Εννιά μήνες φυλάκιση σε π. Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Οι υποψήφιοι Διευθυντές που δικαιώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχουν καταθέσει και αγωγές ζητώντας μεγάλα ποσά για αποζημίωση λόγω της ηθικής και οικονομικής ζημιάς που φέρεται να υπέστησαν.

24/09/2017

Ενημερώθηκε: 25/09/2017, 10:46

Άκουσε το άρθρο

Θυμόμαστε από το δημοσίευμα  του esos (Διαβάστε εδώ) ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας τιμώρησε αυστηρά τα 7 μέλη του ΠΥΣΠΕ Νομού Καρδίτσας με 8 μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος (1245/2016).

Άλλη σημαντικότατη περίπτωση είναι  πρώην Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  από την Περιφέρεια Αττικής  και πρώην προέδρου του ΠΥΣΠΕ για τις κρίσεις του 2011  που τιμωρήθηκε πρωτοδίκως (25495/2016).

Σήμερα όμως καθαρογράφτηκε η απόφαση (991/2017) του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών,  με την οποία της επιβλήθηκε ποινή εννέα μηνών φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται η καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 600 ευρώ.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντικότατη για όλους όσους θα προχωρήσουν στα ποινικά δικαστήρια το επόμενο διάστημα για τις κρίσεις του 2017.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά την πολυετή οικονομική και ψυχολογική εξάντληση, δίδεται εκ νέου συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων με αγωγές που φέρεται να έχουν υποβληθεί , σύμφωνα με πληροφορίες από τους αδικημένους που διεκδικούν μεγάλα ποσά για αποζημίωση λόγω της ηθικής και οικονομικής ζημιάς που φέρεται να υπέστησαν.

Εκτός όμως από την ποινή των δικαστηρίων γνωστοποιείται η απόφαση από τον εισαγγελέα στο υπουργείο Παιδείας, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και η υπόθεση παίρνει σοβαρή τροπή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ