Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Με τον υπ. Παιδείας συναντήθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της ΑΣΠΑΙΤΕ

Δημοσίευση: 21/07/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πραγματοποιήθηκε χθες, 20-07-2017, η προγραμματισμένη - με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της  ΑΣΠΑΙΤΕ- συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, υπήρξε γόνιμος και αποδοτικός επιστημονικός διάλογος και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσε ότι ο Υπουργός, Καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου, ενδιαφέρεται έντονα για τη Σχολή μας και τον ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει σε οποιονδήποτε νέο σχεδιασμό στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αττικής.

Ο Υπουργός, ανέφερε τις δυσκολίες που εγείρονται σε κάθε νέο σχεδιασμό στον χάρτη της Παιδείας, αλλά, διαβεβαίωσε το Σύλλογό μας, ότι η  ΑΣΠΑΙΤΕ  συμπεριλαμβάνεται  στο διάλογο σε κάθε προοπτική ανάπτυξης που αφορά στον ενιαίο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός, Καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου, ανέφερε την πρόθεσή του να ενημερώσει άμεσα και τον Πρόεδρο της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητή κ. Ιωάννη Σαριδάκη για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στις διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ισχυρών πόλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Αττικής και την αντίστοιχη συμμετοχή του προσωπικού της .   

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ ευχαριστώντας τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη συνάντηση και το ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τον διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεσή του για κάθε συνεισφορά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σαράντος Ψυχάρης         Γεώργιος Ε. Χατζαράκης

 

Ετικέτες: 
ΑΣΠΑΙΤΕ

Σχόλια (11)

 
Π.Σ.
22 Ιουλ 2017 14:35

Συγχαρητήρια στον Υπουργό που έθεσε στη σωστή θέση (εκεί που της αξίζει) αυτήν την πολύπαθη σχολή. Αν και είναι πρώτη δύναμη στην τεχνική εκπαίδευση με πολύ δυνατό παιδαγωγικό τμήμα, όλα τα χρόνια από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Οι φοιτητές της και οι καθηγητές ήταν συνεχώς στους αγώνες. Όλοι εμείς που φοιτήσαμε σε αυτήν αντιλαμβανόμαστε ότι ο σημερινός υπουργός έχει κατανοήσει τους λόγους ύπαρξης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
κωνσταντινα
22 Ιουλ 2017 22:51

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια! Μπράβο και στον Υπουργό Παιδείας.Ευχόμαστε τα καλύτερα για την ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
Keravnos
24 Ιουλ 2017 15:05

Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να γίνει αυτή η συνάντηση. Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Η ΑΣΠΑΙΤΕ με τις κατάλληλες αποφάσεις και δράσεις μπορεί σε συνδυασμό με άλλα ιδρύματα να προσφέρει πολλά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 
NIKOLAOS
24 Ιουλ 2017 15:26

Η σημερινή ΑΣΠΑΙΤΕ μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα νέο σύγχρονο παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο με τίτλο:
Πανεπιστήμιο Αθηνάς
Σχολές :
Α. Σχολή Εκπαιδευτικών Μηχανικών & Παιδαγωγικών Επιστημών.
Τμήματα :
1.Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών
2.Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
3.Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ
4.Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανικών Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων
5.Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών
Β. Σχολή Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Διοίκησης.
1. Τμήμα Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Νέων Τεχνολογιών
2. Τμήμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων & Δια Βίου Μάθησης
Στα παραπάνω τμήματα μπορούν να ενσωματωθούν τα σημερινά Μεταπτυχιακά της ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Δημήτρης Ριμπάς
24 Ιουλ 2017 19:19

Αψογοι όλοι οι προλαλήσαντες...Να πώ και γω μερικά απο την εμπειρία μου..
Οι περισσότεροι καθηγητές της σχολής ειναι τρομεροί και με εφόδια..Φυσικα ο μέγιστος Χατζαράκης του οποίου τα βιβλία ειναι παντού..Ψυχάρης στα παιδαγωγικά..Οικονόμου στα ΣΗΕ? και πόσους να πώ..
Η σχολή έχει πλέον 300 ECTS , ειναι 5της αδιάσπαστη με 2 πρακτικές (μηχανικού-εκπαιδευτικού) , Πρακτική άσκηση διδασκαλίας, διπλωματική στα επίπεδα πολυτεχνείου , 53 μαθήματα απο τα οποία τα 15 ειναι παιδαγωγικά και ύλη σε βιβλία το λιγότερο 520 σελίδες.Νομίζω πρέπει να πάρει την θέση που της αρμόζει στην ανωτατη εκπαίδευση.. Φιλέτο η περιοχή ..
Οτι θέλετε είμαστε εδώ σαν απόφοιτοι και σαν μηχανικοί

 
Καραμπινης
13 Αυγ 2017 11:17

Φτάνουν πια τα πολιτικά παιχνίδια, ας αναγνωριστεί η 5ετης αυτή σχολή (όπως τα πολυτεχνεία και η γεωπονική) σαν μάστερ πανω στην εκάστοτε ειδικότητα! Περιμένουμε ο υπουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων . Η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να παραμείνει αυτόνομη και να συνεχίσει τον διακριτό της ρόλο στην τεχνικο-εκπαιδευτική της κατεύθυνση. 100αδες απόφοιτοι της έχουν μεταπτυχιακά διπλώματα και δουλεύουν σε εταιρίες κολοσσούς . Δεν υπάρχει άλλη σχολή με το ίδιο ή αντίστοιχο προγραμμα σπουδών. Παρακαλούμε να φερθείτε αναλόγως των περιστάσεων.

 
Γιωργος
14 Αυγ 2017 11:42

@καραμπινης
Για πες μας τι χρησιμεύει αυτή η διακριτότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ;
Για ποιο λόγο να εκπαιδεύουμε ανθρώπους με μόνο σκοπό να διδάξουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ειδικά όταν έχουν να γίνουν προσλήψεις σχεδόν 10 χρόνια;
Δεν γνωρίζω τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το σχόλιο σας αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν αυτές οι παρά-φωνίες που ειναι διχαστικές και όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουν την ενσωμάτωση της σχολής σε ένα πανεπιστήμιο.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕ.
ξεκολλατε από τις καρέκλες κύριοι!!!!!!

 
Q
14 Αυγ 2017 15:33

Αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι οτι η πλειψηφια των νυν τμηματων ΤΕΙ θα μετεξελιχθουν σε 2ετη ιεκ. Τα υπολοιπα ειναι φουμαρα

 
Ribopaido
14 Αυγ 2017 22:07

Q
OXI η πλειοψηφία μερικά όμως πρέπει

 
Γιωργος
14 Αυγ 2017 23:24

@Q
Σε ποιους αναφέρεστε δεν μας λέτε. Εκτός κι αν νομίζετε οτι εσείς τα ξέρετε όλα κι οι υπόλοιποι τίποτα.
Εκτός αυτού διακρίνω μια ειρωνεία και περιφρόνηση για το σύνολο των σχολών των ΤΕΙ. Κρίμα που έχετε τέτοια γνώμη.
Βέβαια με τον τροπο σας δείχνετε και την αντίληψη της μάζας απέναντι σε ένα κομμάτι της ανώτατης εκπαίδευσης. Ομως κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγετε από τις νοοτροπίες του παρελθόντος.
Πλέον υπάρχουν έγκυρες αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που γίνεται και τα μαθήματα που κανει ένας φοιτητής σε αυτά. Αφήστε να κρίνουν λοιπόν οι αξιολογητές τι χρειάζεται να γίνει.

 
Ribopaido
16 Αυγ 2017 14:55

@Γιωργος

Αστον μαλλον ειναι σε τομέα που τον εξυπηρετεί να είμαστε απο κάτω..Αλλα έλα όμως που και αει είμαστε και καθηγητάρες είχαμε με χαρτιά και πήραμε τρομερές γνώσεις

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean