Πρόεδρος ΕΑΠ: Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι θα καταργηθούν τα προγράμματα Σπουδών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

15/02/2017

Άκουσε το άρθρο

“Ουδέποτε και σε καμία συνάντηση με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν έχει διατυπωθεί θέση περί «κατάργησης» των δύο Πολιτισμών. Διότι σαφώς η Διοικούσα δεν έχει αυτή την άποψη! Αντίθετα,  έχει διατυπωθεί με παρρησία η άποψη ότι τα δύο Προγράμματα Σπουδών, χρήζουν ουσιαστικής ανανέωσης, τόσο ως προς τη διάρθρωση, όσο και ως προς το περιεχόμενο και το εκπαιδευτικό υλικό, ζήτημα στο οποίο συμπίπτουν άπαντες, φοιτητές και ΣΕΠ όπως προκύπτει από πάμπολλες συζητήσεις!”

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της  ΔΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Β. Καρδάσης και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Έχει τεθεί με σαφήνεια ότι η υπόθεση της ανανέωσης των δύο Πολιτισμών ανήκει στις ακαδημαϊκές δομές και όχι στη Διοικούσα!

Β. Έχουν επίσης διατυπωθεί σκέψεις για τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στον επιστημονικό χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, προκειμένου να διευκολυνθούν αποφασιστικά χιλιάδες απόφοιτοι  του ΕΑΠ και όχι μόνο, στη συνέχιση των σπουδών τους!

Γ. Θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις και άλλες ενδεχομένως που θα προκύψουν από τη συμβολή των ακαδημαϊκών δομών, θα δώσουν απάντηση στο κορυφαίο ζήτημα του προσδιορισμού των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων μας.

Δ. Συνεπώς, η ανακοίνωση του Συλλόγου των ΣΕΠ που κάνει λόγο για βούληση της Διοίκησης του ΕΑΠ να «καταργήσει» τους δύο Πολιτισμούς, όσο και η διασπορά ψευδών ειδήσεων από όσους κακόβουλους, μάλλον θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ενορχηστρωμένη από αρκετούς αντιπαράθεση προς το έργο της Διοίκησης του ΕΑΠ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΠ

Με ανακούφιση διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΑΠ καθ. Β. Καρδάση, που έρχεται να δεσμευθεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάργησης των δύο μεγάλων ανθρωπιστικών προγραμμάτων ΕΛΠ και ΕΠΟ, δέσμευση την οποία χαιρετίζουμε. Η εύλογη εκπεφρασμένη ανησυχία μας για το μέλλον των δύο μεγάλων προγραμμάτων του ΕΑΠ στην πρόσφατη ενημερωτική επιστολή μας προς τα μέλη ΣΕΠ κακώς ερμηνεύτηκε ως κακόβουλη επίθεση προς τη ΔΕ. Για τον λόγο αυτό θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν ο πρόεδρος ανακαλούσε αυτόν τον ισχυρισμό, αν και εφόσον τον αποδίδει στον Σύλλογο μας.

Παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, ο  Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΑΠ συμφωνεί με την ανάγκη ανάπτυξης, ανανέωσης και εμπλουτισμού όλων των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ιδιαίτερα μάλιστα των δύο μεγάλων (ΕΛΠ και ΕΠΟ), με τη συμβολή των ακαδημαϊκών δομών, κάτι το οποίο άλλωστε εκφράσαμε και στην πρόσφατη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
 
Για το ΔΣ του ΣΔΕΑΠ
 Η πρόεδρος                                                                                                       Η γ.γραμματέας
 Π. Αποστολή                                                                                                  Γ. Κατσιαμπούρα

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ