ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστήμιο “Ρούμελης” από τη μετεξέλιξη του TEI Στερεάς Ελλάδας και δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Καθηγητής Πέτρας Λάμψας ήδη έχει παραδώσει στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ένα προσχέδιο.
Δημοσίευση: 10/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έτοιμη εισήγηση  για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας που θα προέλθει από τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας έχει η διοίκηση του Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης  του ΤΕΙ Καθηγητής Πέτρας Λάμψιας ήδη έχει παραδώσει στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ένα προσχέδιο.

Ο κ. Λάμψας αναμένεται να φέρει το προσχέδιο στη Σύγκλητο του ΤΕΙ, προκειμένου να λάβει την έγκριση.

Παράλληλα, όπως ο Πρύτανης του ΤΕΙ δήλωσε στο esos, θα συγκροτηθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων αποτελούμενη από ‘Ελληνες και ξένους καθηγητές, προκειμένου να διατυπωθεί η επιστημονική του γνώμη.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει :

Α. Τη συγχώνευση των δώδεκα τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε οκτώ.

Β. Την ένταξη των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στη Λαμία στο νέο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογή στη Βιοιατρική.

Το προσχέδιο της διοίκησης του ΤΕΙ θα συζητηθεί στη σύγκλητο του Ιδρύματος,  την ερχόμενη  Τετάρτη .

 

Σχόλια (6)

 
Γιάννης Μ.
11 Σεπ 2017 00:44

Μπράβο τους και έτσι πρέπει. Να μην χάνεται ο χρόνος άσκοπα. Προσωπικά έχω την απορία το ΤΕΙ Κρήτης τι σκοπεύει να κάνει, γιατί ανεξάρτητη πανεπιστημιοποίηση δεν παίζει, δεδομένου ότι στην Κρήτη υπάρχουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης, άρα μόνο ενσωμάτωση σε αυτά γίνεται. Εκτός και αν θέλει να παραμείνει ΤΕΙ, ώστε να συνεχίσει ανεξάρτητο , "ρίχνοντας" τους αποφοίτους του σε σχέση με τους υπόλοιπους από τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

 
Στράτος
11 Σεπ 2017 08:10

Το Παν. Θεσσαλίας στο οποίο ανήκουν τα Τμήματα το ρώτησε κανείς;

 
Περίεργα πράγματα
11 Σεπ 2017 09:47

@Στράτος

Mάλλον λείπω καιρό από τη χώρα και άλλαξαν τα διαμερίσματα της Ελλάδος. Η Λαμία υπάγεται πλέον στη Θεσσαλία;

Και κάτι άλλο: δύο τμήματα με το ίδιο αντικείμενο στην ίδια πόλη των 55000 κατοίκων και στο ίδιο Πανεπιστήμιο; Περίεργα πράγματα για ... χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Να κοιτάξουν να ενωθούν τα δύο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε ένα μεγάλο ίδρυμα, το ίδιο να κάνουν στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, να μαζευτούν τα δύο ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Δημοκρίτειο να πάρει το ΤΕΙ Καβάλας. Να δημιουργηθούν ιδρύματα με μέγεθος, προσωπικό και δυνατότητες και να σταματήσουν οι τοπικισμοί.

 
Άλλα Αντί Άλλων
11 Σεπ 2017 13:09

Ανακοινώνονται πράγματα τα οποία δεν έχουν περάσει από κανένα όργανο του Ιδρύματος. Και εμείς να μαζευτούμε στην Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα και να φτιάξουμε Πανεπιστήμιο Κάτω Απ' τ' Αυλάκι.

 
BOSS
12 Σεπ 2017 14:09

ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ " ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΡΠΟΠΥΛΕΣ "

 
ανώνυμος
14 Σεπ 2017 09:16

Κύριε "Περίεργα πράγματα", συμφωνώ σε αυτό που λέτε, διότι δε γίνεται να έχουμε ΤΟΣΑ πολλά Πανεπιστήμια σε μια χώρα 10.000.000 ανθρώπων. Οπότε, συμφωνώ και στην πρόταση να προσαρτηθεί το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (είμαι φοιτητής στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) και το Τ.Ε.Ι. Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, στο Δημοκρίτειο Παν. Θράκης, όπως επίσης το Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Παν. Κρήτης, τα Τ.Ε.Ι. Μακεδονίας στο Παν. Μακεδονίας, ομοίως και στα υπόλοιπα. Αν θέλουν αναβάθμιση της Παιδείας, ας αλλάξουν τον τρόπο εισαγωγής (μπορούν με εισιτήριες εξετάσεις όπως το 1960, ΧΩΡΙΣ να είναι στο σχολείο).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.