Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Απάντηση του ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ στον Πρόεδρο και τα Μέλη της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ

Δημοσίευση: 12/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με αφορμή το κείμενο με τις θέσεις της ΔΕ για την αναβάθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ, το οποίο δημοσιεύτηκε στο esos στις 10- 10-2017 ,  (Διαβάστε εδώ) το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τοποθετηθεί επ’ αυτού προς άρση τυχόν παρερμηνειών από τους αναγνώστες.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάζει κανείς την πρώτη παράγραφο
«Στη Δημοκρατία δεν είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι την ίδια γνώμη ή άποψη. Είναι όμως απαραίτητο να μπορούμε ελεύθερα να την εκφράζουμε χωρίς καμία διάθεση επιβολής της. Οι απειλές περί του αντιθέτου και ο εύκολος καταγγελτικός λόγος, και μάλιστα χωρίς στοιχεία, σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην εμπέδωσή της.»
με την οποία κανένας πολίτης, πολύ δε περισσότερο δημόσιος λειτουργός, δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει.

O Θουκυδίδης δια στόματος Περικλή, πρώτος αυτός, εξηγεί την προέλευση του ονόματος της Δημοκρατίας (Θουκυδίδου, ΙΙ 34-46).
«και όνομα μεν δια το μη εις ολίγους αλλ ́εις πλείονας οικείν δημοκρατία κέκληται»

Είναι σε αρμονία, με τον παραπάνω ορισμό, η συμπεριφορά του Προέδρου της ΔΕ κ. Σαριδάκη και των Μελών αυτής, όταν:

• αγνοούν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων της Σχολής αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάϊο;

• αγνοούν τα συντριπτικά αποτελέσματα των Γενικών Συνελεύσεων του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ (91% και 96%, αντίστοιχα), για την επιθυμία ένταξης της Σχολής στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής;

• αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς, προβαίνοντας σε κινήσεις και δηλώσεις για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, καθολικά αντίθετες με τις απόψεις της κοινότητας;
(Η απάντηση αφήνεται στον αναγνώστη)

Το ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ δεν θα σχολιάσει λεπτομερώς το υπόλοιπο του κειμένου, με το οποίο η διορισμένη διοίκηση προσπαθεί απεγνωσμένα να εναντιωθεί στο καθολικό αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, οφείλει όμως έναν σχολιασμό της φράσης:
«Συντηρούν δε και αναπαράγουν ένα κλίμα του παρελθόντος, κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκό, από το οποίο οφείλουμε να απαλλαγούμε.»

Είναι προφανές ότι, εμείς δεν εκφράζουμε το παλιό. Εμείς τολμάμε να κάνουμε αλλαγές που θα μας πάνε μπροστά. Τολμάμε να ξεβολευτούμε για να προοδεύσουμε και να γίνουμε καλύτεροι και χρησιμότεροι. Το παλιό εκφράζεται με έμφαση από τη ΔΕ που μειώνει το αντικείμενο της Σχολής, θέτει σε κίνδυνο το επαγγελματικό status του προσωπικού και βεβηλώνει την ιστορία της Σχολής .

Εκφράζεται από μια ΔΕ που διαψεύδεται σε ότι λέει και τολμά να υποστηρίζει ότι δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση για τις εξελίξεις , όταν η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ και ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ ήταν ο οικοδεσπότης και συμμετείχε στη συζήτηση!!!!

Το ΔΣ των Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καλεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ να σεβαστούν τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Σχολής και να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και των φοιτητών της Σχολής και όχι ως εκφραστές προσωπικών τους απόψεων μέσα από τον θεσμοθετημένο ρόλο τον οποίον έχουν κληθεί να υπηρετήσουν.

Οι Σύλλογοι του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν ότι ο ρόλος της ΑΣΠΑΙΤΕ και η συνέχεια της ιστορίας της διασφαλίζεται μόνον εάν η ΑΣΠΑΙΤΕ ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου, εκτός των άλλων, θα προσφέρει την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε όλα τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου και σε όλες τις ειδικότητες που θα κληθεί το νέο Ίδρυμα να εκπαιδεύει.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ Σαράντος Ψυχάρης, Πρόεδρος

 

 

Σχόλια (3)

 
AG
12 Οκτ 2017 14:01

Πολύ σωστός επί της αρχής και στα σημεία θα έλεγα.
Τα σχόλια του κ. Ψυχάρη επιβεβαιώνουν (σε όσους φυσικά τα συμμερίζονται) τους λόγους της αποδοκιμασίας που εξέφρασα, απευθυνόμενος στον κ. Σαριδάκη προχτές 10 Οκτ, αναφορικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε στο ESOS.
Με αφορμή αυτό, θέλω να τονίσω για ακόμη μία φορά, απευθυνόμενος στους πολύπαθους φοιτητές/αποφοίτους των ΑΕΙ ΤΤ (ή ΤΕΙ όπως θέλετε πείτε μας) ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της στασιμότητας που βιώνουμε εδώ και 10ετίες, με απροσδιόριστη ακαδημαϊκή ταυτότητα και κανένα ουσιαστικό επαγγελματικό προσόν, φέρουν οι ίδιοι οι Ακαδημαϊκοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/Πολυτεχνείων και αδιαφορούν πλήρως για την αναβάθμιση των πτυχίων των ΤΕΙ.

 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π.
12 Οκτ 2017 19:06

Εγώ καλά σου τα `λεγα
και τ’ άκουγες παράλογα
Περπάτησε ανάλογα
Θυμάσαι που σου τα `λεγα;
Εγώ καλά σου τα `λεγα

Γιατί δε συμβιβάζεσαι;
Που τρέχεις και τι βιάζεσαι;
Αμάρτησες; Κολάζεσαι!
Αδίκως θυσιάζεσαι
Γιατί δε συμβιβάζεσαι;

Αφού το κρίμα κρίνεται
κι ο αίτιος ευθύνεται
το πίνεις και δεν πίνεται
Εξαίρεση δε γίνεται
αφού το κρίμα κρίνεται

 
Πετρος Κ.
12 Οκτ 2017 20:42

Η πολυ δημοκρατια της διοικησης....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ