ΠΑΣΟΚ:Αξιολόγηση αλά Γαβρόγλου- μια πρωτότυπη συμβολή στη μεθοδολογία, ιστορία και θεωρία της μικροκομματικής επιστήμης

20/07/2017

Ενημερώθηκε: 21/07/2017, 09:24

Άκουσε το άρθρο

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις ημέρες αυτές ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων και της τελικής βαθμολογίας  για την επιλογή των  Διευθυντών των σχολικών μονάδων όλης της χώρας.

Η  διαδικασία αυτή απέδειξε και πάλι πόσο  κατώτερη των περιστάσεων είναι η πολιτική ηγεσία της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τη μία, καρατομούνται και απαξιώνονται  εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα και αξιόλογη εκπαιδευτική θητεία. Από την άλλη, πριμοδοτούνται  στη συνέντευξη  εκπαιδευτικοί με μόνο κριτήριο το αν  είναι ή  προσχώρησαν  στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λογική του ελέγχου και της απαξίωσης  των θεσμών η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

•    Κατεδάφισε το όποιο θετικό πλαίσιο υπήρχε για την εκπαίδευση, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Ν.3848/10 για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης), γιατί ήταν αξιοκρατικό, διαφανές, αγνοώντας, ταυτόχρονα, την συμπυκνωμένη εμπειρία των προηγούμενων ετών.

•    Προχώρησε σε αντιδεοντολογικές, αντιεπιστημονικές και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, που κατέρρευσαν από το ΣτΕ, υποχρεούμενη να επανανομοθετήσει τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ συνέβαλλε στη βελτίωση του νομοσχεδίου για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων με θετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Η πρακτική του κ.Γαβρόγλου και των ‘’συνεργατών’’ του δείχνει ότι εγκλωβίζεται και πάλι σε μια παρωχημένη, ιδεοληπτική, ρεβανσιστική και μικροκομματική λογική.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται σε κάθε ευκαιρία ότι δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στον Υπουργό Παιδείας, όταν μάλιστα τα αποτελέσματα της ‘’αξιολόγησης αλά Γαβρόγλου’’ βγαίνουν τη στιγμή που εισάγεται στη Βουλή το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως κανένα διάλογο να έχει προηγηθεί.

Ο κ. Γαβρόγλου εξελίσσεται σε ένα τραγικό υπουργό Παιδείας, σε μια τραγωδία δίχως τέλος.

Το εμπόριο ελπίδας στους νέους και τις οικογένειες τους, όλες αυτές οι άστοχες κινήσεις και τα παχιά λόγια, γίνονται τελικά μόνο ενόψει της «απειλής» του ανασχηματισμού ,ώστε να μην χάσει η θέση του.

Τρείς  υπουργοί Παιδείας σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ίδια λογική και οι ίδιες πρακτικές, επικίνδυνες για την Παιδεία και την Ελλάδα.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ