Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επιλογές Διευθυντών χωρίς Συνέντευξη και ψηφοφορία

Με θητεία ενός σχολικού έτους.
Δημοσίευση: 20/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία , προς ψήφιση, στη Βουλή αναμένεται να καταθέσει - εκτός απροόπτου- ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου (σ.σ. προκειμένου  το υπουργείο να συμμορφωθεί με την ομόφωνη ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ), η οποία θα προβλέπει:

Α. Επιλογές Διευθυντών με θητεία ενός σχολικού έτους.

Β. Προσόντα: Τυπικά και προϋπηρεσία.

Γ. Δεν θα περιλαμβάνεται στη διαδικασία η “Συνέντευξη” και η “ψηφοφορία”.

Η προκήρυξη των θέσεων θα γίνει αμέσως μετά  την ψήφιση της τροπολογίας.

Θα ακολουθήσει  μέσα στο καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβριο διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου νόμου που θα ορίζει τις διαδικασίες επιλογής  όλων των στελεχών εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΏ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΌΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (96)

 
Ερωτήματα
21 Απρ 2017 08:12

Προτείνω να αποκατασταθούν οι διευθυντές που προσέφυγαν κατά του νόμου και τον επόμενο χρόνο (!) που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πια κάποιο σχέδιο (!) για τα στελέχη εκπαίδευσηςμ να γίνουν οι κρίσεις.

 
Οτινάνες
21 Απρ 2017 08:41

Το μόνο αδιάβλητο σύστημα είναι ο συνδυασμός τυπικών προσόντων, μια ελάχιστη εκπαιδευτική -διδακτική προϋπηρεσία περίπου 12 χρόνων και εξετάσεων.
Όλα τα άλλα είναι φαύλα

 
ΝικΔηΓκρυκ
21 Απρ 2017 08:44

Ανεξάρτητα από το σύστημα επιλογής, είναι δυνατόν να υπάρχει μονοετής θητεία;
Αν κάποιοι το σκέφτονται, είναι προφανές ότι δεν θέλουν διευθυντές με όραμα και σχέδιο για τα σχολεία, αλλά τυπικούς εκτελεστές αποφάσεων και εγκυκλίων.
Αντί για 4-5 χρόνια θητεία, την έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2 χρόνια και τώρα σκέφτονται μονοετή. Ωραία, ας προχωρήσουμε στη μηνιαία εναλλασσόμενη θητεία όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων που (ειλικρινά) είναι η καλύτερη όλων (για να καταλάβουν και κάποιοι τι εστί βερύκοκκο)

 
Δ.
21 Απρ 2017 08:46

Είστε επιεικώς "ΤΡΑΓΙΚΟΙ"!!!
"Πετάτε αετό".
Ένας σώφρων δεν υπάρχει ανάμεσά σας;;;

 
ΤΕΩΣ_Δ
21 Απρ 2017 09:05

Εδώ το πράγμα τερμάτισε !!!!!!!!! 1.5 χρόνο ξέρουν την απόφαση πετούν τη μπάλα στην εξέδρα και κάνουν καθυστερήσεις, θα μπορούσαν να κάνουν την κουβέντα αυτή από το Νοέμβρη του 15 που ήξεραν την απόφαση του τμήματος του ΣτΕ.
Τώρα μιλάνε για αντικειμενικά μόρια και προσόντα εδώ αρχίζει το γέλιο ή το δάκρυ.
Μοριοδότηση με το νόμο 4369 (υπόλοιπο δημόσιο), Μοριοδότηση όπως ο 3848 ? ή Μοριοδότηση με τον 4327 όπου 2 παιδιά = 1 Διδακτορικό ??

Η φιλοσοφία πάντως των 2 πρώτων (Βερναδράκη-4369 και Διαμαντοπούλου-3848 είναι σχεδόν η ίδια).
Για να δούμε!!!!!

 
anonymos
21 Απρ 2017 09:07

Πολύ καλή η τροπολογία .Προσοχη μονο στη μοριοδότηση . Πολλοι συνάδελφοι εχουν τυπικά προςοντα , μεταπτυχιακά κλπ ,,,Επομενως ολα θα παιχτούν στην προϋπηρεσία .... Στις Ισοβαθμίες μπορει κάποιος να επιλέγει διευθυντής ακομα και για μια μερα προϋπηρεσίας .... Ας το προσέξουν αυτο οι υπεύθυνοι στο υπουργειο .

 
Αλτης
21 Απρ 2017 09:11

Πάλι πειράματα σε βάρος την παιδείας. Ο υπουργός παρουσιάζεται ανέτοιμος παρότι γνώριζε την απόφαση του ΣΤΕ εδώ και μήνες. Ο εγωισμός και η προχειρότητα στο έπακρο. Ο νέος νόμος πιθανόν να θέλει μαγείρεμα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος μονοετής δ/ντης πότε θα μπορέσει να ανθίσει; Αυτός ο χρόνος είναι σε βάρος του και σε βάρος των παιδιών. Τα σχολεία μας δυστυχώς δεν οπισθοχωρούν μόνο στο επίπεδο γνώσεων. Η λειτουργία του γενικώς ξεχαρβάλωσε με αυτή τη χαλαρότητα που μας διακρίνει όλους
. Η παιδεία διαλύεται και αυτό δεν το βλέπουν οι διοικούντες.....λυπάμαι και σκάω από στεναχώρια.

 
Πάνος
21 Απρ 2017 09:15

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο έχω να παρατηρήσω τα εξής: Τα νομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ δεν επιλύονται, διότι σε ποιους διευθυντές θα πιστωθούν τα μόρια της θέσης ευθύνης για τις κρίσεις που αναφέρεται; Ούτε επιλύονται τα προβλήματα νομιμοποίησης των υπογραφών των νυν διευθυντών μετά την απόφαση του ΣτΕ. Πρόταση . Να επανέλθουν οι διευθυντές που ήταν το 2015 ή αν αυτό είναι δυσπεπτο για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να τοποθετηθούν όσοι στην προηγούμενη διαδικασία είχαν τα περισσότερα αντικειμενικά μετρήσιμα μόρια , διότι αντισυνταγματική κρίθηκε η ψηφοφορία.

 
Ελένη
21 Απρ 2017 10:01

"Θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβριο διαβούλευση για την κατάρτιση του νέου νόμου που θα ορίζει τις διαδικασίες επιλογής όλων των στελεχών εκπαίδευσης, Περιφερειακών Διευθντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων." ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;;;;

 
Zafiris
21 Απρ 2017 10:17

Παράταση θητείας για ένα χρόνο στους Σχολικούς Συμβούλους.

 
loyk
21 Απρ 2017 10:21

Ημουν σιγουρος οτι καποια χαζομαρα θα σκεφτονταν και νατη!!!! Μονοετης θητεια!!! και η αποφαση του ΣΤΕ στα σκουπιδια? Δεν πρεπει να αποκατασταθει η νομιμοτητα? και οι Δ/ντες Εκπ/σης θα παραμεινουν? με ψηφοφορια πηραν μορια. Ολες οι αποφασεις Υπηρεσιακων συμβουλιων ειναι στον αερα.

 
dinos
21 Απρ 2017 10:41

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ που είναι;
Δεν θα πρέπει να έχουν άποψη επί του θέματος;
Δεν θα έπρεπε να έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις;
Ναι έχουν δίκιο. το Υπουργείο τα έκανε μαντάρα. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ποιος θα τους στηρίξει - προστατέψει από τέτοιες αυθαιρεσίες;
Πρέπει να επικρατήσουν προτάσεις συνοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αλλιώς θα επικρατήσουν λογικές σαν αυτές που ακούστηκαν τελευταία περί διοικητικών - manager στα σχολεία.
Υ.Γ.
Κάποτε οι γονείς έστελναν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά γιατί γίνονταν καταλήψεις.
Τώρα θα τα στέλνουν γιατί δεν θα υπάρχουν κατάλληλοι Διευθυντές να τα λειτουργήσουν.

 
ΧΑΡΗΣ
21 Απρ 2017 11:18

πρέπει να γίνει σαφής η μοριοδότηση- δεν μπορεί να υπολογίζονται μόρια διδακτικής υπηρεσίας σε άτομα που δεν διδάσκουν (γραμματείς- σε άτομα με άδεια κλπ) και να εξαιρούνται εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν σε δομές εκπ-σης (Δ/ΝΣΕΙΣ- ΑΕΙ-ΤΕΙ- ΙΕΚ ) τιμωρώντας τους αναδρομικά

 
Στράτος
21 Απρ 2017 11:18

Μήπως γνωρίζουμε πότε αναμένεται η κατάθεση της τροπολογίας αυτής;
Σαφώς έχει ενδιαφέρον η μοριοδότηση που θα δοθεί σε κάθε κριτήριο. Από αυτήν εξαρτάται εάν θα πριμοδοτηθεί η παλαιότητα και οι προηγούμενες θητείες ή αν θα δοθεί βάρος στα υπόλοιπα προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένη γλώσσα, ΤΠΕ Α΄ επιπέδου -το Β΄ επίπεδο ΤΠΕ δεν πρέπει να μοριοδοτηθεί καθώς δεν υπήρξε ποτέ για εκπαιδευτικούς πολλών ειδικοτήτων, κλπ.) που έχουν και νεότεροι συνάδελφοι.
Εν αναμονή...

 
Mαρετης Γεωργιος
21 Απρ 2017 11:24

Τα πραγματα ειναι απλα. Αναλαμβανει ο αρχαιοτερος του συλλογου ως αναπλρωτης διευθυντης μεχρι τις νεες κρισεις. Φτανει πια με τις χαζες ιδεες του υπουργου.

 
Freeman
21 Απρ 2017 11:25

Είναι ο μόνος τρόπος στην παρούσα φάση να κάνει διευθυντές "ξεπερνώντας" τις νομικές δυσκολίες που θα προέκυπταν, αφήνοντας εκτός ΠΥΣΔΕ και διευθυντές εκπαίδευσης. Αλλιώς αν οι επιλογές είχαν υπογραφή των διευθυντών εκπαίδευσης θα ήταν παράνομες. Νομίζω είναι προσωρινό, με το νέο νόμο θα τα αλλάξει.

 
arion
21 Απρ 2017 11:28

Πρόταση!
Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι να τοποθετηθούν οι νέοι νόμιμοι Διευθυντές.

 
Κώστας
21 Απρ 2017 11:47

Αν γίνει διαβούλευση μέσα στο καλοκαίρι ή από το Σεπτέμβριο, όπως λέει το άρθρο, τότε θα περάσει άλλη μία χρονιά έτσι. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των διευθυντών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και ακόμη τα μετρήσιμα μόρια των νυν στελεχών δεν θα πρέπει να προσμετρηθούν. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως είμαστε ότι νάναι. Περιμένουμε...Οι αιρετοί πού είναι, τα όργανα... Επομένως έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του... Η απόφαση του ΣΤΕ επίσης...

 
ΣΑΪΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
21 Απρ 2017 12:00

Εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ το μόνο αδιάβλητο σύστημα.
Τυπικά προσόντα σε συνδυασμό με γραπτές εξετάσεις προσωπικότητας, Η/Υ και ξένων γλωσσών.
Τουλάχιστον 4τής η θητεία.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

 
ante pali
21 Απρ 2017 12:00

Να πω τι γνώμη μου. Καταρχάς οι αγωγές κτλ. θα κατατεθούν στο ακέραιο για τα δύο χρόνια. Όταν έφτιαξαν το νόμο οι Μπαλτάς - Κουράκης γνώριζαν ότι αυτός θα καταπέσει στο ΣΤΕ. Ήθελαν όμως να κάνουν παιχνίδι, το έκαναν, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τους τα αποτελέσματα, όπως η κυβέρνηση σε κανένα τομέα δεν λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις, δεν αντιλαμβάνεται, αφού ξαφνικά μια ομάδα από το 3% (για λόγους που όλοι γνωρίζουμε) έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Γνωρίζουν τώρα ότι σε ένα χρόνο από τώρα δεν θα είναι κυβέρνηση, συνεπώς την όποια αλλαγή νόμου επιλογής στελεχών η την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου την αφήνουν στην επόμενη κυβέρνηση, οι ίδιοι δεν μπορούν να επιβληθούν στις συνιστώσες. Για να μην έχουν επιπτώσεις (και προσωπικές) από τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ θα κάνουν κάποια προσαρμογή, δεν ξέρω αν θα είναι αυτό που το esos σήμερα έβγαλε. Kανένα πρόβλημα δεν θα λύσει, γιατί απλούστατα δεν λύνεται όλο αυτό που δημιουργήθηκε από αυτή την κυβέρνηση. Εξάλλου πουθενά δεν υπάρχει παραγωγή πολιτικής μόνο διαχείριση κάκιστη, οι μισθοί μόνο να πέφτουν κανονικά και οι εξυπηρετήσεις των ημετέρων γίνονται άριστα. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε αν υπάρχει στρατηγική και κάποιος προγραμματισμός γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Η κα Κεραμέως έβαλε κάποια ερωτήματα, από τότε σιώπησε, ίσως θέλουν να διευκολύνουν (δεν υιοθετώ αυτή την άποψη) αφού γνωρίζουν ότι σε ένα χρόνο ετούτοι εδώ θα έχουν φύγει δια παντός. Όμως τα νομικά προβλήματα υπάρχουν και όπως επισήμανα σε άλλο σχόλιο, θα τα υποστούν τα μικρομεσαία στελέχη που δεν διαθέτουν άσυλο και είναι απλά υπάλληλοι. Εν ολίγοις, αχταρμάς, όσοι (εκ του πονηρού επαναλαμβάνω) πίστεψαν και εγώ δεν ξέρω σε τι με τούτους που κυβερνούν, θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική σκληρή και να δούνε τις αλήθειες και την πραγματικότητα. Βεβαίως μέχρι να φύγουν ποιός ξέρει τι θα έχει μείνει όρθιο. Και ρωτώ, αύριο Δευτέρα καταθέτω στο πρωτόκολλο του σχολείου την απόφαση του ΣΤΕ και την απαίτηση να προσαρμοστεί η διοίκηση (που δεν υφίσταται) σαυτή, να μην λαμβάνει αποφάσεις και να μην υπογράφει παράνομα. Αν συνεχίσει να το κάνει θα καταθέσω μήνυση εναντίον του δντή και των υποδιευθυντών. Ποιός Υπουργός και ότι άλλο θα τους σώσει; Όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα παραβάν - μπερντέ κρατικών υπαλλήλων (που είναι οι συνδικαλιστές να τους πούνε τι θα πράξουν), από τη συντριπτική πλειοψηφία έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, αξίζει λοιπόν να υποστούν και τις συνέπειες όσοι παίξανε πελατειακά και ασκούν διοίκηση συναλλακτική και όχι μόνο, διαλύοντας θεσμούς και σχολεία, τα οποία μετέτρεψαν σε καφενεία. Να πάνε λοιπόν να βρούνε τον κο Κουράκη να τους ορίσει δικηγόρους υπεράσπισης. Κάτι τελευταίο, κύριε Στράτο και η γραφικότητα έχει όρια, εκ του ασφαλούς δεν μπορούμε να παίζουμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα, με αμπελοφιλοσοφίες ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν υποχρεώνουν την διοίκηση, ας σταματήσει ο άκρατος λαϊκισμός μόνο κακό κάνει σε όλους. Και ακόμα κάτι τελευταίο, αν κάτι τέτοιο όπως το esos αναφέρει σήμερα εφαρμόσει ο Υπουργός, οι τωρινοί δντές θα πάρουν τα μόρια της τωρινής τους θητείας; Όχι βέβαια, αφού όταν γίνουν αιτήσεις θα απαιτηθεί να μη προσμετρηθεί αυτή η θητεία από τα ΠΥΣΔΕ στη βάση της απόφασης του ΣΤΕ. Αν τα ΠΥΣΔΕ πράξουν διαφορετικά και πάλιν θα υποστούν μηνύσεις, γιαυτό επισημαίνω ξανά ότι οι επιπτώσεις θα βαρύνουν τα μικρομεσαία στελέχη , αφού παράβαση νομοθεσίας και δικαστικών αποφάσεων δεν υφίσταται, οι επιπτώσεις είναι σοβαρότατες.

 
ΚΩΣΤΑΣ Α.
21 Απρ 2017 12:23

NΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (2017-2018) ΟΣΟΙ ΤΟ 2015 ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΟΡΙΑ (ΔΗΛ.ΟΧΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ). ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ) ΓΙΑ 4 Ή 5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ . Η ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΣΝ ΤΟ 2015 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ !!!

 
Γιάννης Πλατάρος
21 Απρ 2017 12:33

Το υπουργείο το είχε πει: «Θα βάλουμε προσωρινούς διευθυντές.»
Κανείς όμως δεν προέβλεψε ότι προσωρινός = ενός διδακτικούς έτους θητεία.
Το υπουργείο είχε πει: «Έχουμε (νομο) -σχέδιο για τις νέες επιλογές. Όμως πάμε σε «διαβούλευση» Πρώτη φορά πάμε σε διαβούλευση για ένα θέμα που ο κ. Κοτσυφάκης είχε πει «Ε ...δεν είναι και τόσο σοβαρό!» (ο τρόπος επιλογής Διευθυντών)
ΣΧΟΛΙΑ:
* Ο μόνος τρόπος για να είναι νόμιμες οι επιλογές των «προσωρινών» είναι να γίνουν αποκλειστικά και μόνον με αντικειμενικά κριτήρια (= χαρτιά και μόνον χαρτιά που θα προσκομίσουν οι υποψήφιοι) Έτσι λέει η λογική η κοινή. Προσοχή, την αποτίμηση, ας είναι για αντικειμενικά, πρέπει να την κάνει ο αναπληρωτής του Δ.Ε. στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ -ΠΥΣΠΕ. Ο νυν πρέπει να δηλώσει «κώλυμα» για να μην υπάρξεις κανενός είδους πρόβλημα. (Για να μην εγερθούν ασφαλιστικά δικαστικά μέτρα)
* Οι Σχολικοί Σύμβουλοι λαμβάνουν παράταση της παρατεταμένης παρατάσεως που ήταν παρατεταμένως παρατεταμένη. Μάλλον λήγει και ο θεσμός ως έννοια και πάμε στους «Κρητικούς» φίλους, που θα εξελιχθούν σε «διακριτικούς» φίλους, μετά σε «κριτικούς φίλους», σε Μέντορες (και «Μεντόρισσες»), που θα καθοδηγήσουν διδακτικά την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων που είναι ηλικίας 50+ ετών. Και θα κάνουν και μάθημα «σόλο»(=12 ώρες εβδομαδιαίως) , ενώ θα προβαίνουν και σε κάποια «παρατήρηση διδασκαλίας» είτε «επιστημονική» είτε «καλλιτεχνική» είτε «κλινική» , η οποία δεν θα έχει καμία μισθολογική ή άλλη επίπτωση στην εξέλιξη του παρατηρούμενου. Θα είναι καθαρά συμβουλευτική. Ό,τι πραγματικά θέλει ο κλάδος δηλαδή. Και αυτό και θα γίνει.
Φυσικά όλα τα παραπάνω πιθανόν να έχουν σοβαρές κρυφές στρατηγικές και στόχους που συνδέονται με τις γενικότερες πολιτικές προοπτικές, αλλά και τις στενότερες όπως είναι οι εκλογές κτλ
Προσωπικώς και συνολικά, βλέπω πειραματισμούς με γνωστό αποτυχημένο αποτέλεσμα, στου κασίδη το κεφάλι.
Σε διαβούλευση να βρισκόμαστε και να περνάει ο «πολιτικός» χρόνος...

 
Νικόλαος
21 Απρ 2017 12:34

Το μόνο αδιάβλητο σύστημα είναι ο συνδυασμός τυπικών προσόντων, μια ελάχιστη εκπαιδευτική -διδακτική προϋπηρεσία περίπου 12 χρόνων και εξετάσεων.
Όλα τα άλλα είναι φαύλα.

 
Φιλόλογος
21 Απρ 2017 12:36

Τώρα που ακούμε για μετρήσιμα προσόντα, πάλι δεν μας αρέσει. Πού είναι αυτοί που κλαίγονται ότι με τη συνέντευξη παρακάμφθηκαν τα μετρήσιμα μόρια και βγήκαν άτομα με λιγότερα προσόντα; Άντε να πέσουν οι μάσκες σιγά σιγά για να φανεί ότι η ενόχληση δεν ήταν για το αντισυνταγματικό της διαδικασίας αλλά γιατί ανακατεύτηκε η τράπουλα . Όλοι οι συνάδελφοι με αξιοπρέπεια που έβλεπαν τα μόριά τους να εξαφανίζονται μετά τις συνεντεύξεις, ούτε δικομανείς ήταν, ούταν θεωρούσαν κτήμα τους τις καρέκλες και δεν είχε προσφύγει κανένας. Τώρα μόνο και μόνο η ιδέα ότι κάποιος θα έχανε τη θέση που του ανήκε ελέω θεού, έφερε πανικό.

 
Σ
21 Απρ 2017 12:48

όχι μόρια αρκετά στην προϋπηρεσία γιατί πάλι οι ίδιοι, οι παλιοί θα γίνουν. Καλό είναι να δοθούν τα πολλά μόρια στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά. όχι μόρια σε πτυχία ΤΕΙ, είναι προσόν αυτό, από σχολή καθηγητική (ανώτερη) σε πτυχίο ΤΕΙ (κατώτερο)`; Πως στέκει αυτό;

 
Πετρος
21 Απρ 2017 12:59

Αν ειναι έγκυρο το ρεπορτάζ του esos θα πρόκειται για μια εξελιξη που θα σηματοδοτεί 2 πράγματα.
1) Το υπουργείο πέρα απο τους ψευτολεονταρισμους, δείχνει οτι συμμορφώνεται με την αποφαση του ΣτΕ καταργώντας την μυστική ψηφοφορία,αλλα και την συνέντευξη.
2)Πηγαινει σε μια διαδικασία ανάδειξης διευθυντών με βαση τα προσόντα και τα χρόνια υπηρεσιας για να αποφύγει νέες κακοτοπιες αντισυνταγματικοτητας.
Η εξέλιξη αυτή καταρχήν θα ειναι θετική μετα την τεραστια αναστάτωση που δημιούργησε το τραγικό δίδυμο Μπαλτά_Κουρακη υπακούοντας στις απαιτήσεις των συνδικαλιστων των ΣΥΝΕΚ,οι οποίοι εχουν κυριολεκτικα αγνοια το πως λειτουργεί η διοικητική διαδικασία.
Φυσικά οι αγωγές που θα έχουν οικονομικές απαιτήσεις δεν θα σταματήσουν, όπως και το μειζον θέμα τι γινεται από Δευτέρα με τους εκπτωτους διευθυντές σχολείων και εκπαιδευσης. Θα αφήσει το υπουργείο στον αέρα και στο χάος ολες τις αποφάσεις απο δω και περα; Μην περιμένει ανοχή από άτομα που εχουν υποστει αναίτια τον επαγγελματικό και ηθικό τους διασυρμό.

 
KM
21 Απρ 2017 13:14

@Στράτος
Είμαι ΠΕ19 και όπως ξέρετε τα μόρια ΤΠΕ Α' τα πήραν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δ/ντές, εκτός από τους ΠΕ19-20, όπως διευκρινιζόταν ρητά στο νόμο. Κατά την άποψη μου, δεν πρέπει να μοριοδοτηθηθεί καθόλου το ΤΠΕ Α΄. Απλά να αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή στην διαδικασία.
Πράγματι το ΤΠΕ Β΄επιπέδου δεν προσφέρθηκε σε όλους. Όμως και άλλα δεν μπόρεσαν να προσφερθούν σε όλους, όπως η θέση υποδιευθυντών σε μικρά σχολεία. Κάποιοι όμως έγιναν υποδιευθυντές και πήραν τα μόρια.... Ακόμα και τα μεταπτυχιακά πριν από 20 έτη δεν προσφέρονταν όπως σήμερα...

Ένα τελικό σύστημα επιλογής δ/ντών θα έπρεπε να έχει ουσιαστικές γραπτές εξετάσεις για την μοριοδότηση και μόνο. Και ως προϋποθέσεις συμμετοχής: 16; έτη προϋπηρεσίας, αξιολόγηση επάρκειας στην προηγούμενη θέση, γνώση ΤΠΕ, ένα ΟΚ από ψυχολόγο, και ΝΑΙ, νομίζω πως θα χρειαζόταν ένα 50% αποδοχής από το σύλλογο διδασκόντων που υπηρέτησε τα περισσότερα χρόνια. Το τελευταίο χρειάζεται, ως ένδειξη του τρόπου που λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες ο υποψήφιος και πως γίνεται αποδεκτός από τους συναδέλφους του. Όλα τα άλλα είναι εντελώς άσχετα με την καθημερινότητα του σχολείου, και έχουμε δει πόσο άχρηστα είναι...

 
Thfot
21 Απρ 2017 13:23

Καλύτερα ας τους δώσει, τιμής ένεκεν, μια τριετή παράταση θητείας (μέχρι το 2020), ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για διαβούλευση !!!

 
Πετρος
21 Απρ 2017 13:34

Επειδή ο πολυπράγμων @ Στράτος εχει άποψη τι πρέπει και τι δεν πρέπει να μοριοδοτείται, εχω να του πω για το Β επίπεδο επιμόρφωσης οτι ειναι μια επιμορφωση 96 ωρων , με πιστοποίηση διαρκειας 4,5 ωρών, πληρως πιστοποιημενης και από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λογω των υψηλοτατων προδιαγραφων πιστοποίησης.Το αστείο επιχείρημα δεν εχουν ολοι οι εκπαιδευτικοί τη δυνατότητα αυτή, τι να κανουμε κ.@ Στράτο, ολα τα μαθήματα δεν διδάσκονται με τις εφαρμογές του διαδικτύου.Αυτα λενε παγκοσμίως ολοι όσοι ασχολούνται με τις επιστήμες της παιδαγωγικης και της διδακτικής. Οι αρχές αυτων των επιστημών δεν λειτουργούν με την ισότητα προς τα κάτω. Επομένως πρέπει να ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΊΤΑΙ και όχι όπως τώρα που μοριοδοτηθηκε το Α επίπεδο, που ηταν προαπαιτούμενο για να είναι κάποιος υποψήφιος διευθυντης και φτάσαμε στο σημειο να γινουν ψευτοδιευθυντες εκπαιδευτικοί που δεν γνωρίζουν να ανοίγουν τους υπολογιστές.Παντού η υψηλή εξειδίκευση ειναι ζητουμενο για μια ποιοτικη εκπαίδευση. Και εδω ψαχνουμε να βρούμε σοφιστείες για να τα ισοπεδωσουμε ολα προς τα κάτω.Δεν είναι ολα " δωσε και μενα μπάρμπα".

 
Δημήτρης
21 Απρ 2017 13:37

Αν εφαρμοστεί αυτή η πρόταση θα υπάρξουν πολλές ισοβαθμίες λόγω της ύπαρξης άνω ορίων στην προϋπηρεσία (διδακτική, στελέχους κλπ) τα οποία πολλοί συνάδελφοι υπερκαλύπτουν. Πως θα γίνεται τότε η επιλογή;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean