των Αμερικάνικων Κολλεγίων

17/01/2017

Άκουσε το άρθρο

Περίπου 2.000 φάκελοι , που είχαν κατατεθεί από πτυχιούχους Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων για επεγγαλμετική αναγνώριση, μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, εξετάσθηκαν  από  το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) , σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 θα εξετάζονταν 3.300 φάκελοι δεν επαληθεύθηκαν.

Η εξέταση των φακέλων , ενός μικρού αριθμού του 2014 και αυτών που κατατέθηκαν από 1-1-15 θα αρχίσουν να εξετάζονται αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για 3.300  πτυχία των οποίων οι φάκελοι με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά είχαν “βαλτώσει” σε αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, κι αυτό διότι τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων  ,  το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους για τη συγκρότηση του θεσμοθετημένου οργάνου.

Δεν επιλύθηκε ακόμη το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων

Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η επαγγελματική αναγνώριση των προπτυχιακών των Αμερικάνικων Κολλεγίων(όχι για τα μεταπτυχιακά).

 Ηδη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ